Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
SzalonaOna wrote:Natisz, ja bym zrobiła tak...
Ciągnęła od dziś czy od wczoraj L4 ciążowe w starej pracy. Dopóki się da. Zawsze warto mieć jakąś gotówkę, tym bardziej, że tak Cię potraktowali.
Musiałabyś się tylko zorientować jak to się ma do pracy u męża. Czy tam L4 też automatycznie widzą, czy nie... 🤔
Kicku, czy jeśli Natisz była załóżmy w 15 i 16 dniu tej nowej pracy na L4 to stosunek pracy musi wynieść 92 dni czy liczy się od nowa te 90 dni od dnia powrotu do pracy czyli dnia 17?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 20:50
-
Natisz wrote:Bo byłam na l4 2 dni, bo według nich zrobiłam kilka błędów (pracowałam w nowej pracy 2 tyg) i nie mogą mi ufać. To ich argumenty. Myślę że się zorientowali, że jestem w ciąży.
Mój mąż wyczuł to i zatrudnił mnie, ale to trzeba odczekać jeszcze 2 Msc aby iść na l4. Wyczuł, że mnie tak potraktują...
Czyli podali w wypowiedzeniu zaniedbanie obowiązków?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Od 6 maja...
Kic, u mnie sytuacja jest zagmatwana... W papierach oficjalnie jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. A nieoficjalnie "na gębę" pracowałam na 5/8 etatu i za tyle miałam płacone, najczęściej "do ręki". I przypuszczam, że szefowa chce mi zapłacić te 5/8 wypłaty, a nawet mniej. Bo pewnie chce mi wmówić, że "jakąś resztę" dopłaci mi ZUS.
No to rzeczywiście dziwne, nijak od 6 maja nie wychodzi 33 dni, żeby tylko Cię nie oszukaliCórcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
SzalonaOna wrote:To macie nie lada wyzwanie z imieniem
No mąż mi przy córce takie imienia wymyślal czasem , że sama nie wiedziałam jak wypowiedzieć 🤔
Ale w końcu doszliśmy do porozumienia ☺ Uff..
Tam też jest dużo znanych imion jak Amelia Julia Jakub Adrian itp.. Tylko wszystkie pozajmowne a to wujek a to kuzynki córka itp... 😡
23.12.2018 ❤❤ K.
05.12.2020 💙💙 N.
01.04 ⏸ 10dpo
14.04 - Pęcherzyk ciążowy 🍀🥚5+5
17.04 - Serduszko ❤ 6+1
09.06 - Prenatalne 🙏💙Synek 💙🙏
06.08 - 21+5 / 24 cm 440 g 💙
09.10 - 30+5 / 1600 g 💙 -
nick nieaktualnykic83 wrote:No to rzeczywiście dziwne, nijak od 6 maja nie wychodzi 33 dni, żeby tylko Cię nie oszukali
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Koc nic nie podali, bo mi po prostu wygasa umowa...
Edyciak nic nie mam, nic nie dali
Plus tej sytuacji jest taki, że Twój mąż w porę zgłosił cię do ubezpieczenia w swojej firmie... Więc chyba korzystniej będzie teraz posiedzieć te dwa miesiące bez pieniędzy, by potem mieć płatne zwolnienie i z jakimiś sensownymi pieniędzmi.Natisz, doomi03 lubią tę wiadomość
-
Ounai wrote:Moim zdaniem nawet jeśli nie zniknie to nie ma dużego powodu do zmartwień powiem Ci na swoim przykładzie. Mój syn miał już w ciąży zdiagnozowanego wodniaka jąderka. Lekarz tak jak u Ciebie powiedział, żeby się nie martwić. Niestety urodził się z tym wodniakiem. To działa trochę jak przepuklina. Po prostu miał dziurkę i płyn z brzuszka wlewal się do jąderka, więc miał najprościej mówiąc duże jaja. Ale istnieje szansa, że takie coś zniknie i czeka się do skończenia przez dziecko 2rz. U niego nie znikło, konieczna była operacja. Znaleźliśmy dobrego chirurga, poszliśmy do szpitala. Pokój mieliśmy z roczniakiem z przepuklina brzuszną właśnie. Dzieci bawiły się przed operacja świetnie, dla nich to było jak wakacje. Dostały głupiego Jasia, poszły na salę a rano biegały jakby im nic nie było. Ibuprom podawałam synowi jeszcze 3 dni po operacji, potem już nie chciał bo go w ogóle nie bolało. Więc reasumując - nawet jeśli będziesz musiała to zoperowac, to w szpitalu spędzisz max 1,5 dnia a dziecko momentalnie dojdzie do siebie
Kasia, dla mnie Lidka jest super. Mało spotykane, śliczne, fajne zdrobnienia. Namawiaj męża, może chociaż Tobie się uda
Do szkoły rodzenia im później tym lepiej, bo więcej zapamiętasz
Haha wgl okazało się że jego babcia ma tak na imie 😂😂😂😂 A wszyscy mówią na nią Lila!!!😂 także zonk 😂 i mężowi tez sie podoba to imię 😁
9.12.2017r. 10tc [*] puste jajo płodowe
18.01.2019r. Julciacc, kp
19.03.2020 -> Jest ❤
31.08.2020 -> usg 3 trym1.5kg
15.10.2020 -> usg 2520g
21.10.2020 -> wizyta gin -
kar_oliv wrote:Natisz przykro mi...
Dziewczyny, czy l4 ciazowe mogą się nakładać? Mam do 31 maja A dziś dr wystawiła mi od jutra do 26 czerwca.
Musi być ciągłość, czyli powinna wystawić Ci L4 od 1.06Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Natisz, choć nie wiem, jak to świadczenie będzie liczone. Bo to jest średnia z ostatnich 12 miesięcy... Czyli chyba i aktualne wynagrodzenie wchodzi w to i to u poprzedniego pracodawcy chyba też.. tak mi się wydaje."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Natisz
rozumiem, że tak czy inaczej nie chcesz tam wracać i dostawać 600zl mc?
Bo my się głowimy i troimy co teraz zrobić.
Rozumiem, że dwa mce będziesz bez pieniędzy, ale po tym czasie będziesz mogła u męża iść na L4 ciążowe za dobrą kasę?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
nick nieaktualnyKic, przy tej okazji zapytam o coś jeszcze. Mam 2tygodniowa przerwę w zatrudnieniu na etacie. Cały czas zatrudnienie u tego samego pracodawcy. Jedna umowa o pracę została rozwiązana 16 września 2019, a kolejna zawarta ponownie od 1 października 2019. Na zwolnieniu lekarskim jestem od 6 maja. Czyli do zasiłku chorobowego liczy się średnia od kwietnia 2020 do maja 2019? A co z tą przerwą? Czy w jakiś sposób na to wpływa?
-
kic83 wrote:Natisz
rozumiem, że tak czy inaczej nie chcesz tam wracać i dostawać 600zl mc?
Bo my się głowimy i troimy co teraz zrobić.
Rozumiem, że dwa mce będziesz bez pieniędzy, ale po tym czasie będziesz mogła u męża iść na L4 ciążowe za dobrą kasę?"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Tak kochana, ale się tak boję, że będę mieć jakieś kontrolę. Jestem załamana dziś. Tak się żestresowalam, że się boję, że coś się stanie 😭😭😭
Natisz lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:Teraz już chyba nie masz wyjścia 😅
Ja jeżeli będę mieć syna ,a nie znajdę imienia które by mi sie naprawdę spodobało to niestety też nie będzie K 😔😊Lalia lubi tę wiadomość
-
Stokrotka027 wrote:No mąż mi przy córce takie imienia wymyślal czasem , że sama nie wiedziałam jak wypowiedzieć 🤔
Ale w końcu doszliśmy do porozumienia ☺ Uff..
Tam też jest dużo znanych imion jak Amelia Julia Jakub Adrian itp.. Tylko wszystkie pozajmowne a to wujek a to kuzynki córka itp... 😡SzalonaOna lubi tę wiadomość