Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Herbatko, ja już też nie wiem jak nam pomóc 🤷♀️🤷♀️ chyba Emdar ma rację. Akceptacja. Tylko gdyby u mnie było tak, no nie wiem, jakiś czas, bo np zęby, albo skok, zmiana miejsca, a u nas to już trwa 2mce, odkąd skończyła 3mce I w sumie, jak się zastanawiam, to wtedy przeszłam na same kp w nocy, wcześniej była zazwyczaj jedna pobudka na karmienie. Ale nie wiem czy to ma związek, bo jak spróbowałam kiedyś dac butlę to tak samo. Ale zastanawiam się czy może nie dojada i się tak budzi 🤔
A jaka jest wysypka alergiczna, jak wygląda? Moja ma taką kaszke..Ale ma ją odkąd skończył się trądzik, więc to może jakieś pozostałości? Ale nie ma cery super gładkiej, tylko takie mini krostki w kolorze cery. O takie
Nie wiem czy widać .
Ja dawałam capri care na początku, ale tylko kilka butelek i jakoś popłakiwała i myślalam , ze od tego mleka i przestałam, A w sumie zmiana po mleku występuje po dłuższym czasie...i przeszłam wtedy na hipp comfort, A po 3mcach na bio combiotik.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 11:39
-
Dziewczyny, moja ostatnia ulubiona rado-pocieszajka 'może jak teraz robi się szybciej ciemno, to Matyldzia zacznie Wam szybciej zasypiać' 🙈 może też powinnam zacząć się kłaść o 18 🤔'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, moja ostatnia ulubiona rado-pocieszajka 'może jak teraz robi się szybciej ciemno, to Matyldzia zacznie Wam szybciej zasypiać' 🙈 może też powinnam zacząć się kłaść o 18 🤔
Haha dobra rada 😁
Ja się kładę ostatnio o 20 haha nawet czasem przed Mają się kąpię 😁 i od tej 20 do 5 może z 4h snu się zbiorą, może nie 🤔
A wasze dzieci śpią przy lampce czy w ciemnościach zupelnych ? -
Zulugula wrote:U nas narazie nie ale to tylko z tego względu, że Tomek musi miec max 1 kawałek jedzonka na stoliku 🤦♀️ reszte rzeczu zrzuca , a jak mu zrobilam kilka razy iście instagramowe żarcie na ezpz to chłopak najpierw nie wiedzial co z tym zrobic a potem powyrzucal wszystko na ziemię 😆 no i rozpracował ją w 3 sekund.
Ale narazie schowalam i czekam jak wydorosleje w tej kwestii i będę jej używać, bo podoba mi się takie ładne podawanie jedzonka w formie buźki itp
Tylko ta mini mat jest jednak trochę mała, niby wystarcza ale tak jakos ciasno, teraz chyba kupilabym cos w stylu takiej misio miseczki z bambusa jak u mamyginekolog / alijacz , pewnie jeszcze kupię cos takiego kiedyś
Pola też jak ma więcej to wszędzie to jedzenie lata, a ostatnio jest bunt na krzesełko - ucieka z niego więc ją karmie w locie.
Czy której dziecko też tak miało? Chciałabym ją nauczyć dobrych nawyków jedzenia przy stoliku, a od jakiegoś czasu nie ma szans, więc zwykle jak stoi przy stoliku kawowym to ją karmie - i wtedy bardzo chętnie je, ale sama nie ma czasu na jedzenie - jest zbyt zarobiona.
Przetrwać czy usilnie wkładsć jednak do tego krzesełka? -
Ewa88 wrote:Dziewczyny jaką mąke orkiszową i przyprawy bez dodatku soli polecacie??
Melvit ma fajne te mąki jaglane, kukurydziane, orkiszowe bo są mniejsze i nie zajmują tyle miejsca w szafce.
Przyprawy konkretnej nie stosuje, zwykle dodaje pojedyńcze przyprawy po prostu.Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Tajka wrote:Haha dobra rada 😁
Ja się kładę ostatnio o 20 haha nawet czasem przed Mają się kąpię 😁 i od tej 20 do 5 może z 4h snu się zbiorą, może nie 🤔
A wasze dzieci śpią przy lampce czy w ciemnościach zupelnych ? -
Suszarka wrote:Dzięki Zulu, to szukam dalej, pewnie kupię osobno miseczkę i talerzyk 🤔
Nocka dzisiaj całkiem spoko, zasnęła 19:30, pierwsza pobudka dopiero przed 6 rano 😱 dałam mleko, ale niestety spanko już tylko na rękach. Ostateczna pobudka 7:50. Tak się zastanawiam czy kara za tę noc już była czy dopiero nadejdzie 😂
Muszę Poli opowiedzieć jak Igusia pięknie śpi, może zrozumie że ona też tak powinnaZulugula, Ladyo, Suszarka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Aneta, a dajesz Poli posiłki wtedy kiedy Ty sama też jesz? Ja już teraz robię tak, że szykuję jedzenie dla siebie, dla dziecka, przysuwam krzesełko do stołu w jadalni i jemy razem. Obiady tak samo, jemy w 90% wypadków razem. Zauważyłam że wtedy jest bardziej skoncentrowana na jedzeniu i zjada więcej, nie bawi się i nie ma właśnie odruchu ucieczki. Zawsze jeszve coś skubnie z naszych talerzy i jest wtedy przeszczęśliwa 🤭
Tajka, Iga śpi przy całkowicie zgaszonym świetle.
Zielona, nie porównuj się do innych. Serio, to nie prowadzi do niczego dobrego w żadnym aspekcie rodzicielstwa. Dla pociechy powiem Ci, że moja córka śpi beznadziejnie w 95%, dzienne drzemki i sen nocny to porażka. Córka mojej siostry jest młodsza o 2 miesiące i śpi pięknie, zarówno w dzień jak i w Nocy. Czasem mam ochotę ją pogryźć 😂 Ale jej starszy synek był taki jak Iga, na spanie nie miał czasu 🤷 wiem jaka jesteś sfrustrowana bo czasami czuję to samo, ale co zrobić. Takie dzieci się nam trafiły.Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
nick nieaktualny
-
Tajka, to nie ma nic wspolnego z kp. Po prostu po 3 miesiącu sen dziecka często się psuje i już. Marta od pierwszej doby życia spała w setach po 4-5h. Skończyła 3 miesiące i do ukończenia 8 miesięcy budziła się co godzinę. Czasem nawet częściej. To trzeba przetrwać i tyle.
Ta wysypka to mi raczej potówki przypomina. A jej nie jest za gorąco jak śpi? -
madziulix3 wrote:Dziewczyny, miała któraś brzuszek nisko cała ciąże? Byłam dziś u położnej i mnie pipa nastraszyla ze dziecko za nisko leży, ze brzuch za nisko czy lekarz nic nie mówi itp 😐🤷🏻♀️🤦🏻♀️
-
madziulix3 wrote:Dziewczyny, miała któraś brzuszek nisko cała ciąże? Byłam dziś u położnej i mnie pipa nastraszyla ze dziecko za nisko leży, ze brzuch za nisko czy lekarz nic nie mówi itp 😐🤷🏻♀️🤦🏻♀️Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tajka wrote:Haha dobra rada 😁
A wasze dzieci śpią przy lampce czy w ciemnościach zupelnych ?
Przy lampce, ale ona daje niewiele światła. Julek mam wrażenie, że boi się ciemności 🤔
A co do zasypiania wcześniej, bo szybciej robi się ciemno, to moi starsi synkowie tak mają, latem 22 i oni najchętniej jeszcze by biegali, a jesień i zima jak o 19 robi się ciemno to max 20 i oni już w łóżkach lulają 😄 -
nick nieaktualnyOunai wrote:Nie słuchaj jej. Lekarz widziałby w badaniu usg że coś jest nie tak. A powiedziała dlaczego to jest złe czy tylko wszczęła atak paniki?
-
KarolinaMaria wrote:Dziewczyny, moja ostatnia ulubiona rado-pocieszajka 'może jak teraz robi się szybciej ciemno, to Matyldzia zacznie Wam szybciej zasypiać' 🙈 może też powinnam zacząć się kłaść o 18 🤔
U nas to pomoglo rano. Nie wstaje o 6 tylko o 7 😁 ale nie zmienia to nic w snie nocnym. Nawet nie chce nic o tych nocach wspominac bo to tragedia. 🙈🔸28 lat
Apropo położnych. Do mnie ostatnio dzwonila pielegniarka srodowiskowa z wywiadem (nie robi wizyt domowych bo za daleko, a ze mamy sie przeprowadzic blizej to robi tylko wywiad) i mi powiedziala ze skoro Malwina siada to mozemy zaczac probowac ja odpieluchowywac 🙈
KarolinaMaria, Ladyo, emdar, Annia, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Madziulix, lekarz by Ci powiedział gdyby było coś nie tak. Mam wrażenie że położne czasem aferę z niczego lubią kręcić. A pokaż zdjęcie brzucha; każda z nas swój jeszcze pamięta, to jakaś reprezentatywna próba badawcza to zawsze będzie 😘
Zulu,o tak! Też "kocham" te zdjęcia dzieci jedzące idealnie BLW🤦♀️🤦♀️🤦♀️Julek by zrobił porządek w 3 sekundy😉🤣🤣
madziulix3 lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙