Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Próbowałam dziś z mm. Najpierw mąż i nie chciała a później ja i też nie chciała. Jakby zapomniała jak się je z butelki.
Później podałam jej z łyżeczki i zjadła.
Może spróbuj z inną butelką. Moja teraz też marudzi na butlę, przez zęby chyba, może Twoja też.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Pytanie z serii głupich 🙈🙈
Na zimę będę potrzebowała śpiworka do wózka i otulacza zimowego do fotelika, tak ?😁😁
I czy ktoś miał śpiworki z cotton moose?
Otulacz chyba niekoniecznie. Ja kupiłam i czeka na pierwszy raz 😁
A to Ja mam jeszcze pytanie uzupełniające😁 czy do śpiworka wkłada się dziecko w zimowym kombinezonie ? Czy śpiworek ten sam jest do gondoli co do spacerówki? Czy nie potrzebuje do gondoli, wystarczy kombinezon, kocyk i te pokrycie wózka? -
Herbata, śpiworek do wózka to na bank 👍
A co do otulacza, to dla takiego bobasa jak Twoja córcia to albo ponczo (np od patulove) albo zarzucony ciepły kocyk stsrczyu🙂
Dzięki dziewczyny 😘 przeglądnelam Pana Tabletkę i zamówiłam philips innospire elegance 😉 ale rozważałam też ten Flaem 4neb👍
Olek w nocy miał typowo zatkany nos, nie miał jak oddychać i stąd te płaczki, niechęć do jedzenia i budzenie się. Rano w aptece kupiłam krople nasivine kids i plasterki aromactive i pomogło na tyle, że nos puścił i leje się woda. Nie ma gorączki, nie kaszle, jest pogodny, oby na katarze się skończyło.ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
-
Tajka, ja do śpiworka (mam taki gruby z wełną) mam zamiar ubierać Olkowi kurtkę, a jak ubiorę ten grubaśny kombinezon zimowy to ewentualnie kocyk na nogi. Myślę że kombinezon wjedzie dopiero jak Olek zacznie chodzić 😉
-
Lalia wrote:Tajka, ja do śpiworka (mam taki gruby z wełną) mam zamiar ubierać Olkowi kurtkę, a jak ubiorę ten grubaśny kombinezon zimowy to ewentualnie kocyk na nogi. Myślę że kombinezon wjedzie dopiero jak Olek zacznie chodzić 😉
-
Ja mam uniwersalny śpiworek do gondoli i spacerówki. Zeszłej zimy zakładałam Idze najczęściej dres + śpiworek, albo jak było chłodniej to body + leginsy + kombinezon misiowy + śpiworek. Teraz kupiłam kurtkę, a na nogi będzie miała właśnie śpiworek, takiego dużego dziecka już się nie zapakuje w śpiwór po szyję jak w gondoli 😁 uważam ze jak malucha się pakuje w zimowy kombinezon to już raczej nie trzeba okrywać, ale wiadomo że to zależy od pogody i grubości kombinezonu 👍 otulacza do fotelika nie miałam i nie uważam tego za must have, zwłaszcza że jeśli ma być bezpieczny to trzeba uważać żeby pod plecami nie było zbyt dużo wypełnienia. Normalnie nakrywałam Igę szczelnie grubym kocem. Teraz być może kupię ponczo.
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
ZielonaHerbata wrote:Pytanie z serii głupich 🙈🙈
Na zimę będę potrzebowała śpiworka do wózka i otulacza zimowego do fotelika, tak ?😁😁
I czy ktoś miał śpiworki z cotton moose? -
Tajka wrote:Otulacz chyba niekoniecznie. Ja kupiłam i czeka na pierwszy raz 😁
A to Ja mam jeszcze pytanie uzupełniające😁 czy do śpiworka wkłada się dziecko w zimowym kombinezonie ? Czy śpiworek ten sam jest do gondoli co do spacerówki? Czy nie potrzebuje do gondoli, wystarczy kombinezon, kocyk i te pokrycie wózka?
Możesz kupić spiworek do spacerówki i używać do gondoli ale odwrotnie nie zawsze się da. Spiworek do spacerówki powinien mieć dziury do poprowadzenia pasów.
Do gondoli wystarczy kombinezon i kocyk, albo normalne ubranie i śpiworek. Natomiast przy drugiej opcji pojawia sie problem jesli musisz w trakcie spaceru wyjąć dziecko z wózka. Ja mialam 2w1, czyli spiworek z rekawkami, w ktorym miedzy nogami był zamek dzięki ktoremu w razie potrzeby dalo się zrobić nogawki. W zależności od pogody używałam sam kombinezon, kombinezon+koc, kombinezon + pokrycie gondoli albo wszystkie 3 na raz.ZielonaHerbata, Ladyo, Tajka lubią tę wiadomość
-
Zielona herbata, Tajka, może ja się trochę źle wyraziłam, bo są śpiworki i śpiworki, i kombinezony i kombinezony 😅
Więc tak:
Olek urodził się w grudniu, więc mniej więcej do marca jeździł w takim kombinezonie z hm:
On jest cały z polaru w środku, więc ja na spacer brałam Olka tak, jak był w mieszkaniu: body z długim, spodnie i cienka czapka bo kaptur też był ocieplany. To było ekstra, bo kładłam kombinezon w gondoli, do niego dziecko w czapce, zasuwałam i gotowe 👍 jak było bardzo zimno to zasuwałam tą pokrywę gondoli. Tylko ten akurat nie nadaje się do spacerówki bo nie ma wycięcia na pasy.
Olek w grudniu kończy rok, a największe mrozy są styczeń/luty więc myślę że raczej na pewno będzie już chodzić. Więc na ten sezon mamy taki kombinezon:
On też jest cały ocieplany, więc pod spodem Olek będzie miał to co w mieszkaniu plus ciepła czapka i buty. Na czas kiedy Olek będzie w wózku a nie na nóżkach będę brała jakiś kocyk.
Natomiast do czasu kiedy Olek nie będzie się chodzić i ewakuować się z wózka (szybkie zakupy, poczta, kościół itd) mam taki śpiworek z wełną:
Olek jeździ w spacerówce, więc nie da się go unieruchomić po samą szyję, dlatego do tego śpiworka ma kurtkę zimową.
Edit: to w sumie prawie dokładnie tak samo jak Suszarka i Ounai 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:31
ZielonaHerbata, Suszarka, Tajka lubią tę wiadomość
-
My się wozimy tak od roku. Moim zdaniem ponczo jest lepsze od otulacza, bo jesli jestesmy w sklepie, w domu itd, rozchylamy otulacz, żeby dziecku nie było zbyt gorąco to ten otulacz i tak grzeje od środka. Po drugie jesli chcemy wyjąć dziecko z fotelika na zewnątrz to się nie da, bo otulacz jest wpięty na stałe. A z poncza robi się kurtka.
Edit
Tak to wygląda jak w nim jest ubrana. Kaptur jest na zamek i można odpiąć w tej wersji premium.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:36
ZielonaHerbata, Lalia, asias86 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Ja mialam ten co się przerabia na kombinezon bo Marta często ze spaceru wracała na rękach, a kolezanka ma normalny śpiworek i gorąco polecam, bardzo dobra jakość. Do fotelika mam ponczo od patulove i moim zdaniem milion razy lepsze niż otulacz a dodatkowo ponczo wystarczy na ok 3 lata. Marta myślę że będzie je mieć w sumie 3-4 sezony zanim wymienimy na większe.
-
ZielonaHerbata wrote:Dzięki dziewczyny! 😁potrzebowałam takich prostych i konkretnych opisów 😁😁
To ubieranie na zimę to wcale nie jest łatwa sprawa 😁Lalia lubi tę wiadomość
-
ZielonaHerbata wrote:Ja głupia myślałam, że te zimowe kombinezony są na tyle ciepłe, że nieotrzba dodatkowo zimowych kurtek i kocow 😁😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:45
Lalia lubi tę wiadomość
-
Hmm to ponczo wydaje się być chyba najbardziej sensowna opcja do fotelika.
Szkoda, że nie są ładniejsze wizualnie bo nie bardzo mi się podobają no ale jak to mówi mąż, tu się nie ma co podobać tylko ma być bezpieczne i praktyczne.
Jeszcze trochę mnie odstrasza ten poliester🤔🤔 -
ZielonaHerbata wrote:Hmm to ponczo wydaje się być chyba najbardziej sensowna opcja do fotelika.
Szkoda, że nie są ładniejsze wizualnie bo nie bardzo mi się podobają no ale jak to mówi mąż, tu się nie ma co podobać tylko ma być bezpieczne i praktyczne.
Jeszcze trochę mnie odstrasza ten poliester🤔🤔ale cóż nie jest to styl kappahl czy hm. Jeśli Ci się nie podoba to spróbuj otulacz. Może akurat się sprawdzi.
Nie wiem jaki masz fotelik, ale niektóre firmy maja otulacze dedykowane, które są profilowane jak fotelik, zwiększając tym samym bezpieczeństwo jazdy samochodem. My mamy Cloud Z Cybexa i miałam otulacz właśnie dedykowany do fotelika. Ale byl po prostu w kolorach tapicerek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:58