X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Ounai jako że już uzytkujesz ponczo, to czy ono faktycznie jest na tyle ciepłe, że nie trzeba pod nie do auta ubiersc zadnej kurtki tak jak pisalas ?
    Bo tak patrzę to to jest polar i mam obawy, czy to wystarczy.
    Przepraszam, że tak dręcze ale chciałbym dziś wieczorem już wszytsko zamówić 😊

To dwie grube warstwy polaru. Nie wiem jak u was ale u nas ostatnio 15stopji i slonce i w tym jest za cieplo i jej nie zakladam :) a mamy troszke do przejscia, jakies 150m do auta :)

ZielonaHerbata lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 10 października 2021, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    Zielona, no widzisz? Mowilam, ze dzieci szybko sie zmieniaja ;) moze jeszcze polubi drzemki w wozku 👍😀 super

Annia, super! Witaj w klubie 😄

Ounai, dobrze, ze juz lepiej… myslisz, ze to jakas wirusowka byla?
    Na milion procent. Zatrucie nie trwałoby tak długo i nie zlapaloby całej rodziny.

Tak samo ta wysypka którą pediatra określiła jako uczulenie to była bostonka bo teraz Marcie schodzą paznokcie a to jeden z objawów tego że dziecko miało właśnie bostonke

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    A te poncho nadaje się tak, żeby wyjść w zimę przykrytym tylko nim dzieckiem, ubranym normalnie, jak po domu, tylko wyjść na dwór do auta A nie do hali ?
    Tak, właśnie po to zostało stworzone. Ja do auta z domu w ogóle go nie ubieram bo samochód mamy w garażu podziemnym. Zakładam dopiero jak wychodzimy z auta do żłobka, do przychodni itd

Tajka, ale wiesz, że jesli ona nie toleruje laktozy to Ty możesz nic nie jeść a w Twoim mleku laktoza i tak będzie bo jest po prostu produkowana wraz z mlekiem matki, niezależnie od tego co matka zje?

Zielone kupy po nutrsmigenie są normalne. Moj syn byl na Pepti bo miał nietolerancję laktozy i cały czas robił Zielone kupy.

age.png

age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Tak, właśnie po to zostało stworzone. Ja do auta z domu w ogóle go nie ubieram bo samochód mamy w garażu podziemnym. Zakładam dopiero jak wychodzimy z auta do żłobka, do przychodni itd

Tajka, ale wiesz, że jesli ona nie toleruje laktozy to Ty możesz nic nie jeść a w Twoim mleku laktoza i tak będzie bo jest po prostu produkowana wraz z mlekiem matki, niezależnie od tego co matka zje?

Zielone kupy po nutrsmigenie są normalne. Moj syn byl na Pepti bo miał nietolerancję laktozy i cały czas robił Zielone kupy.

Ok, bo wydaje mu się takie cieńsze, dlatego wolę się upewnić 😊 bo u nas auto poza halą

Nie wiedziałam o tym mleku.....myślalam, że wtedy laktozy się już nie produkuje 🤦‍♀️ kolejną ciekawostka nt kp i kolejną rzecz, o której zapomniała wspomnieć pediatra/alergolog...

Tak, te kupy to wiem, nawet na opakowaniu jest napisane. Pisałam bardziej o tym, aby pokazać częste zmuany tych kup wywołane zmianą mleka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 16:54

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie można pozbyć się laktozy ze swojego mleka bo tak jak Ounai pisze ona jest produkowana bezwzględu na to czy się stosuje dietę, czy nie.

Dzięki!
    To zamawiam ponczo z kapturem królika 😁🐰🐰🐰
    Ja mam wrażenie, że my ciągle gdzieś jeździmy plus non stop lekarz plus rehabilitacja dwa razy w tygodniu i właśnie zależy mi na czyms gdzie nie będę musiała ja ubierać w milion warstw, kurtki, bluzy itp. A skoro piszecie, że takie ciepłe to myślę że to idealne rozwiązanie 😊

klz9df9hix7ly771.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ile kiedyś dałyście za to pończo? Pamiętam że jakieś kody były czy coś?

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, nietolerancja laktozy a alergia na białka mleka krowiego to dwie różne sprawy. Wielu pediatrów to myli i zaleca kobietom dietę bezmleczną, po to by wykluczyć laktozę z mleka co jest niemożliwe, bo mleko matki ma laktozę z natury, w końcu to cukier mleczny. Jak mi 2 pediatrów kazało nie jeść mleka, żeby uniknąć w moim mleku laktozy, to więcej się u nich nie pojawiłam. To tak nawiązując do tego, że niektóre z nas chodzą po lekarzach. Jak widać, czasem trzeba. Na diecie jest się po to, żeby wykluczyć bmk z mleka mamy. Jeśli dziecko ma alergię na bmk to nawet najmniejsza ilość może powodować reakcję alergiczną. Jeśli jesteś na diecie, a mimo to dajesz normalne MM, to niestety nic nie da. Moje dziecko ma alergię na bmk i wystarczy, że zjem 3 plastry sera, by za parę dni miała wysypkę i gazy. Ale do brzegu, co możesz zrobić. Wasza pediatra podejrzewała alergię na bmk (tak zrozumiałam z poprzednich postów) i dała Wam mleko dla alergików. Tych mlek jest kilka, można pokombinować z rodzajami. To wasze jest akurat na dość silna alergię, jest dość konkretnym hydrolizatem mleka i przez to jest niesmaczne. Ja mam beblion pepti synevo, które też jest dla alergików, ale jest smaczniejsze. Może zapytaj pediatrów o inne mleko DHA (to są właśnie mleka dla alergików). Mleko HA, o którym pisała Suszarka, nie może być stosowane u dzieci z alergią (nawet jest o tym napisane na opakowaniu), to mleko tylko zmniejsza ryzyko alergii i jest łatwiejsze do strawienia, ale jak dzircko ma alergię na bmk to i tak nie może go pić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 17:19

Tajka, ZielonaHerbata, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Gratulacje. A co będziesz wykładać? ☺️
    To czym zajmuje się na codzień. :) A co to jest, to niech zostanie moją jedyną, słodką tajemnicą na forum. :) (po prostu wąska branża, nie chce, żeby ktoś mnie przypadkowo rozpoznał :))

KarolinaMaria, Enigvaa, Meggi110818, Ewa88 , Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    O jaaaaa, Annia, nie wiedziałam że jesteś po doktoracie 😱 gratulacje! Też zaczęłam robić po studiach ale nie lubię uczyć studentów, więc dałam sobie spokój.
    Nie jestem. :) Dlatego mogę tylko prowadzić ćwiczenia, tam są dokładnie jakieś akademickie "pozycje" rozpisane co kto może :). Ale gdybym chciała (kiedyś chciałam i teraz znowu o tym myślę) robić doktorat np z wolnej stopy to uczelnia mi go fundnie. :)

Wik, ile masz etatu? Cały? Pół? Ile godzin tygodniowo zajęć Ci wychodzi?

Lalia lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tak, KarolinaMaria, wiem, że to dwie różne rzeczy, ale pediatra wspomniała właśnie i o tym i o tym, że u nas podejrzewa....No może jej chodziło tylko o bmk, jeśli chodzi o tą dietę....ale jesli podejrzewa i to i to, to bez sensu eliminacja na diecie i dalsze kp....Więc albo rezygnuje z kp i tym samym diety i próbuje inne mleko (ale Babilon pepti chyba ma laktoze) albo czekam na rd i ewentualne pojawienie się alergii przy wprowadzaniu nabiału.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 10 października 2021, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Tak tak, KarolinaMaria, wiem, że to dwie różne rzeczy, ale pediatra wspomniała właśnie i o tym i o tym, że u nas podejrzewa....No może jej chodziło tylko o bmk, jeśli chodzi o tą dietę....ale jesli podejrzewa i to i to, to bez sensu eliminacja na diecie i dalsze kp....Więc albo rezygnuje z kp i tym samym diety i próbuje inne mleko (ale Babilon pepti chyba ma laktoze) albo czekam na rd i ewentualne pojawienie się alergii przy wprowadzaniu nabiału.

Ja bym chyba poczekała na RD, tak jak pisała Wik, szczególnie, że to tylko przypuszczenia ;) ciężko trafić z tymi mlekami ;/ Matylda uznaje je tylko w kaszce. W ogóle jak patrzę na Twój suwaczek to ciężko mi uwierzyć, że Maja jest już taka duża, dopiero co rodziłaś, a wtedy mi się wydawało, że ja mam już takie duże dziecko 😂

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Dziewczyny a ile kiedyś dałyście za to pończo? Pamiętam że jakieś kody były czy coś?

Ja zamawialam we wrzesniu i za 215zl z darmowa wysylka :)

🔸28 lat

Wysłany: 10 października 2021, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Ok, bo wydaje mu się takie cieńsze, dlatego wolę się upewnić 😊 bo u nas auto poza halą

Nie wiedziałam o tym mleku.....myślalam, że wtedy laktozy się już nie produkuje 🤦‍♀️ kolejną ciekawostka nt kp i kolejną rzecz, o której zapomniała wspomnieć pediatra/alergolog...

Tak, te kupy to wiem, nawet na opakowaniu jest napisane. Pisałam bardziej o tym, aby pokazać częste zmuany tych kup wywołane zmianą mleka...
    Ja w kilku miejscach czytałam juz o tym że dieta eliminacyjna ze względu na laktoze jest bez sensu bo mleko kobiece i tak ja zawiera. Moja przyjaciółka z dzieciństwa najpierw była z synem na diecie eliminacyjnej a jak nie pomogło to wtedy odstawiała go zupełnie od piersi i przechodzili na Bebilon Pepti DHA, a później nutramigen jeśli nie pomagało ale to też bylo 5 lat temu. Natomiast z laktoza to jest chyba jak u wszystkich ssaków. Krowa mleka nie pije, je trawę i pije wodę a jednak w jej mleku laktoza jest.

I popieram Karoline. Bardzo dobrze to wyjaśniła. Jeśli Twoja córa faktycznie wali mnóstwo bąków i nie zachowuje się normalnie i podejrzewacie alergię to musisz być konsekwemtna i konsekwemtnie wyeliminował wszystko z mlekiem ze swojej diety (pamietaj że w chlebie, slodyczach, makaronach, wedlinie też może się znajdował i musisz czytać etykiety) plus przejdźcie całkowicie na mleko przepisane przez pediatre. Bo inaczej to tak jak Karolina pisała, działacie zupełnie bez sensu i planu.

Widzisz Annia, nie wiedziałam nawet że tak można. Mój mąż ostatnio zastanawia się czy nie bronić jednak doktoratu. Studia 3 stopnia ukończył, a bronić chciał się z publikacji. Ale decyzja należy do niego. Ja go będę wspierać tak czy siak. Zwłaszcza że teraz już dzieci będą coraz większe to i latwiej o obronę :)

Herbatko, ja bardzo sobie chwalę, będziesz zadowolona :)

age.png

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:32

KarolinaMaria, Ewa88 , Enigvaa, Lalia, Ounai, Suszarka lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023

Wysłany: 10 października 2021, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zamówiłam ponczo w cenie regularnej i zapłaciłam za wysyłkę, ale zależało mi na beżowych uszach królika 🙈🤭 Tylko na jednej stronie znalazłam takie w rozmiarze S ;)

Lalia lubi tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh też mnie korci, ale jestem sknera i wszystko poluje na vinted. Kupuje tylko nowe albo w bardzo dobrym stanie, ale ponad 200 zł szkoda mi jakoś 🙉.
    Moja fizjo, znaczy Oliwki też nie ma dr. i ma zajęcia na uniwersytecie ze studentami, ale nie wiem czy ćwiczenia czy wykłady.

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Ja zamówiłam ponczo w cenie regularnej i zapłaciłam za wysyłkę, ale zależało mi na beżowych uszach królika 🙈🤭 Tylko na jednej stronie znalazłam takie w rozmiarze S ;)

Ja w wakacje chcialam zamowic. Okazalo sie ze nie ma i dopiero szyja. I zamowilam od razu jak tylko wrzucili na strone 🤣

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 10 października 2021, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ehhh też mnie korci, ale jestem sknera i wszystko poluje na vinted. Kupuje tylko nowe albo w bardzo dobrym stanie, ale ponad 200 zł szkoda mi jakoś 🙉.
    Moja fizjo, znaczy Oliwki też nie ma dr. i ma zajęcia na uniwersytecie ze studentami, ale nie wiem czy ćwiczenia czy wykłady.

Mi tez bylo. Ale pomysl w ten sposob ze kurteczka na zime to jakies 50-80zl. I starczy na jeden sezon, jesli starczy. A ponczo jest na 3 lata 😁 wiec to oszczednosc 😁

Ounai lubi tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 10 października 2021, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa wrote:
    Mi tez bylo. Ale pomysl w ten sposob ze kurteczka na zime to jakies 50-80zl. I starczy na jeden sezon, jesli starczy. A ponczo jest na 3 lata 😁 wiec to oszczednosc 😁

A ono do wózka też będzie ok? Czy tylko do fotelika i na krótkie spacery?

O ❤️
    Z ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 10 października 2021, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski, a ja w tym tygodniu robię generalny przegląd siebie: jutro mam usg tarczycy, w we wtorek usg transwaginalne, w czwartek usg piersi. Krew zbadałam wczoraj( dostałam od internisty i ginekologa piderdyliard badań) 👍💪 Czas o siebie zadbać zdrowotnie, bo przez ostatni rok olalam temat zupełnie 😏.
    Aa, jeszcze mam dentystę, ale w przyszłym tygodniu już.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2021, 19:12

Lalia, Wik89, KarolinaMaria, Suszarka, Clover, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4251 4252 4253 4254 4255 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ