Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi110818 wrote:U Nas też jakoś nocki się popsuły.
Oliwka przesypiała już całe noce, czasami nawet od 20 do 8 rano, a od 4 dni po 3 pobudki w nocy. Na jedzenie to nie jest, bo jak daje butle to nawet 50 ml nie wypije. Jak długo żeby mogą dokuczać? 4 szły, ale już się przebiły i widać już je, nawet zaczęła zgrzytac nimi, co mnie przeraża, to jeden z dźwięków (obok kredy na tablicy szkolnej) który mnie paraliżuje 😬Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Anetka byłaś już u kogoś z tą asymetria?
Ciekawa jestem czego się dowiedziałaś.
My wczoraj byliśmy w tej sprawie u osteopaty pediatrycznego w Warszawie. Powiedział że mamy ją od napięcia nerwów czaszkowych po prawej stronie potylicy. Tak samo lewe oczko leci, przez to napięcie. Napięcie ma też między lapatkami, ale to jakby z tej potylicy. Coś ram porobił i mówił że jak puści napięcie to i brzuch "sam" się wzmocni bo teraz jakby ta asymetria blokuje. Mówił że te nerwy też mają wpływ na buzię i język i też powinna domknąć buzię na stałe bez zawieszek (ma momenty że buzia opada, a za chwilę zmienia mimike i jest zamknięta) , bo czucie głębokie przez to napięcie nie działa jak powinno.
Ja jestem zapisana do babki którą poleciła mi moja fizjo - jedna z wykładowczyń Akademii Osteopatii ale nie jakoś znana, i mam wizytę dopiero na grudzień u Brzozowskiego - taki bardzo polecany, i cały czas czaje się na znanym.lekarzu na szybszą wizytę u niego ale niestety nic się nie pojawia. -
U nas jedynki górne idą, już widać ranki i dziś mamy płaczki i wiszenie na cycusiu.
Tak mi jej żal jak widzę te ranki bo to musi bardzp boleć
U nas nocki jak dla mnie całkiem ok 19:30,20-7,7:30 z kilkoma pobudkami 2-3 na jedzenie ale to tylko sekunda i śpimy nadal. Spanie z bombelkiem to złoto dla snu rodziców -
W temacie imion, jakbyśmy mieli drugiego chłopczyka to ja bym chciała Marcina a dziewczynkę Marcelinę/Martę/Maję.
My po MMR. Mikołaj teraz śpi a ja mam chwilę, żeby odsapnąć przed pracą. 😒 Chciałam coś sprzątnąć, ale doszłam do wniosku, że lepszym pomysłem będzie się położyć. Przed nami jeszczcze Nimenrix, druga dawka ospy i w 16-18 miesięcu 6w1 z pneumokokami. Masakra ile tych szczepień się kumuluje teraz.
Mój tata ma dzisiaj kontrolną tomografię, proszę trzymajcie kciuki, żeby chemia dalej działała. 🥲
Ounai dużo tych badań masz do zrobienia.Ounai, Lalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Clover, masz rację, nie zgadłabym 😁 ale mi się podoba Twoje imię ❤️
Ewa, więc przyjęłaś pseudonim po Pierwszej Kobiecie, tak? 🤭Suszarka, Ewa88 , Clover lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Niesamowite jak to wszyztko na wiele ze sobą wspólnego. Mam nadzieje, że już po tej wizycie będzie u Was lepiej. Macie jakąś kolejną wizytę czy na jednej się obeszło?
Ja jestem zapisana do babki którą poleciła mi moja fizjo - jedna z wykładowczyń Akademii Osteopatii ale nie jakoś znana, i mam wizytę dopiero na grudzień u Brzozowskiego - taki bardzo polecany, i cały czas czaje się na znanym.lekarzu na szybszą wizytę u niego ale niestety nic się nie pojawia.
Do tygodnia ma być "efekt". Powiedział że będzie potrzebna jeszcze jedna wizyta, ale to z a6 tyg dopiero i myśli że to będzie ostatnia. Mówił że jak ma pomóc osteopata to max 3 wizyty.
No ciekawa jestem czy będzie jakiś efekt. W razie czego na koniec miesiąca mamy wizytę do Ganowski ego pierwszego osteopaty pediatrycznego w Polsce, założył też szkole osteopatii. Byłam u niego 251 na liście rezerwowej, ale udało się w 3 tyg wizytę ogarnąć. Akurat ktoś przede mną odwołał i dali mi ten termin. Ale mam cichą nadzieję że ten co byliśmy pomoże i już nie będę jeździła dalej.O ❤️
Z ❤️ -
calanthe wrote:U mnie dwa "W" - Wiktoria i Weronika, to chyba Aleksandra byłoby dla trzeciej 😅 ale podziękuję, produkcja zamknięta. Przyłożyłam się dwójką dzieci do przyrostu naturalnego i to mi w zupełności wystarczy 😁
Ja bym chciała już się starać o drugie, mimo że sił mi brakuje przy Oliwce, ale wiem że dla mnie to ostani dzwonek, młoda nie jestem. Ale mój mąż jakby głuchy był jak zaczynam ten temat, w ogóle nie reaguje, jakiś paraliż 🙈O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:Ja bym chciała już się starać o drugie, mimo że sił mi brakuje przy Oliwce, ale wiem że dla mnie to ostani dzwonek, młoda nie jestem. Ale mój mąż jakby głuchy był jak zaczynam ten temat, w ogóle nie reaguje, jakiś paraliż 🙈
To u nas odwrotnie, mężowi się marzy drugie dziecko ale ja jestem na"nie". W ogóle nie mam myśli żeby mieć drugie...12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
nick nieaktualnyAnnia wrote:Madzia, a ty jesteś wysoka? Wszystkie moje wysokie koleżanki miały taki brzuszek jak ty.
My mamy jutro szczepienie MMR w końcu. Trochę mam stresa, zwłaszcza że później idę do pracy i nie będę mogła Mikołaja cały dzień obserwować.Annia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyClover wrote:Lalia, to w takim razie się ujawnię i powiem jak mam na imię, bo raczej byście nie zgadły 😁 Jestem Danutą, przez tyle lat już zdążyłam się przyzwyczaić do tego imienia, ale nie przepadam za nim i kiedy nie muszę, to go nie używam 🤭
Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Meggi, a ja Cię trochę rozumiem... kończę zaraz 31 lat i czasem się zastanawiam jakby to było mieć dzieci po 20tce. Na pewno łatwiej znosiłabym nieprzespane noce 🤪
Pisałam Wam w weekend, że u nas akcja ząbki, gorączka, ślinienie i biegunka u Matyldy. No więc to nie były ząbki. Od wczoraj mam gorączkę nie do zbicia, dziś wymiotowałam. L załatwił sobie wolne, bo jestem nie do życia 🙄'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai wrote:Ale mnie rozbawiłaś 😂😂😂😂 zaKladasz że będziecie się starać 10 lat, czy co? Teraz powinnam się obrazić, bo rodziłam drugie mając 35, a emdar to już całkiem, 1 dziecko przed 40-tka 😂😂
Tutaj bardziej chodzi o rezerwę jajnikowa, mam bardzo niskie amh, starałam się 2 lata i wtedy już było poniżej 1, teraz nawet już nie sprawdzam.
Więc teraz pewnie jeszcze dłużej by nam zeszło. I wewnętrzne czuję że bym już nie chciala mieć dzieci bliżej 40.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2021, 13:03
O ❤️
Z ❤️ -
Anet.kaa wrote:Niesamowite jak to wszyztko na wiele ze sobą wspólnego. Mam nadzieje, że już po tej wizycie będzie u Was lepiej. Macie jakąś kolejną wizytę czy na jednej się obeszło?
Ja jestem zapisana do babki którą poleciła mi moja fizjo - jedna z wykładowczyń Akademii Osteopatii ale nie jakoś znana, i mam wizytę dopiero na grudzień u Brzozowskiego - taki bardzo polecany, i cały czas czaje się na znanym.lekarzu na szybszą wizytę u niego ale niestety nic się nie pojawia.
My dzisiaj idziemy do Brzozowskiego, wczoraj udało mi się upolować termin na dziś na 15 i miał jeszcze jeden na październik. Najlepiej patrzeć rano, bo zazwyczaj wtedy pojawia się coś wolnego.
-
Ja bym mogła mieć drugie teraz, mój mąż też, ale może pójdę na rekord na forum i mi okres nie wrócił dopóki Olek do przedszkola nie pójdzie 😂
-
Meggi110818 wrote:Tutaj bardziej chodzi o rezerwę jajnikowa, mam bardzo niskie amh, starałam się 2 lata i wtedy już było poniżej 1, teraz nawet już nie sprawdzam.
Więc teraz pewnie jeszcze dłużej by nam zeszło. I wewnętrzne czuję że bym już nie chciala mieć dzieci bliżej 40.