X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy umarł mi sąsiad, chłop w sile wieku bez chorób nie palący. Przyczyna śmierci koronawirus. Piszę o tym bo w połowie listopada wziął trzecią dawkę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ounai, no tak, zimne może i mam stopy po chodzeniu w kozakach ale nie aż czerwone z zimna gdzie miała rajtuzy i grube skarpety. Nie twierdze, że te buty mają grzać ale byłam mocno zaskoczona tym że tak wychłodziły Poli stópki. Mam śniegowce z Demar również z owczą wełną, sprawdzę jak będzie w nich.

Macie piękne kuchnie! I fakt, ta ilość blatu jest nieprzyzwoita :D też jestem team biała kuchnia (sama nie mam całkiem białej bo mąż się uparł) klasyka ponadczasowa. Zresztą mój mąż mówi że 90% ludzi wybiera białą.
    Choć Ty Enigva chyba masz jakąś złamaną biel? Uwielbiam te fronty ramiaki i złote gałki :D
    No to tak, masz rację. Moje dzieci akurat zimowych nie miały z emela wiec nie podpowiem. Z reguły mają jakieś z membraną i miałam problem w drugą stronę, Tymek zawsze mi wracał z mokrymi stopami od potu. A może to kwestia krążenia, że jej po prostu bardziej marzną te stopy? Bo to aż się wydaje niemożliwe, przecież owcza wełna strasznie mocno grzeje.

My nadal myślimy co zrobić z tym domem.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    W nocy umarł mi sąsiad, chłop w sile wieku bez chorób nie palący. Przyczyna śmierci koronawirus. Piszę o tym bo w połowie listopada wziął trzecią dawkę
    Właśnie dlatego aż mnie trafia jak słyszę ludzi którzy nie chcą się szczepić i opowiadają, że to jest taka sama choroba jak grypa. Bo grypa nie spowodowała w żadnym sezonie tylu zgonów.

Belie, Annia, emdar, Suszarka, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a5fb4e5e7be.jpg

Tak ze ścianka tv. Te kafle beda jeszcze pomiedzy meblami.

Anetko tak, ja mam kremowe meble. To ikea :)

Lalia, Inaa89, Martt95, Zulugula, Ulaa, Nowastaraczka, Ounai, kic83, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Clover, emdar, Ewa88 , Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, pięknie! Totalnie w moim guście :)

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 Mam nadzieję, że u Was wszystkich i naszych maluszków jest wszystko ok 😊 niestety mimo chęci nie mam czasu zaglądać na forum ani już tym bardziej się udzielać itp. Praca, dom, obowiązki. Wolny czas poprostu wolę spędzić z dziećmi aniżeli siedzieć w tel. U nas wszystko ok, Tymek odkąd zaczął żłobek nie opuścił ani jednego dnia, zdarzył mu się weekendowy katar a tak to wg nie choruje. Do żłobka chodzi ciągle uśmiechnięty, po zdjęciach widzę że jest tam naprawdę szczęśliwy 😊 Panie mówią że to ich taki wiecznie uśmiechnięty okruszek 😁 więc jestem spokojna o niego. Powrót do pracy super, kontakt z ludźmi, wyjście z domu, możliwość rozmowy z innymi poprostu coś fajnego 😁😁
    Tymek przesypia już w zasadzie całe noce, czasem przebudzi sie o 2 na mleko i spi dalej ale to rzadko, wcześnie rano muszę go budzić bo o 6, więc idzie spać 19-20 i śpi do tej 6 tak jak go budzę, w weekend odsypia i śpi do 8-9. Tak poza tym u nas wszystko ok, wszyscy zdrowi 😊😊 a to Moj okruszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 05:55

Zulugula, Lalia, Ulaa, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Clover, MoTyLeK🦋, emdar, Suszarka, Ewa88 , Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva masz przepiękna kuchnie, ta ściana w salonie super. Uwielbiam marmury, takie plytki mamy w kuchni między meblami 😁

Enigvaa lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ta ściana medialna jak od Mirucia z HGTV ❤😍 kuchnia właśnie zalatywała mi Ikeą. Sama projektowałaś? Jeśli mogę spytać, to porównywaliście cenowo ze stolarzem? Ikea wyszła korzystniej? Pytam, bo w ciągu najbliższych 2 lat chcemy wymienić nasza kuchnię, mamy jeszcze po starych właścicielach, meble mają ledwie 6 lat, ale są bardzo niefunkcjonalne.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:44

Inaa89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, pięknie 😍 według jakiego projektu macie dom?😘

Inaa, Tymek cudny 🥰 cieszę się że u Was wszystko ok 💙

Inaa89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigvaa, ta ściana medialna jak od Mirucia z HGTV ❤😍 kuchnia właśnie zalatywała mi Ikeą. Sama projektowałaś? Jeśli mogę spytać, to porównywaliście cenowo ze stolarzem? Ikea wyszła korzystniej? Pytam, bo w ciągu najbliższych 2 lat chcemy wymienić nasza kuchnię, mamy jeszcze po starych właścicielach, meble mają ledwie 6 lat, ale są bardzo niefunkcjonalne.

Tak, to moj projekt. Wycenialismy dokladnie takie same meble u stolarza. Fronty malowane, frezowane. Bez blatow stolarz nam powiedzial 28-30tys, w dniu wyceny, zaznaczył ze za tydzien moze byc inna cena. Z ikea nas wyszlo 26tys na gotowo ze sprzętem, montazem i blatami. Montował nam stolarz, wiec kuchnia jest spasowana pod wymiar :)

KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ale sugerujesz, że zmarł przez szczepionkę?
    Niestety nie wszyscy ludzie wytwarzają odpowiedź na szczepionkę, nie ma ona 100% skuteczności i nie chroni w 100% przed koronawirusem - takiej szczepionki nie ma na żadną chorobę.

Enigvaa, zbieram szczękę z podłogi. Pięknie to wygląda. Sama projektowałaś czy korzystaliście z usług biura?

Emdar, ile u Was trwało wychodzenie 4ek i 3ek? Kiedy znowu się wyśpię? :P

Ladyo, KarolinaMaria, emdar, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ale sugerujesz, że zmarł przez szczepionkę?
    Niestety nie wszyscy ludzie wytwarzają odpowiedź na szczepionkę, nie ma ona 100% skuteczności i nie chroni w 100% przed koronawirusem - takiej szczepionki nie ma na żadną chorobę
    Aniu! Pięknie i zrozumiale to wytłumaczyłas, brawo! To powinno być jasno powiedziane żeby do ludzi wreszcie dotarło ze żadna szczepionka nigdy nie chroni w 100%. Bo co chwile słysze jak ktoś z ironia komentuje „zaszczepił się j zachorował” bez kompletnego zrozumienia tematu. A najlepsi są Ci znawcy którzy w szkole mieli 1 z biologii a teraz nagle eksperci od wirusologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 12:09

Annia, KarolinaMaria, emdar, AgataAgatka, Suszarka, Ewa88 , Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Enigvaa, zbieram szczękę z podłogi. Pięknie to wygląda. Sama projektowałaś czy korzystaliście z usług biura?
    :P

Poki co to wszystko to moje pomysly, glownie na podstawie inspiracji z neta :)

Annia, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Aniu! Pięknie i zrozumiale to wytłumaczyłas, brawo! To powinno być jasno powiedziane żeby do ludzi wreszcie dotarło ze żadna szczepionka nigdy nie chroni w 100%. Bo co chwile słysze jak ktoś z ironia komentuje „zaszczepił się j zachorował” bez kompletnego zrozumienia tematu. A najlepsi są Ci znawcy którzy w szkole mieli 1 z biologii a teraz nagle eksperci od wirusologii.

Ale ogolnie swiadomosc o szczepieniach jest zerowa. Malo kto sie doszczepia w zyciu doroslym chociazby na tężec czy zoltaczke.
    Jak rozmawialam z tesciami i spytalam czemu szczepili dzieci chociazby mmr bo to weszlo w latach 90 to stwierdzili ze kazali to szczepili. A teraz sa bardzo anty.

Ja tez dlugo zwlekałam i sie balam, ale sie zaszczepiliśmy, odchorowalam druga dawke, Malwine mysle ze tez zaszczepimy. Tak jak kiedys Suszarka napisala albo ufam medycynie albo teoria spiskowym. Wybieram medycynę.
    No i nie znam zadnego lekarza, ani nikogo kto zna jakiegos lekarza ktory jest przeciwko, a przeciez jak jestesmy chorzy to do lekarza idziemy i im ufamy. Fakt ze nie wszyscy na to zasługują, ale komus zaufac trzeba, nie da sie wiedziec wszystkiego.

Belie, emdar, KarolinaMaria, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podjęliśmy decyzję w sprawie domu. Ponieważ inflacja szybuje, zwalniamy rezerwację i czekamy do stycznia, do ustalenia nowego wiboru 12m i 6m a co za tym idzie nowej marży banków. Jeśli któryś z domów będzie jeszcze dostępny to wpłacimy opłatę rezerwacyjną. Póki co wibor 3m poszybował w górę, więc zakładamy, że tak samo będzie z tym 6m i 12m.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Julek szybko wyrósł z pieluch 3 i 4; nie pamiętam kiedy, ale na rok pamiętam że już 5 nosił. A co do Twojego drugiego pytania to...... nie pocieszę😩 Julek za chwilę kończy 2 lata, i ostatni czas to serio mam wrażenie nasz najgorszy czas spania ever. O ile nie budzi się milion razy( " zaledwie" 2 lub 3),tak jedna pobudka trwa zawsze około 3 h( kiedyś było to 2h, ale to już nieaktualne). I nie ma reguły,że to jest zawsze między np.23 a 2; nie, każda noc to "niespodzianka". Dziś np obudził się koło 1:30, i nie spał tylko impreza na całego do prawie 5😫😫😫😫. Już przestałam się łudzić, że coś się zmieni jak coś tam coś tam; po prostu mam wrażenie że to że dostałam od losu takie dziecko to dla mnie lekcja cierpliwości, której zaaaaawsze mi brakowało 🙄 A jak u Was teraz nocki wyglądają?

Ania81 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Kic, warszawianki wy nasze! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳 zdrowia, pomyślności i przespanych nocy!

emdar, kic83, Suszarka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, ale Annia chyba pytała o zęby 🤣🤔 wyśpij się kochana!

emdar, Annia, Lalia, Ewa88 , Ania81, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam to co o szczepieniach napisały dziewczyny. Przecież nikt nie mówił,że szczepienie chroni przed zachorowaniem. I pisząc "nikt", mam na myśli lekarzy, a nie ( za przeproszeniem) oszołomów mówiących że Covida można wyleczyć wodą z ogórków czy innym cudem. Wiadomo było, że szczepienie jedynie( albo aż!) zmniejsza ryzyko ciężkiego przebiegu Covida,i że są organizmy które nawet po przyjęciu i 50 dawek nie wytworzą odpowiedniej ochrony immunologicznej. Dla mnie to dużo. Na tyle dużo,że nie zastanawiałam się nad szczepieniem ani sekundy. A jak będzie trzeba to przyjmę i czwartą i kolejną dawkę. Że to jakieś ryzyko? No jakieś jest, ale ze tak polecę banałem życie w ogóle obarczone jest dość sporym ryzykiem. Żadna z nas nie wie,czy jutro nie potrąci jej wariat na pasach i nie zginie. Czy mimo to zamykam się w domu i nie wychodzę na spacery? A wracając do tego że nie wszystkie organizmy wytworzą przeciwciała; no nie wszystkie. Kazdyc jest trochę inny. Jak mi zawsze powtarza moja przyjaciółka lekarka: "jak ktoś ma słaby organizm ( bo albo o niego nie dbał, albo co częstsze taki dostał w loterii genowej) to i podczas rutynowego wyrywania zęba można nabawić się sepsy i zejść z tego świata". I to jest stety/niestety prawda.

Annia, Belie, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4521 4522 4523 4524 4525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ