Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:Ounai jako że już uzytkujesz ponczo, to czy ono faktycznie jest na tyle ciepłe, że nie trzeba pod nie do auta ubiersc zadnej kurtki tak jak pisalas ?
Bo tak patrzę to to jest polar i mam obawy, czy to wystarczy.
Przepraszam, że tak dręcze ale chciałbym dziś wieczorem już wszytsko zamówić 😊
To dwie grube warstwy polaru. Nie wiem jak u was ale u nas ostatnio 15stopji i slonce i w tym jest za cieplo i jej nie zakladama mamy troszke do przejscia, jakies 150m do auta
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Annia, super! Witaj w klubie 😄
Ounai, dobrze, ze juz lepiej… myslisz, ze to jakas wirusowka byla?
Tak samo ta wysypka którą pediatra określiła jako uczulenie to była bostonka bo teraz Marcie schodzą paznokcie a to jeden z objawów tego że dziecko miało właśnie bostonke -
Tajka wrote:A te poncho nadaje się tak, żeby wyjść w zimę przykrytym tylko nim dzieckiem, ubranym normalnie, jak po domu, tylko wyjść na dwór do auta A nie do hali ?
Tajka, ale wiesz, że jesli ona nie toleruje laktozy to Ty możesz nic nie jeść a w Twoim mleku laktoza i tak będzie bo jest po prostu produkowana wraz z mlekiem matki, niezależnie od tego co matka zje?
Zielone kupy po nutrsmigenie są normalne. Moj syn byl na Pepti bo miał nietolerancję laktozy i cały czas robił Zielone kupy. -
Ounai wrote:Tak, właśnie po to zostało stworzone. Ja do auta z domu w ogóle go nie ubieram bo samochód mamy w garażu podziemnym. Zakładam dopiero jak wychodzimy z auta do żłobka, do przychodni itd
Tajka, ale wiesz, że jesli ona nie toleruje laktozy to Ty możesz nic nie jeść a w Twoim mleku laktoza i tak będzie bo jest po prostu produkowana wraz z mlekiem matki, niezależnie od tego co matka zje?
Zielone kupy po nutrsmigenie są normalne. Moj syn byl na Pepti bo miał nietolerancję laktozy i cały czas robił Zielone kupy.
Ok, bo wydaje mu się takie cieńsze, dlatego wolę się upewnić 😊 bo u nas auto poza halą
Nie wiedziałam o tym mleku.....myślalam, że wtedy laktozy się już nie produkuje 🤦♀️ kolejną ciekawostka nt kp i kolejną rzecz, o której zapomniała wspomnieć pediatra/alergolog...
Tak, te kupy to wiem, nawet na opakowaniu jest napisane. Pisałam bardziej o tym, aby pokazać częste zmuany tych kup wywołane zmianą mleka...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 16:54
-
No właśnie nie można pozbyć się laktozy ze swojego mleka bo tak jak Ounai pisze ona jest produkowana bezwzględu na to czy się stosuje dietę, czy nie.
Dzięki!
To zamawiam ponczo z kapturem królika 😁🐰🐰🐰
Ja mam wrażenie, że my ciągle gdzieś jeździmy plus non stop lekarz plus rehabilitacja dwa razy w tygodniu i właśnie zależy mi na czyms gdzie nie będę musiała ja ubierać w milion warstw, kurtki, bluzy itp. A skoro piszecie, że takie ciepłe to myślę że to idealne rozwiązanie 😊 -
Tajka, nietolerancja laktozy a alergia na białka mleka krowiego to dwie różne sprawy. Wielu pediatrów to myli i zaleca kobietom dietę bezmleczną, po to by wykluczyć laktozę z mleka co jest niemożliwe, bo mleko matki ma laktozę z natury, w końcu to cukier mleczny. Jak mi 2 pediatrów kazało nie jeść mleka, żeby uniknąć w moim mleku laktozy, to więcej się u nich nie pojawiłam. To tak nawiązując do tego, że niektóre z nas chodzą po lekarzach. Jak widać, czasem trzeba. Na diecie jest się po to, żeby wykluczyć bmk z mleka mamy. Jeśli dziecko ma alergię na bmk to nawet najmniejsza ilość może powodować reakcję alergiczną. Jeśli jesteś na diecie, a mimo to dajesz normalne MM, to niestety nic nie da. Moje dziecko ma alergię na bmk i wystarczy, że zjem 3 plastry sera, by za parę dni miała wysypkę i gazy. Ale do brzegu, co możesz zrobić. Wasza pediatra podejrzewała alergię na bmk (tak zrozumiałam z poprzednich postów) i dała Wam mleko dla alergików. Tych mlek jest kilka, można pokombinować z rodzajami. To wasze jest akurat na dość silna alergię, jest dość konkretnym hydrolizatem mleka i przez to jest niesmaczne. Ja mam beblion pepti synevo, które też jest dla alergików, ale jest smaczniejsze. Może zapytaj pediatrów o inne mleko DHA (to są właśnie mleka dla alergików). Mleko HA, o którym pisała Suszarka, nie może być stosowane u dzieci z alergią (nawet jest o tym napisane na opakowaniu), to mleko tylko zmniejsza ryzyko alergii i jest łatwiejsze do strawienia, ale jak dzircko ma alergię na bmk to i tak nie może go pić.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 17:19
Tajka, ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Meggi110818 wrote:Gratulacje. A co będziesz wykładać? ☺️
A co to jest, to niech zostanie moją jedyną, słodką tajemnicą na forum.
(po prostu wąska branża, nie chce, żeby ktoś mnie przypadkowo rozpoznał
)
KarolinaMaria, Enigvaa, Meggi110818, Ewa88 , Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ounai wrote:O jaaaaa, Annia, nie wiedziałam że jesteś po doktoracie 😱 gratulacje! Też zaczęłam robić po studiach ale nie lubię uczyć studentów, więc dałam sobie spokój.
Dlatego mogę tylko prowadzić ćwiczenia, tam są dokładnie jakieś akademickie "pozycje" rozpisane co kto może
. Ale gdybym chciała (kiedyś chciałam i teraz znowu o tym myślę) robić doktorat np z wolnej stopy to uczelnia mi go fundnie.
Wik, ile masz etatu? Cały? Pół? Ile godzin tygodniowo zajęć Ci wychodzi?Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Tak tak, KarolinaMaria, wiem, że to dwie różne rzeczy, ale pediatra wspomniała właśnie i o tym i o tym, że u nas podejrzewa....No może jej chodziło tylko o bmk, jeśli chodzi o tą dietę....ale jesli podejrzewa i to i to, to bez sensu eliminacja na diecie i dalsze kp....Więc albo rezygnuje z kp i tym samym diety i próbuje inne mleko (ale Babilon pepti chyba ma laktoze) albo czekam na rd i ewentualne pojawienie się alergii przy wprowadzaniu nabiału.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Tak tak, KarolinaMaria, wiem, że to dwie różne rzeczy, ale pediatra wspomniała właśnie i o tym i o tym, że u nas podejrzewa....No może jej chodziło tylko o bmk, jeśli chodzi o tą dietę....ale jesli podejrzewa i to i to, to bez sensu eliminacja na diecie i dalsze kp....Więc albo rezygnuje z kp i tym samym diety i próbuje inne mleko (ale Babilon pepti chyba ma laktoze) albo czekam na rd i ewentualne pojawienie się alergii przy wprowadzaniu nabiału.
Ja bym chyba poczekała na RD, tak jak pisała Wik, szczególnie, że to tylko przypuszczeniaciężko trafić z tymi mlekami ;/ Matylda uznaje je tylko w kaszce. W ogóle jak patrzę na Twój suwaczek to ciężko mi uwierzyć, że Maja jest już taka duża, dopiero co rodziłaś, a wtedy mi się wydawało, że ja mam już takie duże dziecko 😂
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Tajka wrote:Ok, bo wydaje mu się takie cieńsze, dlatego wolę się upewnić 😊 bo u nas auto poza halą
Nie wiedziałam o tym mleku.....myślalam, że wtedy laktozy się już nie produkuje 🤦♀️ kolejną ciekawostka nt kp i kolejną rzecz, o której zapomniała wspomnieć pediatra/alergolog...
Tak, te kupy to wiem, nawet na opakowaniu jest napisane. Pisałam bardziej o tym, aby pokazać częste zmuany tych kup wywołane zmianą mleka...
I popieram Karoline. Bardzo dobrze to wyjaśniła. Jeśli Twoja córa faktycznie wali mnóstwo bąków i nie zachowuje się normalnie i podejrzewacie alergię to musisz być konsekwemtna i konsekwemtnie wyeliminował wszystko z mlekiem ze swojej diety (pamietaj że w chlebie, slodyczach, makaronach, wedlinie też może się znajdował i musisz czytać etykiety) plus przejdźcie całkowicie na mleko przepisane przez pediatre. Bo inaczej to tak jak Karolina pisała, działacie zupełnie bez sensu i planu.
Widzisz Annia, nie wiedziałam nawet że tak można. Mój mąż ostatnio zastanawia się czy nie bronić jednak doktoratu. Studia 3 stopnia ukończył, a bronić chciał się z publikacji. Ale decyzja należy do niego. Ja go będę wspierać tak czy siak. Zwłaszcza że teraz już dzieci będą coraz większe to i latwiej o obronę
Herbatko, ja bardzo sobie chwalę, będziesz zadowolona -
Ja zamówiłam ponczo w cenie regularnej i zapłaciłam za wysyłkę, ale zależało mi na beżowych uszach królika 🙈🤭 Tylko na jednej stronie znalazłam takie w rozmiarze S
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
Ehhh też mnie korci, ale jestem sknera i wszystko poluje na vinted. Kupuje tylko nowe albo w bardzo dobrym stanie, ale ponad 200 zł szkoda mi jakoś 🙉.
Moja fizjo, znaczy Oliwki też nie ma dr. i ma zajęcia na uniwersytecie ze studentami, ale nie wiem czy ćwiczenia czy wykłady.O ❤️
Z ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Ja zamówiłam ponczo w cenie regularnej i zapłaciłam za wysyłkę, ale zależało mi na beżowych uszach królika 🙈🤭 Tylko na jednej stronie znalazłam takie w rozmiarze S
Ja w wakacje chcialam zamowic. Okazalo sie ze nie ma i dopiero szyja. I zamowilam od razu jak tylko wrzucili na strone 🤣KarolinaMaria lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Mi tez bylo. Ale pomysl w ten sposob ze kurteczka na zime to jakies 50-80zl. I starczy na jeden sezon, jesli starczy. A ponczo jest na 3 lata 😁 wiec to oszczednosc 😁Ounai lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Z ❤️ -
Laski, a ja w tym tygodniu robię generalny przegląd siebie: jutro mam usg tarczycy, w we wtorek usg transwaginalne, w czwartek usg piersi. Krew zbadałam wczoraj( dostałam od internisty i ginekologa piderdyliard badań) 👍💪 Czas o siebie zadbać zdrowotnie, bo przez ostatni rok olalam temat zupełnie 😏.
Aa, jeszcze mam dentystę, ale w przyszłym tygodniu już.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 19:12
Lalia, Wik89, KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Annia lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙