WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Herbata na spokojnie. Trzeba byc opanowanym, mocno trzymać glowe i tyle. Sam zabieg to pikuś. Ale jesli czujesz ze nie dasz rady, wyslij męża.
    No właśnie mój mąż zazwyczaj jest od takich rzeczy. Ja w stresie nie kontaktuje. A masaże też wykonuje teraz mąż i zapewne później też będzie to w jego kwestii. Ja jestem za słaba, brak mi stanowczości.
    Z drugiej strony myślę że dla Małej lepiej abym to ja była, jednak matka to matka.

klz9df9hix7ly771.png
  • kiniusia270 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DMG jesteście piękna rodzina ❤️❤️

W temacie ozdób na roczek mogę polecić stronę/aplikacje SHEIN. Strona zagraniczna ale po tygodniu paczka była u mnie i większość balonów nadal jest w całości od 16 października 😊. Są i girlandy balonowe, balony na hel i to nie za duże pieniądze ;)

Lalia, dmg111, Suszarka, KarolinaMaria, Meggi110818, emdar, Clover lubią tę wiadomość

’94
    17.10.2020 Staś ♥️
    godz. 3:55, waga 4050g, długość 56cm
    17.11.2023 Basia ♥️
    godz. 16:39, waga 3860 g długość 55 cm
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No właśnie mój mąż zazwyczaj jest od takich rzeczy. Ja w stresie nie kontaktuje. A masaże też wykonuje teraz mąż i zapewne później też będzie to w jego kwestii. Ja jestem za słaba, brak mi stanowczości.
    Z drugiej strony myślę że dla Małej lepiej abym to ja była, jednak matka to matka.

No rozumiem. Mi zalezalo zebysmy we dwoje potrafili robic masaze wiec robilismy na zmiane.

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak czytam i ja mam chyba dziwne podejście do prezentów, bo u nas obchodzi się albo Mikołaja albo Gwiazdkę. W praktyce część rodziny kupuje prezenty 6.12 a część na Wigilię. Dzisiaj ustaliłam z siostrą że na prezenty gwiazdkowe będzie zrzutka, czyli każde dziecko dostanie jedną większą rzecz zamiast miliona zabawek. A do kąpieli Iga ma tylko książeczkę i zwierzaki z Pepco, nie wiem, jakoś ani ja ani ona nie czujemy że powinna mieć więcej, i tak woda to największa frajda 😅

Na roczek będzie impreza w domu. Tort zrobię sama, mam już wizję jak będzie wyglądał. Pewnie zamówię butlę z helem i balony, jedzenie przygotuję raczej sama - coś na ciepło, ze dwie sałatki i jakieś zimne przekąski, może jakieś jedno ciasto. Gości na bank podzielimy na dwa dni, w jeden przyjdzie najbliższa rodzina a w drugi trochę dalsza.

A dzisiaj był dzień świra. Nie śpię od...4:40. O tej godzinie się Iga obudziła na mleko, zjadła, zasnęła 5:05, o 5:15 była pobudka. Zasnęła po dłuższym bujaniu, o 5:50 znowu płacz. I od tej pory już się nie dała odłożyć, przekimala mi na rękach do 6:45 i koniec. Była tak niewyspana i rozmarudzona że o 8:45 już zasnęła na drzemkę, przespała dwie godziny (oczywiście z wieloma pobudkami). Czyli drzemkę skończyła o 11 i zasnęła dosłownie 5min temu. Nie wiem skąd ona czerpie energię, ale ja też chcę trochę 😱 jeszcze dzisiaj zaliczyła popisowy lot z kanapy na podłogę. Mąż się nią zajmował a ja myłam naczynia... Uderzyła się w głowę, ma guza i rozcięte czoło. Dość szybko się uspokoiła, gorzej ze mną, bo jak już przestała płakać to z nerwów odcięło mi prąd :( oby jutro było ze wszystkim lepiej bo chyba ześwirujemy.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tak, mieliśmy podciac 3 tygodnie po wizycie a w między czasie ćwiczenia zeby wlasnie chociaz troche przyzwyczauc buzie.Niby z napięciem nie jest tak źle żeby trzeba było super długo przygotowywac.

Może wejść tylko jedna osoba. Zastanawiam się, czy nie wysłać męża bo nie wiem czy ja dam radę. Pewnie skończy się tak że będę tam wyła jak bóbr i nawet nie zapamiętam masaży, które pokazuje po zabiegu.

Przy pierwszym ja byłam, na plastykę wyslalam męża, czekałam przed salą

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, ale dzień za Tobą 😵 musisz być wykończona 😔 nam ostatnio Olek prawie spadł z łóżka, mąż go dosłownie złapał w locie 😳
    A co do prezentów, to chyba zależy od tradycji po prostu, u nas w dzieciństwie moja Babcia (tak, babcia) przebierała się za świętego Mikołaja, miała cały strój, rózgę, itd i to ona nam wręczała prezenty, a pod choinkę zawsze się mówiło że przychodzi Aniołek (to chyba zależy od regionu)🙂 na mikołajki był zawsze większy prezent, a pod choinkę coś drobnego 😉

Suszarka, KarolinaMaria, dmg111, emdar, Clover lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko, a co z dziecmi w rodzinie które chodzą do przedszkola i szkoły? Nie żal im że koledzy dostali prezenty od Mikołaja a one nie?

Ja zamawiam catering bo wolę spędzić czas z dziećmi niż w kuchni gotując, to samo z pieczeniem tortu ;) zamiast gotować całą rodziną bawimy się robiąc girlandy, pompując balony helem itd

dmg111, emdar lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81, dobrze ze z małym lepiej. Oby najgorsze już za Wami.

Herbatko, kciuki za jutro. Domyślam się,że to stres, ale może z zaskoczenia to i lepiej. Będzie wszystko ok, zobaczysz.

Dmg, śliczna z Was rodzinka:)

U nas cała rodzina minimalistów, więc u nas od lat na prezenty ( tylko na Wigilię) jest losowanie( moja mama nad tym czuwa), a dla dzieci kupują tylko rodzice; no i babcia( której nie idzie wytłumaczyć,że można inaczej 😄).

KarolinaMaria, Suszarka, dmg111, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ogarnianiem imprez to jest tak, że jak ktoś ma do tego dryg, to nie jest to problem, a wręcz przyjemność. Ja takiego drygu nie mam, choć teraz mając TM widzę, że da się małym nakładem czasu zrobić imprezę dla 10-12 osób. Nawet ciasta zaczęły mi wychodzić ;P

Lalia, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na mikołaja jest jakiś nieduży prezent za to te bardziej wypaśne ladują pod choinką. Zawsze tak było od kąd pamiętam.
    Suszarko mi jasiek wczoraj spadł z narożnika jakoś tak się odwinął że wylądował na tyłku w tym zagięciu narożnika. Odwróciłam się tylko żeby wziąć butelkę z wodą mineralną

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Suszarko, a co z dziecmi w rodzinie które chodzą do przedszkola i szkoły? Nie żal im że koledzy dostali prezenty od Mikołaja a one nie?

Ja zamawiam catering bo wolę spędzić czas z dziećmi niż w kuchni gotując, to samo z pieczeniem tortu ;) zamiast gotować całą rodziną bawimy się robiąc girlandy, pompując balony helem itd
    U nas jest tylko jedno dziecko w rodzinie które chodzi do szkoły, reszta jest młodsza. I tak jak powiedziałam - na Mikołaja są prezenty od części rodziny, a na gwiazdkę od pozostałej części, więc to nie tak że któraś okazja zostaje "pusta". Myślę że to podobny kompromis jak np. kupowanie drobiazgów na mikołajki a dużego prezentu na gwiazdkę - tylko trochę inaczej rozegrany. A ciekawostka, prezenty gwiazdkowe były u nas w rodzinie jak ja i moja siostra byłyśmy małe, później bardzo długo nic, i dopiero jak mój siostrzeniec się urodził to wróciły. W moich stronach w ogóle popularniejszy jest Mikołaj 6.12, prezenty pod choinkę takie jak w reszcie Polski są bardzo rzadko praktykowane.
    A z tortem i cateringiem to już indywidualna sprawa :) ja się w kuchni świetnie czuję, nieskromnie powiem że gotować potrafię świetnie i uwielbiam to robić, a w momencie kiedy spędzam praktycznie całe dnie i noce sama z dzieckiem chętnie się oderwę na chwilę do czegoś innego. Natomiast nie zarzekam się że nie zamówię jednak cateringu, bo mogę się zwyczajnie źle czuć. Wiadomo, plany sobie a życie czasem sobie ;)

Lalia, KarolinaMaria, emdar, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    U nas jest tylko jedno dziecko w rodzinie które chodzi do szkoły, reszta jest młodsza. I tak jak powiedziałam - na Mikołaja są prezenty od części rodziny, a na gwiazdkę od pozostałej części, więc to nie tak że któraś okazja zostaje "pusta". Myślę że to podobny kompromis jak np. kupowanie drobiazgów na mikołajki a dużego prezentu na gwiazdkę - tylko trochę inaczej rozegrany. A ciekawostka, prezenty gwiazdkowe były u nas w rodzinie jak ja i moja siostra byłyśmy małe, później bardzo długo nic, i dopiero jak mój siostrzeniec się urodził to wróciły. W moich stronach w ogóle popularniejszy jest Mikołaj 6.12, prezenty pod choinkę takie jak w reszcie Polski są bardzo rzadko praktykowane.
    A z tortem i cateringiem to już indywidualna sprawa :) ja się w kuchni świetnie czuję, nieskromnie powiem że gotować potrafię świetnie i uwielbiam to robić, a w momencie kiedy spędzam praktycznie całe dnie i noce sama z dzieckiem chętnie się oderwę na chwilę do czegoś innego. Natomiast nie zarzekam się że nie zamówię jednak cateringu, bo mogę się zwyczajnie źle czuć. Wiadomo, plany sobie a życie czasem sobie ;)
    Jasne. Dla mnie catering po prostu nie jest podążaniem za modą, a rozwiązaniem, które sprawiło że chętnie organizuję imprezy. Nie lubię gotować, nie sprawia mi to przyjemności, a nie chcę być jak moja mama, która była zawsze tak urobiona, że nie miała sił cieszyć się z gości. Zanim zaczęliśmy zamawiać catering unikaliśmy zapraszania ludzi. Teraz mogłabym organizować imprezy co drugi miesiąc ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2021, 21:21

age.png

age.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    No tak, ale one są na 30 albo 50 balonów to na jedną imprezę nie zużywamy całej. Po Marty urodzinach nadal stoi i jeszcze nie zużyliśmy całego helu. Ale jak zużyjesz cały to butlę się wyrzuca bo nie da się jej napełnić ponownie.

Aaa bo myslalam ze jak juz "otworzysz" to ino raz 🧐 #blondi

Wik89 lubi tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka wrote:
    Aaa bo myslalam ze jak juz "otworzysz" to ino raz 🧐 #blondi
    Nieee, ona ma normalnie zawór który zakręcasz i odkręcasz. Jedynie właśnie tak jakby ta butla jest jednorazowa, czyli właśnie nie można jej odwieźć nigdzie do ponownego napełnienia.

Swoją drogą moja kolezanka ma firmę i pompuje balony i dokładnie tyle samo czasu trzymają co te z helem z allegro. Tak naprawdę wszystko zależy od jakości balonów i od tego czy używa się żelu czy nie. Jedynka Marty nadal lata a nie dopompowywalismy jej. Ciekawe kiedy padnie.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ta ja opcja, jak już większa impreza to tylko w fajnej knajpie, z dobrym jedzeniem i alko:) W domu to ja lubię się spotkać z psiółą na obiad, ewentualnie z kilkorgiem przyjaciół z dziećmi na zamawianą pizzę ( lubię i umiem gotować, ale dla nastu osób to już zwyczajnie nie sprawia mi radochy). Ale jak chcę w spokoju coś poświętować to tylko dobra knajpa🍾🍷🍽

Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moją szyjka trzyma wymiar(27-29mm) Zalecenia podtrzymane, dużo odpoczynku i leki. Mały waży 1239 g. 🙂
    Cieszę się że się nie skróciła bardziej.

MoTyLeK🦋, emdar, kiniusia270, calanthe, Ounai, Lalia, Enigvaa, Ewa88 , Clover, KarolinaMaria, Zulugula, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

• MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż dał mi prezent pod choinkę! I to już. Wiedział co tam mi po głowie chodzi.... Dostalam voucher na tatuaż! Wspominałam mu, że o tym myślę... No i mam. Tatuaż mały, coś w stylu jak tu na zdjęciu, umowilam się na 11.12!!! A do tego czasu to chyba mnie stres zje! 🤣

Która ma tatuaż? Rzeczywiście to tak mega boli? Bo tylko ten ból mi spędza sen z powiek!!!

81094f23e716.jpg

Clover, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylku gratuluję odwagi 😉 sama czasami myślę o czymś małym, ale chyba się nie odważę 🤔

Herbata a czemu Wam przesunęli termin? Zwolniło się miejsce? Trzymam kciuki za jutro✊✊

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Motylku gratuluję odwagi 😉 sama czasami myślę o czymś małym, ale chyba się nie odważę 🤔

Herbata a czemu Wam przesunęli termin? Zwolniło się miejsce? Trzymam kciuki za jutro✊✊
    Jestem odważna ale teraz 🤦‍♀️ nie wiem, czy nie stchorze 🙊

Ewa88 lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2021, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatka - dacie radę! Będę trzymać kciuki!!!

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
‹‹ 4345 4346 4347 4348 4349 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ