X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Próbowałam dziś z mm. Najpierw mąż i nie chciała a później ja i też nie chciała. Jakby zapomniała jak się je z butelki.
    Później podałam jej z łyżeczki i zjadła.

Może spróbuj z inną butelką. Moja teraz też marudzi na butlę, przez zęby chyba, może Twoja też.

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Pytanie z serii głupich 🙈🙈
    Na zimę będę potrzebowała śpiworka do wózka i otulacza zimowego do fotelika, tak ?😁😁

I czy ktoś miał śpiworki z cotton moose?

Otulacz chyba niekoniecznie. Ja kupiłam i czeka na pierwszy raz 😁

A to Ja mam jeszcze pytanie uzupełniające😁 czy do śpiworka wkłada się dziecko w zimowym kombinezonie ? Czy śpiworek ten sam jest do gondoli co do spacerówki? Czy nie potrzebuje do gondoli, wystarczy kombinezon, kocyk i te pokrycie wózka?

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, śpiworek do wózka to na bank 👍

A co do otulacza, to dla takiego bobasa jak Twoja córcia to albo ponczo (np od patulove) albo zarzucony ciepły kocyk stsrczyu🙂

Dzięki dziewczyny 😘 przeglądnelam Pana Tabletkę i zamówiłam philips innospire elegance 😉 ale rozważałam też ten Flaem 4neb👍

Olek w nocy miał typowo zatkany nos, nie miał jak oddychać i stąd te płaczki, niechęć do jedzenia i budzenie się. Rano w aptece kupiłam krople nasivine kids i plasterki aromactive i pomogło na tyle, że nos puścił i leje się woda. Nie ma gorączki, nie kaszle, jest pogodny, oby na katarze się skończyło.

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, ja do śpiworka (mam taki gruby z wełną) mam zamiar ubierać Olkowi kurtkę, a jak ubiorę ten grubaśny kombinezon zimowy to ewentualnie kocyk na nogi. Myślę że kombinezon wjedzie dopiero jak Olek zacznie chodzić 😉

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie chciałam otulacz do fotelika żeby jak najmniej warstw jej ubierać bo strasznie nie lubi ubierania 😁😁
    No ale to chyba i tak się nie obejdzie.

klz9df9hix7ly771.png

Wysłany: 9 października 2021, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja głupia myślałam, że te zimowe kombinezony są na tyle ciepłe, że nieotrzba dodatkowo zimowych kurtek i kocow 😁😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wrote:
    Tajka, ja do śpiworka (mam taki gruby z wełną) mam zamiar ubierać Olkowi kurtkę, a jak ubiorę ten grubaśny kombinezon zimowy to ewentualnie kocyk na nogi. Myślę że kombinezon wjedzie dopiero jak Olek zacznie chodzić 😉
    Lalia a jaki konkretnie masz ten śpiworek z wełny?

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Na zimę będę potrzebowała śpiworka do wózka i otulacza zimowego do fotelika, tak ?😁😁

Ja mam, ale nie testowałam jeszcze. Mam ten duży

O ❤️
    Z ❤️
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam uniwersalny śpiworek do gondoli i spacerówki. Zeszłej zimy zakładałam Idze najczęściej dres + śpiworek, albo jak było chłodniej to body + leginsy + kombinezon misiowy + śpiworek. Teraz kupiłam kurtkę, a na nogi będzie miała właśnie śpiworek, takiego dużego dziecka już się nie zapakuje w śpiwór po szyję jak w gondoli 😁 uważam ze jak malucha się pakuje w zimowy kombinezon to już raczej nie trzeba okrywać, ale wiadomo że to zależy od pogody i grubości kombinezonu 👍 otulacza do fotelika nie miałam i nie uważam tego za must have, zwłaszcza że jeśli ma być bezpieczny to trzeba uważać żeby pod plecami nie było zbyt dużo wypełnienia. Normalnie nakrywałam Igę szczelnie grubym kocem. Teraz być może kupię ponczo.

Lalia lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:

Ja mialam ten co się przerabia na kombinezon bo Marta często ze spaceru wracała na rękach, a kolezanka ma normalny śpiworek i gorąco polecam, bardzo dobra jakość. Do fotelika mam ponczo od patulove i moim zdaniem milion razy lepsze niż otulacz a dodatkowo ponczo wystarczy na ok 3 lata. Marta myślę że będzie je mieć w sumie 3-4 sezony zanim wymienimy na większe.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Otulacz chyba niekoniecznie. Ja kupiłam i czeka na pierwszy raz 😁

A to Ja mam jeszcze pytanie uzupełniające😁 czy do śpiworka wkłada się dziecko w zimowym kombinezonie ? Czy śpiworek ten sam jest do gondoli co do spacerówki? Czy nie potrzebuje do gondoli, wystarczy kombinezon, kocyk i te pokrycie wózka?
    Po kolei:
    Możesz kupić spiworek do spacerówki i używać do gondoli ale odwrotnie nie zawsze się da. Spiworek do spacerówki powinien mieć dziury do poprowadzenia pasów.

Do gondoli wystarczy kombinezon i kocyk, albo normalne ubranie i śpiworek. Natomiast przy drugiej opcji pojawia sie problem jesli musisz w trakcie spaceru wyjąć dziecko z wózka. Ja mialam 2w1, czyli spiworek z rekawkami, w ktorym miedzy nogami był zamek dzięki ktoremu w razie potrzeby dalo się zrobić nogawki. W zależności od pogody używałam sam kombinezon, kombinezon+koc, kombinezon + pokrycie gondoli albo wszystkie 3 na raz.

ZielonaHerbata, Ladyo, Tajka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona herbata, Tajka, może ja się trochę źle wyraziłam, bo są śpiworki i śpiworki, i kombinezony i kombinezony 😅

Więc tak:
    Olek urodził się w grudniu, więc mniej więcej do marca jeździł w takim kombinezonie z hm:
    Screenshot-2021-10-09-20-04-00-582-pl-vinted.jpg
    On jest cały z polaru w środku, więc ja na spacer brałam Olka tak, jak był w mieszkaniu: body z długim, spodnie i cienka czapka bo kaptur też był ocieplany. To było ekstra, bo kładłam kombinezon w gondoli, do niego dziecko w czapce, zasuwałam i gotowe 👍 jak było bardzo zimno to zasuwałam tą pokrywę gondoli. Tylko ten akurat nie nadaje się do spacerówki bo nie ma wycięcia na pasy.

Olek w grudniu kończy rok, a największe mrozy są styczeń/luty więc myślę że raczej na pewno będzie już chodzić. Więc na ten sezon mamy taki kombinezon:
    Screenshot-2021-10-09-20-01-34-595-com-hm-goe.jpg
    On też jest cały ocieplany, więc pod spodem Olek będzie miał to co w mieszkaniu plus ciepła czapka i buty. Na czas kiedy Olek będzie w wózku a nie na nóżkach będę brała jakiś kocyk.

Natomiast do czasu kiedy Olek nie będzie się chodzić i ewakuować się z wózka (szybkie zakupy, poczta, kościół itd) mam taki śpiworek z wełną:
    Screenshot-2021-10-09-19-59-12-825-pl-allegro.jpg
    Olek jeździ w spacerówce, więc nie da się go unieruchomić po samą szyję, dlatego do tego śpiworka ma kurtkę zimową.

Edit: to w sumie prawie dokładnie tak samo jak Suszarka i Ounai 😁

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:31

ZielonaHerbata, Suszarka, Tajka lubią tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My się wozimy tak od roku. Moim zdaniem ponczo jest lepsze od otulacza, bo jesli jestesmy w sklepie, w domu itd, rozchylamy otulacz, żeby dziecku nie było zbyt gorąco to ten otulacz i tak grzeje od środka. Po drugie jesli chcemy wyjąć dziecko z fotelika na zewnątrz to się nie da, bo otulacz jest wpięty na stałe. A z poncza robi się kurtka.

20211006-121842.jpg

Edit

Tak to wygląda jak w nim jest ubrana. Kaptur jest na zamek i można odpiąć w tej wersji premium.

20210923-082119.jpg 20210923-082112.jpg 20210923-082111.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:36

ZielonaHerbata, Lalia, asias86 lubią tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 9 października 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ja mialam ten co się przerabia na kombinezon bo Marta często ze spaceru wracała na rękach, a kolezanka ma normalny śpiworek i gorąco polecam, bardzo dobra jakość. Do fotelika mam ponczo od patulove i moim zdaniem milion razy lepsze niż otulacz a dodatkowo ponczo wystarczy na ok 3 lata. Marta myślę że będzie je mieć w sumie 3-4 sezony zanim wymienimy na większe.
    A do tego poncza do fotelika jeszcze jakaś zimowa kurtka ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    A do tego poncza do fotelika jeszcze jakaś zimowa kurtka ?
    Nie, to jest bardzo grube. Wystarcza samo ponczo.

age.png

age.png

Wysłany: 9 października 2021, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny! 😁potrzebowałam takich prostych i konkretnych opisów 😁😁
    To ubieranie na zimę to wcale nie jest łatwa sprawa 😁

Lalia lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Dzięki dziewczyny! 😁potrzebowałam takich prostych i konkretnych opisów 😁😁
    To ubieranie na zimę to wcale nie jest łatwa sprawa 😁
    Wierzę Ci. Ja kupiłam otulacz i w środku sezonu zmieniałam na ponczo bo całą drogę Marta się darła że jej za gorąco. A mimo tego że otulacz był rozpięty wyjmowałam ją upocona. Teraz jak jeździmy do żłobka ponczo jest hitem. Doszlam do wprawy w zapinaniu pasów nawet bez rozpinania zamka i dziecko jedzie mi całkowicie bezpiecznie bo pod pleckami nie robi się żadna poduszka powietrzna i przede wszystkim nic jej nie zawieje jak wysiada z auta. Zanim wyjelam ponczo z szafy, jak musiałam ubierać kurtkę i ściągać co chwilę to aż mnie trafiało.

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ja głupia myślałam, że te zimowe kombinezony są na tyle ciepłe, że nieotrzba dodatkowo zimowych kurtek i kocow 😁😁
    Szczerze ja uważam, że jak się ma taki gruby jak Natalia to nie trzeba bo taka wełna grzeje mocniej niż kurtka. Natomiast dziecko w wieku Olka raczej już nie zgodzi się żeby mu schować rączki do śpiworka, więc pewnie dlatego kurtka. Poza tym pamiętaj, że my odczuwamy na spacerze nieco inaczej temperaturę, bo jesteśmy w ruchu. Dziecko siedzi i jest mu chłodniej, dlatego na nóżki zakłada się dodatkowo śpiworek albo kocyk. Ja mam cienki śpiworek, pod spod ubieram kombinezon, żeby dziecko mogło wyjśc z wózka I pobiegać po sniegu jeśli chce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:45

Lalia lubi tę wiadomość

age.png

age.png

Wysłany: 9 października 2021, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ponczo wydaje się być chyba najbardziej sensowna opcja do fotelika.

Szkoda, że nie są ładniejsze wizualnie bo nie bardzo mi się podobają no ale jak to mówi mąż, tu się nie ma co podobać tylko ma być bezpieczne i praktyczne.

Jeszcze trochę mnie odstrasza ten poliester🤔🤔

klz9df9hix7ly771.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 9 października 2021, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Hmm to ponczo wydaje się być chyba najbardziej sensowna opcja do fotelika.

Szkoda, że nie są ładniejsze wizualnie bo nie bardzo mi się podobają no ale jak to mówi mąż, tu się nie ma co podobać tylko ma być bezpieczne i praktyczne.

Jeszcze trochę mnie odstrasza ten poliester🤔🤔
    To jest polar więc naturalne to nie będzie. W otulaczu też masz wypełnienie poliestrowe ktore sprawia, że on nie oddycha. Wiadomo, każdemu podoba się co innego. Mnie akurat te poncza się bardzo podobają i dzieci wyglądają w nich tak uroczo ;) ale cóż nie jest to styl kappahl czy hm. Jeśli Ci się nie podoba to spróbuj otulacz. Może akurat się sprawdzi.

Nie wiem jaki masz fotelik, ale niektóre firmy maja otulacze dedykowane, które są profilowane jak fotelik, zwiększając tym samym bezpieczeństwo jazdy samochodem. My mamy Cloud Z Cybexa i miałam otulacz właśnie dedykowany do fotelika. Ale byl po prostu w kolorach tapicerek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2021, 20:58

age.png

age.png
‹‹ 4247 4248 4249 4250 4251 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ