Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
A propo snu itp.... wczoraj przygotowałam się na 🐝 jestem gładka jak pupcia niemowlaka, liczyłam na coś ale niestety moja córka wyczuła, że coś się święci i zrobiła awanturę, nie dała się odłożyć do łóżka, od razu był wrzask. Jak ją zostawiłam w łóżeczku to aż się zanosiła. Wzięliśmy ją do sypialni a ona akrobacje... jakby mogła to by stanęła na głowie. Po 1,5 h padła i zaczęła chrapać. I tyle z wieczornych planów 😭🤣🤣🤣🤣
Zulugula, Nowastaraczka, Lalia, Ewa88 , Clover, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Maniaaa - moja starsza córka urodziła się z waga 4200. Od samego początku była właśnie na 97 centylu. Ładnie jadła i ładnie przybierała. Nie powiem żeby była chudzinka, nie oszukujmy się, ale nie była grubaskiem
jak poszła do przedszkola zaczęło ja stopniowo wyciągać do góry. Teraz ma 13 lat i jest naprawdę mega laska, ma taka figurę ze niejedna dziewczyna mogłaby jej pozazdrościć
Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Motylek, fajnie że znalazłaś ćwiczenia dla siebie 👌
A mam jeszcze pytanie w temacie tej IO (przepraszam, nie mam w rodzinie nikogo i po prostu jestem mega ciekawa 🤣).
Do tej pory trzymałaś dietę plus miałaś zastrzyki i metformine i waga leciała.
Teraz jak odstawisz zastrzyki, ale nadal będziesz trzymać dietę, to waga powinna stać w miejscu czy nadal spadać? Czy właśnie zamiast zastrzyków wprowadzasz ćwiczenia żeby waga nadal spadała? -
MoTyLeK🦋 wrote:Maniaa - nawet tego nie skomentuje. W sensie tej lekarki. Alunia jest w normie, nic się nie przejmuj. A jak zacznie chodzić to ta waga inaczej na jej ciele się rozłoży.
Ale te teksty... Nam z Matylda teraz w szpitalu też mowili, ze nie powinni ja traktować jak wcześniaka bo jest "gruba" i na wcześniaka nie wygląda 🤦♀️ a Matylda na koniec października wazyla 9700g,takze wcale nie tak dużo. Tylko biorąc pod uwagę jej urodzeniowa wagę to sporo.
Ja ostatnio słyszałam od lekarza, że wcześniakowi z 32, 33, i 34 powinno się korygować wiek tylko do pół roku a później już nie.
Także sama już nie wiem co myśleć. Różnie z tymi lekarzami bywa 😁 -
calanthe, ochrona przed zachorowaniem po przyjęciu dwóch dawek szczepienia na ospę wynosi 98%. Niestety jakieś dzieci się w tych 2% znajdą. Natomiast 100% zabezpieczenia przed powikłaniami brzmi już dla mnie mega super. Sama miałam powikłania laryngologiczne po ospie. Ja zaszczepię głównie ze względu na bobasa. U mojej cioci była taka sytuacja że jej synek przyniósł do domu ospę z zerówki jak w domu był kilkudniowy noworodek. Mimo kp się zaraził i przebieg był ciężki, lekarze zastanawiali się nawet nad hospitalizacją. Ogólem ta choroba wywołuje we mnie jak najgorsze wspomnienia 😕
Dziewczyny, jak macie wolne kciuki to proszę zaciskać. Dziś o 18:10 mam USG połówkoweZulugula, Enigvaa, calanthe, Ladyo, Ewa88 , Iryska, Lalia, KarolinaMaria, MoTyLeK🦋, veritaa, emdar, Clover, kar_oliv, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
My dzis w koncu po szczepieniu na wzw. Terminy w przychodni to porazka, z wrzesnia na listopad przełożone bo Malwi byla chora 🤦♀️
Biedna splakala sie tak,ze az sie zanosila. I oczywiscie nie samym szczepieniem a badaniem taka rozhisteryzowana🙈 teraz kladzie sie na drzemke a ja sobie obejrze serial 🥰
Dziewczyny w jakim przedziale wiekowym dziecko powinno zaczac wstawac na nozki? Pediatra tez wielce zdziwiona ze Malwi jeszcze nie wstaje. Nie wiem co to za lekarka, to nie nasza pani doktor..🔸28 lat
Enigvaa my też będziemy dopiero za tydzień szczepić na zaległe WZW 😌 zastanawiam się tylko co dalej... Czy łączyć to mmr z czymś innym 🤔 i nastraszylyscie mnie teraz tą ospą 😱 niby planujemy iść do żłobka ale dopiero latem, a jednak u nas w rodzinie dużo dzieci żłobkowych i przedszkolnych i nie wiem czy nie przyspieszyć tego szczepienia🤔🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 14:43
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Enigvaa wrote:My dzis w koncu po szczepieniu na wzw. Terminy w przychodni to porazka, z wrzesnia na listopad przełożone bo Malwi byla chora 🤦♀️
Biedna splakala sie tak,ze az sie zanosila. I oczywiscie nie samym szczepieniem a badaniem taka rozhisteryzowana🙈 teraz kladzie sie na drzemke a ja sobie obejrze serial 🥰
Dziewczyny w jakim przedziale wiekowym dziecko powinno zaczac wstawac na nozki? Pediatra tez wielce zdziwiona ze Malwi jeszcze nie wstaje. Nie wiem co to za lekarka, to nie nasza pani doktor..
Mi ostanio dr rehabilitacji znowu powiedziała że Olwika za szybko zaczyna chodzić i że nawet stać nie powinna😑 ja już trochę puszczam to je dym uchem i wypuszczam drugim. Ja nie stawiam, ani nie prowadzam, sama zaczyna. Fizjo sama powiedziałam, że ładnie stawia stopy i jest stabilna, jakoś jej bardziej ufam bo 2xw tyg widziała Oliwke, niż dr. Która raz na 1. 5 miesiąca sprawdza dzieci, które są w ośrodkuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 listopada 2021, 14:47
O ❤️
Z ❤️ -
Ewa88 wrote:Zulu my też dzisiaj odebraliśmy śpiworek 😌
Enigvaa my też będziemy dopiero za tydzień szczepić na zaległe WZW 😌 zastanawiam się tylko co dalej... Czy łączyć to mmr z czymś innym 🤔 i nastraszylyscie mnie teraz tą ospą 😱 niby planujemy iść do żłobka ale dopiero latem, a jednak u nas w rodzinie dużo dzieci żłobkowych i przedszkolnych i nie wiem czy nie przyspieszyć tego szczepienia🤔🤔
Jaki w końcu zamówiłaś?O ❤️
Z ❤️ -
nick nieaktualny
-
madziulix3 wrote:Suszarko, trzymam kciuki! ♥️♥️😱
Dziewczyny, miała któraś z was w 35 tygodniu skróconą szyjkę? Lekarz ostatnio na wizycie mi powiedział ze pasuje żebym jeszcze z dwa tygodnie donosiła i od tamtej pory mam stres 😩
Mi sie zaczela skracac w 34, ale nadal byla w granicach normy. Urodzilam 39+3madziulix3 lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Zulu, ogólnie Olek ok, ale utrzymuje mu się od wczoraj stan podgorączkowy, tak 37,3-37,9 więc jest trochę maruda i stękała. Nie wiem na ile to wynik Bexsero (u nas to druga dawka) a na ile zębów, bo ciągle gryzie palce. Ale ogólnie jest ok 👍
Suszareczko, rozumiem Cię 👍 zobaczymy, może jeszcze tak zrobimy, że zaczniemy tą ospę na wiosnę a dawkę przypominającą Bexsero przełożymy na wakacje 🤔 co do meningokoków, to jeśli będziecie mogli sobie pozwolić to Cię zachęcam, pediatra nam mówiła że nadal trafiają się dzieci z tym cholerstwem, a zauważyła że chyba im młodsze dziecko zaszczepione tym lepiej niby znosi, choć pewnie to zależy od dziecka 😉 trzymam kciuki za połówkowe i czekam na zdjęcie Little Sis 😍
U mnie mały zonk, bo kilka dni temu jakiś podbarwiony śluz, wczoraj 🐝 a dzisiaj rano plamienie 🙈 i albo wczoraj przesadziliśmy i odezwała się nadżerka (mało prawdopodobne 🤣), albo jestem w ciąży, bo wtedy mi się zdarzały plamienia (nieprawdopodobne) albo rozkręca się w końcu okres 🥳🥳🥳😂😂😂Zulugula, Clover, dmg111, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Mi ostanio dr rehabilitacji znowu powiedziała że Olwika za szybko zaczyna chodzić i że nawet stać nie powinna😑 ja już trochę puszczam to je dym uchem i wypuszczam drugim. Ja nie stawiam, ani nie prowadzam, sama zaczyna. Fizjo sama powiedziałam, że ładnie stawia stopy i jest stabilna, jakoś jej bardziej ufam bo 2xw tyg widziała Oliwke, niż dr. Która raz na 1. 5 miesiąca sprawdza dzieci, które są w ośrodku
Dlatego pytam o te normy, bo nie moge znalezc kiedy dziecko powinno zaczac stawac, tylko ze wstaje na nogi w okolicy 9msc. No Malwi nie wstaje i sie nie zapowiada bo ona nawet nie wie do czego sluza stopy 😅 mi sie wydaje ze ma jeszcze duzo czasu, zwlaszcza ze brzuszek ma slabszy i wszystko zajmuje jej troszke wiecej czasu. Za to ladnie czworakuje, juz na spore dystanseLalia lubi tę wiadomość
🔸28 lat
Enigva, u Olka od momentu pierwszego raczkowania do momentu pierwszego wstania minęło 1,5 miesiąca. I pierwszy raz wstał w łóżeczku, jak ja leżałam na łóżku i coś tam czytałam, później bardzo długo wstawał tylko i wyłącznie w łóżeczku, jak wzmocnił sobie rączki i nóżki to dopiero mu się udało przy meblach 😉 w łóżeczku jest dziecku łatwiej, bo może się łatwo chwycić i podciągnąć. A i zanim Olek zaczął wstawać to jeszcze dużo klęczał, tak jak kobiety w kościele 😅