X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Zulu, zdjęcia do wyboru dostaliśmy po około tygodniu :) a gotowych nie mam do tej pory, z tego co kojarzę ona je w okolicy Mikołajek zaczyna wydawać. A ogólnie zadowoleni jesteście?

Anniu, moja Iga ma w tym momencie wg wszelkich tabelek rozmiar 21. Ale buty z Elefanten mam dla niej w tym rozmiarze i mają ten konieczny "zapas". Z tym że ona ma wysokie podbicie i z już wiem że z butami to będzie wyższa szkoła jazdy.

Ewa, ale dorośli też nie śpią całą noc bez pobudek, tylko po prostu od razu zasypiają, a dzieci nie zawsze to potrafią. Ja się mocno zdziwiłam ile mam nieświadomych pobudek jak zaczęłam nosić smartwatch 😁 nie neguję pomysłu z osteopatą, ale to co robi Twoja córka wydaje mi się jednak dość naturalne. Btw jakie macie plany na roczek? :)

Lalia, brawo dla Olka! Pięknie pędzi z umiejętnościami 🚝

Tajka, moja Iga się też ciągnęła za włosy. Przeszło jej samo. Myślę że po prostu wtedy odkryła, że je ma. Teraz jej czasem pytamy "Gdzie Iga ma włosy?" i wtedy sobie je chwyta 😂

A Igi taka biedna jest, zęby ją męczą, kolejny wieczór z temperaturą 37.9... :(

Suszarka Kacpi też ma wysokie podbicie mega i nie mogłam go wbić w prawie żadne buty zimowe, elefanteny niestety też poległy, za to znalezlismy w końcu z marki Bobbi Shoes i mają na tyle daleko wysuwany języczek że bez problemu mogę młodemu wsadzić stopę, także przy wysokim podbiciu polecam rzucić okiem na butki od nich. W każdych innych noga utykała mu w połowie drogi i nie było szansy dopchnąć pięty do końca.

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Mój syn, moje szczęście: 💙 Kacper - ur. 22.11.2020
    godz 21:48
    Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 30 listopada 2021, 23:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na śniadanka lecą: kaszki, owsianki, musli dziecięce, chlebek (z bieluchem/jogurtem naturalnym/twarożkiem), owoce, jajecznica, omlet z pomidorem lub papryka, paróweczki od czasu do czasu, twarożek, serek wiejski, jogurty, chlebek w jajku, czasem placuszki jak zostaną z poprzedniego dnia (raczej częściej robię je na obiad) z jabłkiem/ jogurtowe/twarogowe.

Lalia lubi tę wiadomość

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 05:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anteko, wszystkiego dobrego dla Polci na roczek!! Modelka jak znalazł! Piękna dziewczynka, jest bardzo urocza 🤗🎁

Anet.kaa lubi tę wiadomość

atdcgu1rjappkskg.png
  • kar_oliv Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 05:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas apogeum, młoda tak ładnie spała sama w swoim pokoju i boom, nie da się. Śpi na rękach a przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł, cała sztywna. Ale na rękach śpi, tylko wyczuje materac i panika, ryk nie z tej ziemi. Próbowałam wszystkiego. Uspokaja się jedynie w naszym łóżku. Położona kręci się, przewala między nami aż znajdzie wygodną pozycje i śpi. Przeniesc się też nie da. I tak od ponad tygodnia. Dziś ma przyjść nowy materac, nie mogę się doczekać bo plechy już bolą od tego co mamy 🤸‍♀️

atdcgu1rjappkskg.png
  • Inga28 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kar_oliv wrote:
    U nas apogeum, młoda tak ładnie spała sama w swoim pokoju i boom, nie da się. Śpi na rękach a przy próbie odłożenia oczy jak 5 zł, cała sztywna. Ale na rękach śpi, tylko wyczuje materac i panika, ryk nie z tej ziemi. Próbowałam wszystkiego. Uspokaja się jedynie w naszym łóżku. Położona kręci się, przewala między nami aż znajdzie wygodną pozycje i śpi. Przeniesc się też nie da. I tak od ponad tygodnia. Dziś ma przyjść nowy materac, nie mogę się doczekać bo plechy już bolą od tego co mamy 🤸‍♀️

U nas tez był taki okres. Albo musieliśmy go bujać przez ponad godzinę żeby się go dało odłożyć do łóżeczka albo właśnie zasypiał tylko u nas :/ teraz konsekwentnie odkładamy do łóżeczka i niestety tak jak piszesz niekiedy poczuje materac to od razu cały się pręży i budzi w sekundę 🙄

age.png

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam Wasze historie z usypianiem itd to naprawdę cieszę się, ze moje dzieci zasypiają same od początku 🙊

Dzien dobry ☕

Dzieci odwiezione, trzymajcie kciuki! Oby pochodziły jak najdłużej 💪
    Choć już info padło, ze grupa Kornelki jest laczona, bo przecież mają kwarantannę i w tej laczonej grupie panuje jelitowka. Takze ten...
    Filip poszedł niechętnie, ale to mój cycuś jest. Najchętniej całe dnie i noce by siedział przy mnie 🤦‍♀️
    A Matylda poszla zadowolona, uśmiechnięta. Nie zdążyłam jej rozebrać i już mi raczkowała na salę :) gdyby coś się działo to będą dzwonić.

Odbieram ich po 15.

No i czekamy na Z, zaraz ma być bo o 9 zaczyna lekcje.

Kurde, dziwnie taka cisza w domu 🙊

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P. S. Matylda dziś 13 mcy 🙊 Jezuniu, zaraz na studia będą iść te nasze dzieci!

Suszarka, Ewa88 , Zulugula, Ania81, Iryska, dmg111 lubią tę wiadomość

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny polecacie jakiś prezent dla miesięczniaka na święta? Budzet to jakieś 100-150 zł?

Ewentualnie na coś super mogłabym zrobić zrzutkę z mamą to budżet 200-300. 🙂

• Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Kar, to co piszesz to może jakiś etap, bo moja Iga też tak ma... Tylko położenie jej do nas nic nie daje 😕 wczoraj 90% drzemki spala mi na rękach, usypianie na noc trwało z 1.5h - w pewnym momencie zaczęła tak płakać mojemu mężowi że leciały jej łzy, a później jak się uspokoiła to nadal żałośnie szlochała. Teraz o dziwo jeszcze śpi, pobudka w nocy była jedna i też bujanie trwało z godzinę, prób odkładania było wieeeele. Ja to jeszcze trochę zwalam na chorobę, bo zmarnowana jest strasznie. Normalnie dzisiaj czuję zakwasy od tego noszenia 🙈

Domi, u nas w końcu podszedł jeden model Elefantenów, ale taki który da się mocno rozsznurować i mają dodatkowo zamek z boku.

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:
    Dziewczyny polecacie jakiś prezent dla miesięczniaka na święta? Budzet to jakieś 100-150 zł?

Leżaczek-bujaczek, niania elektroniczna z kamerką, mufki do wózka, ponczo samochodowe, kocyk z wełny merino. Z zabawek mata piankowa lub edukacyjna, stojak baby gym z zabawkami, lusterko z btoys lub fisher price, książeczki kontrastowe, gryzaki też wnet będą na tapecie (polecam grzybka mombella i słonika od nich). Rozpiętość cenowa jest tutaj ogromna także do wyboru do koloru 😄

doomi03 lubi tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka! 50% za Toba! Jak się z tym czujesz? :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belie wrote:

My kupujemy zwykle alilo, teraz zamawiałem koleżance, 219zł

Belie lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pola grubo weszła w roczek, obrzygała nam nad ranem 4 razy łóżko.
    Teraz wygląda normalnie tylko średnio chce jeść. Nie wiem co to było ale od wczoraj też jakoś sucho pokasłuje.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Pola grubo weszła w roczek, obrzygała nam nad ranem 4 razy łóżko.
    Teraz wygląda normalnie tylko średnio chce jeść. Nie wiem co to było ale od wczoraj też jakoś sucho pokasłuje.
    Jelitowka znów ponoc panuje, więc uważajcie. Niech sporo pije!
    Zdrowka ❤️

Ounai - jak Marta? Jak sie czujecie?

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, współczuję. Oby było już lepiej i oby sytuacja z nocy się już nie powtórzyła.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko Polcia po prostu ma kaca po swojej roczkowej imprezce :)

Anet.kaa, doomi03, Lalia, dmg111, Zulugula, Ewa88 , kar_oliv lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Clover Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My lecimy z Olkiem do fizjo właśnie. Mam nadzieję, że da nam już zielone światło na podcięcie wędzidełka...

Moich wyników badań z wczoraj dalej nie ma. Zaczynam się już niecierpliwić. Od rana męczy mnie potworny ból głowy. Dodatkowo dzisiaj szanowna @ zawitała, po czterech dniach jakichś dziwnych brązowych plamień. No i dalej mam całkowicie rozjechane cykle, co drugi jest dłuższy, a co drugi krótszy.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Anetko Polcia po prostu ma kaca po swojej roczkowej imprezce :)
    Tak właśnie spekulujemy- A mało tego pijąc rano z bidonu chciałam jej pomóc i się na nią odkręcił, także ma pre order jak będzie wracała pijana po urodzinach to będzie dostawać wiadrem zimnej wody :P

Mam nadzieje, że to nie jelitówka, obstawiam że mogła zaszkodzić jej kapusta kiszona bo wczoraj bardzo ochoczo ją jadła.

MoTyLeK🦋, dmg111, Ladyo lubią tę wiadomość

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka, nie ma się co dziwić, że nie chce jeść. Jak my dorośli wymiotujemy to też nie mamy apetytu.
    Też pomyślałam że ma kaca 😂

U nas ja już zdrowa tylko odwodniona. Reszta umiera. Mąż wczoraj mial 39,9 w uchu. Dzieci stan podgoraczkowy. Cała 3 ma biegunke ale dziś już nie wymiotują.

age.png

age.png
  • doomi03 Autorytet

Wysłany: 1 grudnia 2021, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarka wrote:
    Dzień dobry!

Kar, to co piszesz to może jakiś etap, bo moja Iga też tak ma... Tylko położenie jej do nas nic nie daje 😕 wczoraj 90% drzemki spala mi na rękach, usypianie na noc trwało z 1.5h - w pewnym momencie zaczęła tak płakać mojemu mężowi że leciały jej łzy, a później jak się uspokoiła to nadal żałośnie szlochała. Teraz o dziwo jeszcze śpi, pobudka w nocy była jedna i też bujanie trwało z godzinę, prób odkładania było wieeeele. Ja to jeszcze trochę zwalam na chorobę, bo zmarnowana jest strasznie. Normalnie dzisiaj czuję zakwasy od tego noszenia 🙈

Domi, u nas w końcu podszedł jeden model Elefantenów, ale taki który da się mocno rozsznurować i mają dodatkowo zamek z boku.

U nas też ciężkie odkładanie ostatnio i okrutnie ciężkie usypianie wieczorne, walczymy od godziny do dwóch, a ten co przysypia to zaraz oczy jak 5 zł albo się wije, odłożyć go żeby sam próbował zasnąć bez szans wstaje od razu i ryk. U nas na łóżku przewraca się pokłada fikołki robi ale usnąć nie uśnie trzeba czekać na moment krytyczny gdy po raz któryś wleci albo cyc albo przytulanie albo jedno i drugie i dopiero jest szansa.

O nie, przymierzałam mu jedne sznurowane z zamkiem i powiedziałam sobie "no way". Luzowanie tych sznurowadeł za każdym razem a potem ściskanie przy moim wiercacym i nie umiejącym wytrzymać w jednym miejscu to by było dla mnie zabójstwo 😂, wolę rzepy 😅

3jvzcbxmqcuirhnp.png

12cs 💚⏸️

Waga 2980g
    Dlugosc 51 cm
‹‹ 4481 4482 4483 4484 4485 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ