Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie prędko mnie puszczą mam mieć dzisiaj betę i pojutrze betę i po jutrze usg bo jest sam pecherzyk bez strukruk płodu więc nie wiadomo czy to normalna ciąża czy puste jajoDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec89 wrote:Nie prędko mnie puszczą mam mieć dzisiaj betę i pojutrze betę i po jutrze usg bo jest sam pecherzyk bez strukruk płodu więc nie wiadomo czy to normalna ciąża czy puste jajo
Nie pamiętam już jak to bylo, kiedy co się pojawia, ale chyba 6tydzien to za wcześnie na zarodek🤔Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
💙 11.2020
💗 11.2023 -
Oliwka wstała o 5 i już zabawa w najlepsze. Mąż ją przejął a ja poszłam dalej spać. Budzę się o 7.30, a oni już po zakupach w stokrotce i mąż już kończy robić poledwiczki na obiad 🙈
Iryska, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, veritaa, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulugula wrote:Nie pamiętam już jak to bylo, kiedy co się pojawia, ale chyba 6tydzien to za wcześnie na zarodek🤔
Jednorożec89, Lalia lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
U nas w szpitalu jak przyjedziesz na IP to zawsze siedzisz 3 dni, nigdy nie wypuszczą Cię wcześniej. Także te bety to pewnie dlatego żeby jakoś ten czas zająć, żeby nie było że nic nie robią. Nie rozumiem tylko po co straszenie pustym jajem, skoro jest tak wcześnie i to raczej normalny obraz. Z tego co pamiętam Jednorożcu to w poprzedniej ciąży straszyli Cię cp
współczuję stresu. Kiedy Twoja dr ma dyżur?
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka wrote:U nas w szpitalu jak przyjedziesz na IP to zawsze siedzisz 3 dni, nigdy nie wypuszczą Cię wcześniej. Także te bety to pewnie dlatego żeby jakoś ten czas zająć, żeby nie było że nic nie robią. Nie rozumiem tylko po co straszenie pustym jajem, skoro jest tak wcześnie i to raczej normalny obraz. Z tego co pamiętam Jednorożcu to w poprzedniej ciąży straszyli Cię cp
współczuję stresu. Kiedy Twoja dr ma dyżur?
A daj spokój wczoraj osiagnęłam spokój psychiczny bo jest pęcherzyki i jest git myślę sobie a on dzisiaj rano z takimi testemi bo nie dość że mam siedzieć do usranej śmierci bo leżeć te parę dni i brać leki mogę w domu na betę mogę iść do labu to jeszcze mnie straszy że to puste jajo. Na chwilę obecną to płakać mi się chcę i nic więcej.
Moja doktor mam nadzieję że jutro będzie i pogadamy na spokojnie.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożcu, może to kwestia słabego sprzętu. Ja rodziłam w dość nowym szpitalu, a aparat USG na przyjęciu wyglądał z jakby miał z 20 lat. Ważne, że krwawienie ustało!
Jeszcze w temacie płci, to ja absolutnie nie mam takiego podejścia 'o, mam córkę, to się mną ktoś zajmie na starość' itp. Dzieci nie wychowuje się dla siebie, tylko dla świata. Bardzo chce dać Mati taką swobodę, żeby patrzyła na siebie i swoje marzenia, a nie na nas. Jeśli będzie chciala wyjechać na studia, albo do pracy za ocean - niech jedzie. Ważne, żeby pamiętała gdzie jej dom. Mam lekkiego schiza na tym punkcie, bo moja mama bardzo naciskała, żebym nie szła na studia do Krk (przecież masz to samo tutaj na miejscu, będziesz mogła mieszkać w domu itp.), potem jak szukałam pracy m.in. w Warszawie, to też dostawała białej gorączki. Mało tego, mój brat (jest starszy ode mnie) planuje małą rewolucję w życiu, chce się przeprowadzić 250 km od nas i mama już mi szlocha w słuchawkę 🙄 tylko, że mój brat tą nadopiekuńczością się nie przejmuje, a ja to musiałam porządnie przepracować na terapii i wyznaczyć granice
Edit
Tak jak Zulu pisze, wiele zależy od synowej i relacji z nią. Wszystkie musimy postarać się być fajnymi teściowymi, życie od razu będzie łatwiejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2021, 08:52
Wik89, Nowastaraczka, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziewczyny ciekawa dyskusja sie wywiązała
Ja Wam napisze ze my w sensie ja i mąż jestesmy zaprzeczeniem tego co zostało napisane 😅😅
Mój mąż ma 2 braci. Kontakt maja baaaaaaaaardzo słaby mimo niewielkiej dla mnie różnicy wieku bo sa co 2 lata. Widzimy sie z nimi okazjonalnie 3 razy w roku, telefony tylko na urodziny, swieta. Rozmowy o pogodzie. W zasadzie oni nie wiedzą praktycznie nic o naszym zyciu, my o ich tez nie.
z mama swoją maja rewelacyjny kontakt. Dzwonią co max 2 dni.
Ja mimo bycia córka mam lepszy kontakt z teściowa niż mamą. Moja relacja z mamą jest trudna ale to wynika z jej charakteru głównie. Niestety wiele lat musialo minac zanim zrozumiałam ze przykro naprawdę to pisac o własnej mamie ale jest osobą toksyczna.
Z tatą mam bardzo dobry kontakt.
Tez czasami slyszalam jakies teksty glownie od kobiet w pracy takich ok 50 r. Z ze "masz corke masz wnuki" ze niby te wnuki od córki to sie inaczej traktuje niz od syna 🙄🙄 dla mnie to juz farmazony jakies.
Ja sie bardzo cieszę ze mam synka i coś jest w tym cholernym powiedzeniu synek mamusi 🤭 oczywiście kocham moja córeczkę nad życie ale jak synka przytulam to normalnie no czuje ze on taki tylko mój 😅
Proszę nie cytujcie wpis o mamie edytuje jakby ktos znajomy mnie podczytywal 😂Iryska, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Ulaa wrote:Suszarko wielkie gratulacje! Też zawsze chciałam mieć córeczkę i tak pozytywnie zazdroszczę 😍
Ja daję nam jeszcze jedną szansę na dziewczynkę za jakiś czas 🤭 Mój D codziennie wraca do tematu ciąży i podgaduje, że tak w okolicach roczku Julka będziemy się starać, ale póki co jeszcze mi nie w głowie kolejna ciąża 😌 Julian nieźle potrafi dać do wiwatu i póki co jestem zarobiona po pachy 😆
Motylku oj wróżka zębuszka za pierwszego ząbka zawsze trochę większy pieniążek przynosi 🤭
U nas to było 10 zł 😊 za każdy kolejny zwykle po 5 zł, chyba że nie mam akurat to 2 zł też się zdarzyło 😉
Annia świetna z Was rodzinka!
My typowo świątecznej sesji w tym roku nie robimy, bo już mam trochę dosyć tych sesji w sierpniu była ciążowa, w październiku noworodkowa.. Ale w przyszłym na pewno zrobimy, już Julian będzie bardziej kumaty 😊Ulaa, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Jednorożec89 wrote:Nie prędko mnie puszczą mam mieć dzisiaj betę i pojutrze betę i po jutrze usg bo jest sam pecherzyk bez strukruk płodu więc nie wiadomo czy to normalna ciąża czy puste jajo
-
Ja mam trzech synów i każdy z nich jest taki mamusiny 😍
Ale to też kwestia wychowania. Mam koleżankę, która ma też trzech synów, ale ona jest taką dosyć zdystansowaną mamą więc wcale się nie dziwię, że dzieci lgną bardziej do taty niż do niej 🤷♀️
Natomiast ja zdecydowanie widzę, że córki w moim otoczeniu większy i cieplejszy kontakt mają ze swoją mamą aniżeli z teściową 😊 ja tak samo! I jak mam wybrać, to wolę jechać do mojej mamy, która mieszka 100 km od nas niż do teściowej, którą mam w zasadzie kilka ulic dalej.. I nie przez to, że jest złą teściową, bo nie mogę tak o niej powiedzieć, po prostu nie czuję się przy niej tak wyluzowana jak przy swojej mamie i na dłuższą metę męczy mnie takie "pilnowanie się" 😉
Moi starsi synkowie też wolą moją mamę jako babcię, bo po pierwsze zawsze wymyśla im kreatywne zabawy, zabiera na działkę, gdzie mogą realizować swoje zapędy ogrodnicze, zabiera na wycieczki, gotuje to na co mają ochotę 😍 no taka wymarzona babcia moim zdaniem. Tym bardziej, że jak jedziemy do mojej mamy, to jeszcze widzimy się z moją Babcią, czyli z chłopców prababcią, która też jest "na chodzie" i nieba by uchyliła swoim prawnukom ❤️Lalia, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
-
MoTyLeK🦋 wrote:Jakie wyniki Ci wyszły?
Trochę to moja wina, przed ciąża i w ciąży miałam super wyniki, hashimoto było w remisji, ale po ciąży, trochę odpuścił leki, dużo stresu było, w głowie tylko rehabilitacje i to wędzidełko.
Ale biorę się już za siebie💪MoTyLeK🦋, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
U mnie jest tak... Jeśli już, to wolałam iść do taty niż do mamy, a mój brat właśnie do mamy. Teraz wolę teściowa ale to historie już znacie.
Moj syn to mamusi synek. Kornelia - kocha Patryka całym sercem, Zuzia tak samo. Matylda - ciężko wyczuc na razie 🙊 okaże się za kilka lat pewnie...
Takze różnie to jest.
Jak byłam w ciazy z Filipem, to byłam zrozpaczona, że to nie dziewczynka jak dowiedzialam się, że będzie chłopak. Później nie wyobrażałam sobie już innej opcji. Jak urodziłam, był Filip i zaszlam w ciaze,to mocno chciałam chłopaka. Urodzila się Korneliaw ciazy z Matylda tez byłam przekonana, że będzie chłopak i mam 2 córeczkę
także zupełnie na odwrót!
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Tsh ponad 4.5, przeciwciała antytg i antytpo ponad 1000, niby współczynnik homa spadł z 2.5 na 1. 5, ale doszła hiperinsulinemia i lekarz po krzywej mówił że IO nadal jest. Więc przez 6tyg znowu leki i powtórka badań.
Trochę to moja wina, przed ciąża i w ciąży miałam super wyniki, hashimoto było w remisji, ale po ciąży, trochę odpuścił leki, dużo stresu było, w głowie tylko rehabilitacje i to wędzidełko.
Ale biorę się już za siebie💪 -
Będę smęcić ale serio mam małe dzieci w domu tęsknię do nich bardzo nic mi nie jest na chwilę obecną. Mogłabym ten czas spędzić spokojnie w domu a w razie w wrócić. W domu też mogę leżeć. Trzyma mnie tutaj tylko po to żeby trzymać i jeszcze straszy na każdym kroku.Dawniej Biedrona89
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
Jednorożec89 wrote:Będę smęcić ale serio mam małe dzieci w domu tęsknię do nich bardzo nic mi nie jest na chwilę obecną. Mogłabym ten czas spędzić spokojnie w domu a w razie w wrócić. W domu też mogę leżeć. Trzyma mnie tutaj tylko po to żeby trzymać i jeszcze straszy na każdym kroku.
Możesz wypisać się na własne żądanieveritaa, Ounai lubią tę wiadomość