X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas też jakoś nocki się popsuły.
    Oliwka przesypiała już całe noce, czasami nawet od 20 do 8 rano, a od 4 dni po 3 pobudki w nocy. Na jedzenie to nie jest, bo jak daje butle to nawet 50 ml nie wypije. Jak długo żeby mogą dokuczać? 4 szły, ale już się przebiły i widać już je, nawet zaczęła zgrzytac nimi, co mnie przeraża, to jeden z dźwięków (obok kredy na tablicy szkolnej) który mnie paraliżuje 😬
    To nie zęby a okres rozwojowy. Często dzieci psują się ok 9 miesiącach życia, tak samo jak ok 3 miesiąca. Minie samo.

Meggi110818 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Anetka byłaś już u kogoś z tą asymetria?
    Ciekawa jestem czego się dowiedziałaś.
    My wczoraj byliśmy w tej sprawie u osteopaty pediatrycznego w Warszawie. Powiedział że mamy ją od napięcia nerwów czaszkowych po prawej stronie potylicy. Tak samo lewe oczko leci, przez to napięcie. Napięcie ma też między lapatkami, ale to jakby z tej potylicy. Coś ram porobił i mówił że jak puści napięcie to i brzuch "sam" się wzmocni bo teraz jakby ta asymetria blokuje. Mówił że te nerwy też mają wpływ na buzię i język i też powinna domknąć buzię na stałe bez zawieszek (ma momenty że buzia opada, a za chwilę zmienia mimike i jest zamknięta) , bo czucie głębokie przez to napięcie nie działa jak powinno.
    Niesamowite jak to wszyztko na wiele ze sobą wspólnego. Mam nadzieje, że już po tej wizycie będzie u Was lepiej. Macie jakąś kolejną wizytę czy na jednej się obeszło?
    Ja jestem zapisana do babki którą poleciła mi moja fizjo - jedna z wykładowczyń Akademii Osteopatii ale nie jakoś znana, i mam wizytę dopiero na grudzień u Brzozowskiego - taki bardzo polecany, i cały czas czaje się na znanym.lekarzu na szybszą wizytę u niego ale niestety nic się nie pojawia.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedynki górne idą, już widać ranki i dziś mamy płaczki i wiszenie na cycusiu.
    Tak mi jej żal jak widzę te ranki bo to musi bardzp boleć :(

U nas nocki jak dla mnie całkiem ok 19:30,20-7,7:30 z kilkoma pobudkami 2-3 na jedzenie ale to tylko sekunda i śpimy nadal. Spanie z bombelkiem to złoto dla snu rodziców :D

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2021, 14:09

Lalia, Suszarka, Annia, Ladyo, Iryska, Ounai, emdar, Clover, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie imion, jakbyśmy mieli drugiego chłopczyka to ja bym chciała Marcina a dziewczynkę Marcelinę/Martę/Maję. :)

My po MMR. Mikołaj teraz śpi a ja mam chwilę, żeby odsapnąć przed pracą. 😒 Chciałam coś sprzątnąć, ale doszłam do wniosku, że lepszym pomysłem będzie się położyć. Przed nami jeszczcze Nimenrix, druga dawka ospy i w 16-18 miesięcu 6w1 z pneumokokami. Masakra ile tych szczepień się kumuluje teraz.

Mój tata ma dzisiaj kontrolną tomografię, proszę trzymajcie kciuki, żeby chemia dalej działała. 🥲

Ounai dużo tych badań masz do zrobienia.

Ounai, Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover, masz rację, nie zgadłabym 😁 ale mi się podoba Twoje imię ❤️

Ewa, więc przyjęłaś pseudonim po Pierwszej Kobiecie, tak? 🤭

Suszarka, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Niesamowite jak to wszyztko na wiele ze sobą wspólnego. Mam nadzieje, że już po tej wizycie będzie u Was lepiej. Macie jakąś kolejną wizytę czy na jednej się obeszło?
    Ja jestem zapisana do babki którą poleciła mi moja fizjo - jedna z wykładowczyń Akademii Osteopatii ale nie jakoś znana, i mam wizytę dopiero na grudzień u Brzozowskiego - taki bardzo polecany, i cały czas czaje się na znanym.lekarzu na szybszą wizytę u niego ale niestety nic się nie pojawia.

Do tygodnia ma być "efekt". Powiedział że będzie potrzebna jeszcze jedna wizyta, ale to z a6 tyg dopiero i myśli że to będzie ostatnia. Mówił że jak ma pomóc osteopata to max 3 wizyty.
    No ciekawa jestem czy będzie jakiś efekt. W razie czego na koniec miesiąca mamy wizytę do Ganowski ego pierwszego osteopaty pediatrycznego w Polsce, założył też szkole osteopatii. Byłam u niego 251 na liście rezerwowej, ale udało się w 3 tyg wizytę ogarnąć. Akurat ktoś przede mną odwołał i dali mi ten termin. Ale mam cichą nadzieję że ten co byliśmy pomoże i już nie będę jeździła dalej.

O ❤️
    Z ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    calanthe wrote:
    U mnie dwa "W" - Wiktoria i Weronika, to chyba Aleksandra byłoby dla trzeciej 😅 ale podziękuję, produkcja zamknięta. Przyłożyłam się dwójką dzieci do przyrostu naturalnego i to mi w zupełności wystarczy 😁

Ja bym chciała już się starać o drugie, mimo że sił mi brakuje przy Oliwce, ale wiem że dla mnie to ostani dzwonek, młoda nie jestem. Ale mój mąż jakby głuchy był jak zaczynam ten temat, w ogóle nie reaguje, jakiś paraliż 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Michałek dziekuje wszystkim za życzenia urodzinowe 😘

Lalia, emdar, Suszarka, Ewa88 , Clover, asias86, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Ja bym chciała już się starać o drugie, mimo że sił mi brakuje przy Oliwce, ale wiem że dla mnie to ostani dzwonek, młoda nie jestem. Ale mój mąż jakby głuchy był jak zaczynam ten temat, w ogóle nie reaguje, jakiś paraliż 🙈
    Z ciekawości, ile masz lat że ostatni dzwonek? :-)
    To u nas odwrotnie, mężowi się marzy drugie dziecko ale ja jestem na"nie". W ogóle nie mam myśli żeby mieć drugie...

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Z ciekawości, ile masz lat że ostatni dzwonek? :-)
    To u nas odwrotnie, mężowi się marzy drugie dziecko ale ja jestem na"nie". W ogóle nie mam myśli żeby mieć drugie...

33

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    33
    Ale mnie rozbawiłaś 😂😂😂😂 zaKladasz że będziecie się starać 10 lat, czy co? Teraz powinnam się obrazić, bo rodziłam drugie mając 35, a emdar to już całkiem, 1 dziecko przed 40-tka 😂😂

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Madzia, a ty jesteś wysoka? Wszystkie moje wysokie koleżanki miały taki brzuszek jak ty. :)

My mamy jutro szczepienie MMR w końcu. Trochę mam stresa, zwłaszcza że później idę do pracy i nie będę mogła Mikołaja cały dzień obserwować. :(
    Kochana tak, ja mam 174 🤭☺️

Annia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 października 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Lalia, to w takim razie się ujawnię i powiem jak mam na imię, bo raczej byście nie zgadły 😁 Jestem Danutą, przez tyle lat już zdążyłam się przyzwyczaić do tego imienia, ale nie przepadam za nim i kiedy nie muszę, to go nie używam 🤭
    Piękne imię! Jak moja mamcia ♥️♥️♥️

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

• KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, a ja Cię trochę rozumiem... kończę zaraz 31 lat i czasem się zastanawiam jakby to było mieć dzieci po 20tce. Na pewno łatwiej znosiłabym nieprzespane noce 🤪

Pisałam Wam w weekend, że u nas akcja ząbki, gorączka, ślinienie i biegunka u Matyldy. No więc to nie były ząbki. Od wczoraj mam gorączkę nie do zbicia, dziś wymiotowałam. L załatwił sobie wolne, bo jestem nie do życia 🙄

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, wszystkiego najlepszego dla Michałka, niech rośnie duży i zdrowy! 🥳

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Ale mnie rozbawiłaś 😂😂😂😂 zaKladasz że będziecie się starać 10 lat, czy co? Teraz powinnam się obrazić, bo rodziłam drugie mając 35, a emdar to już całkiem, 1 dziecko przed 40-tka 😂😂

Tutaj bardziej chodzi o rezerwę jajnikowa, mam bardzo niskie amh, starałam się 2 lata i wtedy już było poniżej 1, teraz nawet już nie sprawdzam.
    Więc teraz pewnie jeszcze dłużej by nam zeszło. I wewnętrzne czuję że bym już nie chciala mieć dzieci bliżej 40.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 13:03

O ❤️
    Z ❤️
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:

My dzisiaj idziemy do Brzozowskiego, wczoraj udało mi się upolować termin na dziś na 15 i miał jeszcze jeden na październik. Najlepiej patrzeć rano, bo zazwyczaj wtedy pojawia się coś wolnego.

age.png

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym mogła mieć drugie teraz, mój mąż też, ale może pójdę na rekord na forum i mi okres nie wrócił dopóki Olek do przedszkola nie pójdzie 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 października 2021, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Tutaj bardziej chodzi o rezerwę jajnikowa, mam bardzo niskie amh, starałam się 2 lata i wtedy już było poniżej 1, teraz nawet już nie sprawdzam.
    Więc teraz pewnie jeszcze dłużej by nam zeszło. I wewnętrzne czuję że bym już nie chciala mieć dzieci bliżej 40.
    Rozumiem, to faktycznie trochę zmienia sytuację. Co do chęci posiadania w danym wieku, to jednak marzenia marzeniami a życie życiem. Mi już ciężko z racji wieku było z pierwszym mając 30, drugie urodzilam mając 35 a nie wykluczam trzeciego koło 40.

age.png

age.png
‹‹ 4260 4261 4262 4263 4264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: