X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Jednorożec89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W nocy umarł mi sąsiad, chłop w sile wieku bez chorób nie palący. Przyczyna śmierci koronawirus. Piszę o tym bo w połowie listopada wziął trzecią dawkę

Dawniej Biedrona89

11.2021- puste jajo płodowe 💔

17.07.2018 - Franio 💙💙

17.04.2021 - Jaś 💙💙

Kwas foliowy, Wit D3

Morfologia nasienia - ✅

HyCoSy - oba jajowodu drożne

Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium

Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
    "Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ounai, no tak, zimne może i mam stopy po chodzeniu w kozakach ale nie aż czerwone z zimna gdzie miała rajtuzy i grube skarpety. Nie twierdze, że te buty mają grzać ale byłam mocno zaskoczona tym że tak wychłodziły Poli stópki. Mam śniegowce z Demar również z owczą wełną, sprawdzę jak będzie w nich.

Macie piękne kuchnie! I fakt, ta ilość blatu jest nieprzyzwoita :D też jestem team biała kuchnia (sama nie mam całkiem białej bo mąż się uparł) klasyka ponadczasowa. Zresztą mój mąż mówi że 90% ludzi wybiera białą.
    Choć Ty Enigva chyba masz jakąś złamaną biel? Uwielbiam te fronty ramiaki i złote gałki :D
    No to tak, masz rację. Moje dzieci akurat zimowych nie miały z emela wiec nie podpowiem. Z reguły mają jakieś z membraną i miałam problem w drugą stronę, Tymek zawsze mi wracał z mokrymi stopami od potu. A może to kwestia krążenia, że jej po prostu bardziej marzną te stopy? Bo to aż się wydaje niemożliwe, przecież owcza wełna strasznie mocno grzeje.

My nadal myślimy co zrobić z tym domem.

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    W nocy umarł mi sąsiad, chłop w sile wieku bez chorób nie palący. Przyczyna śmierci koronawirus. Piszę o tym bo w połowie listopada wziął trzecią dawkę
    Właśnie dlatego aż mnie trafia jak słyszę ludzi którzy nie chcą się szczepić i opowiadają, że to jest taka sama choroba jak grypa. Bo grypa nie spowodowała w żadnym sezonie tylu zgonów.

Belie, Annia, emdar, Suszarka, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    8a5fb4e5e7be.jpg

Tak ze ścianka tv. Te kafle beda jeszcze pomiedzy meblami.

Anetko tak, ja mam kremowe meble. To ikea :)

Lalia, Inaa89, Martt95, Zulugula, Ulaa, Nowastaraczka, Ounai, kic83, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Clover, emdar, Ewa88 , Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, pięknie! Totalnie w moim guście :)

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😊 Mam nadzieję, że u Was wszystkich i naszych maluszków jest wszystko ok 😊 niestety mimo chęci nie mam czasu zaglądać na forum ani już tym bardziej się udzielać itp. Praca, dom, obowiązki. Wolny czas poprostu wolę spędzić z dziećmi aniżeli siedzieć w tel. U nas wszystko ok, Tymek odkąd zaczął żłobek nie opuścił ani jednego dnia, zdarzył mu się weekendowy katar a tak to wg nie choruje. Do żłobka chodzi ciągle uśmiechnięty, po zdjęciach widzę że jest tam naprawdę szczęśliwy 😊 Panie mówią że to ich taki wiecznie uśmiechnięty okruszek 😁 więc jestem spokojna o niego. Powrót do pracy super, kontakt z ludźmi, wyjście z domu, możliwość rozmowy z innymi poprostu coś fajnego 😁😁
    Tymek przesypia już w zasadzie całe noce, czasem przebudzi sie o 2 na mleko i spi dalej ale to rzadko, wcześnie rano muszę go budzić bo o 6, więc idzie spać 19-20 i śpi do tej 6 tak jak go budzę, w weekend odsypia i śpi do 8-9. Tak poza tym u nas wszystko ok, wszyscy zdrowi 😊😊 a to Moj okruszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2021, 05:55

Zulugula, Lalia, Ulaa, Nowastaraczka, KarolinaMaria, Annia, Ladyo, Clover, MoTyLeK🦋, emdar, Suszarka, Ewa88 , Ania81, dmg111 lubią tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • Inaa89 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva masz przepiękna kuchnie, ta ściana w salonie super. Uwielbiam marmury, takie plytki mamy w kuchni między meblami 😁

Enigvaa lubi tę wiadomość

02.06 13 dpo II
    03.06 14 dpo beta 181, prog 25,29
    06.06 17 dpo beta 700
    28+6 1496g <3
    17.12.2020 ur się Tymek 💙 2245g i 48cm szczęścia 🥰

f2wlanliic1wg5qa.png
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigvaa, ta ściana medialna jak od Mirucia z HGTV ❤😍 kuchnia właśnie zalatywała mi Ikeą. Sama projektowałaś? Jeśli mogę spytać, to porównywaliście cenowo ze stolarzem? Ikea wyszła korzystniej? Pytam, bo w ciągu najbliższych 2 lat chcemy wymienić nasza kuchnię, mamy jeszcze po starych właścicielach, meble mają ledwie 6 lat, ale są bardzo niefunkcjonalne.

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 11:44

Inaa89 lubi tę wiadomość

💙 11.2020
    💗 11.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, pięknie 😍 według jakiego projektu macie dom?😘

Inaa, Tymek cudny 🥰 cieszę się że u Was wszystko ok 💙

Inaa89 lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigvaa, ta ściana medialna jak od Mirucia z HGTV ❤😍 kuchnia właśnie zalatywała mi Ikeą. Sama projektowałaś? Jeśli mogę spytać, to porównywaliście cenowo ze stolarzem? Ikea wyszła korzystniej? Pytam, bo w ciągu najbliższych 2 lat chcemy wymienić nasza kuchnię, mamy jeszcze po starych właścicielach, meble mają ledwie 6 lat, ale są bardzo niefunkcjonalne.

Tak, to moj projekt. Wycenialismy dokladnie takie same meble u stolarza. Fronty malowane, frezowane. Bez blatow stolarz nam powiedzial 28-30tys, w dniu wyceny, zaznaczył ze za tydzien moze byc inna cena. Z ikea nas wyszlo 26tys na gotowo ze sprzętem, montazem i blatami. Montował nam stolarz, wiec kuchnia jest spasowana pod wymiar :)

KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ale sugerujesz, że zmarł przez szczepionkę?
    Niestety nie wszyscy ludzie wytwarzają odpowiedź na szczepionkę, nie ma ona 100% skuteczności i nie chroni w 100% przed koronawirusem - takiej szczepionki nie ma na żadną chorobę.

Enigvaa, zbieram szczękę z podłogi. Pięknie to wygląda. Sama projektowałaś czy korzystaliście z usług biura?

Emdar, ile u Was trwało wychodzenie 4ek i 3ek? Kiedy znowu się wyśpię? :P

Ladyo, KarolinaMaria, emdar, Suszarka, Ania81 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Ale sugerujesz, że zmarł przez szczepionkę?
    Niestety nie wszyscy ludzie wytwarzają odpowiedź na szczepionkę, nie ma ona 100% skuteczności i nie chroni w 100% przed koronawirusem - takiej szczepionki nie ma na żadną chorobę
    Aniu! Pięknie i zrozumiale to wytłumaczyłas, brawo! To powinno być jasno powiedziane żeby do ludzi wreszcie dotarło ze żadna szczepionka nigdy nie chroni w 100%. Bo co chwile słysze jak ktoś z ironia komentuje „zaszczepił się j zachorował” bez kompletnego zrozumienia tematu. A najlepsi są Ci znawcy którzy w szkole mieli 1 z biologii a teraz nagle eksperci od wirusologii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2021, 12:09

Annia, KarolinaMaria, emdar, AgataAgatka, Suszarka, Ewa88 , Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:

Enigvaa, zbieram szczękę z podłogi. Pięknie to wygląda. Sama projektowałaś czy korzystaliście z usług biura?
    :P

Poki co to wszystko to moje pomysly, glownie na podstawie inspiracji z neta :)

Annia, Ewa88 , Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ladyo wrote:
    Aniu! Pięknie i zrozumiale to wytłumaczyłas, brawo! To powinno być jasno powiedziane żeby do ludzi wreszcie dotarło ze żadna szczepionka nigdy nie chroni w 100%. Bo co chwile słysze jak ktoś z ironia komentuje „zaszczepił się j zachorował” bez kompletnego zrozumienia tematu. A najlepsi są Ci znawcy którzy w szkole mieli 1 z biologii a teraz nagle eksperci od wirusologii.

Ale ogolnie swiadomosc o szczepieniach jest zerowa. Malo kto sie doszczepia w zyciu doroslym chociazby na tężec czy zoltaczke.
    Jak rozmawialam z tesciami i spytalam czemu szczepili dzieci chociazby mmr bo to weszlo w latach 90 to stwierdzili ze kazali to szczepili. A teraz sa bardzo anty.

Ja tez dlugo zwlekałam i sie balam, ale sie zaszczepiliśmy, odchorowalam druga dawke, Malwine mysle ze tez zaszczepimy. Tak jak kiedys Suszarka napisala albo ufam medycynie albo teoria spiskowym. Wybieram medycynę.
    No i nie znam zadnego lekarza, ani nikogo kto zna jakiegos lekarza ktory jest przeciwko, a przeciez jak jestesmy chorzy to do lekarza idziemy i im ufamy. Fakt ze nie wszyscy na to zasługują, ale komus zaufac trzeba, nie da sie wiedziec wszystkiego.

Belie, emdar, KarolinaMaria, Annia, Ania81 lubią tę wiadomość

🔸28 lat

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My podjęliśmy decyzję w sprawie domu. Ponieważ inflacja szybuje, zwalniamy rezerwację i czekamy do stycznia, do ustalenia nowego wiboru 12m i 6m a co za tym idzie nowej marży banków. Jeśli któryś z domów będzie jeszcze dostępny to wpłacimy opłatę rezerwacyjną. Póki co wibor 3m poszybował w górę, więc zakładamy, że tak samo będzie z tym 6m i 12m.

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Julek szybko wyrósł z pieluch 3 i 4; nie pamiętam kiedy, ale na rok pamiętam że już 5 nosił. A co do Twojego drugiego pytania to...... nie pocieszę😩 Julek za chwilę kończy 2 lata, i ostatni czas to serio mam wrażenie nasz najgorszy czas spania ever. O ile nie budzi się milion razy( " zaledwie" 2 lub 3),tak jedna pobudka trwa zawsze około 3 h( kiedyś było to 2h, ale to już nieaktualne). I nie ma reguły,że to jest zawsze między np.23 a 2; nie, każda noc to "niespodzianka". Dziś np obudził się koło 1:30, i nie spał tylko impreza na całego do prawie 5😫😫😫😫. Już przestałam się łudzić, że coś się zmieni jak coś tam coś tam; po prostu mam wrażenie że to że dostałam od losu takie dziecko to dla mnie lekcja cierpliwości, której zaaaaawsze mi brakowało 🙄 A jak u Was teraz nocki wyglądają?

Ania81 lubi tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, Kic, warszawianki wy nasze! Wszystkiego najlepszego z okazji urodzin 🥳 zdrowia, pomyślności i przespanych nocy!

emdar, kic83, Suszarka, Ewa88 , dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, ale Annia chyba pytała o zęby 🤣🤔 wyśpij się kochana!

emdar, Annia, Lalia, Ewa88 , Ania81, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • emdar Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podbijam to co o szczepieniach napisały dziewczyny. Przecież nikt nie mówił,że szczepienie chroni przed zachorowaniem. I pisząc "nikt", mam na myśli lekarzy, a nie ( za przeproszeniem) oszołomów mówiących że Covida można wyleczyć wodą z ogórków czy innym cudem. Wiadomo było, że szczepienie jedynie( albo aż!) zmniejsza ryzyko ciężkiego przebiegu Covida,i że są organizmy które nawet po przyjęciu i 50 dawek nie wytworzą odpowiedniej ochrony immunologicznej. Dla mnie to dużo. Na tyle dużo,że nie zastanawiałam się nad szczepieniem ani sekundy. A jak będzie trzeba to przyjmę i czwartą i kolejną dawkę. Że to jakieś ryzyko? No jakieś jest, ale ze tak polecę banałem życie w ogóle obarczone jest dość sporym ryzykiem. Żadna z nas nie wie,czy jutro nie potrąci jej wariat na pasach i nie zginie. Czy mimo to zamykam się w domu i nie wychodzę na spacery? A wracając do tego że nie wszystkie organizmy wytworzą przeciwciała; no nie wszystkie. Kazdyc jest trochę inny. Jak mi zawsze powtarza moja przyjaciółka lekarka: "jak ktoś ma słaby organizm ( bo albo o niego nie dbał, albo co częstsze taki dostał w loterii genowej) to i podczas rutynowego wyrywania zęba można nabawić się sepsy i zejść z tego świata". I to jest stety/niestety prawda.

Annia, Belie, Ania81, Nowastaraczka lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
‹‹ 4521 4522 4523 4524 4525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ