Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
To chyba jednak infekcja bo zaczął się katar woda 😑
Wjechały inhalacje, plasterki aromactive i krople do nosa Ectorhin. Ciekawa noc się zapowiada 😔 -
Lalia, dużo zdrówka dla Was i dla Olusia.
Straszny niefart że akurat przed urodzinami, ale niestety nie ma na to wpływu, ważne abyście zdrowieli.
My też przekladaliśmy imprezę i wszystko dało się ogarnąć.
Jakbyś łapała mocz do woreczka to polecam wsadzić nogi pod kran z chłodną wodą, Pola od razu siurała.
Taka anegdotka,.raz niosłam mocz Poli na badanie, w woreczku który był zamknięty w pojemniczku i mimo to wylał się, do mojej torebki 😜😜😜
Lalia, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
U nas też po drugim Bexero większy nop. Taki flaczek z niej dziś, niedobra mama zabrała ją do Ikea i zasnęła siedząc w tym ich wózku.
Wzięłam wczoraj Pole na S&R przed blok bo ogarnęła swoją maszynę i co? Jeździła kilka chwil i wjechała w kupę psa...dmg111 lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Osłuchowo czysto, gardło czyste, uszy czysto, raczej nie zęby więc nie wiadomo skąd ta gorączka. Mamy zrobić badanie moczu (Mamy chłopców, jakieś rady?) i obserwować. To może być zwykłe przeziębienie, trzydniówka, a nawet ospa, bo ponoć panuje. Jeśli będzie się utrzymywać temperatura to jutro przyjechać i zrobić crp. Oluś temperaturę miał o 8 i o 16, tak do 38,3. Spadła po Nurofenie, ale mąż dokupił jeszcze czopki.
Ja mam taki katar, że się zastanawiam czy mi się mózg nie uplynnił i nie wypływa 😑Albo do woreczka jeśli nie dacie rady złapać.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Spróbuj złapać do kubeczka, bo w woreczku łatwiej o zanieczyszczenia. Tylko przy dziecku w wieku Olka potrzebujesz pomocy drugiej osoby. Umyć dokładnie penisa i jądra, spryskać na koniec Octeniseptem (też okolicę ujścia cewki), nakarmić, puścić wodę w kranie, zmoczyć stópki i druga osoba łapie do sterylnego pojemniczka.
Albo do woreczka jeśli nie dacie rady złapać.
Dzięki Anniu, właśnie pediatra dała nam dwa kubeczki i mówiła żeby do kubeczka. Mąż ma jutro urlop więc wsparcie mam. Będziemy od rana próbować. -
Lalia wrote:Dzięki Anniu, właśnie pediatra dała nam dwa kubeczki i mówiła żeby do kubeczka. Mąż ma jutro urlop więc wsparcie mam. Będziemy od rana próbować.
Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia wrote:Podobno najłatwiej po porannym kp uzyskać sikanie u dziecka.
Anniu, właśnie taki mamy plan z mężem 😘😘
O 21 znowu gorączka, 38,1, daliśmy czopek i dopiero o 22 spadło mu do 37,5🥺 biedny tak strasznie płakał i się przytulał że płakałam razem z nim, myślałam że mi serce pęknie.. -
Dziewczyny, dziękuję za rady, zastosowaliśmy dosłownie wszystkiego po trochu i udało się złapać siusiu za pierwszym razem i to w 2min 💪
W nocy Oluś miał jeszcze gorączkę, ale od rana tylko troszkę nieco ponad 37 stopni 👍
Trochę marudzi, tzn jak na niego to bardzo 😅 ale zaczął mu się wodnisty katar więc rozumiem że źle się czuje 😔 teraz wierzę że będzie coraz lepiej ✊Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry, ja już w pracy, ale dzis piąteczek... 🤩
Po pracy jadę zawiezc zieci do mamy, bo dawno u niej nie byli, więc zostaną na weekend. Takze na spokojnie sobie jutro mieszkanie ogarnę
Matyldzia nockę miała spokojna, jeszcze spi. Jak wstanie to sprawdzimy ten jej tyle zek, czy jest jakaś mini poprawa....
Milego dnia dla wszystkich ❤️ -
A ja jutro mam spotkanie z architektem wnętrz, podpisujemy umowę i zaczynamy omawiać naszą wizję. Cieszę się jak małe dziecko.
Lalia, kciuki za dobre wyniki! Super, że łatwo poszło.
Motylku to fajnie mieć taki wolny weekend na odsapnięcie.Lalia, Zulugula, Suszarka, MoTyLeK🦋, Ewa88 , Ladyo, Ounai lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Gorączka wróciła, ale dzielnie wypił syrop i mam nadzieję że zaraz zaśnie na drzemkę 👍
Ja ogólnie, tak fizycznie to lepiej bo nie mam dreszczy i uderzeń gorąca, ale mam taki katar że masakra 😵 jeśli to jest "męski katar" to się nie dziwię dlaczego na niego umierają faceci 😂 przez chwilę złapałam stresa, bo wyciągnęłam z szafki olbas oil, skropilam chusteczkę, wącham i mówię do męża że chyba zwietrzały, daje mu powąchać a on łzy w oczach i mówi że przecież normalny! Więc ja zonk czy węch straciłam 😳 ale wysłuchałam nos, powąchałam jeszcze raz chusteczkę i też się zalzawiłam więc jednak węch mam 😅 -
Lalia.zdrowka dla was 😚
ZULU, a pomyśl jak ja się czuje, mając ostatnio fajrant od 18 😀😀
Maja od 2 dni ma 2 drzemki. Wytrzymuje już ok 3h, spala jakoś dłużej na drzemkach i tak jakoś wyszło. Pierwsza drzemka ok 9-10, kolejna ok 13-14 i potem przeciągam ją nawet 3. 5h do 18 i chwilę po 18 już śpi. Śpi nawet nieźle, kilka pobudek, dwie na mleko,w tym o 4 i już za bardzo nie chce spać (bo przecież od 18 to już 10h), więc po mleku ją trochę kulam, odkładam, kręci się w łóżeczku i zasypia ok 5 i śpi do ok 6.30
No tak dwa dni wyglądały, dzisiaj leci trzeci, ale chyba też 2 drzemki, bo właśnie zaczęła pierwsza, więc kolejna pewnie ok 14, to znowu 18-19 spać. No tak chyba na razie zostanie.
A jak u was wyglądało przejście z 3 na 2 drzemki? Teraz to mi się tylko pokręci z posiłkami, nie wiem jak to ułożyć, kiedy mleko, kiedy posiłek stały -
U nas dzisiaj intensywny dzień, już posprzątałam szafkę w łazience i kończę właśnie czyścić piekarnik. Jakby co to polecam płyn do piekarnika z laboratorium pani domu, tylko koniecznie zakładajcie rękawiczki i maseczkę. Iga zasnęła, jak na nią za wcześnie ale noc była fatalna i pobudka już przed 7.
Zulu, odzywała się do Was fotografka? Mnie wczoraj napisała że mogę dzisiaj o 18 przyjsc po odbitki.
Tajka, ja z drzemkami nie pomogę. Iga tylko jako bobas maleńki miała dwie, w wieku Mai już dawno jedną 🙈Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022