Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Oo jak mnie denerwują porozwalane zabawki. Michałek ma jedno duże pudło zabawek różnych, plus pudło z kolckami. czasem jak się dorwie do tego to wyrzuca na podłogę każdą zabawką po kolei (mam wtedy chwilę spokoju 😉) Czasem jest taki miły że próbuje wrzucić je z powrotem do pudła ale zwykle leżą na podłodze i się o nie potyka. Chyba zrobię jak Emdar, i będę mu chować te zabawki i wymieniać raz na jakiś czas.
Edit. Emdar, mały kucharz Ci rośnie 😃 Michałkowi tak samo się kręcą włosy z tyłu głowy jak Julkowi, czasem rano po spaniu wygląda jakby go piorun strzelił 😃Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2021, 23:50
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Iryska, polecam patent na wymianę zabawek. A jak już widzę,że zabawka zupełnie straciła na atrakcyjności to puszczam w świat ( ostatnio w żłobku była akcja zbierania zabawek do domu samotnej matki; przyjaciółka ma rok od Julka młodszą córkę to też sporo przygarnęła). Nie trzymam, nie chomikuję, nie kupuję na zapas. Babcie otwarcie powiedziały, że się nie znają i wolą nam dać pieniądze żebyśmy sami coś wybrali.42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Emdar, super Julek - kucharz, a jaką ma fryzurę fajną 😁
Jeśli chodzi o herbatę, to ja poproszę melisę 🙄🤣 Z racji, że miałam bardzo, bardzo brudne naczynia do umycia w zmywarce, to wpadłam na debilny pomysł, żeby dolać do niej trochę płynu do naczyń 🤦♀️ Jeśli kiedykolwiek Wam przyjdzie coś takiego do głowy (chociaż wątpię), to absolutnie tak nie róbcie. Syf na całą kuchnię, piana była dosłownie wszędzie, bo zaczęła uciekać przez drzwi zmywarki. Normalnie ch**owa pani domu ze mnie level expert. Dobrze że nie wstawiłam i nie poszłam spać, bo często tak robię. Na szczęście szybko zauważyłam i woda z pianą nie zdążyła dotrzeć do salonu, gdzie mamy panele na podłodze. Oczywiście teraz czytam, ze absolutnie nie wolno uzywać płynu do naczyń w zmywarce. Brawo ja 🙄 Mam tylko nadzieję, że jej nie popsułam 😬Ladyo lubi tę wiadomość
-
Clover wrote:Emdar, super Julek - kucharz, a jaką ma fryzurę fajną 😁
Jeśli chodzi o herbatę, to ja poproszę melisę 🙄🤣 Z racji, że miałam bardzo, bardzo brudne naczynia do umycia w zmywarce, to wpadłam na debilny pomysł, żeby dolać do niej trochę płynu do naczyń 🤦♀️ Jeśli kiedykolwiek Wam przyjdzie coś takiego do głowy (chociaż wątpię), to absolutnie tak nie róbcie. Syf na całą kuchnię, piana była dosłownie wszędzie, bo zaczęła uciekać przez drzwi zmywarki. Normalnie ch**owa pani domu ze mnie level expert. Dobrze że nie wstawiłam i nie poszłam spać, bo często tak robię. Na szczęście szybko zauważyłam i woda z pianą nie zdążyła dotrzeć do salonu, gdzie mamy panele na podłodze. Oczywiście teraz czytam, ze absolutnie nie wolno uzywać płynu do naczyń w zmywarce. Brawo ja 🙄 Mam tylko nadzieję, że jej nie popsułam 😬
Wyobraziłam to sobie 🤣🤣🤣🤣🤣🤣
<leje ze śmiechu>Clover lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Emdar, cudny Julek 😁
No to ja dziewczyny, muszę przyznać z ręką na sercu, że Olek ma od groma zabawek 🙈 tyle że my sami kupiliśmy mu zabawki do piasku (bawił się nimi w basenie), piłki sensoryczne, bączka, mini autka Wadera (jest szał na kółka) i książeczki. Resztę dostał po moim chrześniaku i też mąż przyniósł od koleżanki po jej dzieciach. Ale my mamy tak że Olek ma swój duży pokój (na razie korzysta tam z szafy i przewijaka) w którym jest regał Kallax z pudłami i tam są schowane te wszystkie zabawki, a w salonie jest mata i taki worek z Sinsay i tam ma zabawki którymi się bawi aktualnie, czyli po pierwsze wyciągam mu zabawki adekwatnie do wieku, a po drugie do aktualnych zainteresowań 😉 -
Czytam, że rozmawiacie o ilości zabawek 😄
Kiedyś też tak miałam.. Byłam nastawiana na minimum i długo mi się to udawało 😄
A potem dzieci poszły do przedszkola i zaczęły wyrażać same co chciałyby dostać na urodziny/święta itp.. No i teraz ich pokój jest cały w Lego 🤣 wszędzie lego city, lego technic, lego minecraft 🤣
Możemy założyć sklep z klockami lego 😉Lalia, Ounai lubią tę wiadomość
-
Ja też chcę delikatnie "ogłosić" w rodzinie, żeby nie kupowali pierdół, a jak już to konkretną rzecz z naszego polecenia, jeśli droższa, to jak najbardziej mogą się złożyć w kilka osób itp
Nasza fizjo nam mówiła, żeby dziecko nie miało bałaganu na macie, wokół siebie itp. Dawać po 2-3 zabawki max, i wymieniać je co jakiś czas, jak robi edmar, niby uczy to dziecko koncentracjiClover, Iryska lubią tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ja również chowam Poli zabawki i wyjmuję co jakiś czas (ostatnio zrobił się bałagan więc zmotywowałyście mnie abym zrobiła porządek) , i fajtycznie widzę że tymi grającymi raczej średnio się interesuje a jak ma koło siebie pierdolnik to już w ogóle nie może się skoncentrować.
U nas Pola niestety swojego pokoju nie ma i ma wydzieloną swoją strefę w salonie więc chyba za Waszymi sugestiami nie będę przesadzać z ilością zabawek bo zawalimy się tym a ja również nie potrafię odpoczywać w bałaganie.
Mam takie poczucie czasami że chciałabym jej ciągle coś kupować aby sprawić jej radość ale z drugiej strony wiem że zabawki nie są.kluczem do radości dziecka tylko nasza obecność.Lalia, Clover, Ewa88 , Wik89 lubią tę wiadomość
-
Ewa88 wrote:Ja też chcę delikatnie "ogłosić" w rodzinie, żeby nie kupowali pierdół, a jak już to konkretną rzecz z naszego polecenia, jeśli droższa, to jak najbardziej mogą się złożyć w kilka osób itp
Nasza fizjo nam mówiła, żeby dziecko nie miało bałaganu na macie, wokół siebie itp. Dawać po 2-3 zabawki max, i wymieniać je co jakiś czas, jak robi edmar, niby uczy to dziecko koncentracji
Chyba po prostu po bezczelnemu powiem im i tyle, niech myślą co chcą.Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:Czytam, że rozmawiacie o ilości zabawek 😄
Kiedyś też tak miałam.. Byłam nastawiana na minimum i długo mi się to udawało 😄
A potem dzieci poszły do przedszkola i zaczęły wyrażać same co chciałyby dostać na urodziny/święta itp.. No i teraz ich pokój jest cały w Lego 🤣 wszędzie lego city, lego technic, lego minecraft 🤣
Możemy założyć sklep z klockami lego 😉
Dziewczyny, co na chrypke u dziecka? -
Co raz ciężej zrobić zdjęcie miesięczne. Nadrobione 🙈
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 21:17
Clover, calanthe, ZielonaHerbata, Maminka89, Ewa88 , kiniusia270, AgataAgatka, Belie, Wik89, Lalia, KarolinaMaria, Nowastaraczka, dmg111, Zulugula lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Najlepszy był mój mąż - wraca wczoraj z popołudniowej zmiany i widzi, że wycieram wodę z podłogi. I pyta, co się stało, no to mu wyjaśniłam, bo przecież nie będę udawać, że nie wiem. I mówię jeszcze, że może się nawet popsuć zmywarka przez to, a on mnie głaszcze po głowie i mówi, że jeśli się tak stanie, to damy ją do naprawy albo kupimy nową i żebym się tak nie przejmowała. No złoty człowiek, jego naprawdę mało rzeczy jest w stanie z równowagi wyprowadzić. Jak ostatnio wróciłam do domu z tym uszkodzonym lusterkiem (tylko że tu akurat nie była moja wina), to też się jakoś nie przejął tym w ogóle. Przypuszczam, że jakbym to ja mu przerysowała auto, to też by tak zareagował 🤔Lalia lubi tę wiadomość
-
U nas jest multum zabawek i nawet mi się nie chce tego przeglądać żeby wywalać.
Na pewno pamiętacie jak wiecznie żaliłam się na męża. Odkąd wróciłam do pracy nasz związek odżył. Na sex nie mamy siły ale przestaliśmy się sprzeczać. Sprząta i gotuje, sam się za to bierze, dzielimy się obowiązkach z dziećmi, czasami coś tam się posprzeczamy ale 5 min później albo ja idę przeprosić albo mąż. Naprawdę, koniec macierzyńskiego przyniósł zgodę w naszym związku. Do tego staram się unikać męża w pracy więc mamy chwilę, żeby od siebie odpocząć.
Właśnie zamówiliśmy obiad, ja wstawiłam 2 prania, mąż poogarnial część mieszkania, po obiedzie Marta idzie na drzemkę i jak się wyrobimy to jedziemy do Ikei. Po raz pierwszy spędzamy sobotę bez awantur o sprzatanie, gotowanie czy odpoczywanie.
Wszystkiego najlepszego dla Malwinki! 😘Lalia, calanthe lubią tę wiadomość
-
U nas mam nadzieję że nie będzie problemów z gromadzeniem zabawek. Moi teściowie zawsze dają kasę bo mówią że mamy kupić co uważamy. Moi rodzice tak samo, na roczek to w ogóle nam dadzą równowartość fotelika bo umowa była taka że na roczek Iga dostanie fotelik, ale potrzebowała wcześniej. Moja siostra ma dwójkę dzieci i bardzo rozsądnie podchodzi do prezentów, a bracia męża pewnie spytają co kupić. Od dalszej rodziny pewnie też będzie kasa. Wprowadziłam zasadę że nie zbieram od rodziny i znajomych ani używanych ubranek (wolę mieć swoje nowe, zwłaszcza że Iga jest duża jak na swój wiek a wkrótce się pojawi rodzeństwo), ani zabawek. I tak z czasem ilość rzeczy które dziecko ma robi się spora
W ogóle powiem Wam że ograniczona przestrzeń bardzo uczy organizacji i minimalizmu.
KarolinaMaria, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
calanthe wrote:Nam któregoś razu lekarka zaleciła inhalacje z ectodose, psikanie gardła ectilanem. A powlekająco na gardło syrop islandzki - bobolen ewentualnie petit drill. No oczywiście jeśli nie jest uczulone na nic, bo wiadomo z lekami różnie. Poza tym z takich domowych to miód dobrze działa, łyżeczka ze 3 razy dziennie. Jeśli dla Marty, to wiesz jak z miodem u takich maluchów 🙂