X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej!

Martt, ja mysle, ze od razu mleko 2.
    Śliczna ale to śliczna Asia 🥰

Tajka, hmmm wiem o co chodzi z tymi bakami wybpudzajacymi, sporo dzieci ma problemy z tym, u nas juz od 4 miesiaca bylo lepiej, a czy jeszcze w 5-6 miesiacu sie tak dzialo, to nie pamietam. Wiem, ze na pewno czesto sie wtedy wybudzal Gucio. Hmmm moze zacznij juz powoli rd w takim razie, skoro to ma pozwolic sprawdzic, czy jest alergia na bialko? Z drugiej strony jak nie wypija za nic mleka dla alergikow, to co robic? Pediatra cos mowila na ten temat?

Martt95 lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinusia, a kto jest ze Stanleyem, jak jesteś w pracy? Gratulacje z powodu zostania ciocia. :)

Martt, sliczna Asia. Ja bym od razu kupiła mleko 2. Gdzieś czytałam, że różnica między 1 i 2 jeśli chodzi o skład jest bardzo subtelna, a głównie chodzi o to, że mleka 1 nie można reklamować i dlatego producenci robią tzw "mleka następne". :)

Tajka z tymi bąkami to wydaje mi się, że naprawdę masa dzieci ma bączki co je wybudzają, u nas na pewno był ten problem. Co śmieszne nie puszczał tych bąków jak spał na rękach tylko ledwo się go odłożyło do łóżeczka to szły salwy wybudzające (tak jak piszesz z podkurczaniem nóżek itp).

Emdar, wiem, że nie jest Ci do śmiechu, ale potrafisz to w taki uroczy sposób opisać, że aż człowiek się uśmiechnie wyobrażając sobie Wasze poranne zabawy. :)

emdar, Martt95, kiniusia270 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, u nas nie było w ogóle problemów z bączkami( i z kupami też nie)więc nie będę się wymądrzać. Może dziewczyny coś mądrego napiszą.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym jednak szła tropem alergii. Skoro Maja większość zjada mm, to w sumie bez sensu jest dieta mamy, bo najwięcej potencjalnego alergenu dziecko dostaje w mm. Pogadałabym z lekarzem o zmianie mleka, a może spróbuj Tajka mleka HA?

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, a już nawet mnie to (prawie🙄) nie rusza . Dziecko to dziecko, wstaje jak się wyspało, gotowe do eksploracji świata; staram się towarzyszyć mu w tym, bo myślę, że za parę lat będę chciała żeby mnie potrzebował tak jak teraz. Poza tym, już czekam aż będzie nastolatkiem, i to ja będę go budzić 🤣🤣🤣. Normalnie zacieramy już z mężem rączki 🤭🤭🤭

Lalia, Annia, Wik89, Suszarka, kic83 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Annia, jak Wasze poszukiwania mieszkania? Znaleźliście coś?

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka u nas też tak bąki lecą jak szalone. Głównie w nocy przy karmieniu i też dość często wybudzaja.

klz9df9hix7ly771.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anniu moja mama ma roczny urlop zdrowotny i przyjeżdża do Stasia 😅❤️

Annia, Ounai, Wik89, kic83 lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie w ta piękna niedziele ❤️ Zaraz uciekamy do kościoła, a potem do teściów na pierwszy obiad w ich nowym domu :) Tajka ja niestety nie pomogę bo u nas nie było z tym problemu Herbatko widziałam ze pytałaś o mm, ja kupiłam kilka buteleczek Bebilon Pronutra Advance 1 w rossmanie i np ostatnio mąż pojechał z Amelka do rodziców na 3 godzinki, tam jej wyciągnął mleczko i zjadła bez problemu :) Co do otulaczy to my za rada Lalii mamy ten z miminu, jest bardzo fajny, a jak jest zimno (Np wczoraj wieczorem) to jeszcze dodatkowo daje koc zanim zapne otulacz. Na przyszły sezon jak już Mela będzie większa myśle ze kupię ponczo. Aniu bardzo miło było mi przeczytać ze moje słowa Ci pomogły ❤️ Emdar wyobraziłam sobie Ciebie śpiewająca o 5 rano i aż się roześmiałam :D Mart fajnie ze jesteś! Piękna Asienka! A jak ona wyrosła! Piękna waga! Odzywaj się częściej!

Annia, emdar, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024

Wysłany: 10 października 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś znowu próbowaliśmy podać mm. Tym razem w innej butelce i nic. Jakby zapomniała jak się je z butelki. Chociaż położna mówiła, że skoro mała przez pierwszy miesiąc jadła i z piersi i z butelki, to już nie zapomni jak się je z butli.

Później spróbowałam podać jej to mleko łyżeczka i jadła ładnie, nawet widać że jej smakowało więc to chyba nie jest kwestia smaku.

Więc albo ewidentnie nie chce butelki albo te butelki, które mam jej nie pasują.

Ja byłam pewna, że zrobię mm i wciągnie bez problemu 😁

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka u nas też były bączki ale nie aż takie żeby wybudzały 🤔🤔 a podajesz jakiś probiotyk?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mam pytanko bo troszke jestem teraz w szoku.

Wchodzę na 1 stronę by zobaczyć kto na kiedy ma termin i czy jakas nowa mamusia nie doszła a widzę że nick nieaktualny 🙈 motylka już tutaj nie ma? 😯

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    A Annia, jak Wasze poszukiwania mieszkania? Znaleźliście coś?
    Mamy razerwację na 2 mieszkania do połączenia u dewelopera. Czekamy na spotkanie z architektem.

Suszarko, zgadzam się! Tajka twoja dieta naprawdę nie ma sensu, jeśli dziecko je normalne MM. Nie męcz się. :) Chyba, że chcesz się odchudzić, ale z tego co pamiętam ze zdjęć to raczej nie masz z czego. :D

Zielona, u nas Mikołaj do 2/3 miesiąca jadł czasem z butli a później kompletnie ją odrzucił, więc to nie jest rzadkość, że dziecko "zapomina" albo po prostu NIE CHCE jeść z butelki i tyle. :(

Ounai, jak u Was sytuacja? Zdrowiejecie?

Ounai, Suszarka, Wik89 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023

Wysłany: 10 października 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt jaki macie rozmiar tego zestawu z h&m?
    Chce to kupić Ale nie wiem czy 62, czy 68.
    Bo z h&m różnie bywa A będę zamawaiala online.
    U nas teraz waga 6150.

klz9df9hix7ly771.png
  • Martt95 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Martt jaki macie rozmiar tego zestawu z h&m?
    Chce to kupić Ale nie wiem czy 62, czy 68.
    Bo z h&m różnie bywa A będę zamawaiala online.
    U nas teraz waga 6150.

Mamy r.68. Body są ekstra i dopasowywują się do ciała, myślę że dłużej posłużą bo jest jeszcze w nich mały zapas i są elastyczne. Ale znowu spodnie takie jakieś malutkie. Ja bym już brala 68 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 10:38

Alicja 10.10.2018
    Joanna 29.04.2021
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mart widzę ze Asia pięknie rośnie i nawet Amelkę przegoniła :) pamietam ze urodziła się drobniutka i Mela cały czas była większa, a teraz praktycznie idą łeb w łeb, bo Asia 6800 i rozmiar 68 a Mela 6500 i 68. Oczywiście nie pisze tego żeby porównywać tylko wprost przeciwnie, aż miło popatrzec jak Asia ślicznie rośnie ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 10:51

Martt95 lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024

Wysłany: 10 października 2021, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    Mamy r.68. Body są ekstra i dopasowywują się do ciała, myślę że dłużej posłużą bo jest jeszcze w nich mały zapas i są elastyczne. Ale znowu spodnie takie jakieś malutkie. Ja bym już brala 68 😉
    Dzięki!!
    Zamawiam 68 😊😊

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt, cudna Asia ❤️ a jak tam zazdrość Aliss? 😘

Emdar, jesteś niesamowita 🤭 współczuję tych ciężkich nocy 😔

Annia, cieszę się że jesteś zadowolona z pracy, a Mikołaj z niani 🥰

Kiniusia, trzymam kciuki żeby w pracy było z każdym dniem łatwiej ✊

U nas taka dobra noc 💙 tzn. cztery pobudki, ale to były turbo karmienia i jeden set był nawet od 2 do 7 🤩 Olek ma nadal katar, ale wczoraj wieczorem odciągnęliśmy gile, zapuściliśmy kropelki, przykleilismy plasterek na piżamkę, przewietrzylismy solidnie pokój, daliśmy kocyk pod materac żeby głowa była wyżej i ułożyliśmy Olka na pleckach 👍 dzisiaj też kropelki i plasterek i mam nadzieję że będzie coraz lepiej 💪 dziecko chore z katarem, a to była najlepsza noc od tygodni 😂

Wik89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martt95 wrote:
    A mam pytanko bo troszke jestem teraz w szoku.

Wchodzę na 1 stronę by zobaczyć kto na kiedy ma termin i czy jakas nowa mamusia nie doszła a widzę że nick nieaktualny 🙈 motylka już tutaj nie ma? 😯
    Była pewna wymiana zdań i Motylek skasowała konto. Mam nadzieję, że jednak jak emocje opadną to do nas wróci. Moti wracaj!

Lalia cieszę się, że u Was lepsza noc. :) Katar to paskudna sprawa u takiego Malucha, zwłaszcza jak mu przeszkadza w spaniu i jedzeniu. :(

Wik89 lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Dziewczyny, czy to normalne ,że niemowlak puszcza tyle bączków? Normalnie jak stara, najczęściej przy jedzeniu, ale też i pomiędzy. Dzisiaj w nocy strasznie ,budziła się już z 10x albo więcej, nóżki podkurcza w kosmos do góry i lecą bąki..od urodzenie był problem, na początku bardzo smierdziały....teraz nie
    Moja mama mówi, że od ostrego, bo jem....Ale ja mało bardzo kp, to az tak chyba by nie było
    Ja już nie wiem jak jej pomóc, pewnie dlatego tak się wybudza non stop....😥😥😥

Jutro doczytał o spiworkach, dzięki 🥰
    Normalne. Przecież my dorośli też puszczamy bąki tylko mniej ostentqcyjnie ;) Marta nadal budzi się jak puści bąki, a ma ponad rok. Tyle że ostatnio czasami udaje jej się już samej zasnąć po tym. To nie ma nic wspólnego z tym co Ty jesz. Normalna fizjologia :) a co do podkurczania nog to tak po prostu łatwiej. Spróbuj kiedyś puścić bąka na leżąco i sama zobaczysz jakie to trudne ;)

Emdar, to jest pikuś. Wyobraź sobie wstawanie o 3 w nocy po tym jak usłyszysz w sypialni rzyg lecący z antresoli na podłogę i modlisz się, żeby to nie był dywan.

Mart, ale Asia jest piękna!

age.png

age.png
‹‹ 4249 4250 4251 4252 4253 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ