Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia
Duzo zdrówka dla Olka!Lalia lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Dzudi wrote:Akurat słodzeniem się nie martwię bo nie słodzę od kilku lat. Bardziej martwi mnie jak ogarnę dietę bo ja w nią nie umiem 😅 Wiele razy przy "odchudzaniu" stosowałam dietę np. Chodakowskiej ale szybko się poddawałam bo nie moje smaki.
Ja z tych co lubią dobrze zjeść ale niekoniecznie zdrowo (czyt. pizza, kebab, McDonald's 🤣) no i słodyczki w ciąży mi bardzo smakują 🤷 -
calanthe wrote:Półpaśca wywołuje wirus ospy. Tylko z tego co wiem, wpierw ospę trzeba przebyć i wirus idzie w stan uśpienia. Dopiero po tym chyba jak jeszcze wirus ospy atakuje to wychodzi półpasiec. No chyba, że się mylę 🤔
Półpasiec tworzy plamy, takie skupisko krostek obok siebie.
Pokaż jak to wygląda.
Słabo widać na zdjęciu. Ale w dodatku są jak kolce, nie ma ich dużo. Nie mam pojęcia co toWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 15:05
-
Ounai wrote:Dzudi, tu musisz sobie wytłumaczyć, że nie chodzi o Twoja figurę czy Twoje zdrowie. Nieleczona cukrzyca skutkuje urodzeniem zbyt dużego dziecka, zbyt małego dziecka, cukrzycą typu 1 u dzidziusia, spadkami cukru u dziecka tuż po narodzinach, wadami serca u dzidziusia, wadami nerek, wadami układu nerwowego, wadami kręgosłupa. I z każdym razem jak masz ochotę na maczka zastanów się czy warto zjeść i skazać dziecko na taka dietę do oonca życia jeśli ono urodzi się z cukrzycą, albo czy warto zaryzykować że będzie miało wadę serca. Na mnie to działało najlepiejIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Ounai wrote:Dzudi, tu musisz sobie wytłumaczyć, że nie chodzi o Twoja figurę czy Twoje zdrowie. Nieleczona cukrzyca skutkuje urodzeniem zbyt dużego dziecka, zbyt małego dziecka, cukrzycą typu 1 u dzidziusia, spadkami cukru u dziecka tuż po narodzinach, wadami serca u dzidziusia, wadami nerek, wadami układu nerwowego, wadami kręgosłupa. I z każdym razem jak masz ochotę na maczka zastanów się czy warto zjeść i skazać dziecko na taka dietę do oonca życia jeśli ono urodzi się z cukrzycą, albo czy warto zaryzykować że będzie miało wadę serca. Na mnie to działało najlepiej
Suszarko masz wyniki krzywej?
Starania od 2014r. ☹️
INVIMED POZNAŃ
IVF - maj 2021
Rozpoczęcie stymulacji - 10.05
PUNKCJA - 21.05 💉
CRIOTRANSFER - 17.06 blastocysta 4AB 🍀 11dpt - beta <1,2 mIU 💔
20 LIPIEC21' - transfer blastek 4bb i 3bb 🍀 - 5dpt⏸️, 6dpt - bhcg 24 mIU/ml🍀 8dpt - bhcg 91 mIU/ml🍀 9dpt - bhcg 149mIU/ml🍀 11dpt - bhcg 332,2mIU/ml🍀 13dpt - bhcg 769mIU/ml🍀15dpt - bhcg 2120mIU/ml🍀
16dpt - pęcherzyk ciążowy 7,7mm z ciałkiem żółtkowym 🍀
21dpt - bhcg 22tys+ 🍀
27dpt - 6mm👶 i bijące❤️
35dpt - 7t5d - 1,26mm👶
12t5d - 6,5cm 👶 156ud/min ❤️ Chłopak? 💙 I PRENATALNE
13t6d - 90g 👶
15t0d - 118g 👶
17t0d - 177g 👶 SYN 💙
17t6d - 200g 👶
21t1d - 423g 👶 II PRENATALNE
21t6d - 500g 👶
24t5d - 804g 👶
26t6d -1100g👶
30t6d -1650g👶
32t6d -1900g👶
34t6d -2500g👶
36t6d -2750g👶
38t6d -3400g👶
Alex
08.04.2022
9:04
3760g ❤️ -
Ja dla babć i dziadków robię fotokalendarz. Kiedyś robiłam z uwolnij kolory i byłam zadowolona i teraz też tam zrobię.
Co do prezentów zdjęciowych to na chrzciny podarowałam duży album na 500 zdjec z okładką że zdjęciem Mai i metryczką. I teraz co jakiś czas będę wywoływać zdjęcia, żeby go uzupełniać 😊 -
Tajka wrote:Czy jak zęby rosną to też bolą? Czy jak się przebiją to już spokój? Czy zęby mogą mieć wpływ na niechęć do posiłków?
Mai już wyrznely się jedynki górne w święta, ale od kilku dni jakoś słabiej je, posiłki stałe bardzo słabo, nawet banana którego uwielbia i zawsze jadła pół lub więcej... Weźmie wszystkiego kilka kęsów i dosyć. Z łyżeczki też słabo. Mleko jako tako, ale zauważyłam że w nocy mniej je.
I trze zębani dolnymi o górne, tak zgrzyta
U nas było to samo i zgrzytanie i brak apetytu.
Z jedzeniem się poprawilo dopiero jak wyszly wszystkie dwójkiTajka lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ja jeszcze dodam że dwóch lekarzy mi sugerowało że w ciąży z Igą miałam cukrzycę, która ujawniła się później niż była robiona krzywa. I niektóre komplikacje w okresie okołoporodowym były prawdopodobnie spowodowane właśnie tym.
A jakie?
Na niby też miałam ryzyko cukrzycy, ale krzywa ładnie mi wyszła 🤔O ❤️
Z ❤️ -
Dzudi wrote:Trochę sobie wczoraj poczytałam o komplikacjach wynikających z cukrzycy i wcale mnie to nie podbudowało a bardziej zdołowało 😞 Wiadomo, że nie oleje tego. Będę walczyć o dobro malucha z tym, że wiem, że początki nie będą dla mnie łatwe 🤷
Suszarko masz wyniki krzywej?Dzudi lubi tę wiadomość
-
Suszarka wrote:Ja jeszcze dodam że dwóch lekarzy mi sugerowało że w ciąży z Igą miałam cukrzycę, która ujawniła się później niż była robiona krzywa. I niektóre komplikacje w okresie okołoporodowym były prawdopodobnie spowodowane właśnie tym.