Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Kicku a macie jakiś plan B, skoro nie jesteście zadowoleni? Czy jeszcze za wcześnie na myślenie o planie B?
Dżudi, wiele z nas miało tutaj cukrzycę ciążową. Ja od I trymestru się z nią bujałam i udało się samą dietą wyregulować.
Tak, mamy, złożyliśmy wniosek do innego żłobka jakiś czas temu, jak dobrze pójdzie to są szanse że od marca tam pójdzie. Wrócę później do pracy. Dobro moich dzieci jest dla mnie najważniejsze.Annia, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Tak jak wczoraj pisałaś , że np mało uwagi panie poświęcają ? Bo Maks sam w sobie dobrze sobie chyba radzi tak?
A ile macie przewidzianych dni na adaptację z rodzicem?
Ja nie jestem w środku i nie wiem co tam się dzieje ale wydaję mi się wszystko ok. Z tego co mówią, to podczas adaptacji jest ciocia przy Tomciu calutki czas
Trzy dni z rodzicem, ale tam jest problem z organizacją, dzieci praktycznie w ogóle się nie bawią... Szkoda gadać.
Nie wiem czy go pośle tam w poniedziałek, bo teraz długi weekend i żłobek jest zamknięty.Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
Zulugula wrote:U nas wychodzi stan podgoraczkowy po zeszłotygodniowym mmr. Oby tylko nie rosło.
A dlaczego łączycie juz pnemokoki z mmr? tak po prostu? Przypominająca chyba jeszcze daleko, przynajmniej nam nawet jeszcze nie wyznaczyli, bo "jest na to jeszcze czas ".
Wkrótce mamy ospe i bexsero 2.
My już mieliśmy przypominająca penumo, a teraz za 2 tygodnie kleszcze+druga na ospę. Ja łącze zazwyczaj wszystko żeby za często nie włóczyć się po przychodniach.Suszarka lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
[/url]
kic83 wrote:Tak, mamy, złożyliśmy wniosek do innego żłobka jakiś czas temu, jak dobrze pójdzie to są szanse że od marca tam pójdzie. Wrócę później do pracy. Dobro moich dzieci jest dla mnie najważniejsze.
Lalia, kic83, Suszarka lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:U nas wychodzi stan podgoraczkowy po zeszłotygodniowym mmr. Oby tylko nie rosło.
A dlaczego łączycie juz pnemokoki z mmr? tak po prostu? Przypominająca chyba jeszcze daleko, przynajmniej nam nawet jeszcze nie wyznaczyli, bo "jest na to jeszcze czas ".
Na grupie którą polecałyście związanej ze szczepieniami robią nawet 4 szczepienia za jednym razem, choć dla mnie to tam troche powstał festiwal kto da więcej na jednej wizycie.
Ciesze się, że Tomuś jest zadowolony ze żłobka i Wy również -
Zulu wg kalendarza sczepień 3. dawka pneumokoków jest między 13 a 15 miesiącem, dokładnie tak samo jak mmrWiadomość wyedytowana przez autora: 4 stycznia 2022, 21:41
Lalia lubi tę wiadomość
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
kic83 wrote:Trzy dni z rodzicem, ale tam jest problem z organizacją, dzieci praktycznie w ogóle się nie bawią... Szkoda gadać.
Nie wiem czy go pośle tam w poniedziałek, bo teraz długi weekend i żłobek jest zamknięty.
Szczęście w nieszczęściu że adaptacja jest z rodzicem i widzicie to co Wam się nie podoba.
Dobrze, że macie plan B.
A jak bylo z opiniami o tym żłobku gdzie teraz jest Maks?kic83 lubi tę wiadomość
-
Mamusie dzieci z brzydką skórą,
Cały czas do kąpieli i smarowania używam Latopiku ale akurat mi się kończy, macie coś mocniejszego do polecenia?
Chyba wiem skąd te plamy u Poli. Zawsze wychodzą po wizycie u mojej mamy która pomimo mojego sprzeciwu potrafi dać Poli ciasteczko z czekoladą...także obstawiam alergie na kakao. Zrobię za jakiś czas prowokacje ale kakaem a nie czekoladą.
Ręce opadają, bo cycki już opadnięte od jakiegoś czasu... -
Annia wrote:Motylku jak duża ta śledziona? A przepuklina w bliźnie po CC?
A przepuklina w kresie białej 🤦♀️ we wtorek mam chirurga, zobaczymy co on zadecyduje. -
Ewa88 wrote:Zulu wg kalendarza sczepień 3. dawka pneumokoków jest między 13 a 15 miesiącem, dokładnie tak samo jak mmr
Dokładnie, a nasza pediatra dodała że pneumokoki lubią się z MMR więc warto je połączyć 🙂Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Motylku, jeszczd sie nie boj na zapas, poki co dobrze, ze diagnozujesz i sie poumawialas do kogo trzeba. Moze to problemy, ktore bedzie w miare sprawnie pokonac ✊
Kicku, faktycznie cos jest na rzeczy z ta matczyna intuicja…
Anetka, uzywalam u Gucia Avene Xeracalm do kapieli i do smarowania ciala i wg mnie jest bardzo skuteczny na takie drobne problemy skorne typu łzs
MoTyLeK🦋 lubi tę wiadomość
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
MoTyLeK🦋 wrote:Śledziona 14 cm. Norma jest do 12 cm. Anatomicznie duża sledzione lekarz wykluczył. Biorąc pod uwagę teraz niedokrwistość, bóle brzucha, zaparcia i parę innych objawów to chyba jednak nie obejdę się bez wizyty u hematologa.. Tak też radiolog mi zasugerował.
A przepuklina w kresie białej 🤦♀️ we wtorek mam chirurga, zobaczymy co on zadecyduje.Lalia, Ladyo lubią tę wiadomość
-
My również łączymy pneumokoki z mmr, idziemy 19.01. Chcę jeszcze zaszczepić Igę na ospę (idealnie by było wyrobić się z całym schematem przed porodem), pogadam z pediatrą jak ona to widzi. Ja nie rozdzielam szczepień bo wizyty w przychodni to stres dla mnie i dla dziecka, poza tym tak jak Kic nie chcę niczego z przychodni przynieść (mimo że poradnia dla zdrowych dzieci ma osobne wejście i pacjenci są poumawiani na godziny). Z drugiej strony rozumeim obawy rodziców, którzy nie chcą łączyć, zwłaszcza tych ciężkich szczepień (do takiego Bexsero bym już dziecku nie dokładała).
Motylku, zobaczysz co lekarz Ci powie. Najważniejsze że się zdecydowałaś na diagnostykę ✊
Ja dziś mam ostatni dzień urlopu macierzyńskiego. Czy mogę od jutra już być na L4 czy musi być jakiś jeden dzień przerwy? Wieczorem idę do gin, proszę o kciukiMoTyLeK🦋, Lalia lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022