X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, bidulko dla Ciebie też dużo zdrówka 🌞
    A q nocy wymieniacie się jakoś z mężem aby jedno choć mogło chwilę pospać?

emdar lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ulaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julian wrócił na dobre tory!
    Wczoraj miał dwie długie (po prawie 3 godz) drzemki i nocka też całkiem niezła. Od 20 do 1 spał ciągiem, potem szybka zmiana pieluchy i karmienie i spaliśmy do 5:15, od tej pobudki już wzięłam Julka do łóżka do nas, bo się kręcił, a tak przy cycu spał względnie bez kręcenia się i pospalismy do 7:30, obudziła Julka wielka kupa 😂 która wypełzła na połowę pleców 🤦‍♀️

Teraz młody ma drzemkę, a ja piję kawkę ☕

Lalia, emdar, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość

15.10.2013 syn 💙
    21.10.2015 syn 💙
    06.2020 💔
    28.08.2021 syn 💙
    21.02.2023 córeczka 💗

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas noce ostatnio bardzo dobre A dziś przeszła sama siebie. Spanie od 20, o 4;30 mleko i spanie do 8😍
    Czekam aż się zepsuje 😅😅

Anetka my też niedługo mamy sesję i też obawiam się, że może nie być uśmiechu 🙈szefowa w domu ciągle z bananem na buzi ale do obcych jest ostrożna i musi minąć pół dnia aż się przekona i zacznie się chichrac jak w donu. Ale czasami bywa, że ktoś jej w moment podpasuje i jest ok.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz mały delikatny półroczniaczek przesyła pozdrowienia dla cioteczek ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 17:14

Annia, Ulaa, Enigvaa, Tajka, MoTyLeK🦋, Maminka89, Meggi110818, Belie, Angie1985, calanthe, emdar, Ewa88 , Suszarka, KarolinaMaria, doomi03, Nowastaraczka, Maniaaa., Zulugula, Lalia, Ania81, dmg111, Clover lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Annia Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Staram się Was czytać na bieżąco w jakiś przerwach na kawę, ale zazwyczaj nie starcza czasu na odpisanie.

Suszarko i Dżudi gratuluję zdrowych bobasów! To już połowa ciąż u Was, kiedy to zleciało! :)

Karolina, Emdar dużo zdrówka dla Was! Na pewno ciężej wyzdrowieć, kiedy nie można normalnie przespać nocy...

Co do emigracji, mnie też bardzo niepokoi co dzieje się w naszym kraju, zwłaszcza jeśli chodzi o ustawodawstwo, podatki itp... Ale trawa jest zawsze bardziej zielona tam gdzie nas nie ma. ;) Na pewno decyzja nie jest łatwa.

U nas koszmarne noce, jakiś totalny regres snu, zęby męczą Mikołaja, przy czym nie widać, żeby on był zmęczony tym, że pół nocy nie śpi bo nie może zasnąć. W takie poranki jak dzisiaj (przerwa od 01.00 do 04.15) i pobudka o 7.00 to naprawdę odechciewa mi się wszystkiego...

Ladyo, Amelka jest urocza. :) Cały tatuś! :D

emdar, Suszarka, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy starszych dzieci, i nie tylko. Mam pytanie, Pola ostatnio zrobiła się strasznym nerwusem, wymuszaczem (tak, wiem że dzieci nie wymuszają ale nie umiem tego inaczej nazwać), i wrzeszczuchem.
    Podczas ubierania wrzask, pręży się i robi cała czerwona, gdy wskazuje na coś palcem i jej nie podam, gdy coś jej zabiorę. Generalnie to było grzeczne dziecko a teraz ostro daje popalić. Domyślam się, że jest to związane z tym że widzi że osiągnęła jakąś komunikacje z nimi, sprawczość, staram jej się tłumaczyć że podczas jedzenia podawanie jej oliwy z oliwek czy 10 magnesów z lodówki nie jest najlepszym pomysłem, odwracam uwagę ale nie zawsze się to udaje, nie zawsze działa.

Jak postępować z takim zachowaniem?

veritaa lubi tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku dziewczyny Ala dzisiaj kończy rok 😭 a ja od rana wyje jak głupia 🤣 kiedy ten czas tak zleciał 😱 dopiero czekałam razem z wami która bedize rodzić szybciej 🤣🤣 a tu już cały rok minął 🙊🙈 najpiękniejszy i najtrudniejszy rok w zyciu ❤️

AgataAgatka, MoTyLeK🦋, Ladyo, calanthe, emdar, Suszarka, KarolinaMaria, Annia, doomi03, Zulugula, Lalia, Ania81, Enigvaa, dmg111, kic83, Clover, kar_oliv lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣

👩🏼28l
    👨🏼34l
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania - wszystkiego co najpiękniejsze dla Aluni! Sto lat! 🎂❤️

Maniaaa. lubi tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Maminka89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Ali🎁🎂🥳. Dużo zdrówka i samych radosnych chwil🥰.

Maniaaa. lubi tę wiadomość

mhsv2n0agptpbs6g.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Mamy starszych dzieci, i nie tylko. Mam pytanie, Pola ostatnio zrobiła się strasznym nerwusem, wymuszaczem (tak, wiem że dzieci nie wymuszają ale nie umiem tego inaczej nazwać), i wrzeszczuchem.
    Podczas ubierania wrzask, pręży się i robi cała czerwona, gdy wskazuje na coś palcem i jej nie podam, gdy coś jej zabiorę. Generalnie to było grzeczne dziecko a teraz ostro daje popalić. Domyślam się, że jest to związane z tym że widzi że osiągnęła jakąś komunikacje z nimi, sprawczość, staram jej się tłumaczyć że podczas jedzenia podawanie jej oliwy z oliwek czy 10 magnesów z lodówki nie jest najlepszym pomysłem, odwracam uwagę ale nie zawsze się to udaje, nie zawsze działa.

Jak postępować z takim zachowaniem?

Oliwka od kiedy zaczaiła tak i nie, to jak mówię nie to jest od razu smutna minka, albo gorzej. Ostanio chciała mój telefon, zabrałam jej i mówię Nie a ona w taki płacz a łzy leciały... 🙈

O ❤️
    Z ❤️
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:55

emdar, Wik89, KarolinaMaria, Maniaaa., Lalia, Ania81, Clover lubią tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Emdar, bidulko dla Ciebie też dużo zdrówka 🌞
    A q nocy wymieniacie się jakoś z mężem aby jedno choć mogło chwilę pospać?
    W nocy nie ma ostatnio opcji żeby ojciec mógł przejąć opiekę:( Mamoza level dwulatek:( Rano to zupełnie inna sprawa, więc ojciec przejmuje młodzież ( dziś smażyli naleśniki) a matka poszła spać 🤩. Właśnie wstałam i już myślę tylko o tym, że za godzinę-półtorej Julek idzie na drzemkę i znowu pójdę spać ☺

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, dużo zdrowia dla Ciebie! Twoja nocka masakra. Ja noc uznaję za udaną właśnie wtedy, gdy nie ma takich przerw w spaniu. Mi puściła gorączka, ale nadal średnio, choć przy październikowym rotawirusie ta angina to spacer.

Aneta, u nas to samo, zaczęło się jakoś 2 tygodnie temu, Matylda lubi np wywalać moje ubrania z szafy jak przyczai, że jest otwarta. Wystarczy zasnąć drzwi i jest płacz. Albo jak się jej coś zabierze, albo przeniesie z miejsca niebezpiecznej zabawy. Nie ustępuję, przytulam, daje jej coś innego (to nie wiele daje). Nie spodziewałam sie tak szybkiego buntu 🤦‍♀️

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • calanthe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2022, 14:55

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Kjnfp1.png
    jyXOp2.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, u nas jest podobnie i tez nie wiem do konca, jak sobie z tym radzic
    :/
    Dzieki @calanthe za rady!

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, zgadzam się z Calanthe w 100%. Niestety konsekwencja w komunikacji z takim maluchem to podstawa. Ostatnio mam wrażenie że słowo "nie, nie wolno " to najczęściej wygłaszany przeze mnie komunikat w kierunku Julka. Taki maluch to jest chodząca bomba pomysłów, i mimo że potrafi już chwilę zająć się czymś w spokoju ( ostatnio do Lego Duplo zapałał miłością),to nadal oczy trzeba mieć dookoła głowy 🙄. Tak jak pisze Calanthe, raz ulegniesz, dziecko zapamiętuje bardzo dobrze, I jak następnym razem nie pozwalasz to jest krzyk i awanturka. Ono to widzi tak" no, nie rozumiem, niech się matka z ojcem zdecydują, raz wolno, innym razem już nie. Niech nie robią ze mnie małego wariata(sam sobie świetnie radzę, mam przecież sto pomysłów na minutę☺).

calanthe lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    U nas kryzys pt „próby usypiania przez tatę”. No nie ma takiej opcji! Tatuś bierze na ręce, zjada od niego mm z butelki, (u mnie zasypia przy piersi) i potem jest jeden wielki ryk! Muszę przyjść, przytulić i od razu śpi. Taka mamoza trwa od jakiegoś miesiąca, dwóch. Wcześniej zasypiała tez z tata. Teraz nie ma opcji. A ja tak bardzo potrzebuje chwili wytchnienia. Chciałabym wyjść choć na jeden wieczór… Zulu hahahaha Ci nasi mężowie to czasami mam wrażenie z innej planety! Mnie mój mąż rozbroił ostatnio kiedy powiedziałam do niego ze Mela ma chyba katar a on „No co tyyy przecież nie mówi przez nos”… tak jakby gadała już do nas pełnymi zdaniami! Tajka spokojnie rozmiar S będzie Ok, to ponczo jest duże, zreszta ma wystarczyć do 2 rz.

U nas jest dokładnie to samo z zasypianiem i to trwa niemal odkąd pamiętam, jak daje nam to mleko zje od starego lub kogokolwiek ale nie uśnie, tylko u mnie na rękach. W nocy to samo jak się przebudza, niech tylko spróbuję wziąć go ktoś inny niż mama to wyje jak hejnał, mami bierze i jest git 😑 ciekawe kiedy mu to przejdzie.

Zulu, ciesz się że w ogóle Twój mąż się garnie żeby zrobić Tomkowi posiłek, dla mojego zrobienie posiłku dla dziecka to czarna magia, nawet jakby miał po najmniejszej linii oporu zagrzać sloiczek i ugotować mu do tego makaron i nakarmić to no way, zbyt skomplikowane zadanie 🙈

Ladyo lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mania, Sto Lat dla Aluni 🥳🎂🌤!

Ladyo, Amelka jak zwykle sama słodycz ❤

Ania81, zapomniałam wczoraj napisać, super ze juz w domku jesteście 👍🤩Oby już wszystkie historie chorobowe za Wami✊

Anetko, ja na Black Friday nie kupiłam sobie i dziecku nic. Mąż kupił kurtkę, ale naprawdę potrzebował więc to żadna okazja specjalna, a że udało się -15% to moje grażynowe serduszko się cieszy 😅

Co do emigracji, my z mężem nigdy nie rozważaliśmy opcji wyjazdu. Trochę poprzebywalismy w różnych krajach przez jakiś czas( 2 do 4 miesięcy) i jak to któraś napisała " trawa gdzie indziej zawsze bardziej zielona". Poza tym ja się przyzwyczajam bardzo do ludzi, do miejsc; nie wiem jaką ofertę pracy musiałabym dostać ja lub mąż, żebyśmy zdecydowali się wyjechać. A myślę że wyjazd z małym dzieckiem to już w ogóle spora rewolucja w życiu wszystkich. Wszystko się da, pewnie, trzeba się tylko dobrze przygotować, I przede wszystkim rozważyć czy korzyści przeważają nad minusami ( uważam,że emigracja zawsze ma jakieś minusy).

Maniaaa., Ladyo, MoTyLeK🦋, Ania81 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzudi, super ze wszystko ok! A zdjęcie, magia❤

Dzudi lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2021, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grażyna właśnie kupiła pończo Patulove z minetkami, z odpinanym kapturem, lisek za 149zł i się zastanawia czy się pospieszyła i mogła poczekać na większą okazję 🙈

Edit. Mitenkami *🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2021, 12:43

Ladyo, MoTyLeK🦋, Zulugula, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
‹‹ 4467 4468 4469 4470 4471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ