Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Anet.kaa wrote:Ja dziś wyszłam pierwszy raz do Galerii, musiałam zrealizować Bon podarunkowy który dostałam na Wesele, a już i tak był po terminie tylko udało mi się dogadać. Miałam ogromne wątpliwości czy wziąć sobie stanik na teraz i koszule ciążową czy może dwie koszule. Stanik ekstra eksponował piersi, ale kosztował 170 zł, a nie wiem czy nie urosną zaraz rozmiar i wyląduje na dnie szafy. Wygrały więc dwie koszule + figi (najdroższe w moim życiu 56 zl).
W H&M do poniedziałku jest promocja na dziecięcym, więc kupiłam też coś dla dzidziutka.
Bardzo fajna bawełna tych body, kupię chyba jeszcze jedne mniejsze bo to jest niby 56 ale są dość duże.
Oglądałam też ubranka Newbie, o mamusiu... jakie one są piękne!!! A jakie drogie!
Śliczne te piżamki -
Edyciak wrote:Krzysztof, Kamil, Karol
A Twój mąż jakiej jest narodowości?
Edit: Albania. 😉 Wow 😃 co wy robicie w Niemczech?
Ja po przejsciach z Ex uciekalam tu do Babci mieszka tu w Niemczech 30 lat już, a mąż wtedy beztrosko jeździł po krajach dla zabawy z kolegami . Połączyło nas Badoo , on 20 latek ja wtedy 23 😊 miało być niewinnie kumpelskie picie wishky na ławce w parku a skończyło się ślubem 😅 już 4 lata.Jak stwierdził żebym tyle nie gadała to by nie musiał mnie całować także to moja wina że się zakochał ..🤫🤭 UPS.. no co gadula ze mnie , nic nie poradzę.Edyciak, Lalia, kar_oliv, SzalonaOna, Koteczka82, dmg111 lubią tę wiadomość
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Lepszy rydz niż nic...
Tak zostajesz bez niczego. A nowej pracy raczej nie znajdziesz teraz...Edyciak lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Edyciak wrote:Dziewczyny, czy orientujecie się trochę w ZUSach i tych zasiłkach chorobowych? Czy to prawda, że przez pierwsze 33 dni zwolnienia lekarskiego zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca? I czy te 33 dni się tak jakby odnawia w każdym roku kalendarzowym? Chodzi o to, że od 6 maja jestem na zwolnieniu lekarskim. W tym roku nie byłam wcale na zwolnieniu. A księgowa twierdzi, że już za kilka dni maja ZUS mi zapłaci. Wiedziałam, że będą u mnie w pracy kombinować i miałam poblokowane numery szefowej i księgowej. Ale księgowa dzwoniła dziś kilka razy, więc oddzwońilam.. i między innymi to mi powiedziała
Tak pierwsze 33 dni oplaca pracodawca, a od 34 dnia w zwyz płaci zus, tylko to musi być zwolnienie które jest kontynuowane ciągiem, więc u Ciebie by wychodzilo ze zus będzie płacił za okres od 8 czerwca. Jakbyś miala np jakis chociaż jeden dzień przerwy między zwolnieniami to znowu liczy się od nowa te 33 dni pracodawcy i dalej zus, dlatego zeszły rok nie ma w tym przypadku w ogole tu znaczenia, bo chodzi o zwolnienia nie przerwane dłuższe niz 33 dni. Może się coś tej księgowej pomyliło. -
nick nieaktualnydoomi03 wrote:Tak pierwsze 33 dni oplaca pracodawca, a od 34 dnia w zwyz płaci zus, tylko to musi być zwolnienie które jest kontynuowane ciągiem, więc u Ciebie by wychodzilo ze zus będzie płacił za okres od 8 czerwca. Jakbyś miala np jakis chociaż jeden dzień przerwy między zwolnieniami to znowu liczy się od nowa te 33 dni pracodawcy i dalej zus, dlatego zeszły rok nie ma w tym przypadku w ogole tu znaczenia, bo chodzi o zwolnienia nie przerwane dłuższe niz 33 dni. Może się coś tej księgowej pomyliło.
Mojej księgowej się tak często myli celowo właśnie. Rozmawiałam z koleżanką, ona w poniedziałek idzie zgłosić swoją sytuację do PIP, więc i ja tam zadzwonię powiem o przymuszeniu mnie do urlopu wypoczynkowego i że spóźnia się z wypłatą za maj, bo ma termin do dziś.. -
nick nieaktualny
-
Natisz wrote:Mam, 2 tyg, dziś mi zabrali już klucze i wszystko
Bierz od lekarza L4 ciążowe i ciagnij az do porodu. Po tych dwóch tygodniach jak wygaśnie ci umowa to przejmie Cie zus tylko będziesz musiała złożyć do zusu taki wniosek o wypłatę zasiłku chorobowego po ustaniu zatrudnienia. Po porodzie możesz złożyć wniosek o kosiniakowe to przez rok będziesz dostawalo po tysiąc złotych miesiecznie.Lalia lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:A u nas przypadkowo wszyscy na K 😅 Ja ,mąż i córka więc z mężem się śmiejemy że zostaniemy przy tradycji i kolejne maleństwo też będzie na K . Imię musze dac takie żeby pasowało i w Polsce i w Niemczech i u męża w kraju 🤨😒 Europejskie takie żeby było, więc mam trochę problem z tymi imionami, dla dziewczynki już znalazłam będzie Klara 🥰 ale dla chłopca nie mam żadnego pomysłu macie jakieś propozycje na K ??
-
Natisz wrote:Pisałam niżej, że zatrudnił mnie mąż bo wyczuł mojego pracodawce, tylko muszę czekać 2 Msc aby iść na l4
No to w tej sytuacji faktycznie musicie przeczekać te 2 msc. -
Edyciak wrote:Nie, nie. Tak to na pewno nie jest. 33 DNI płaci pracodawca i nie musi być ciągiem zwolnienie. Przed chwilą o tym czytałam.
Mojej księgowej się tak często myli celowo właśnie. Rozmawiałam z koleżanką, ona w poniedziałek idzie zgłosić swoją sytuację do PIP, więc i ja tam zadzwonię powiem o przymuszeniu mnie do urlopu wypoczynkowego i że spóźnia się z wypłatą za maj, bo ma termin do dziś..
Aa faktycznie masz rację. Ale bynajmniej jest to 33 dni w danym roku kalendarzowym, także zeszły rok nie powinien się liczyć. -
Ulaa wrote:Nie mam pojęcia Edytka, ale mówię Ci, czuję chłopaka w kościach hahha 😂
Co więcej, mam podobne zdjęcie mojego młodszego syna z tego samego okresu ciąży 😉
Ula ja to samo miałam przy teście pozytywnym!
I chyba u mnie się sprawdzi ❤️🙈starania od 07.2019
diagnoza, badania, dieta, suplementy 02.2020
wit d, witaminy dla kobiet Solgar, inofem, bromergon, folik
8 cs
28.03 ⏸️ beta 146
01.04 beta 867
Baby nr 2 😍
30.01 ⏸️
02.02 beta 123
04.02 beta 379 -
Maggi110818 wrote:Liczy się średnia z 12 miesięcy to może więcej Ci wyjdzie?"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai wrote:U nas wszyscy poza synem będą na M. No życie, może jakoś to przeżyje
Teraz już chyba nie masz wyjścia 😅
Ja jeżeli będę mieć syna ,a nie znajdę imienia które by mi sie naprawdę spodobało to niestety też nie będzie K 😔😊
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNatisz, ja bym zrobiła tak...
Ciągnęła od dziś czy od wczoraj L4 ciążowe w starej pracy. Dopóki się da. Zawsze warto mieć jakąś gotówkę, tym bardziej, że tak Cię potraktowali.
Musiałabyś się tylko zorientować jak to się ma do pracy u męża. Czy tam L4 też automatycznie widzą, czy nie... 🤔 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Natisz wrote:Bo byłam na l4 2 dni, bo według nich zrobiłam kilka błędów (pracowałam w nowej pracy 2 tyg) i nie mogą mi ufać. To ich argumenty. Myślę że się zorientowali, że jestem w ciąży.
Mój mąż wyczuł to i zatrudnił mnie, ale to trzeba odczekać jeszcze 2 Msc aby iść na l4. Wyczuł, że mnie tak potraktują...Edyciak lubi tę wiadomość