Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Meggi, jak dla mnie podjeliście bardzo dobrą decyzję.
Ja rozumiem że dużo dzieci, że ciocie muszą to jakoś ogarniać ale nie wyobrażam sobie takiego zachowania i wg mnie nie są to wygórowane wymagania aby zapamiętać, że dziecko ma pić tylko wodę i nie sadzać na nocnik.
W ogóle co za paranoja aby takie maluszki sadzać na nocnik!
Trzymam kciuki aby w drugim żłobku było lepiej -
Kalorina Maria a Matylda ma książeczki te na paluszka?
Koleżanki synek w wieku Poli też ma problem z pokazywaniem paluszkiem i te książeczki zrobiły u niego duży progres.
Czytałam też aby obkleić czy też pomalować paluszka dziecku aby go wyróżnić.
No i sama musisz duuuuużo wskazywać na wszystko palcem.
Jakie ćwiczenia kazano Wam robić?
Myślę, że jeszcze nie ma się czym stresować -
Kic, Anetko, chętnie bym Wam pokazała moje cargo ale muszę tam posprzątać 😅😅
Ja tam trzymam mąkę, cukier, kasze, ryże, olej, makarony, przekąski dla Olka, sól, płatki owsiane, a na najwyższej półce pojemniki plastikowekic83, Nowastaraczka lubią tę wiadomość
-
kic83 wrote:Meggi
Kiedy Oliwka idzie do nowego żłobka?
W poniedziałek zaczyna, ale idziemy tylko na 15.00 na 1.5 żeby poznała ciocie, spędziła z nimi czas, zapoznała się z salą itp. Też będziemy przy tym.W styczniu była adaptacja z całą grupą i rodzicami przez 5 dni od 9-12, niestety My już tak nie będziemy mieli. Ale dla mnie to i tak dużo w porównaniu z tym co było. Oliwka będzie piąta w grupie, na dwie Panie, więc kameralnie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 22:26
Lalia, kic83 lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Lalia wrote:Suszarko, piękne imię, tak naprawdę jedno i drugie ❤️
Irysko, pisałaś że Michaś w nocy już nie je z piersi, a skoro w nocy tak super śpi to karmisz go teraz tylko do wieczornego spania? 😘
Zastanawia mnie jedna rzecz. Michałek ostatnio odrzucił lewą pierś, nie chce z niej pić , jak mu daję to mówi nie i idzie do prawej. Dziwne takie 😀Lalia, Wik89 lubią tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Maminka89 wrote:Jasiek od wczoraj robi swoje pierwsze kroczki 😍❤️.
Czy u któreś z Was dziecko gryzie książeczki? Janek woli je gryźć niż oglądać 🤷♀️. Co kupię nową to za chwilę do buzi i już doira zrobiona 🤦♀️. Nie wiem czy to normalne...
Matylda moja non stop gryzie książki, ostatnio centralnie odgryzla rog jednej z książek jej kuzyna 🤣 to była całkiem twarda książka, żeby nie było 🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 23:08
Maminka89, Meggi110818, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Lalia wrote:Clover, pięknie Olek chodzi 😍😍😍
P.s. nie wiem czy Ci to przeszkadza, ale na dole filmu jest Twoje imię i nazwisko.
P.s. kiedyś mi się podobał chłopak, który miał tak na imię jak Ty na nazwisko 🤣😘
Ja kiedyś nawet nie wiedziałam, że jest takie imię 🤭 A jak zamawiałam w aptece maść robioną dla Olka, to później miałam problem z odbiorem, bo farmaceutka która opisywała opakowanie chyba myślała, że Aleksander to nazwisko i wpisała na naklejce "K. Aleksander". No i przy odbiorze inna pani zapytała o nazwisko bo tak im szybciej szukać, no to jej podałam, a ona nie mogła znaleźć i dopiero później odszukała po numerze zamówienia. No i mówi, że koleżanka źle opisała, bo pomyliła imię z nazwiskiem 🤣Lalia lubi tę wiadomość
-
Suszarko ❤️❤️❤️ Piękne imię! I Liliana i Jagódka! Liliana mi się kojarzy z taką delikatną, subtelną dziewczynką, a Jagódka z taką agentką jak moja
Enigva ta fryzura Malwi jest czaderska!!! A jaka już duża dziewczynka!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 stycznia 2022, 23:39
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Suszarko, piękne imię wybraliście! Moim zdaniem super pasuje - Iga i Lila ❤❤
Enigvaa, Malwi jest śliczna 😍 To zdjęcie w rozpuszczonych włosach rządzi 😁
Dziękujemy za miłe słowa dla Olusia 💙 Pękam z dumy! 😁Suszarka, Lalia lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Enigva, Szwarckopy i inne Loreale już się biją o angaż Malwi do reklamy 😍
Ja mam filmik z wieczora 12.01.2021, na którym Mati robi meksykańską falę w moim brzuchu, a na drugi dzień była już na świecie 😭Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 00:02
Lalia, Zulugula, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Ja też mam filmik z rana z dnia porodu, gdzie było wszystko ok i Matylda buszowała w brzuchu
a jakieś 11h później powitała ten świat ❤️
Powiem Wam, ze z jednej strony mega mi smutno, ze juz nigdy nie będę w ciazy. Oczywiście nie był to dla mnie najpiękniejszy czas, ale słuchanie serduszka, usg czy właśnie kopniaki to jest to co uwielbiam ❤️ -
MoTyLeK🦋 wrote:Ja też mam filmik z rana z dnia porodu, gdzie było wszystko ok i Matylda buszowała w brzuchu
a jakieś 11h później powitała ten świat ❤️
Powiem Wam, ze z jednej strony mega mi smutno, ze juz nigdy nie będę w ciazy. Oczywiście nie był to dla mnie najpiękniejszy czas, ale słuchanie serduszka, usg czy właśnie kopniaki to jest to co uwielbiam ❤️
Mam podobnie, tęskno mi do brzuszka i kopniaków, do tego czasu kiedy dziecko siedzi w brzuszku i nie płacze, nie jęczy 😂
Ale za jakiś czas jak tylko Julek trochę podrośnie jeśli Bóg da to będziemy starać się o córkę ☺️
Mój D najchętniej już teraz zacząłby (szczególnie, że jestem w trakcie pierwszego okresu po porodzie 😤), ale myślę, że jeszcze chwilę poczekamy aż młody będzie odrobinę mniej wymagający 🤭Lalia, MoTyLeK🦋, Clover lubią tę wiadomość
-
Ja też cierpię już na "chce drugie dziecko i chve być w ciąży" 😅 a tu kolejny cykl z jedną kreską.
Ale nic, za miesiąc idę na drożność, ostanio zaraz po drożności załapało to i teraz się uda 💪Ulaa, MoTyLeK🦋, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Meggi, kciuki za Twoje dwie kreski w najbliższym czasie ✊✊✊
Meggi110818 lubi tę wiadomość
-
Meggi110818 wrote:Ja też cierpię już na "chce drugie dziecko i chve być w ciąży" 😅 a tu kolejny cykl z jedną kreską.
Ale nic, za miesiąc idę na drożność, ostanio zaraz po drożności załapało to i teraz się uda 💪
Meggi
będę Wam kibicować 😚Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Wiki powiedziała, że najbardziej na świecie kocha Maksa, i że za żadne skarby świata by nie chciała siostry, i w życiu by Maksa nie oddała 💙❤️
Rano jak wstają to rzucają się sobie w ramiona, pyta czy będzie go mogła do żłobka odprowadzać i odbierać, po przedszkolu bawią się razem, razem się kąpią. Kto wie, może za rok będą razem zasypiać.
Uwielbiam te dzieci, a przede wszystkim dojrzałość mojej córki 💙❤️😍Tajka, Ladyo, Lalia, Zulugula, Meggi110818, dmg111, Ounai, MoTyLeK🦋, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Ślicznie Oluś chodzi 🤩🤩
Malwinka cudowna 🤩🤩
Meggi, myślę, że dobra decyzja ze żłobkiem, jeśli od początku czuliście, że coś nie tak, to nie ma się co zastanawiać. Później byłoby tylko gorzej. Intuicja wygrywa 👍😊😊
Kciuki za starania 😘
Ja już po pierwszym okresie, libido wróciło 😊 teraz chyba mam płodne, a 3 dni temu był 🐝, teraz miesiąc będę w stresie 😀
Też mam cargo 30cm szerokość, dwie półki, przechowuje tam głównie oleje, mąki, słodycze 😊polecam. Ale więcej bym nie chciała. Takie rzeczy jak makarony, ryże, przyprawy i inne częściej używane wolę trzymać w dużej szufladzie.Clover lubi tę wiadomość
-
Maja, nie zapeszając, ma ostatnio super nocki, śpi od 19.30 do 6-7, z jedna pobudka ok 1 na mleko, i z jakieś dwie krótkie, wybudza się z krzykiem i najczęściej od razu śpi albo wystarczy ją pogłaskać 😊
Ulaa, Suszarka, Clover lubią tę wiadomość
-
Ja bym chciała jeszcze raz być w ciąży i rodzić. Codziennie dalej myślę o porodzie, ale nie wspominam negatywnie, tylko bardziej jako wielkie przeżycie i cud narodzin. I chciałabym jeszcze kiedyś to przeżyć. Mimo, że było mega ciężko.
Ale póki co trwają negocjacje z mężem 😀 trochę też boję się, że sobie nie poradzimy bez żadnej pomocy rodziców. I boję się starań, znowu tego stresu. Chociaż przy dziecku już pewnie inaczej się to przeżywa, bo nie ma tyle czasu na myślenie i doły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2022, 08:37