X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja nawet nie skomentuję naszej nocki...chyba najgorsza z najgorszych....pochwalę się jak będzie kiedyś lepiej 😁

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, sto lat dla Michałka 🎉🎉

Emdar, padłam hahah😁

Lalia, to zaczęliście rd papkami na kolanach czy w bujaczku?

Suszarko, ja też jestem za Aleksandrą, ale Maria też mi się podoba, moja bratanica i mama to Marysia 😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 07:28

Iryska, emdar lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałku, wszystkiego dobrego z okazji roczku 🥳 rośnij zdrowy i szczęśliwy!

Iryska lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:32

Iryska lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2021, 15:32

ZielonaHerbata, Annia lubią tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover ten Wasz sen to jakby nasz 😣😁😁😁
    Też zauważyłam, że chyba nie podoba jej się zasypianie na rękach bo się drze i sie wyrywa A kiedys tylko tak zasypiala A teraz jak ja biorę do takiej pozycji, to się zaczyna szoł 😁😁no Ale inaczej zasnąć nie umie.
    No i te przerwy nocne gdzie i tak tego snu prawie nie ma 😅( u nas taka przerwa jest koło 4).

klz9df9hix7ly771.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej 😘

Emdar, padłam 🤭

Tajka, ja karmiłam Olka na kolanach, a później w krzesełku, w lezaczku dostawał czasem tylko chrupke 🙂

Suszareczko, piękna noc ❤️

Irysko, jeszcze raz najlepszego dla Michałka 💙

U nas od 19 do 7 rano kilka pobudek, ale turbo karmienia bez awanturek więc nie narzekam 😉
    Dzisiaj jadę z Olkiem do moich rodziców, ja pójdę na kontrolę do dentysty a on zostanie z dziadkami 🥰

Suszarka, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Nie ma nic za darmo, za wczorajszą 4h drzemkę musiałam zapłacić dziś pobudką o 4:40 😂
    Równowaga w pezyrodzie musi byc😁

Zulugula lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka z okazji roczku. 🥳🎈Niech zdrowo rośnie 😊.

Iryska lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o nocki o ostatnio mieliśmy 3 podrząd fajne nocki, a od wczoraj już jest gorzej. Wczoraj wstaliśmy już o 5.30, a na domiar tego do niedzieli jestem sama z Jaśkiem, no i nad nami zaczęli remont 🥴.
    Kazałam mężowi porządnie się wyspać na delegacji, ale mówi że coś kiepsko mu to idzie 😂😂😂.
    Ale z pozytywów Jasiek wczoraj dwa razy przez parę sekund stał bez trzymanki (tak byl zajęty jedzeniem mamy bułeczki 😂) i przyszedł do mamy do kuchni i zaczął bić brawo 😍.

Lalia, emdar, Ounai lubią tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:

Ladyo, czyżbyś była Aleksandrą? :D Ostatnio zdałam sobie sprawę, że nie kojarzę imion 95% z Was :P Jak Ounai napisała jakiś czas temu o Natalii, to chwilę musiałam się zastanowić o kogo chodzi🤭

Ja kojarzę jak na imię ma Kic, Ounai, Ladyo, DMG, Nowastaraczka, Enigva, Inaa😁

Jak naprawdę na imię ma Inga i Annia 😂

Oczywiście Karolina, Anetka, Kar_oliv, Doomi, Sylwucha, Wik, Nikaa😂

Wydaje mi się że Zulu ma na imię tak jak Suszarka 😅

A Nadzieja i Tajka tak jak ja 🤭

Ale Clover, nie mam pojęcia jak Ty masz na imię 🙈 i Jednorożec, Iryska, Maminka i Zielona herbata🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 09:43

Zulugula, Clover, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, to w takim razie się ujawnię i powiem jak mam na imię, bo raczej byście nie zgadły 😁 Jestem Danutą, przez tyle lat już zdążyłam się przyzwyczaić do tego imienia, ale nie przepadam za nim i kiedy nie muszę, to go nie używam 🤭

Suszarka, Lalia, Ladyo, kar_oliv lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar, widzę że u Was też wesoło, a ja naiwna matka myślałam, że po 1,5 roku to dzieci już śpią jak aniołki 😂😂
    Lalia , ja też wcale nie jestem Ewa :) :) ale moje imię to niech zostanie słodką tajemnicą :):)

Iryska wszystkiego najlepszego dla Michałka :)

U nas ostatnio problem z zasypianiem...młoda wygina się i wyrywa z rąk, płacze itp dopiero po jakimś czasie, chyba już ze zmęczenia zasypia...:(

Iryska, Lalia lubią tę wiadomość

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę w medycynie pracy i rozmawiam z kolegą z pracy o... bobasach bo 3 miesiące temu urodził mu się synek.

Już miałam laryngologa, neurologa, badanie audiologiczne, badania krwi nie zrobili bo stwoerdzilismy, że skoro bylam w ciąży to byłam często badana (WTF???) I modlę się żeby nie kazali mi powtarzać psychotestów bo inaczej utknę tu do południa.

I wiecie co.... cieszę się z powrotu do pracy. To takie uczucie jakbym w jakiś sposób wróciła do społeczeństwa.

Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Clover ten Wasz sen to jakby nasz 😣😁😁😁
    Też zauważyłam, że chyba nie podoba jej się zasypianie na rękach bo się drze i sie wyrywa A kiedys tylko tak zasypiala A teraz jak ja biorę do takiej pozycji, to się zaczyna szoł 😁😁no Ale inaczej zasnąć nie umie.
    No i te przerwy nocne gdzie i tak tego snu prawie nie ma 😅( u nas taka przerwa jest koło 4).
    U nas zazwyczaj budzi się około 2, a zasypia około 4-5. Ale za to później śpi gdzieś tak do 7, a czasami po zjedzeniu mleka zasypia jeszcze na pół godziny/ max godzinę. Zastanawia mnie, czemu do tej północy nie może głębiej zasnąć, najmniejszy szmer jest w stanie go obudzić. Później już trochę mocniej zasypia. Ale te problemy z bujaniem go to mnie dobijają normalnie, jest duży i silny i ciężko mi go utrzymać kiedy się wyrywa. Ostatnio tak machał rękami, że trafił mnie w nos i myślałam już, że mam złamany 😖 Trwa to kilka minut, a później nagle jakby "zaskakuje" mu w głowie, że jest zmęczony i odpuszcza, przymyka oczy i zaczyna sobie mruczeć albo śpiewać. Próbuję już różnych sposobów bujania, przyniosłam nawet piłkę, której już dawno nie używaliśmy, ale na razie nic to nie daje 😬

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka byłaś już u kogoś z tą asymetria?
    Ciekawa jestem czego się dowiedziałaś.
    My wczoraj byliśmy w tej sprawie u osteopaty pediatrycznego w Warszawie. Powiedział że mamy ją od napięcia nerwów czaszkowych po prawej stronie potylicy. Tak samo lewe oczko leci, przez to napięcie. Napięcie ma też między lapatkami, ale to jakby z tej potylicy. Coś ram porobił i mówił że jak puści napięcie to i brzuch "sam" się wzmocni bo teraz jakby ta asymetria blokuje. Mówił że te nerwy też mają wpływ na buzię i język i też powinna domknąć buzię na stałe bez zawieszek (ma momenty że buzia opada, a za chwilę zmienia mimike i jest zamknięta) , bo czucie głębokie przez to napięcie nie działa jak powinno.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U Nas też jakoś nocki się popsuły.
    Oliwka przesypiała już całe noce, czasami nawet od 20 do 8 rano, a od 4 dni po 3 pobudki w nocy. Na jedzenie to nie jest, bo jak daje butle to nawet 50 ml nie wypije. Jak długo żeby mogą dokuczać? 4 szły, ale już się przebiły i widać już je, nawet zaczęła zgrzytac nimi, co mnie przeraża, to jeden z dźwięków (obok kredy na tablicy szkolnej) który mnie paraliżuje 😬

O ❤️
    Z ❤️
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko mi sie bardzo podoba Maria.
    Malwina ma na drugie Maria bo w bliskiej rodzinie juz mamy mala Marysie :)

Clover No jakbys moja wczorajsza sytuacje opisała! Wyszlam na najgorsza matke co to dzieciaka do 18 bez cukru bedzie trzymac bo nie zgodzilam sie podac dziecku milki 🤦‍♀️ A jabluszko dalam bez cukru!

Emdar, Julek mistrz, jak on wyciagnal spod siebie materac? 🤣🤣

Jak juz jestesmy przy vinted To ja sie teraz zamienie w daria1 i tak tylko rzucę ze w najblizszym czasie bede miala sporo ubranek dla chlopcow i dziewczynek w rozmiarze 0-2lata. :) podejrzewam ze z początkiem listopada moje plany powinny wejsc w zycie. :)

Lalia, emdar lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 października 2021, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:09

Suszarka lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka! 🥳🥳🥳

Suszarko super, że dzidzia zdrowo rośnie. Czekam z niecierpliwością by poznać płeć małego lokatora 😉 gdybym miała wybierać imię spośród podanych byłaby to Aleksandra 🤪

Ja też gdybym miała druga córkę to byłaby to Aleksandra

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4259 4260 4261 4262 4263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ