Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Martt95 wrote:Hejka, my jesteśmy od czwartku w szpitalu z Asia 😪 wykończą mnie te choroby... zapalenie oskrzeli.
-
Dzien dibry! ☕
Ja się biorę za sprzątanie zaraz. Wczoraj nie mialam mocy, lezalam w lozku i nie mialam siły wstać. Pierwszy dzień po zastrzyku - dramat. Dziś dzień 2,nie jest tak zle, ale ciągle mi się wszystkim odbija i czuje jak mi wszystko w zoladku jeździ 🤣
Biorę teraz niezły zestaw leków. Muszę jeszcze kwas foliowy na receptę wykupić, bo mam straszny niedobór.
Cieszę się na ten tydzień, bo to już Swieta, a poza tym jutro tylko pracuje i od wtorku mam urlop 🧚♀️ prawie tydzień, bo wracam do pracy 27.12. Takze sobie odpocznę. I dobrze, BO Zuzia zaczyna zdalne, dzieci do przedszkola w tym tyg nie puszczam, więc akurat się nimi zajmę.
Zycze Wam milej i spokojnej niedzieli ❤️ -
Dziewczyny, w znacie grę Rummikub? U nas to zdecydowanie największa petarda 👌👌👌
Ostatnio widziałam jeszcze recenzję La Cucaracha i też fajnie wyglądała dla dzieci 😁 -
Lalia wrote:Dziewczyny, w znacie grę Rummikub? U nas to zdecydowanie największa petarda 👌👌👌
Ostatnio widziałam jeszcze recenzję La Cucaracha i też fajnie wyglądała dla dzieci 😁 -
Lalia wrote:Dziewczyny, w znacie grę Rummikub? U nas to zdecydowanie największa petarda 👌👌👌
Ostatnio widziałam jeszcze recenzję La Cucaracha i też fajnie wyglądała dla dzieci 😁
La Cucaracha mamy, ale moi chłopcy szybko się nudzą 🤦♀️
Ale z gier planszowych/karcianych dla dzieci mogę polecić monopol junior, kurnik, farmer, uno, carcassonne dla dzieci (my mamy swoją wersję dla dorosłych)Lalia lubi tę wiadomość
-
Dla dzieci fajne jest też Dobble - są karty na których znajdują się różne obrazki, np. słońce, młotek, zegar. I trzeba szybko znaleźć to, co się powtarza, bo zawsze jest jeden punkt wspólny między dwoma kartami. Fajnie ćwiczy spostrzegawczość. My mamy i nie znam dziecka, któremu by się nie spodobała 😁
My ogólnie mamy sporo planszówek, ale większość takich dla starszych dzieci i dla dorosłych 😁Nowastaraczka, Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Dla dzieci fajne jest też Dobble - są karty na których znajdują się różne obrazki, np. słońce, młotek, zegar. I trzeba szybko znaleźć to, co się powtarza, bo zawsze jest jeden punkt wspólny między dwoma kartami. Fajnie ćwiczy spostrzegawczość. My mamy i nie znam dziecka, któremu by się nie spodobała 😁
My ogólnie mamy sporo planszówek, ale większość takich dla starszych dzieci i dla dorosłych 😁
Hehe tak! Ja uwielbiam! Ale czasem ciezko wygrac z dzieciakami 🤭Clover lubi tę wiadomość
-
Ostatnio widziałam jeszcze recenzję La Cucaracha i też fajnie wyglądała dla dzieci 😁
Polecam też Podaj Dalej, zawsze jest kupa śmiechu.
My mamy sporo plańszówek, teraz na każdą okazję chcemy dostawać jakąś więc na święta dostaniemy Wsiąść do Pociągu Europa, też bardzo polecana.Lalia, Clover lubią tę wiadomość
-
Clover wrote:Dla dzieci fajne jest też Dobble - są karty na których znajdują się różne obrazki, np. słońce, młotek, zegar. I trzeba szybko znaleźć to, co się powtarza, bo zawsze jest jeden punkt wspólny między dwoma kartami. Fajnie ćwiczy spostrzegawczość. My mamy i nie znam dziecka, któremu by się nie spodobała 😁
My ogólnie mamy sporo planszówek, ale większość takich dla starszych dzieci i dla dorosłych 😁Clover lubi tę wiadomość
-
LadyaO, ta mata jest rewelacyjna! - przyszła mi jako prezent na święta ale wczoraj się na niej położyłam i serio polecam wszystkim zmęczonym Mamusiom!
Pomimo tego że Pola koło mnie latała, mąż oglądał coś w TV, ja po 10 min odpłynęłam.
Byliśmy dziś z Polcią w Oceanarium, ale był szał na wszystkie rybki 😍Lalia, Ladyo, dmg111, Clover lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:Najlepsza bezapelacyjnie od kilku lat. Jak jestem u mamy gramy codziennie, z mężem też często.
Polecam też Podaj Dalej, zawsze jest kupa śmiechu.
My mamy sporo plańszówek, teraz na każdą okazję chcemy dostawać jakąś więc na święta dostaniemy Wsiąść do Pociągu Europa, też bardzo polecana.
O tak podaj dalej jest mega. Też mamy sporo plańszówek, na ślub dostaliśmy (zamiast kwiatów) dostaliśmy ich dużą ilość. Transformacje Marsa bardzo lubię albo Magia i myszy, ale to już gry przy których trzeba dłużej siąść i myśleć dużo, a teraz mi to nie po drodze 😅Clover lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi110818 wrote:O tak podaj dalej jest mega. Też mamy sporo plańszówek, na ślub dostaliśmy (zamiast kwiatów) dostaliśmy ich dużą ilość. Transformacje Marsa bardzo lubię albo Magia i myszy, ale to już gry przy których trzeba dłużej siąść i myśleć dużo, a teraz mi to nie po drodze 😅
choć fakt,.zbyt dużo myślenia teraz jest zbyt wymagające
dlatego poprosiliśmy o Wsiąść do Pociągu bo podobno prosta do gry
-
Anet.kaa wrote:LadyaO, ta mata jest rewelacyjna! - przyszła mi jako prezent na święta ale wczoraj się na niej położyłam i serio polecam wszystkim zmęczonym Mamusiom!
Pomimo tego że Pola koło mnie latała, mąż oglądał coś w TV, ja po 10 min odpłynęłam.
Byliśmy dziś z Polcią w Oceanarium, ale był szał na wszystkie rybki 😍
Wpisałam ją w liście do Mikołaja, może Mikołaj posłucha! 🤪
Mart, dużo zdrowia dla Asi!Ladyo lubi tę wiadomość
🦄 2021 r. -
Postanowiliśmy wczoraj, że na nocne przebudzenie mąż uśpi Pole a nie ja przy piersi. Miał to być pierwszy krok do odstawienia.... dramat. Ja będę ją karmić chyba do 18 nastki.
Darła się przez godzinę jakby jej ktoś kości łamał, po godzinie wymiękliśmy, pokłociliśmy się i dałam pierś. Szlochała później pół nocy.
Ja nie wiem.jak to zrobić... w dzień staram się już nie dawać (choć czasami jeszcze dam), tłumacze że cycy śpi albo coś innego, na wieczór dostaje butle + cyc aby zasnęła (i tu jest mój błąd), no i w nocy ostatnio też starałam się próbować dawać butle. Raz się udawało raz nie i wkraczał cyc.
Jak ją odstawić nie mam pojęcia aby nie było to drastyczne i traumatyczne dla niej.