Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Enigvaa wrote:Apropo położnych. Do mnie ostatnio dzwonila pielegniarka srodowiskowa z wywiadem (nie robi wizyt domowych bo za daleko, a ze mamy sie przeprowadzic blizej to robi tylko wywiad) i mi powiedziala ze skoro Malwina siada to mozemy zaczac probowac ja odpieluchowywac 🙈
Tornister do szkoły też już kazała kupić? 🤣Ladyo, emdar, Lalia, Enigvaa, Meggi110818, Martt95, Tajka, Nowastaraczka, Annia, Maminka89, Clover, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualnyemdar wrote:Tajka,na moje oko, to też potówki przypomina.
Madziulix, lekarz by Ci powiedział gdyby było coś nie tak. Mam wrażenie że położne czasem aferę z niczego lubią kręcić. A pokaż zdjęcie brzucha; każda z nas swój jeszcze pamięta, to jakaś reprezentatywna próba badawcza to zawsze będzie 😘
Zulu,o tak! Też "kocham" te zdjęcia dzieci jedzące idealnie BLW🤦♀️🤦♀️🤦♀️Julek by zrobił porządek w 3 sekundy😉🤣🤣
Wik89, emdar, Ounai, Meggi110818, Nowastaraczka, Lulu83 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Tajka, to nie ma nic wspolnego z kp. Po prostu po 3 miesiącu sen dziecka często się psuje i już. Marta od pierwszej doby życia spała w setach po 4-5h. Skończyła 3 miesiące i do ukończenia 8 miesięcy budziła się co godzinę. Czasem nawet częściej. To trzeba przetrwać i tyle.
Ta wysypka to mi raczej potówki przypomina. A jej nie jest za gorąco jak śpi?
Hmm, a potówki nie znikają? Bo ona ma ciągle tą wysypke. Za gorąco chyba nie, śpię samym pajacu, później ją przykrywam trochę. -
nick nieaktualnyemdar wrote:Madziulix, moim zdaniem taka Twoja uroda z tym brzuchem. Może inne matki coś więcej powiedzą. A co lekarz mówi?
-
Madzia ja miałam śmieszny brzuch bo to wyglądało jakby mi ktoś piłkę dokeil pod cyvkami🙈
Ale też myślę, że taka urodę ma Twój brzuch i nie ma się co przejmować ☺
Każdy brzuch jest inny. Najważniejsze, że lekarz nic nie mówi A przecież dokładnie wszystko widzi na usg.madziulix3, Suszarka, emdar lubią tę wiadomość
-
madziulix3 wrote:Nic nie powiedziała, moja koleżanka tez ostatnio u niej była to jej powiedziała ze puls powinien być obok pępka a nie tak nisko 🤦🏻♀️
madziulix3 lubi tę wiadomość
-
Tajka, jeśli notorycznie jest jej za gorąco to potówki nie znikną. Sprawdzałaś kark jak śpi? Spróbuj jej nie nakrywać tym kucykiem przez kilka nocy i zobacz czy dalej tak kopie. Może ona próbuje go zrzucić? Możliwe że przegrzewasz ja nie jak śpi, ale np jak chodzi w domu albo na spacerach.
-
Anet.kaa wrote:Mam podobne zdanie. Ja teraz kupiłabym twistshake. Na dodoatek ezpz wg mnie nie przykleja się zbyt dobrze.
Pola też jak ma więcej to wszędzie to jedzenie lata, a ostatnio jest bunt na krzesełko - ucieka z niego więc ją karmie w locie.
Czy której dziecko też tak miało? Chciałabym ją nauczyć dobrych nawyków jedzenia przy stoliku, a od jakiegoś czasu nie ma szans, więc zwykle jak stoi przy stoliku kawowym to ją karmie - i wtedy bardzo chętnie je, ale sama nie ma czasu na jedzenie - jest zbyt zarobiona.
Przetrwać czy usilnie wkładsć jednak do tego krzesełka?
Moja to samo, 3 kęsy i wstaje w krzesełku, rozgląda się wszędzie, wygina i chce wychodzić 🥴. Staram się żebyśmy jedli razem, ale to i tak nie działa. Ona ma ciekawsze rzeczy do robienia niż jedzenie.
Teraz zaczaiła jak się zlazi z narożnika, zaczęła czołgać się tylem i tak z niego zlazi i tą metodę chce stosować wszędzie, nawet na kolanach jak u kogoś jest to się obraca na brzuchu i dawaj wsteczny i na podłodzeLalia lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Moj malutki pONczuś 😍
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 15:37
madziulix3, ZielonaHerbata, Martt95, Ounai, AgataAgatka, Tajka, Ladyo, Ewa88 , Lalia, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Inaa89, emdar, Maminka89, Wik89, Zulugula, Annia, Clover, asias86, dmg111, kiniusia270 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Meggi110818 wrote:Moja to samo, 3 kęsy i wstaje w krzesełku, rozgląda się wszędzie, wygina i chce wychodzić 🥴. Staram się żebyśmy jedli razem, ale to i tak nie działa. Ona ma ciekawsze rzeczy do robienia niż jedzenie.
Teraz zaczaiła jak się zlazi z narożnika, zaczęła czołgać się tylem i tak z niego zlazi i tą metodę chce stosować wszędzie, nawet na kolanach jak u kogoś jest to się obraca na brzuchu i dawaj wsteczny i na podłodze
Staram się robić tak, że zawsze ją wkładam do krzesełka, daje 3 szanse a później już wyciągam bo Pola nauczyła się wychodzić z tych pasów w antilopie. Przydały by się 5 punktowe to nie byłoby tak łatwo. Ew jeszcze kusze banankiem aby dłużej posiedziała ale ona ostatnio testuje chyba pojemność swojej buzi i wkłada wieeeeelki kawałek banana do buzi i ucieka.
Dlatego aby coś tam zjadała to je albo w wózku rzeczy niebrudzące jak tubki czy placuszki, albo ile się da w krzesełku a reszte na stojąca.
Na wstecznym też zewsząd złazi, to jest takie śmieszne -
Ale słodka Malwinka 🥰🥰
Pomyśleć, że za 3mce Maja będzie taka dużaaaa ??😍Enigvaa lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, a jak ją mam rozszerzać dietę przez blw (jak się uda) jak Maja jeszcze nie siedzi i pewnie za 2 tyg nie będzie siedziała? Do antilopa z tą wkładką? Czy na kolanach ? Czy w leżaczku i łyżeczka? Jakoś mnie to stresuje 😁 teraz daje jej czasem, dla sprawdzenia reakcji, łyżeczkę z czymś swoim i nie otwiera buzi tylko się śmieje 😁 ale dzisiaj dawałam jej łyżeczką z owsianka to nie chciała ode mnie ,tylko sama chciała złapać i wsadzała do buzi 😁
-
Tajka, moim zdaniem z blw się lepiej wstrzymać jak dziecko chociaż trochę będzie stabilnie siedziało w krzesełku. Bo żeby blw było bezpieczne i miało sens to musi być tułów (szyja, tors, pupa) w jednej linii żeby dziecko prawidłowo przełykało i mniej się krztusiło , no i musi mieć wolne rączki żeby mogło trafiać do buzi, a na kolanach raczej ciężko to osiągnąć. Ja z Olkiem rozszerzanie zaczęłam od słoików w takim wieku jak jest Maja, blw jak miał ok. 6,5 miesiąca, a jak skończył 7mscy to już sam siedział. Jeśli chcesz bardzo żeby trenowała blw, to może zacznij od chrupek kukurydzianych, je łatwo trzymać, rozpuszczają się w buzi i dopóki nie ma zębów to nie odgryzie za dużego kawałka.
Ladyo, Annia, Tajka lubią tę wiadomość
-
Nam fizjo też mówiła, że blw najlepiej jak już dziecko siedzi samodzielnie i stabilnie bez podparcia.
Druga drzemka 10 minut.😲😲
I oczywiście marudna bo się nie wyspała A próbowałam ja i dosypiac i usypiac od nowa za jakiś czas i nic.
Jeszcze spoko gdyby jej te mega, turbo, giga drzemki wystarczaly A tak nie jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 16:56
-
Tajka wrote:Dziewczyny, a jak ją mam rozszerzać dietę przez blw (jak się uda) jak Maja jeszcze nie siedzi i pewnie za 2 tyg nie będzie siedziała? Do antilopa z tą wkładką? Czy na kolanach ? Czy w leżaczku i łyżeczka? Jakoś mnie to stresuje 😁 teraz daje jej czasem, dla sprawdzenia reakcji, łyżeczkę z czymś swoim i nie otwiera buzi tylko się śmieje 😁 ale dzisiaj dawałam jej łyżeczką z owsianka to nie chciała ode mnie ,tylko sama chciała złapać i wsadzała do buzi 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 17:29
-
Laila widzę, że poruszyła temat chrupka 😁😁
Chciałbym dac ale się boję. U nas nie ma jeszcze siadu. Od 2tygodni wcina papki i wodę. Boję się że odlamie sobie tego chrupka i się zacznie nim dusić albo zacznie jej się przyklejac do podniebienia i sobie nie poradzi.