Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Jeszcze są nietrafione prezenty urodzinowe od kolegów których nie można wyrzucić, bo dziecko doskonale pamięta, że to dostało mimo, że się tym nie bawi
Dziewczyny, co na chrypke u dziecka?
O tak! Te prezenty są moimi "ulubionymi". To nic, że się nie bawią tymi zabawkami, to od kolegi i ma zostać, koniec kropka 😉 -
Suszareczko, Iga nosi już 86? 😘
Jeśli tak, to jestem ciekawa jak długo nosiła 80🤔 bo mam wrażenie że między 56/62/68/78/80 nie ma takich mega dużych różnic, z te 86 już są jakieś takie duże 😅 -
Lalia wrote:Suszareczko, Iga nosi już 86? 😘
Jeśli tak, to jestem ciekawa jak długo nosiła 80🤔 bo mam wrażenie że między 56/62/68/78/80 nie ma takich mega dużych różnic, z te 86 już są jakieś takie duże 😅Lalia lubi tę wiadomość
-
Olek dzisiaj zasnął natychmiast po zjedzeniu mleka 😮 Nawet zębów mu nie zdążyłam umyć. Miałam go budzić, ale przypomniało mi się, że wczoraj wieczorne usypianie trwało prawie 1,5h i mi się odechciało. Odłożyłam go do łóżeczka i zrobiłam szybki w tył zwrot 🤣
Lalia lubi tę wiadomość
-
Ulaa wrote:O tak! Te prezenty są moimi "ulubionymi". To nic, że się nie bawią tymi zabawkami, to od kolegi i ma zostać, koniec kropka 😉
Kupiłam sobie maseczkę za 20zl. Mam nadzieję, że dzieci grzecznie pójdą spać i pozwolą mi ją sobie zrobićLalia, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Clover, Twój Olek też ma już 86? 😘 A pamiętasz może jak długo nosił 80?
Pytam, bo mój Olek obecnie nosi 80 i myślę, że jest na niego tak akurat (nie muszę podwijać nogawek ani rękawów ale ma też zapas) a na 86 kupiłam rok temu trójpak body z zimowym wzorem i się zastanawiam czy ubierzemy styczeń-luty czy dopiero na Wielkanoc 😂Clover lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Suszareczko, Iga nosi już 86? 😘
Jeśli tak, to jestem ciekawa jak długo nosiła 80🤔 bo mam wrażenie że między 56/62/68/78/80 nie ma takich mega dużych różnic, z te 86 już są jakieś takie duże 😅Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:Taaak, już 86 🙈 80 nosiła może 2 miesiące. I to duże 80, bo akurat miałam na ten rozmiar ubranka z Next i H&M. Nie chce za żadne skarby zwolnić ze wzrostem, teraz mam nadzieję że może 86 dłużej ponosi 😂
O kurcze, to szybciutko wyskoczyła! 😁Olek tak krótko nosił 68, w połowie marca zaczął a na weekend majowy już było 74 😅 za to 74 nosił bardzo długo, od maja do września 🙂 czyli to nadal się potwierdza że co dziecko to inaczej i wcale niekoniecznie z większym rozmiarem nosi się go dłużej 😅😅😅Suszarka lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Czyli jak moja nosi 74 obecnie to powinnam 68 zamówić żeby było na teraz?
Pola jest Mała ma około 71 cm a nosi 68 z HM, 74 z Zary, i 74 z Newbie. Może rózne ubranka mają rózne rozmiary ale ja bym brała rozmiar adekwatny do noszonego teraz. W tygodniu podejdę do sklepu i zobaczę tą sukienkę to Ci mogę napisać czy jest zawyżona czy nie.Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Laila, Malwi podobnie jak jej narzeczony. Na poczatku co 1,5msc zmieniala rozmiar. Od maja 74/80 nosila, teraz juz samo 80 zaczyna. Ale jej sie koncza ciuchy na dlugosc, a na szerokosc to dwoje by sie zmiescilo. A taki klopsik z niej byl 😅
Lalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigvaa wrote:Laila, Malwi podobnie jak jej narzeczony. Na poczatku co 1,5msc zmieniala rozmiar. Od maja 74/80 nosila, teraz juz samo 80 zaczyna. Ale jej sie koncza ciuchy na dlugosc, a na szerokosc to dwoje by sie zmiescilo. A taki klopsik z niej byl 😅
Enigva, ja uwiebia(ła)m dla Olka spodnie z Lidla, bo miały szeroki odwijany pas, który nie wbijał się w brzuszek i ściągacze na nogawkach. Tam jest rozmiarówka łamana, więc nosił 74/80 odkąd przeszliśmy na 74 i były dobre (lekko za długie), teraz na długość są idealne bo nosi 80, ale w pasie ma takie luzy że jak raczkuje to mu się zsuwają i gubi gacie po drodze 😂 bardzo go wyciągnęło na długość, a ten "piwny" brzuszek zniknął 😅Clover, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Clover, Twój Olek też ma już 86? 😘 A pamiętasz może jak długo nosił 80?
Pytam, bo mój Olek obecnie nosi 80 i myślę, że jest na niego tak akurat (nie muszę podwijać nogawek ani rękawów ale ma też zapas) a na 86 kupiłam rok temu trójpak body z zimowym wzorem i się zastanawiam czy ubierzemy styczeń-luty czy dopiero na Wielkanoc 😂Apetyt ma duży, ale jest też bardzo ruchliwy, więc pewnie stąd spadek.
Edit: jakoś krótko po urodzeniu Olka byłam w Pepco i wypatrzyłam tam piękny sweterek w przecenie, rozmiar 80. Stwierdziłam, że kupię, to może około roku będzie dobry. No i trochę się pomyliłam w tym szacowaniu, bo nosił go we wrześniu, mając 7 miesięcy 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2021, 22:54
Lalia lubi tę wiadomość
-
Clover, Olek i Igusia idą chyba w okolicy 90 centyla, prawda? 🙂
Mój Olek to statystyczny średniak, krąży w okolicy 50-55 centyla więc w ubrania wchodzi praktycznie tak jak na metkach tzn. 80: 9-12 miesięcy 😉 ale że ma długi tułów i był pulpecikiem to body były za krótkie a spodnie za ciasne i zaczynaliśmy nosić poszczególne rozmiary trochę wcześniej 😁
A co do sweterka, to dobrze że to nie był jakiś świąteczny 😂 chociaż teraz i we wrześniu czasem można już zobaczyć pierwsze początki magii świąt 😂