Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Tajka, nie obraź się, ale czy znowu troszkę nie próbujesz włożyć Majeczki w ramy? 😅😘
Jesteś niesamowicie czujną i świadomą Mamą, to jest wspaniałe jak się troszczysz o córkę 👌
Ale zamiast w widełki, próbujesz wkładać w ramki 🤭
12h przerwy w jedzeniu, 10-11 miesiąc jedzenia w nocy itd.
Pamiętaj że normy są szerokie, a dzieci różne ❤️
Troszkę sprawiasz czasem wrażenie, że jak u Mai coś się nie zgadza z listą, to szukasz rozwiązań żeby to naprawić 😉 wiadomo, że trzeba zwracać uwagi na coś co nas niepokoi, ale czasem dziecku trzeba po prostu czasu i akceptacji, a wtedy Ty też odetchniesz 💙Ladyo, ZielonaHerbata, KarolinaMaria, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Ladyo, niezawsze dzieci jedzą tyle co potrzebują. Butelka łatwo przekarmić. Szczególnie w nocy, gdy je na śpiocha i po prostu ssie, co też pozwala jej zasnąć. Dlatego często to jest nawyk. Z piersią może jest inaczej, nie wiem.
Nie wiem czy pierdzę, nikt nigdy nie zwrócił mi na to uwagi a jeśli tak, to mnie to nie wybudza, tak jak Maję, która przez to nie śpi 😊 martwię się po prostu, czy może boli ją brzuszek i to ją męczy, bo na rękach też się wyrywa i płaczę, np gdy puszcza bąka. Coś chyba jest na rzeczy, więc rozważam wszystkie przyczyny. Nie wszystkie dzieci wybudzają się o 4 i się kręcą i nie mogą spać dobrze kolejne, w Mai przypadku, 2-3h, więc nie wiem czy to normalne. -
Cześć dziewczyny. Nie nadrobię, bo ostatnio mam totalny młyn z pracą, nową pracą na uczelni, Mikołajem, planowaniem mieszkania, byciem świadkiem na weselu itp.
Lalia, spóźnione wszystkiego najlepszego!Sto lat i spełnienia marzeń! Rodzeństwa dla Olka.
Zulu, daj znać co powiedział profesor. Czy on się specjalizuje w naprawianiu takich ubytków po CC? Czy ktoś powiedział, dlaczego to dopiero teraz "wyszło"? Przytulam Cię wirtualnie, na pewno jest Ci bardzo ciężko z tym wszystkim.
Kic, jak nowe mieszkanie, pochwalisz się?
Irysko kciuki za krzywą, ja nadal nie zrobiłam. Aż wstyd się przyznać.
Wik89, co u Ciebie?
Meggi, jak twoje samopoczucie? Dużo zdrówka dla Oliwki.
Czy Wasze dzieci też się na Was "obrażają"? Wiem, że Emdar pisała, że Julek też się obraża. W ten weekend byłam na wyjazdowym wieczorze panieńskim w spa i jak wróciłam to znowu Mikołaj był na mnie obrażony...
KarolinaMaria, a jak odstawianie? Już "po"? Pewnie pisałaś, przepraszam, ale nie dam rady przez wszystko przebrnąć.Lalia lubi tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Meggi110818 wrote:Dzisiaj jest bardzo mocno wysypka. Mówił że to nie jest wysypka na 3 dniówke. Że inny przebieg jest ogólnie. Dzisiaj zaczęła spadać tem, jest już 38.5 a nie 40, więc wycofuje się mono, ale bardziej lekarz się przejął bo uszy brzydkie, zapalenie jest.
-
Laila właśnie tak robię z zabawkami. Daje jej zazwyczaj 3 lub 4. I co jakiś czas wymieniam. Ale czasami też daje cała pudło i sama sobie w nim szpera 😁
Ladyo - dzieki, zaraz obczaje ten basen ☺ gdzie zmieścić te wszytskie rzeczy? 🙈😁jeszcze marzy mi się tipi 🙈
Tajka - stosowalismy kołderke ale nic się nie zmieniło ze snem. Ale wiadomo, każde dziecko inne i komuś może się sprawdzić. -
Lalia, to źle to w takim razie odebrałaś. Nie chce włożyć Mai w ramki 😊 wiem, że każde dziecko jest inne itd itp po prostu doszukuje się przyczyn bolącego brzuszka w nocy dlatego was dopytuje, a te ramki podalam jako przykłady moich rozważań 😊
-
Tajka Mikołaja też wybudzały bąki, ale wtedy był o wiele mniejszy. W wieku Mai spał źle, ale nie wiem CO go wybudzało. Jesteś przekonana, że to te bąki ją budzą, a nie że budzi się bo po prostu tak dzieci mają, a bąki są jakby "przy okazji"?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Annia, melduję się 6 dni po odstawieniu, w dużym skrocie: nocki o dziwo spoko, bez płaczków, zasypiała z tatą (a raczej na nim), a dziś nawet na mnie. Dni gorzej, na początku żałosne upominanie się, ja zaliczyłam lekki zjazd emocjonalny, ale jest już lepiej. Mati jest marudna i rozdrażniona do granic naszej wytrzymałości, ale ją rozumiemy, takie prawo odwyku. Odciągałam trochę pokarmu przez pierwsze 3 dni, teraz już nie muszę. Jest i tak o wiele lepiej niż sobie to wyobrażałam. A i jeszcze jedno zaskoczenie: dobę po odstawieniu zaakceptowała mm w butelce i teraz pije codziennie 😳 dzieci to zagadka! Dziękuję, że pamiętałaś!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 11:56
Annia, Lalia, Wik89, veritaa, dmg111, patrycja92 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria, doskonale rozumiem twoje emocje. Ja na końcu już nie znosiłam kp, a jak odstawiałam Mikołaja to beczałam jak bóbr i zastanawiałam się czy dobrze robię. Więc temat skrajnych emocji jest mi znany. Cieszę się, że poszło w sumie łatwiej niż się spodziewałaś i że widzisz różnicę w "jakości" nocy. I tak bardzo dużo z siebie dałaś karmiąc do 13 miesięcy i jeszcze pracując pod koniec! A Mati była też bezbutelkowa, tak?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Ladyo wrote:Aha i jeszcze jedno, bo piszesz Tajka ze Maja robi kupę od razu rano. To jest podstawowa oznaka zdrowego orgazmu. Jak dorosły wstaje rano i robi 💩 to w 99% ma zdrowe jelita.
-
Tajka, to może skoro się boisz że te przyczyny brzuszkowe to przez nocne jedzenie a butelką możesz ją przekarmiać, to zrób jej zamiast 240l mleka 150 ml. Jeśli to faktycznie głód, to się upomni o więcej, jeśli nawyk to powinno jej wystarczyć 😉
-
Ladyo wrote:A scootandride kupiłam ostatnio na Al.to za 375 zł, dobra cena
schowałam i czeka na roczek
Jakbyscie widziały jakąś promke, to dajcie proszę znać 😊 -
Lalia wrote:Tajka, to może skoro się boisz że te przyczyny brzuszkowe to przez nocne jedzenie a butelką możesz ją przekarmiać, to zrób jej zamiast 240l mleka 150 ml. Jeśli to faktycznie głód, to się upomni o więcej, jeśli nawyk to powinno jej wystarczyć 😉
No właśnie może od tego zacznę, albo dam mniej miarek na 240 😊 -
Meggi110818 wrote:Znajoma poleca z tej firmy https://cariboo.eu/pl te magnesium seria
Niby lekkie. Ale Laila musi się wypowiedzieć czy wysokość są ok, bo ona pamiętam bardzo weszła w temat rowerków 😉
https://allegro.pl/oferta/rowerek-biegowy-chodzik-jezdzik-dla-dzieci-cariboo-10745345425?utm_medium=afiliacja&utm_source=ctr&utm_campaign=9add2911-1b26-4681-bed5-1d02d96d4397# -
To poddam dyskusji jeszcze jeden brzuszkowo-kupowy temat 😀
Niestrawione kawałki jedzenia w kupie, martwić się? Nie sprawdzałam do kiedy tak jest 😀
Wiem, że u dorosłego też się zdarza, ale na pewno nie każdego jedzenia, a u Mai wszystko co zje zazwyczaj poprzedniego dnia.
Pewnie to wszystko wynika z tego, że układ trawienny jeszcze się nie do końca rozwinął.. Ale zastanawiam się, kiedy to zanika. Maja od urodzenia niestety miała ciągłe problemy z brzuszkiem i kupką. -
Tajka wrote:To poddam dyskusji jeszcze jeden brzuszkowo-kupowy temat 😀
Niestrawione kawałki jedzenia w kupie, martwić się? Nie sprawdzałam do kiedy tak jest 😀
Wiem, że u dorosłego też się zdarza, ale na pewno nie każdego jedzenia, a u Mai wszystko co zje zazwyczaj poprzedniego dnia.
Pewnie to wszystko wynika z tego, że układ trawienny jeszcze się nie do końca rozwinął.. Ale zastanawiam się, kiedy to zanika. Maja od urodzenia niestety miała ciągłe problemy z brzuszkiem i kupką.
Tajka, u Olka tak się pojawiają kawałki pomarańczy (te błonki) i skórki z borówek amerykańskich 😅
I ja mam na to dwie teorie: albo dzieci tak mają, albo dzieci jedzą zbyt łapczywie i nie gryzą/nie rozdrabniają jedzenia tylko przełykają duże kawałki.
Na pierwsze nie ma rozwiązania, ale na drugie zamiast np kłaść na stoliku kilka kawałek marchewki, to dawaj po jednym, a następny dopiero jak zje,.bo dzieci czasem widząc że mają dużo to wkładają do buzi dużo 😉 -
Tajka ja bym spróbowała dawać mniejszą porcję w nocy
Już kiedyś tu wspominałam, że nad razem zaczyna pracować układ trawienny i to może być powodem kręcenia się, bączków itp. ale może faktycznie można to jakoś załagodzić
Herbata czyli nie widzisz poprawy snu z kołderką? jak długo już ją stosujecie?
Co to zabawek, to wg mnie nr. 1 jest domek dumel12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo