Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Herbatko, nie tylko Ty spedzasz "sama" święta. My mieliśmy jechać do mojej mamy ale wróciła do picia, kilka dni temu nic nikomu nie mówiąc pojechała sobie podobno pomyśleć do hotelu i stwierdziła że być może wróci na Święta. Po tym zdecydowałam że nie zaryzykuję spędzania u jej świat z dziećmi. Bracia chcieli przyjechać na Wigilię, ale starszy z braci ma covid, młodszy nie był szczepiony więc też nie zaryzykuję żeby spotykał się z moimi dziećmi skoro miał kontakt. Mój i męża tata nie żyją, siostra jedzie do teściów. Co prawda przyjedzie teściowa ale nie mamy najlepszych stosunków więc będziemy udawać jak co roku że się kochamy niczym prawdziwa mama z córką
Specjalnie napisałam słowo 'sama' w cudzysłowiu, wiesz dlaczego? Bo 7 lat temu podjęła decyzję, że "opuszczę ojca i matkę swoją" I połączę sie z mężem tworząc "jedno ciało". A z tej naszej miłości powstały dwie najukochsńsze i najsłodsze istoty. Dla których to.ky jesteśmy najbliższą rodziną, nie babcie. Dla mojego Tumka i Marty nie ma znaczenia czy pojedziemy do kogoś czy nie. Oni chcą się cieszyć prezentami i zabawą z NAMI w Święta. Z mamą i z tatą. Dla mnie to było bardzo trudne bo moja mama zerwała że mna całkowicie kontakt nie tylko na Święta. Ale poukładałam sobie w głowie, że to nie ma żadnego znaczenia bo moja rodzina przecież będzie że mną na Święta bo to mąż i dzieci sa najwazniejsi. Wiem ze zapewne u Ciebie jest inaczej bo macie normalną relację, ale wszystko zaczyna się w naszej głowie. Jak tam sobie poukładasz to zamiast załamywać się co stracilasprzez covid będziesz się cieszy co zyskałaś
Wiadomo, fajnie jest spędzić Święta z osobami które się kocha i w tej kwestii rozumiem Herbatkę i pewnie też byłoby mi przykro ale osoby najważniejsze będą bo teraz to mąż i dzieci są najbliższą rodziną.
Odnoąnie tego co straciliśmy/zyskaliśmy przez COVID. Wczoraj oglądałam serial i pytam męża czy myśli że dużo orzez COVID straciliśmy, i raczej miałam taką smutną wizje tego co powie. A on że my zyskaliśmy tylko i wyłącznie bo mamy taką Polę. Że może gdyby nie COVID byłaby inna, a jest takim naszym świrkiem, że gdyby nie COVID to może nie polożyli by mnie w szpitalu i mogłoby jej się coś stać przez ten przyczep błoniasty. I zaczął wymieniać same pozytywy COVIDU. Także faktyczbie wszystko zależy od podejścia i ułożenia sobie w głowie.
Odnośnie Twojej sytuacji to bardzo mi przykro, ale może też tak miało być? Może lepiej że mama wyjechała? Może gdybby nie wyjechała to zavhowywała by się nie fajnie na Wigilii generując wszystkim niemiłe wspomnienia.emdar, Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość
-
Annia, ja planuję zrobić w TM kapustę z grochem, sernik rosa i makowiec swiateczny 🙈 wiem, że porywam się z motyką na księżyc 🤣🤣
Dziewczyny, nie ważne, czy uszka swoje, czy kupne, czy z teściami, czy bez, ważne, żeby po swojemu. Święta są dla nas, spędźmy je tak jak lubimy najbardziej (oczywiście o ile się da, Herbatko dużo zdrowia i przykro mi, że nie możecie jechac do rodziny)emdar, Clover, Suszarka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Annia, ja planuję zrobić w TM kapustę z grochem, sernik rosa i makowiec swiateczny 🙈 wiem, że porywam się z motyką na księżyc 🤣🤣
Dziewczyny, nie ważne, czy uszka swoje, czy kupne, czy z teściami, czy bez, ważne, żeby po swojemu. Święta są dla nas, spędźmy je tak jak lubimy najbardziej (oczywiście o ile się da, Herbatko dużo zdrowia i przykro mi, że nie możecie jechac do rodziny)i na 1 dzień do teściowej chcę zrobić jabłecznik świąteczny.
Wydaje mi się, że wybrałam wszystko dość szybkie do przygotowania.
Lalia lubi tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Annia, ja planuję zrobić w TM kapustę z grochem, sernik rosa i makowiec swiateczny 🙈 wiem, że porywam się z motyką na księżyc 🤣🤣
U nas pierogi i uszka już dawno zrobione. Ryby będziemy smażyć jutro i nastawimy barszcz. Pierniczki piekłam 2 tygodnie temu, w weekend ozdobilam. Wczoraj robiliśmy orzeszki (ktoś jeszcze pamięta te ciasteczka? ❤️), dziś będziemy je przekładać i mama upiecze sernik. Ja jutro upiekę sobie blaty do malinowej chmurki, przelożę w Wigilię rano. Sałatki (robimy jarzynową i gyros) pewnie też pokroimy jutro wieczorem albo w piątek z rana. Dziś mamy mieć choinkę. Prezenty mam spakowane, został tylko ten dla Igi. U nas w domu bardzo dużo daje to że obie z mamą się dobrze czujemy w kuchni, a tata też sporo pomaga 💪 uwielbiam świąteczne gotowanie ❤️Clover, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ja jeśli chodzi o przygotowania do Świąt to przyjęłam taką zasadę, że staram się (oczywiście w miarę możliwości, bo są rzeczy, które muszą zostać zrobione) robić to, co mi sprawia przyjemność. Np. kocham gotować, to gotuję. Nie lubię zimą myć okien, to nie myję (taki life hack - szybko robi się ciemno, a jak jest ciemno, to nawet nie widać, że nie są umyte 🤣🤣🤣). Sprzątanie u nas też bez spiny, bo raczej nie będziemy przyjmować gości więc nie robię jakichś super porządków, po prostu jest ogarnięte, ale nie na super błysk. W ten sposób jestem szczęśliwa i nie czuję się wykończona 😁
Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
-
Anet.kaa wrote:W Newbie ruszyły promki 😳😳😳 pech chciał że byłam akurat dziś w galerii.
emdar, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Tak Was czytam, i naszła mnie refleksjia, czy tylko ja jestem wygodną/wyrodną gospodynią i nie dość że jadę na gotowe to w dodatku nic nie wiozę?🤔😉
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:13
Lalia, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarko, zapomniałam już o orzeszkach, a kocham je, szczególnie z masą z mleka w proszku. Aż poczułam w ustach ich smak dzięki Tobie 😁❤ Zrobię na Sylwestra, bo moja szwagierka ma tą formę do orzeszków, to może mi pożyczy 😁
A ja pochwalę się moimi piernikami, bo kocham je zdobić ❤
emdar, Nowastaraczka, Inga28, Suszarka, dmg111, Enigvaa, Ladyo, Ania81, kic83, Maminka89, Zulugula lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Tak Was czytam, i naszła mnie refleksjia, czy tylko ja jestem wygodną/wyrodną gospodynią i nie dość że jadę na gotowe to w dodatku nic nie wiozę?🤔😉
Emdar, do nas na wigilię przyjeżdżają rodzice i teściowie z.. jedzeniem, a moim zadaniem jest nakryć stół 🤣🤣🤣 upiekłam tylko pierniki bo po prostu lubię 😂emdar, Suszarka, Clover, Ania81, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Tak Was czytam, i naszła mnie refleksjia, czy tylko ja jestem wygodną/wyrodną gospodynią i nie dość że jadę na gotowe to w dodatku nic nie wiozę?🤔😉
Piona! My z mężem też na gotowe 😅 pytaliśmy się co mamy przygotować to teściowa, że nic 🤷🏻♀️ jedziemy do nich już jutro, więc po prostu pomogę przygotować coś na miejscu i może na szybko jutro jakieś korzenne ciasto zrobię 😜Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 grudnia 2021, 13:29
emdar, Suszarka, Clover, Ania81, Lalia lubią tę wiadomość
-
emdar, Suszarka, Enigvaa, Ania81 lubią tę wiadomość
-
My w tamtym roku spędziliśmy wigilie w trójkę i było super! Mimo, że rodzina męża chciała nam się zrzucić na głowę to grzecznie odmówiliśmy. Raz że Gustaw miał ledwo 3 tygodnie, połóg, jeszcze ból po cc. I potrzebowaliśmy po prostu spokoju. I najważniejsze to mieć właśnie tych bliskich obok siebie 💚
W tym roku wigilia u teściów a w pierwszy dzień świąt pojedziemy już do moich rodziców 😊 Ja prezenty już spakowałam, jakoś mnie to mega relaksuje 😅Suszarka, emdar, Clover, Ania81, Lalia, Ewa88 lubią tę wiadomość
-
Clover, śliczne 🤩🤩 ja tak nie umiem 😀
Ja robię tylko sernik królewski, makowiec i krokiety. To i tak dużo, biorąc pod uwagę, że nie mam kiedy tego robić przy Mai 😀
Clover lubi tę wiadomość
-
Clover, dobrze, że dodałaś zdjęcie swoich, bo teraz ja moimi się już na pewno nie pochwale 🤣🤣🤣
Chyba że po to żeby stworzyć świąteczny mem: oczekiwania (Twoje) vs. rzeczywistość (moje) 🙈🙈🙈
Kobieto, Twoje pierniki to małe dzieła sztuki ❤️❤️❤️
To lukier królewski, ten z białek?Clover, Zulugula lubią tę wiadomość