X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec, przykro mi. Twoja lekarka była u Ciebie? Mają jakiś plan?

🦄 2021 r.
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Inga rzadko wpadasz, co tam u Was? :)

Często Was czytam, ale ostatnio jakoś brakuje mi na wszystko czasu 🤭 Bo jak Gustaw spi to mam chwile żeby ugotować obiad, posprzątać itp. A reszta dnia to spacery, zabawy i wiszenie na mojej nodze 😅

Z nowości to Gustaw zaczyna chodzić, od kilku dni stawia pierwsze kroki 🤗

Przenieśliśmy w końcu łóżeczko do jego pokoju i już 3 noce mamy łóżko tylko dla siebie! Jezu jak za tym tęskniłam 😅 oczywiście budzi się w nocy, ale i tak wole wstać i iść do niego do drugiego pokoju, niż jak pół nocy mnie kopał i budził…

I tak niekiedy przechodzi mi myśl o drugim, ale chyba jednak jeszcze poczekamy chociaż te pół roku 🤭

dmg111, Lalia, emdar, Ounai, Clover, kar_oliv, Zulugula, KarolinaMaria, Annia, Ewa88 , Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

Lalia, emdar, kar_oliv lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 listopada 2021, 23:13

• Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mamuśki, kochane jesteście 😁❤️

To wrzucam jeszcze na chwilę 😘

Polish-20211116-170028363.jpg

Clover, kar_oliv, Nadzieja94, emdar, Ewa88 , Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    Lalia też się nie załapałam na fotkę 😭

Mój Zanzi to ostatnio wzięcie prysznica 😝 Ja jestem jakimś nieogarem, nie umiem się ogarnąć, w domu posprzątać, jak wy robicie na bieżąco jedzenie maluchom? Ja nie mam gdzie małej zostawić a tylko idę do aneksu kuchennego a ona niczym rakieta już na piekarniku i wszędzie. Jest taka narwana, że ostatnio została wiedzminką, tak się na krzesło wspinała i miala siniaka od czoła po dół dolnej powieki, tak z boku od kantu nogi stołu. Nie mam kojca, w łóżku też mi się nie wydaje bezpiecznie jak tak się puści i leci swobodnie lub zaczyna jakieś głupoty. Mąż jest za ścianą pracuje z domu to go wołam ale to jest masakra, żeby np. zetrzeć jablko muszę go wołać 🤨 Ostatnio ją zapinam w spacerówce i robi ze mną siku w łazience. Jestem nienormalna?????!!!!
    Ja gotuję z Michałkiem, tzn jak coś robię w kuchni to wkładam go do antilopa i on patrzy co robię, czasem pomaca marchewkę, rzuca ziemniakami itp. 😁 do toalety chodzi ze mną. Ale dużo go też daje do łóżeczka, jak np muszę wyjść z domu żeby wynieść i rozłożyć wózek przed spacerem.

kar_oliv, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • emdar Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar_oliv, jesteś jak najbardziej normalna. Nie jesteś nieogarem! Jesteś matką, a serio uważam że matki to mistrzynie organizacji. Zanzi o jakim piszą dziewczyny to przecież jest wyjście bez dziecka, przecież dla żadnej wyjście do fryzjera czy do kosmetyczki z dzieckiem to nie byłby relaks. Macierzyństwo to też sztuka odpuszczania. Nie wszystko musi być w domu ogarnięte na 100%, dziecko wyspacerowane ( co najmniej 2h) i najedzone własnoręcznie zrobionym przecierkiem z jabłek, mąż nakarmiony własnoręcznie zrobionym makaronem i ciastem, a do tego my same odstrzelone w peniuary codziennie z pełnym fryzem, i jeszcze po co najmniej godzinnej lekturze jakiejś mądrej lektury co by nam zwoje mózgowe nie umarły od ciągłego śpiewania "koła autobusu kręcą się". Pewnie da się i tak, ale czy warto kosztem padania na twarz? Jak są tu kobietki,które to wszystko ogarniają jednym palcem a drugim jeszcze klikają na forum, to....niech dadzą namiary na dilera 😉😘
    Edit: aha, która nie korzystała z toalety kiedykolwiek bez towarzystwa potomstwa niech pierwsza rzuci postem😄

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 20:32

Clover, kar_oliv, KarolinaMaria, calanthe, Lalia, Annia, Ladyo, dmg111, Suszarka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, no super wyglądasz! 🔥 Śliczna jesteś i piękne masz włosy. To fakt, że przy kręconych dobre cięcie daje bardzo wiele, niestety wielu fryzjerów się nie zna na tym. U Ciebie wyszło super 😁

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbata, jakiś miesiąc temu kupiłam szampon, odżywki, olejek z Anwen, próbowałam tą równowagę PEH itd. a dzisiaj ta fryzjerka (była u mnie w domu) dała mi jakąś próbkę szamponu żebym umyła po koloryzacji, rozczesała włosy, kazała je jeszcze raz namoczyć samą wodą i podaćdać jakąkolwiek odżywkę. Dałam jej proteinowa z Onlybio, a ona podzieliła mi włosy na takie większe partie (nie rozczesywała ich), rozmazala sobie na rękach ta odżywkę i zawijała pasma wokół palca i tak całą głowę i powiedziała że mam zostawić żeby naturalnie wyschły i oto efekt 🙈 mówiła żebym sobie kupiła krem do loków (nie żel ani piankę bo wysuszają włosy) i zostawiała żeby same schły to nie będą się puszyć.
    W ogóle powiedziała że mam robić tak:
    Umyć włosy szamponem, najlepiej nawilżającym.
    Nałożyć odżywkę i rozczesać włosy. Spłukać.
    Odcisnąć włosy w ręcznik, tak wgniatać, a później wgnieść ten krem do loków najlepiej głową w dół.
    Zostawić żeby wyschły same, ewentualnie poczekać żeby wyschły na 70% i dosuszyć dyfuzorem.

Poleciła mi też kosmetyki:
    John Frida szampon, odżywka i krem
    Tahe Magic Rizos krem do loków ultra strong 250ml
    INEBRYA Kromask Caramello maska koloryzująca KARMEL 300ml (na utrzymanie refleksów)
    Style Stories Twisted Curls | Krem do loków 100ml
    ALFAPARF SEMI DI LINO CURLS Odżywka nawilżająca do włosów kręconych 200ml

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, to dlaczego nie kupicie sobie kojca za 100 zł na allegro?
    Ja przyznam szczerze, że trochę tego nie rozumiem abym nie mogła nic zrobić.
    Mamy 41m2 i wygospodarowaliśmy miejsce na kojec. N ie wkładam tam Poli jakoś często bo ona jak Jula jest mocno zainteresowana tym co robie w kuchni więc często siedzi na blacie w rogu i coś przekłada, stuka ale gdy trzeba wkładam ją do.kojca, wrzucam zabawki, ew włączam śpiewanki jak idę się kąpać po bieganiu i jestem spokojna o dziecko bo nie poobija się tam jak w łóżeczku.
    Moim drugim ratunkiem.jest nosidło, jak jest mamoza max to gotuje obiad a nawet czasami korzystam z wc z Polą w nosidle.

Wg mnie logistyka z dzieckiem jest cięższa ale wszystko da się wykombinować i ułatwić sobie życie.

Lalia, Clover lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożcu, tak mi przykro :( Przytulam...

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Jednorożec, przykro mi. Twoja lekarka była u Ciebie? Mają jakiś plan?

Moja lekarka przyjdzie do mnie jutro rano i mnie zbada, a na razie z tego co słyszałam plan jest taki : nie spisujemy tej ciąży na straty i faszerujemy lekami na podczymanie bo beta rośnie bardzo wolno ale rośnie, a ja tak jak mówię jakbym miała teraz jeszcze usg to może nawet by się okazało że jest po wszystkim bo wiem jakie miałam krwawienie i ile tego było

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta, no nie do końca wszystko da się wykombinować. Matylda od jakichś 2 miesięcy płacze zostawiona sama w pokoju, nie pomagają zabawki, śpiewanki, zostawienie w łóżeczku to tak na maks 5 minut jak ma dobry nastrój, dlatego mi kojec nie pomoże. Pamiętaj, że każde dziecko jest inne.

Annia, Suszarka lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia hot 🚀🔥 Piękne włosy, aż tu czuję jak pachną 😁😁😁

Dzięki dziewczyny. Emdar u nas nawet nie ma normalnych obiadów, hitem u nas jest focaccia z lidla, jem ją naokrąglo 🤣🤣 Piekarnik, 11 min ketchup z Włocławka i wio 🤣🤣🤣

W weekend odwiedzil nas mój tata, to mogłam się umalowac i ubrać, wchodzę do salonu a mój mąż oniemiał 🤣🤣🤣🤣🤣 - Maja spójrz, co to za Pani? - powiedział. To pomyślcie jaki na co dzień mam wizerunek 🙈 hahaha

Lalia, KarolinaMaria, Clover, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, rzucam postem! Mam drugie dziecko i nauczyłam się uciekać tak, żeby nie zauważyła, nawet dwójeczkę się zdarzało zrobić samemu. Ale jednak częściej siedzimy razem. Ona ma nocnik obok sedesu, siada sobie obok I tak mi dotrzymuje towarzystwa 😁 Zdarzało się też że mąż z nią na rękach musiał mi potowarzyszyć, albo sikałam z nią na kolanach... generalnie różne kombinacje już mieliśmy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 listopada 2021, 20:58

BOY 2015
    GIRL 2020
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, racja u nas młoda potrafi się tak nakręcić sama w płaczu, że szok. Nic nie pomaga dla niej to jak koniec świata xD
    Myślę, że Twoja córa dogadała by się idealnie z moją 🤣🤣

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kar, wszystko zależy od dnia, ale generalnie ja puszczam Olka samopas 😂 nasze mieszkanie jest dostosowane do dziecka i na stoliku kawowym nie ma już nic (nawet pilotów), szafka RTV z jednej strony zastawiona jest krzesłem a z drugiej skrzynią żeby nie dostał się do kabli, wszystkie szafki i szuflady w salonie i w kuchni mają zabezpieczenia 😅 my mamy kuchnie z salonem połączone więc jak Olek bawi się na macie (leży między telewizorem a sofą i stolikiem) to mnie widzi w kuchni a ja jego, ma tam swoje Złomowisko (tak mój tata nazywa kupę jego zabawek które ja sumiennie odkładam do kosza na zabawki ale bezskutecznie). Zazwyczaj potrafi się tam bawić, a ja przygotować nam jedzenie, jak nie to wyciągam garczki i łyżki drewniane albo przykrywki do słoików czy pojemników plastikowych i bawi się tym 😁 są też dni gdzie wisi mi na nodze i krzyczy żeby go wziąć i muszę coś robić z nim na rękach, ale w takiej kryzysowej sytuacji działa krzesełko do karmienia, chrupki kukurydziane lub banan i piosenki lub bajki w TV 🙈 więc nie jestem bez grzechu 🤣

kar_oliv lubi tę wiadomość

Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    age.png
  • Dzudi Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia wow! Piękna 😍

Lalia lubi tę wiadomość

LJOgp2.png

Starania od 2014r. ☹️

INVIMED POZNAŃ

IVF - maj 2021
    Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
    PUNKCJA - 21.05 💉
    CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔

20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
    16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
    21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
    27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
    35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
    12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
    13t6d - 90g 👶
    15t0d - 118g 👶
    17t0d - 177g 👶 SYN 💙
    17t6d - 200g 👶
    21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
    21t6d - 500g 👶
    24t5d - 804g 👶
    26t6d -1100g👶
    30t6d -1650g👶
    32t6d -1900g👶
    34t6d -2500g👶
    36t6d -2750g👶
    38t6d -3400g👶

Alex
    08.04.2022
    9:04
    3760g ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia pięknie wyglądasz. Ekstra włosy.☺️

Lalia lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 16 listopada 2021, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupiliśmy jakiś prowizoryczny kojec na allegro za 120-150 zł (nie pamiętam ile dokładnie), kwadratowy o boku 120 cm. I ja sobie bardzo chwalę, nie jest to jakaś bardzo solidna rzecz, ostatnio trochę się zaczął pruć w jednym rogu, ale ogólnie daje radę. Pod spód podkładam matę piankową, bo materiał jest bardzo cienki. Kiedy chcę w spokoju pójść do kibelka czy robić coś w kuchni, to Olek zazwyczaj tam siedzi, ma w środku swoje zabawki. Najlepszą zabawą jest oczywiście stawanie przy brzegach i wyrzucanie wszystkiego z kojca 🤣 Zdaję sobie sprawę że nie każde dziecko będzie chciało siedzieć w czymś takim, ale u nas akurat to zdaje egzamin. Czasem też sadzam Olka w jego krzesełku kiedy przygotowuję obiad, bo on bardzo lubi patrzeć, jak np. obieram i kroję warzywa 😁 Albo daję mu drewnianą łyżkę i miskę i sobie stuka 😁 Gdybym miała go pilnować podczas gdy zajmuję się czymś innym jeszcze, to chyba bym nic nie zrobiła, bo on zawsze idzie tam, gdzie akurat mu nie wolno i trzeba go zabierać 😅

No i przyznam też, że czasem kiedy muszę coś szybko zrobić a Olek płacze, to włączam mu na laptopie piosenki dla dzieci, oczywiście ustawiam w pewnej odległości żeby się nie wgapiał z bliska w ekran. Albo kiedy płacze a wiem, że ma zaspokojone wszystkie potrzeby, to czasem po prostu to olewam i po chwili się uspokaja. Wiadomo, że kiedy widzę, że bardzo płacze z konkretnego powodu to idę do niego, ale wiem, kiedy marudzi tyko dlatego, że nie chce się sam bawić. Kiedyś teściowa mnie bardzo skrytykowała za to, to jej odpowiedziałam, że jak mąż jest w pracy to niestety nikt mi nie pomaga i muszę sobie jakoś sama radzić, a nie będę cały dzień przy Olku siedzieć, bo musimy też coś jeść 🤷‍♀️ Moja szwagierka bardzo skacze wokół swoich dzieci, no ale ona właściwie nie musi się martwić o obiad ani inne sprawy związane z domem, bo jej matka to wszystko zrobi. A ja mogę być w ich oczach matką - żandarmem, jeśli tak uważają to trudno ;) Ja uważam, że Olkowi nic nie brakuje i w ogólnym rozrachunku jest szczęśliwym dzieckiem.

Co do sprzątania, to jeśli męża nie ma, to ogarniam tylko to, co według mnie najważniejsze, czyli staram się, żeby zawsze była czysta podłoga i żeby naczynia były na bieżąco myte, a nie stały brudne wszędzie. Resztę mogę ogarnąć, kiedy będę miała czas.

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4411 4412 4413 4414 4415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ