X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja nawet nie skomentuję naszej nocki...chyba najgorsza z najgorszych....pochwalę się jak będzie kiedyś lepiej 😁

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, sto lat dla Michałka 🎉🎉

Emdar, padłam hahah😁

Lalia, to zaczęliście rd papkami na kolanach czy w bujaczku?

Suszarko, ja też jestem za Aleksandrą, ale Maria też mi się podoba, moja bratanica i mama to Marysia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 07:28

Iryska, emdar lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałku, wszystkiego dobrego z okazji roczku 🥳 rośnij zdrowy i szczęśliwy!

Iryska lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:32

Iryska lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:32

ZielonaHerbata, Annia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ten Wasz sen to jakby nasz 😣😁😁😁
    Też zauważyłam, że chyba nie podoba jej się zasypianie na rękach bo się drze i sie wyrywa A kiedys tylko tak zasypiala A teraz jak ja biorę do takiej pozycji, to się zaczyna szoł 😁😁no Ale inaczej zasnąć nie umie.
    No i te przerwy nocne gdzie i tak tego snu prawie nie ma 😅( u nas taka przerwa jest koło 4).

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😘

Emdar, padłam 🤭

Tajka, ja karmiłam Olka na kolanach, a później w krzesełku, w lezaczku dostawał czasem tylko chrupke 🙂

Suszareczko, piękna noc ❤️

Irysko, jeszcze raz najlepszego dla Michałka 💙

U nas od 19 do 7 rano kilka pobudek, ale turbo karmienia bez awanturek więc nie narzekam 😉
    Dzisiaj jadę z Olkiem do moich rodziców, ja pójdę na kontrolę do dentysty a on zostanie z dziadkami 🥰

Suszarka, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nie ma nic za darmo, za wczorajszą 4h drzemkę musiałam zapłacić dziś pobudką o 4:40 😂
    Równowaga w pezyrodzie musi byc😁

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka z okazji roczku. 🥳🎈Niech zdrowo rośnie 😊.

Iryska lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o nocki o ostatnio mieliśmy 3 podrząd fajne nocki, a od wczoraj już jest gorzej. Wczoraj wstaliśmy już o 5.30, a na domiar tego do niedzieli jestem sama z Jaśkiem, no i nad nami zaczęli remont 🥴.
    Kazałam mężowi porządnie się wyspać na delegacji, ale mówi że coś kiepsko mu to idzie 😂😂😂.
    Ale z pozytywów Jasiek wczoraj dwa razy przez parę sekund stał bez trzymanki (tak byl zajęty jedzeniem mamy bułeczki 😂) i przyszedł do mamy do kuchni i zaczął bić brawo 😍.

Lalia, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:

Ladyo, czyżbyś była Aleksandrą? :D Ostatnio zdałam sobie sprawę, że nie kojarzę imion 95% z Was :P Jak Ounai napisała jakiś czas temu o Natalii, to chwilę musiałam się zastanowić o kogo chodzi🤭

Ja kojarzę jak na imię ma Kic, Ounai, Ladyo, DMG, Nowastaraczka, Enigva, Inaa😁

Jak naprawdę na imię ma Inga i Annia 😂

Oczywiście Karolina, Anetka, Kar_oliv, Doomi, Sylwucha, Wik, Nikaa😂

Wydaje mi się że Zulu ma na imię tak jak Suszarka 😅

A Nadzieja i Tajka tak jak ja 🤭

Ale Clover, nie mam pojęcia jak Ty masz na imię 🙈 i Jednorożec, Iryska, Maminka i Zielona herbata🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 09:43

Zulugula, Clover, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, to w takim razie się ujawnię i powiem jak mam na imię, bo raczej byście nie zgadły 😁 Jestem Danutą, przez tyle lat już zdążyłam się przyzwyczaić do tego imienia, ale nie przepadam za nim i kiedy nie muszę, to go nie używam 🤭

Suszarka, Lalia, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar, widzę że u Was też wesoło, a ja naiwna matka myślałam, że po 1,5 roku to dzieci już śpią jak aniołki 😂😂
    Lalia , ja też wcale nie jestem Ewa :) :) ale moje imię to niech zostanie słodką tajemnicą :):)

Iryska wszystkiego najlepszego dla Michałka :)

U nas ostatnio problem z zasypianiem...młoda wygina się i wyrywa z rąk, płacze itp dopiero po jakimś czasie, chyba już ze zmęczenia zasypia...:(

Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę w medycynie pracy i rozmawiam z kolegą z pracy o... bobasach bo 3 miesiące temu urodził mu się synek.

Już miałam laryngologa, neurologa, badanie audiologiczne, badania krwi nie zrobili bo stwoerdzilismy, że skoro bylam w ciąży to byłam często badana (WTF???) I modlę się żeby nie kazali mi powtarzać psychotestów bo inaczej utknę tu do południa.

I wiecie co.... cieszę się z powrotu do pracy. To takie uczucie jakbym w jakiś sposób wróciła do społeczeństwa.

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Clover ten Wasz sen to jakby nasz 😣😁😁😁
    Też zauważyłam, że chyba nie podoba jej się zasypianie na rękach bo się drze i sie wyrywa A kiedys tylko tak zasypiala A teraz jak ja biorę do takiej pozycji, to się zaczyna szoł 😁😁no Ale inaczej zasnąć nie umie.
    No i te przerwy nocne gdzie i tak tego snu prawie nie ma 😅( u nas taka przerwa jest koło 4).
    U nas zazwyczaj budzi się około 2, a zasypia około 4-5. Ale za to później śpi gdzieś tak do 7, a czasami po zjedzeniu mleka zasypia jeszcze na pół godziny/ max godzinę. Zastanawia mnie, czemu do tej północy nie może głębiej zasnąć, najmniejszy szmer jest w stanie go obudzić. Później już trochę mocniej zasypia. Ale te problemy z bujaniem go to mnie dobijają normalnie, jest duży i silny i ciężko mi go utrzymać kiedy się wyrywa. Ostatnio tak machał rękami, że trafił mnie w nos i myślałam już, że mam złamany 😖 Trwa to kilka minut, a później nagle jakby "zaskakuje" mu w głowie, że jest zmęczony i odpuszcza, przymyka oczy i zaczyna sobie mruczeć albo śpiewać. Próbuję już różnych sposobów bujania, przyniosłam nawet piłkę, której już dawno nie używaliśmy, ale na razie nic to nie daje 😬

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka byłaś już u kogoś z tą asymetria?
    Ciekawa jestem czego się dowiedziałaś.
    My wczoraj byliśmy w tej sprawie u osteopaty pediatrycznego w Warszawie. Powiedział że mamy ją od napięcia nerwów czaszkowych po prawej stronie potylicy. Tak samo lewe oczko leci, przez to napięcie. Napięcie ma też między lapatkami, ale to jakby z tej potylicy. Coś ram porobił i mówił że jak puści napięcie to i brzuch "sam" się wzmocni bo teraz jakby ta asymetria blokuje. Mówił że te nerwy też mają wpływ na buzię i język i też powinna domknąć buzię na stałe bez zawieszek (ma momenty że buzia opada, a za chwilę zmienia mimike i jest zamknięta) , bo czucie głębokie przez to napięcie nie działa jak powinno.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też jakoś nocki się popsuły.
    Oliwka przesypiała już całe noce, czasami nawet od 20 do 8 rano, a od 4 dni po 3 pobudki w nocy. Na jedzenie to nie jest, bo jak daje butle to nawet 50 ml nie wypije. Jak długo żeby mogą dokuczać? 4 szły, ale już się przebiły i widać już je, nawet zaczęła zgrzytac nimi, co mnie przeraża, to jeden z dźwięków (obok kredy na tablicy szkolnej) który mnie paraliżuje 😬

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko mi sie bardzo podoba Maria.
    Malwina ma na drugie Maria bo w bliskiej rodzinie juz mamy mala Marysie :)

Clover No jakbys moja wczorajsza sytuacje opisała! Wyszlam na najgorsza matke co to dzieciaka do 18 bez cukru bedzie trzymac bo nie zgodzilam sie podac dziecku milki 🤦‍♀️ A jabluszko dalam bez cukru!

Emdar, Julek mistrz, jak on wyciagnal spod siebie materac? 🤣🤣

Jak juz jestesmy przy vinted To ja sie teraz zamienie w daria1 i tak tylko rzucę ze w najblizszym czasie bede miala sporo ubranek dla chlopcow i dziewczynek w rozmiarze 0-2lata. :) podejrzewam ze z początkiem listopada moje plany powinny wejsc w zycie. :)

Lalia, emdar lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 października 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:09

Suszarka lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka! 🥳🥳🥳

Suszarko super, że dzidzia zdrowo rośnie. Czekam z niecierpliwością by poznać płeć małego lokatora 😉 gdybym miała wybierać imię spośród podanych byłaby to Aleksandra 🤪

Ja też gdybym miała druga córkę to byłaby to Aleksandra

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4259 4260 4261 4262 4263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ