Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, u nas BLW zaskoczyło dzisiaj... Matylda ma prawie 9 miesięcy i zjadła sama kawałek gofra. Usiadła samodzielnie 8 dni temu, wcześniej sadzaliśmy ją w krzesełku do karmienia, nie była zainteresowana samodzielnym jedzeniem, a ja też jej nie zmuszałam, bo bałam się zakrztuszenia. Jeszcze 2 tygodnie temu bawiła się marchewką i za nic nie chciała jej sama jeść. Jak ze wszystkim, zależy od dziecka
Mamy nowy fotelik!! Britax Romer Dualfix M-size, tak jak mój zięć Stanleypixela na razie zostawiamy jako drugi fotelik do auta moich rodziców (może się przydać jak wrócę do pracy).
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 20:56
Lalia, kiniusia270, Suszarka, Ounai, Zulugula, Clover, emdar, Ewa88 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Lalia, jak zwykle super wyjaśnione 👍👍 dziękuję. Olek słodziak 😍
Mart, tak Maja ma już dwie dolne jedynki, z miesiąc temu się już pojawiły. Ale teraz chyba idą kolejne ,bo zachowanie takie same. Co do jedzenia, to też widać że chce, a raz pociągnie i wypuszcza smoczek, gryzie też go. Więc myślę, że przez zęby. Cycka też mi gryzie , tak jak wtedy jak szły tamte.Lalia, Martt95 lubią tę wiadomość
-
Suszarka, cieszę się że z dzidziusiem wszystko dobrze ❤️ nie wierzę że to już prenatalne 🤭
A Olek to już niezły gagatek, dzisiaj załapał nowego skilla i.. tańczy 🙈 wygląda to przeuroczo, bo klęka na kolanach i tak bansuje góra dół jak raper 😂
I wstaje już gdzie się da 😳
Czy Iga i inne maluchy też tak różnie stawiały stopy na początku? Olek raz postawi ładnie, raz jak foka- na boki a czasami każda noga inaczej 😅
Martt95, Clover, Suszarka, Zulugula, Inaa89, emdar lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Zielona ja taka pałke dzieliłam na pół ale wzdłuż, zbey była długa a cieńsza (neurologopeda tak mi zaleciła). Mówiła że też mogę żeby zachęcić do męmlania dać na pałeczki trochę musu. Byliśmy przed podcięciem i jedzenie chrupek było jednym z ćwiczeń
-
Tajka wrote:Wykazuje zainteresowanie, myślę,że gdybym dała jej już coś, to by spróbowała:) ale jeszcze poczekam:)
Lalia, Tajka lubią tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Tak Lalia, Iga robi tak samo, myślę że dopóki dzieci się nie "ustabilizują" w pozycji pionowej to jest to normalne
Dzięki ❤️ mi się wydaje, że on wstaje tak, jak akurat ustawia mu się te stópki, a nie potrafi ich sobie później poprawić 😅 nie wydaje Ci się, że jak dzieci zaczynają wstawać, to nagle są takie.. duże? 🙈
Kochana, a z ciekawości, macie już pomysły na imiona dla bobasa? 💙 -
Lalia wrote:Tajka, zasada jest taka, że dopóki dziecko nie usiądzie samo, to nie sadza się go na siłę np. obkładając poduszkami, ale wyjątek stanowi rozszerzanie diety, bo pozycja siedząca jest dla dziecka najbezpieczniejsza i jeśli raz dziennie na te kilka minut posadzimy dziecko w krzesełku na czas jedzenia to nic się nie stanie.
To są zdjęcia z 8 lipca, dzień po tym jak złożyliśmy krzesełko. Olek miał 6,5 miesiąca i był w stanie tak siedzi
Nie cytujcie zdjęćLalia lubi tę wiadomość
-
Lalia jaki Oluś jest słodziutki 😍 bobas do schrupania 😘
Co do wstawania to Tymek akurat od samego początku ładnie, prawidłowo stawia stopki i tutaj jeszcze nigdy nie zdarzyło mu się ich ustawić inaczej 😉 też już o 2 tyg wstaje wszędzie gdzie się tylko da 😅 czasem ma tylko jeszcze problem zejść spowrotem do parteru 😅 ale jeszcze nie siedzi sam Omija ta umiejetnosc. Cały czas porusza się jak królik i to w takim tempie że czasem trzeba go gonić 😅 fizjo uwaza, że tak się nauczyl, tak mu wygodnie i może już nie raczkować. Też klęka na kolankach i tańczy jak Oluś 😆Zulugula, Lalia lubią tę wiadomość
02.06 13 dpo II
03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
06.06 17 dpo beta 700
28+6 1496g
17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰
-
Hej hej.
Wow, zulugula, 4 godzinna drzemka w dzień? U nas max 1.5 h, zwykle 50 minut. I tylko jedna już, co mnie cieszy bo mam jedno usypianie mniej 🙊
Lalia, wydaje mi się że na początku dzieci mogą różnie ustawiać stopy. Olek śliczny!
Michałek dalej nie chce sam jeść. Je dosłownie wszystko ale ja muszę mu dawać. A picie wody to masakra, wmuszam w niego każdy łyk. Bardzo mało pije 😐
Suszarko, super że wszystko dobrze na wizycie 😘Suszarka lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
KarolinaMaria wrote:Irysko, Twój Michaś ma jutro rok. Jak się z tym czujesz?
pamiętam jak szłaś do szpitala
Annia, Suszarka, Lalia, KarolinaMaria, Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
A właśnie jak to jest z tą woda na początku RD? W sumie ja nawet nie wiem, czy daje dobra ilość posiłków.
Czytałam, że najlepiej aby posiłek był z 30min po karmieniu bo wtedy dziecko nie jest mega głodne i może się skupić.
Ja zawsze rano karmię a później po jakiś 20-30min daje słoiczek. Zazwyczaj pół.
Później kolo 13 tak samo i zazwyczaj koło 16.
Zawsze daje kilka łyżeczek papki i woda, kilka papki i woda i na koniec
Myślcie że taka ilość wszystkiego na początek jest ok? Czy powinnam proponować wodę między kamieniami dodatkowo? -
Annia wrote:Czy tylko ja nie chodzę na bilanse? 🙈
Irysko, a z Bboxa nie chce sam pić?
Lalia, nie widzę zdjęć Olka.
Suszarko, super wieści! Czekamy na płeć.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️