Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Mamusie ❤️ Coś nie mam ostatnio wolnej chwili żeby z Wami popisać, co nadrobię to zamiast odpisać to już coś się dzieje… ale staram się! Dziś rano byśmy u fizjo, chodziłyśmy tak 2 razy w tygodniu, dziś powiedziała ze Amelka tak super się rozwija, bardzo szybko osiąga wszystkie umiejętności i nie musimy już chodzić, tylko raz w miesiącu na kontrole. A Melcia już pięknie obraca się z pleców na brzuszek, z brzuszka na plecy, fajnie się „czołga”, sciaga sobie skarpetki
, na macie się nieśmiało obkreca (tzn kładę ja np głowa w stronę okna a ona zaraz ma głowę w stronę drzwi
) - czy to jest to pivoty? Zulu pięknie Tomus wazy! Cieszę się ze już zdrowy. I pozazdrościć takich drzemek! Co ja bym zrobiła jakbym miała wolne 4 godziny
? Suszarko cieszę się ze maleństwem wszystko dobrze i gratuluje pięknej nocki Igi, należała się Tobie jak nikomu innemu!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 22:09
Ounai, Lalia, Suszarka, Zulugula, AgataAgatka lubią tę wiadomość
-
Iryska wrote:Nie mamy bboxa, mamy bidon Avent. Ale nie pije z niego, gryzie słomkę jedynie. Dzisiaj mu wrzuciłam kawałek ogórka do wody żeby jakiś smak miała ale nic to nie pomogło🙄
To Michałek jutro świętuje z moim mężem razem urodziny.Sto lat dla Michałka! 🥳
Lalia, Suszarka, Iryska lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, ja też nie chodzę. A nawet jakbym chciała pójść, to w naszej przychodni wstrzymali przyjmowanie dzieci zdrowych. Jest tyle infekcji że lekarze całymi dniami przyjmują chore maluchy
Zielona, jak się tutaj przyznałam do ciąży, to chyba wszystkie dziewczyny zgodnie stwierdziły, że będzie córeczka 😁 ja na początku czułam że to dziewczynka, a teraz nie czuję nic 😂
Lalia, taaak! Stojące dzieci już nie mają nic wspólnego z bobaskami! Dzisiaj sobie pomyślałam że czas leci tak szybko, Iga się dopiero co urodziła, a już ma tyyyyle umiejętności. Zaraz przedszkole, komunia, a potem to już tylko matura i wyprowadzka 😓😂
A co do imienia, to dla dziewczynki podoba mi się Liliana, Maria, Aleksandra. Piękne są też Diana i Bianka - ale one raczej odpadają bo wydaje mi się że ciężko je zdrobnić, no i nie wiem czy z naszym nazwiskiem nie wyszłoby głupio.
Z chłopcem będzie gorzej 😂 na ten moment praktycznie jedyne imię które nam się podoba to Aleksander. Ja bym jeszcze mogła mieć bardzo chętnie Stasia (pozdrawiam Stanleya w tym miejscu 😁), zwlaszcza że to imię nosił mój dziadek; Błażeja, Miłosza - ale na te imiona nie zgodzi się mój mąż. Także chłopiec albo zostanie Olkiem albo zrobimy na forum casting na imię 😂Lalia, Ladyo, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Clover, kiniusia270, Annia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Anniu, dla Ciebie wrzucam na godzinkę 😁
Herbata, jeśli Twoja mała je już trzy razy dziennie to pięknie je 👌i moim zdaniem dobrze dajesz wszystko 😘
Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka już dzisiaj! Niech rośnie zdrowo i spotyka w życiu samych dobrych ludzi 💙
Ladyo, tak, to są pivoty 💪Ladyo, Iryska, Nowastaraczka, Clover, emdar, Annia lubią tę wiadomość
-
Suszareczko, Aleksandry to fajne chłopaki 😁 mój mąż ciągle mówi że nie może się nadziwić jak Olek może być taki kochany i słodki 😁 dla dziewczynek też świetne pomysły ❤️
Anniu, my jako tako na bilanse nie chodzimy extra, tylko one się chyba pokryły ze szczepieniami u nas, bo u nas szczepienia były w ciągu tygodnia po ukończeniu przez Olka 2, 4, 6 miesięcy oraz teraz jak skończył 9 miesięcy i wypadał bilans to zrobiliśmy pierwszą dawkę Bexsero, drugą mamy w listopadzie, po ukończeniu 11 miesięcy 😉Suszarka, Annia lubią tę wiadomość
-
Ladyo wrote:Suszarko ja jestem za Aleksandra 🤔❤️❤️❤️!
Lalia lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:My chyba też 🤭 jedyne co ewentualnie przemawia za innym imieniem, to jeśli kiedyś by się nam trafił jeszcze synek, to już nie będziemy mogli mu dać na imię Aleksander 😂
Suszareczko, to ja podobny argument użyłam przeciwko mężowi, tylko jakby odwrócony 😂
Jemu się bardzo podobało imię Aleksandra dla dziewczynki, a nie miał pomysłu dla chłopca, jak się dowiedzieliśmy że będziemy mieć synka, to przekonałam go żeby był Aleksander, bo nie wiadomo czy będziemy mieć kiedykolwiek córkę więc po co trzymać imię w ciemno 😂Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarko, super że wszystko w porządku i czekamy na wieści po prenatalnych 😁 Ja też jakoś tak odkąd nam oznajmiłaś że jesteś w ciąży, to myślę o Twoim drugim bobasku jak o dziewczynce
U nas było właśnie tak, że Aleksander to jedyne imię dla chłopca, które podobało się i mnie, i mojemu mężowi. Ja bardzo chciałam Tomka, ale brat ojca mojego męża ma tak na imię, więc nasz syn byłby kolejną osobą w rodzinie o tym samym imieniu i nazwisku i mąż powiedział, że tak nie chce. Gdyby w przyszłości trafił nam się synek, to wymyślanie dla niego imienia będzie nie lada wyzwaniem, bo serio żadne inne imię niż Olek nam obojgu się nie podoba. Dla dziewczynki byłoby łatwiej, bo mamy kilka typów 🤭
Lalia, ale słodziak z Olka, wygląda super 🤩 Mój Olek wprawdzie nie stawia stóp dokładnie tak jak Twój, ale często nie są "prosto", tylko skierowane lekko do zewnątrz albo do środka.
Ladyo, czyżbyś była Aleksandrą?Ostatnio zdałam sobie sprawę, że nie kojarzę imion 95% z Was
Jak Ounai napisała jakiś czas temu o Natalii, to chwilę musiałam się zastanowić o kogo chodzi 🤭
Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka z okazji jutrzejszych urodzin! 🎉🎈 Dużo zdrówka i uśmiechu na twarzyWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 23:13
Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
A tak w ogóle, to cześć dziewczyny. Ostatnio trochę zamilkłam, bo w sumie albo czasu brak, albo nie mam nastroju żeby coś pisać. Nocki dalej mamy słabe, Olek dopiero około północy zasypia trochę głębszym snem, a wcześniej potrafi się budzić czasem nawet co 15 minut. No i prawie co noc mamy przerwy w spaniu różnej długości, nawet do 3 godzin. Wczoraj było to 1h 50 minut. W tym czasie w ogóle nie wykazuje zainteresowania spaniem 🤷♀️ Na bujanie na rękach ma ostatnio focha i płacze, a że w zasadzie nie potrafi inaczej zasypiać, to przez pierwsze kilka minut wrzeszczy jak opętany aż się zmęczy i dopiero wtedy zaczyna przymykać oczy 😑 Aż mi się nie chce wierzyć, że był czas, kiedy zdarzało mu się zasnąć samemu 😮 Z odłożeniem też jest problem, bo albo natychmiast się budzi, albo chwilkę śpi, po czym obraca się na brzuch i natychmiast podnosi się do czworaków. Rzadko się zdarza, że za pierwszym razem się uda go odłożyć. W ciągu dnia staram się wydłużać jego drzemki, bo często wstaje np. po 20 minutach i widzę, że jest dalej zmęczony, bo bardzo płacze, trze oczy. Czasami udaje się go jeszcze "dolulać" i śpi np. kolejne 20 minut, wtedy ma już lepszy humor.
Dodatkowo znowu miałam dość ostre wymiany zdań zarówno z moją mamą, jak i z teściową. Okazuje się, że jestem złą matką, bo nie ubieram dziecku grubej zimowej czapki kiedy na dworze jest słońce i 14 stopni. Nie pozwalam też, żeby babcia dała wnusiowi kawałek naleśniczka (w którym jest przecież mleko!) oraz bo nie chcę, żeby Olek jadł cukier (biedne dziecko, nawet nie pozwalam mu poznać słodkiego smaku, bo przecież owoce same z siebie nie są słodkie, trzeba je jeszcze dosłodzić 🙄). Nie mogę już tych pierdołów słuchać. Jestem tuż przed trzydziestką, myślę, że mam już poukładane w głowie i że moja sytuacja życiowa jest stabilna, a po fali takich komentarzy czuję się czasem, jakbym miała 15 lat i zaliczyła wpadkę z kolegą z klasy, więc mamusie muszą mi wytłumaczyć jak się zająć dzieckiem,bo przecież ja tego nie wiem 🙄 Gdy zwracam uwagę, że to my z mężem jesteśmy rodzicami i będziemy postępować według swoich zasad, to zaraz słyszę, że już nie można nic powiedzieć i że co ja taka wrażliwa... -
Kto zgadnie, kto znowu nie śpi drugą godzinę? Ale nie ma tego złego, matka przejrzała Vinted z każdej strony:) Drżyj paczkomacie 😉
Irysko, Najlepszego dla Michałka na roczek 🥳🎂!Zulugula, Suszarka, Lalia, Enigvaa lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Annia, u nas nie ma czegoś takiego jak bilanse miesięczne. Na szczepieniach zawsze dziecko badają, ważą itd...A od 2 tygodni szczepienia i tak są wstrzymane, bo dzieci tak chorują,że pediatrzy przyjmują tylko dzieci chore.
Annia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulu, 4h drzemki😲👍! Dziewczyno, wygrałaś życie:) Weź może w Totka zagraj albo co😉
Julek juz się wkurwił na mnie za to Vinted:) On jak nie śpi w nocy to przeważnie leży u siebie w łóżeczku ( stoi koło łóżka), i tam sobie gada, mruczy, śpiewa, no generalnie impreza na całego. Ma do zasypiania takie dwie ulubione zabawki przytulanki, i co jakiś czas mnie nimi zaczepia rzucając je do mnie z takim radosnym okrzykiem"mama!!!!". Ja, udając że śpię (a tak naprawdę pod kołdrą pochłonięta Vinted🤭), ignoruję te zaczepki. Ten się w końcu wnerwia co go matka olewa, i zaczyna jojczyć o te dwie przytulanki; ja mu je daję ( ten szczęśliwy jakby je widział pierwszy raz w życiu🤩🤩🤩), i cały cykl powtarza się na nowo co jakieś 15 minut. Ale teraz coś się zaczęłam ociągać z oddaniem fantów ( jakieś dobre wyszukiwanie mi się udało ogarnąć😊) i nagle czuję jak na mojej twarzy ląduje....materac z łóżeczka 🤣🤣🤣 No wnerwił się chłopak i postanowił wyjechać z grubszym kalibrem 😂Zulugula, asias86, Suszarka, Tajka, Clover, Maminka89, Lalia, Ladyo, KarolinaMaria, Ewa88 , Annia, Ounai, Enigvaa lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Clover, wiesz jak to niektóre mamy/teściowe/ciocie lubią sobie "radą" rzucić. Jedyna sensowna metoda to puszczać mimo uszu. Uważam,że w polemikę nie ma co wchodzić, bo zawsze można właśnie usłyszeć "oj,to już nic nie można powiedzieć..." Można, ale jak zapytasz o radę, a nie na zasadzie "stryjeczny bratanek szwagra nie nosił czapki i dostał kataru, a od tego kataru to już się zupełnie zaczęło itd itd "( moja mama ma zawsze takie opowiastki "pod ręką"🤦♀️)
Suszarka, Clover, KarolinaMaria, Ounai lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Ja mam znowu problem ze starsza córka. Od zawsze miala problem by zasnąć. Zawsze potrzbuje dużo czasu. A sen ma bardzo delikatny i byle co ja obudzi. O 4:45 obudziła się na siu siu. I teraz bardzo się wierci. Oczy otwiera. Siada. Mowi ze juz spać nie będzie 🤦🏽♀️ No.... może o 7 zacznie jej sie przysypiać z tym że o 7 wstajemy do przedszkola 🤦🏽♀️Alicja 10.10.2018
Joanna 29.04.2021 -
A my mamy pierwszą nockę bez tatusia i kurcze super było!
Na początku myślałam, jak Julek obudził się przed północą, po długiej drzemce od 20stej, że będzie jazda.. Ale nakarmiłam go fest, pielucha przebrana, położyłam go do dostawki, ale wiercił się więc wzięłam go do łóżka na chwilę, poprzytulałam i zasnął 😄
Myślę sobie, odłożę go do dostawki o pewnie się obudzi, ale nie! Spał dalej i tak do 4 🤭
Potem obudził się na szybkiego cycka i wielką kupę i zasnął znowu aż do teraz 💪
Wyspałam się 😄Suszarka, Zulugula, Lalia, Clover, emdar, Martt95, Annia, Ounai, Fragaria lubią tę wiadomość
-
A Iga sobie zasnęła ok. 20, obudziła się potem 3 razy, myślałam że noc będzie koszmarna. Ale po ostatniej pobudce koło 22 spała znów do 6 ciągiem, po mleku do 7 🥳 teraz sobie jeszcze dosypia na rękach ❤️
Zulugula, Lalia, Clover, Iryska, emdar, KarolinaMaria, Annia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022