Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka wrote:Herbatko. A Ty wykluczałaś alergie u małej? Mojej psiapsi synek bardzo dużo płakał, nikt nie wiedział co mu jest, w końcu trafili na dobrego lekarza, zrobił badania, wyszła alergia, dostał nutramigen i jak ręką odjął. Dużo czytam ostatnio o takich przypadkach.
Nie ma żadnych zmian skórnych, kupy też Ok. Chodzi Ci o płacz? Że to może być przyczyną alergii pokarmowej? -
Kic dużo zdrówka dla Maksa.
Lalia najlepszego dla Olka.
A ja dzisiaj zapisałam Janka do Żłobka. Ma iść od sierpnia 2022 i powiedzieli, że w odpowiednim momencie zapisujemy dziecko bo potem mógłby być problem 🙈. Ale moim zdaniem jest strasznie mało żłobków a bloków coraz więcej wokół nas.kic83 lubi tę wiadomość
-
Maminka89 wrote:Kic dużo zdrówka dla Maksa.
Lalia najlepszego dla Olka.
A ja dzisiaj zapisałam Janka do Żłobka. Ma iść od sierpnia 2022 i powiedzieli, że w odpowiednim momencie zapisujemy dziecko bo potem mógłby być problem 🙈. Ale moim zdaniem jest strasznie mało żłobków a bloków coraz więcej wokół nas.
Ale z prywatnymi aż tak źle czy publiczne? Kurde, to co, też muszę zaraz myśleć? Jak ja nie wiem co dalej 😀 przecież ja wczoraj rodziłam😀 -
ZielonaHerbata wrote:Hmm w sumie nie myślałam o alergii pokarmowej.
Nie ma żadnych zmian skórnych, kupy też Ok. Chodzi Ci o płacz? Że to może być przyczyną alergii pokarmowej?
Tak. Może brzuszek ją boli. Kupa może być ok. U nas wszystko jest ok, a podejrzewają... Robiłaś badania ogólne kału i na krew utajon? Usg brzucha. My jutro mamy -
Uff, jesteśmy już po wizycie u neurologopedy. Wędzidełko do podcięcia, podjęzykowe typ 2, górne typ 4. W sumie jestem pod wrażeniem wizyty, podczas rozmowy nagle wszystkie elementy układanki zaczęły wskakiwać na swoje miejsce... Mamy zalecenie wizyty u fizjoterapeuty, pokazała też, jak na razie mamy ćwiczyć w domu, no i za 3 tyg mamy się próbować umawiać na zabieg. Powiedziała, że jej zdaniem ten refluks to może być (chociaż nie musi) zdiagnozowany na wyrost, bo Olek przez to, że język źle pracuje połyka sporo powietrza i stąd ulewanie. Akurat musiałam mu dać jeść i zwróciła moją uwagę na to, jak się układają jego wargi na smoczku, a jak się powinny układać. Mówi, że jest pełna podziwu że próbowaliśmy się karmić piersią aż 3,5 miesiąca, bo w sumie z taką pracą języka szans na powodzenie nie było za bardzo żadnych... Porównała to do picia przez dziurawą słomkę. Teraz już rozumiem, dlaczego miałam tak mało mleka
Ogólnie jestem zadowolona z wizyty i jestem dobrej myśli, cieszę się, że ruszyliśmy do przodu z tym. Ona od razu zwróciła też uwagę na moją twarz i zgryz 😬 Mówi, że jeśli chciałabym założyć w przyszłości aparat (a chciałabym), to najpierw powinnam uporządkować sprawy z napięciem w ustach, bo nawet jeśli zęby się wyprostują dzięki aparatowi, to wada może powrócić.
-
Tajka wrote:Tak. Może brzuszek ją boli. Kupa może być ok. U nas wszystko jest ok, a podejrzewają... Robiłaś badania ogólne kału i na krew utajon? Usg brzucha. My jutro mamy
A U Was po czym podejrzewasz że to może wina alergii ? Po tych baczkach i słabym śnie? -
Tajka wrote:Ale z prywatnymi aż tak źle czy publiczne? Kurde, to co, też muszę zaraz myśleć? Jak ja nie wiem co dalej 😀 przecież ja wczoraj rodziłam😀
Tajka co miasto to inaczej to wygląda, ba tak naprawdę co dzielnica.
Ja tak naprawdę patrzę na swoją dzielnice i jak dla mnie słabo to wygląda. Może w innych częściach Krakowa jest lepiej🤔.
A co do samorządowych to w całym Krakowie jest ich 22 😂.
-
ZielonaHerbata wrote:Clover widzę, że wizyta podobna do naszej. O tym refluksie mówiła nam to samo:)
Dostałaś cewnik?😁
Ja musiałam sobie sama kupić 😅 Pani w aptece dziwnie na mnie patrzyłam. Oliwka znudziła się już nim i teraz łapie za dwa końce przekłada sobie od góry za plecy i strzela z niego 🙈kiniusia270, Clover lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Ja po teleporadzie, dostałam antybiotyk na zatoki( no bo brzydkie gile i gorączka), ale też skierowanie na Covid,bo teraz podobno nie ma już "klasycznych objawów Covida". Co mutacja to inaczej. Zarejestrowałam się i czekam na skierowanie z IKP. Ale lekarka powiedziała mi też że jestem już jej trzecią pacjentką, która miała chore dziecko a zaraz po nim ona( matka) miała chore zatoki, i że to na 90%wirus RSV( tylko widocznie Julek dość łagodnie to przeszedł). Zobaczymy co dalej. Póki co czekam z antybiotykiem jeszcze z dzień-dwa, bo nie jestem entuzjastką antybiotykoterapi na wszystko co możliwe. Zobaczę jak się będę czuła.
Lalia, wszystkiego Naj dla Olusia 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 16:00
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
emdar wrote:Ja po teleporadzie, dostałam antybiotyk na zatoki( no bo brzydkie gile i gorączka), ale też skierowanie na Covid,bo teraz podobno nie ma już "klasycznych objawów Covida". Co mutacja to inaczej. Zarejestrowałam się i czekam na skierowanie z IKP. Ale lekarka powiedziała mi też że jestem już jej trzecią pacjentką, która miała chore dziecko a zaraz po nim ona( matka) miała chore zatoki, i że to na 90%wirus RSV( tylko widocznie Julek dość łagodnie to przeszedł). Zobaczymy co dalej. Póki co czekam z antybiotykiem jeszcze z dzień-dwa, bo nie jestem entuzjastką antybiotykoterapi na wszystko co możliwe. Zobaczę jak się będę czuła.
Lalia, wszystkiego Naj dla Olusia 😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 16:19
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska,no właśnie mam steryd do nosa. Może mi puści, zobaczę. Po antybiotykach zawsze przez miesiąc czuję się jak💩😣.
Tajka, z doświadczenia i z opowieści naprawdę wielu matek wiem,że ze żłobkami to istna loteria. Ale radę mam jedną: zacznij się orientować już dziś jak to wygląda w Waszej okolicy.
Clover, super ze taka fajna wizyta Wam się trafiła!Clover lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka, zgadzam się z Emdar. Warto zrobić rozeznanie, bo niestety zazwyczaj jest lipa z miejscami w samorządowych żłobkach i dlatego prywatne też są oblegane.
Tajka lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Clover, cieszę się, że jesteś zadowolona z wizyty. Teraz tylko pamiętaj, ani słowa teściowej o zabiegu 😂😂 Matylda też miała typ 2, po podcięciu od razu zaczęła domykać buzię w czasie spania. Zdarza się jej spać z otwartą buzią, ale to nie jest to co było kiedyś.
Clover lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, dzięki za życzenia dla Olcia 💙 zdjęcie będzie jutro, bo dzisiaj ma trochę ciężki dzień, nie jestem pewna czy ten katar to nie przez zęby a nie kwestia przeziębienia 😵 jutro jedziemy do pediatry to się dowiem co i jak
-
My też po wizycie u prywatnego pediatry pulmonogla. Wyszła nam alergia. Oliwka ma alergiczny nieżyt nosa, dlatego zatkany nos, opuchnięta sluzowka i prawie brak kataru. Dlatego też gorzej je i słabiej się wchłania żelazo z pokarmu bo alergen podrażnia żołądek. A czerowne i suche policzki nie są od wiatru jak wmawiał nam inny pediatra... Lekarz obstawia pokarmową alergie, dał leki i jak po 2 tyg nie będzie lepiej to elimiancja i od początku wprowadzenie żeby wyłapać, albo testy. Kazał zwrócic uwagę czy też coś w domu się nie zmieniło, coś nowego kupionego, jakis płyn. Ograniczyć też roztocz🙈 mówił że pościel codziennie na dwór wierzyć 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2021, 19:02
O ❤️
Z ❤️