Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny, czy orientujecie się trochę w ZUSach i tych zasiłkach chorobowych? Czy to prawda, że przez pierwsze 33 dni zwolnienia lekarskiego zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca? I czy te 33 dni się tak jakby odnawia w każdym roku kalendarzowym? Chodzi o to, że od 6 maja jestem na zwolnieniu lekarskim. W tym roku nie byłam wcale na zwolnieniu. A księgowa twierdzi, że już za kilka dni maja ZUS mi zapłaci. Wiedziałam, że będą u mnie w pracy kombinować i miałam poblokowane numery szefowej i księgowej. Ale księgowa dzwoniła dziś kilka razy, więc oddzwońilam.. i między innymi to mi powiedziała
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Kurcze, to zamówię te szorty z hm nówki 38, bo jest darmowa dostawa, a najwyżej później odeślę 😉
Natisz, mega, mega mi przykro ☹️☹️☹️ ale tak nagle?? 😓
Co do sikania, to u mnie w miarę, ale ostatnio wymiotowalam w koszuli nocnej i z każdym pociągnięciem, sikałam po nogach 🤦♀️🤷♀️ -
Natisz wrote:Dziewczyny, dzis zwolnili mnie z pracy 😭😭
Przykro mi ☹️ trzymaj się kochanaMichałek 04.04.2009 - Nasz skarb.
Aniołek 08.11.2016//Aniołek 08.02.2017 //2.05.2020 Aniołek
ONA: 39 lat
Hiperprolaktynemia - Bromergon
IO - Siofor 500mg
ANA 3+ - Encorton 10mg
3 cykle z Clo ❌
Zioła ojca Sroki ❌
Wiesiołek
1 cykl Aromek 1x1 ❌
2 cykl Aromek 2x1 ❓
ON: 38 lat
Okaz zdrowia
Nasienie - Normozoospermia✅
Suple: magnez z B6, kwas foliowy, vit D3 i E, astaksantyna, cynk.
Droga do sukcesu jest zawsze w budowie... -
Natisz
1. Umowa na okres próbny od kiedy do kiedy była?
2. Czy byłaś na L4 ciążowym?Natisz lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
kic83 wrote:Natisz
1. Umowa na okres próbny od kiedy do kiedy była?
2. Czy byłaś na L4 ciążowym?
Umowa od marca do 8 czerwca, tyle że zmieniona na 1/4etatu600 zł....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 18:54
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Anet.kaa wrote:Laila, 38 będą mega duże. Patrzyłam dziś na 36 i są duże, a co.dopiero 38.
Za późno, zamówiłam 😂 kupiłam jeansowe, bo były przecenione ze 129 na 79 zł i darmowa dostawa do domu.
Zwrot to 3,90 zl to jakoś przeboleję, a przynajmniej zorientuję się jak to jest z tą rozmiarówką.
Chyba, że któraś z Was będzie chciała to odsprzedam 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 18:58
-
nick nieaktualny
-
Edyciak wrote:Dziewczyny, czy orientujecie się trochę w ZUSach i tych zasiłkach chorobowych? Czy to prawda, że przez pierwsze 33 dni zwolnienia lekarskiego zasiłek chorobowy wypłaca pracodawca? I czy te 33 dni się tak jakby odnawia w każdym roku kalendarzowym? Chodzi o to, że od 6 maja jestem na zwolnieniu lekarskim. W tym roku nie byłam wcale na zwolnieniu. A księgowa twierdzi, że już za kilka dni maja ZUS mi zapłaci. Wiedziałam, że będą u mnie w pracy kombinować i miałam poblokowane numery szefowej i księgowej. Ale księgowa dzwoniła dziś kilka razy, więc oddzwońilam.. i między innymi to mi powiedziała
A od kiedy jesteś na L4?
Za pierwsze 33 dni płaci pracodawca.
Od 34 jesteś już na zasiłku chorobowym i płaci ZUS.
A w czym jest problem dokładnie?Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Edyciak wrote:Natisz, widzę że masz takie samo szefostwo jak ja. Mnie zmusili do wzięcia urlopu wypoczynkowego w marcu i kwietniu. Także za 2020 mam już cały wykorzystany.
Natisz, masz jakiś okres wypowiedzenia?"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Ulaa wrote:Natisz załatw sobie ciążowe l4 z datą np wczorajszą. Lekarz może wystawić do trzech dni wstecz"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
Dzisiaj byłam z przyjaciółką i jej córeczką (moja przyszła chrześnica) na zakupach ciuchowych ☺️
Kupiłam sobie fajne spodnie (można nawet uznać, że ciążowe, ale nosić je mogę i bez ciąży później), spódnicę 😍 narzutkę, kurtkę i chłopcom koszulki na krótki rękaw ☺️
Jestem mega zadowolona 😍😍😍
I widziałam mnóstwo maluszkowych ciuszków, ale nie kupowałam nic, bo nie chcę odbierać radości mojemu D z kupowania tych małych fatałaszków 😂Lalia lubi tę wiadomość
-
Natisz wrote:Nieee, byłam na zwykłym l4, od rodzinnej
Umowa od marca do 8 czerwca, tyle że zmieniona na 1/4etatu600 zł....
A czy zależy Ci na tych 600zl? Jeśli tak to możesz powalczyć i powiedzieć że byłaś na L4 od dziś (załatwiłabyś sobie, dałabyś radę)?
A czemu Cię zwolnili? Jaki powód podali? Co napisali w wypowiedzeniu? 8.06 jeszcze nie ma.Ulaa lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Bo byłam na l4 2 dni, bo według nich zrobiłam kilka błędów (pracowałam w nowej pracy 2 tyg) i nie mogą mi ufać. To ich argumenty. Myślę że się zorientowali, że jestem w ciąży.
Mój mąż wyczuł to i zatrudnił mnie, ale to trzeba odczekać jeszcze 2 Msc aby iść na l4. Wyczuł, że mnie tak potraktują..."Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1
-
nick nieaktualnykic83 wrote:A od kiedy jesteś na L4?
Za pierwsze 33 dni płaci pracodawca.
Od 34 jesteś już na zasiłku chorobowym i płaci ZUS.
A w czym jest problem dokładnie?
Kic, u mnie sytuacja jest zagmatwana... W papierach oficjalnie jestem zatrudniona na umowę o pracę na czas nieokreślony. A nieoficjalnie "na gębę" pracowałam na 5/8 etatu i za tyle miałam płacone, najczęściej "do ręki". I przypuszczam, że szefowa chce mi zapłacić te 5/8 wypłaty, a nawet mniej. Bo pewnie chce mi wmówić, że "jakąś resztę" dopłaci mi ZUS.
-
Nie mowilam, pisałam wyżej, że mąż mnie zatrudnił, bo ich wyczuł... Ale trzeba czekać jeszcze 2 Msc zanim pójdę na l4 i opłacić ZUS 2 razy po 2 tys
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2020, 19:14
"Wytrwałość przynosi pomyślny los" ⏩
5cs 🤰
26.04 II kreski
03.06 👶2,46 cm
17.06 wizyta kontrolna
24.06 prenatalne
Progesterone Besins 2x1