Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Natisz wrote:Koc nic nie podali, bo mi po prostu wygasa umowa...
Edyciak nic nie mam, nic nie daliWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:43
-
Ounai wrote:Btw, nie mogą Cię zwolnić jeśli doniesiesz zaświadczenie, że w momencie zwolnienia byłaś już w ciąży. I to jest całkowicie zgodne z prawem. Mogą Ci nie przedłużyć umowy później jeśli skończy się przed końcem 2 trymestru, ale zwolnić Cię nie mogą.
Tak czy siak niestety mają jak się z nią pożegnać, skoro umowa zaraz jej się kończyła, ale w
sumie właśnie też nie rozumiem ich rozumowania, po co dawali jej wypowiedzenie zamiast po prostu nie przedłużyć umowy i tak na jedno by im to wyszlo 🤷🏼
Edit : dobra już doczytałam ze to jednak nie było wypowiedzenie tylko nie przedluzenie umowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 21:51
-
Jakby kończyła 12 tydzień ciąży to byłabym chroniona i musieliby przedłużyć do dnia porodu, a tak to lipa.
Edyciak lubi tę wiadomość
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai wrote:Natisz, z drugiej strony ja też im się nie dziwię. Jesteś pracownikiem, który w trakcie kryzysu, w czasie okresu próbnego wziął L4. Dla Ciebie to nie jest fajna sytuacja, ale na ich miejscu też bym się z Tobą pożegnała."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Edyciak wrote:Kic, przy tej okazji zapytam o coś jeszcze. Mam 2tygodniowa przerwę w zatrudnieniu na etacie. Cały czas zatrudnienie u tego samego pracodawcy. Jedna umowa o pracę została rozwiązana 16 września 2019, a kolejna zawarta ponownie od 1 października 2019. Na zwolnieniu lekarskim jestem od 6 maja. Czyli do zasiłku chorobowego liczy się średnia od kwietnia 2020 do maja 2019? A co z tą przerwą? Czy w jakiś sposób na to wpływa?
Srednią liczymy zawsze za ostatnie 12 przepracowanych miesięcy poprzedzających L4. Czyli od kwietnia 2019 do kwietnia 2019. Przerwa na nic nie wpływa, liczy się wypłacana kasa i średnia wyliczona z 12mcy.
A skąd ta dziura w ogóle?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Natisz wrote:Miałam l4 na 2 dni, nie siedziałam na tym l4 tydzień, gorzej oni mnie traktowali od początku, ale to usunęłam i już nie chce mi się pisać.. Robili rzeczy niezgodne z prawem 😉😉
Trzebabylo iść od razu na L4( 2mce temu - pamiętam że pytałaś co masz zrobić wtedy) i wówczas nie mogliby Ci obniżyć etatu, mogłabyś się nie zgodzić bo ciąża.
Oczywiście mądry polak po szkodzie.
U męża będzie Ci dobrze.
Nic się nie martw.
Zjedz lodydmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Laila
jak się czujesz?
Sylwia
jak na nowym? Wrzuć jakaś fotę z ogrodudmg111 lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Trzebabylo iść od razu na L4( 2mce temu - pamiętam że pytałaś co masz zrobić wtedy) i wówczas nie mogliby Ci obniżyć etatu, mogłabyś się nie zgodzić bo ciąża.
Oczywiście mądry polak po szkodzie.
U męża będzie Ci dobrze.
Nic się nie martw.
Zjedz lodyWiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 22:46
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Do myślenia powinno mi dać to, że jechali do mnie na każdego pracownika. Ale ja jestem po prostu naiwna. Jest jeszcze taka opcja, że może oni zorientowali się o mojej ciąży i wymyślili jakieś powody z du..... Ona dziś dziwnie patrzyła na mój brzuch..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 22:48
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnyNatisz wrote:Do myślenia powinno mi dać to, że jechali do mnie na każdego pracownika. Ale ja jestem po prostu naiwna. Jest jeszcze taka opcja, że może oni zorientowali się o mojej ciąży i wymyślili jakieś powody z du..... Ona dziś dziwnie patrzyła na mój brzuch..
-
Natisz wrote:Miałam l4 na 2 dni, nie siedziałam na tym l4 tydzień, gorzej oni mnie traktowali od początku, ale to usunęłam i już nie chce mi się pisać.. Robili rzeczy niezgodne z prawem 😉😉
Natisz lubi tę wiadomość
-
SzalonaOna wrote:NIKT nie wiedział o pracy? Wymiotowałaś tam czy coś?"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ounai wrote:Rozumiem, nie zdążyłam na ten post. Przykra sytuacja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 23:46
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Hej kochane powiedzcie mi jak to jest z tym acardem75 czy jeden na dzien jest okay? I ta luteina doecipna czy ona jest okay czy cos jeszcze mam jutro lekarza i chcialabym wiedziec co i jak. Ja zielona w tym wszystkim.
I jak dlugo czekalyscie na wyniki
Celiakia
Trombofilia
Mutacja genu.
Czy ktoras z was obecnych tu w ciazy prawidlowej dzieki acard??
Ja chyba za niedlugo do glowy dostaneZawsze w naszym sercu
KOCHAMY CIE SKARBIE, CHODZ NIE MOGE CIE PRZYTULIC.
Śpij Kochanie moje małe,
niech sen lekarstwem bedzie duszy, Anioły ramieniem Cie otoczą i ciepłem serca, gdy sie wzruszysz. Niebo otworzą po godzinach, z zanadrza gwiazdkę wyczarują. Maleńkie skrzydła Ci założą do raju z Toba poszybują.... -
Natisz wrote:Nic nie szkodzi, tak naprawdę czekałam tylko aby móc iść na l4.. Bo nie było mi tam dobrze, bałam się zjeść... Byłam tam 2 tyg, a miała do mnie pretensje ze zrobilam kilka błędów ucząc się, a o to l4 ona mysla też, że ja ich oszukałam, a nie miałam l4, bo ono z początku nie doszło. Tez po co mi taka praca, jak ktoś się na ciebie patrzy jak na oszusta
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Jakby od początku oni trakotwli mnie ok to bym nie poszła na l4 od razu tylko pracowałabym w ciąży bo miałam taki zamiar od początku 😉😉"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ouani, kończę już ten temat, ale tak jak pisałam wcześniej od początku oni działali względem mnie niezgodnie z prawem i to wiem po konsultacji z prawnikiem i księgowa, dlatego chciałam iść szybko na l4. Jakby oni byli wobec mnie ok i robili tak jak należy to bym pracowała, bo to nie była ciężka praca... Mój mąż wyczuł ich od razu, dlatego też mnie zatrudnił. Ja niestety byłam naiwna. Dobrej nocy 😊"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1