X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Suszarko, a ile Iga miała jak schodziła z butli w nocy? Zastanawiam się czy u Mai to już nie jest nawyk te budzenie się na butle. Ale je 240 czasem. Tylko myślę, że jakbym dała mniej to też by było ok. Dzisiaj jadła po 23 a o 4 też się obudziła, ale nie dałam butli, tylko pobujalam. Nie dało się odłożyć, bo wstawała, ale ostatecznie po godzinie się udało... Tylko dałam ibum, bo płakała a idzie dwójka, więc chyba przez zęby. I przysnęła jeszcze do prawie 7. I jak wstała to zjadła ledwo 90, więc te pobudki nie zawsze są z głodu. A pewnie jakbym dała o tej 4 to by coś zjadła przez sen
    Poniżej roku to normalne, że dziecko je w nocy. Poniżej 2 lat też. Jak skonczy 2 latka i nadal bedzie się dopomina to już jest nawyk

age.png

age.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu- faktycznie dziś czwartek, trzymam kciuki, daj później znać!

Meggi - zdrówka dla Oliwki! Co powiedziała pediatra ?

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Tajka z tego co kojarzę to od dawna pisałaś, że Maja kręci się w nocy, pręży, robi bąki. Więc może tak ma bo to chyba jest od dawna ? Chyba że pisałaś już o tym kilka razy ale jest to bardziej cykliczne niż ciągle.
    Chyba nawet zmienialas jej mleko. Być może taki nocny kreciolek z niej 😁
    Też mi się wydaje że jest jeszcze za mała aby odmawiać jej nocnego karmienia.

Tak, już od dawna tak ma. No i zaczęłam się zastanawuac czy to nie przez to jedzenie w nocy, jest pełna i tak jej to dokucza. Zwykle też wstaje i od razu robi kupę rano.
    No pewnie macie rację, że za wcześnie na odstawienie. Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy to jest na pewno głód czy może już nawyk, bo codziennie po takiej samej ilości godzin od pójścia spać się budzi na tą butle. No i rano nie jest głodna.
    Spróbuję z tą kolacja, wczoraj jej dałam kaszkę na 200ml wody z masłem orzechowym, ale całej nie zjadła. A po 20min zjadła tylko 60ml mm. No i wstała po 4h i zjadła 240.

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednorożec89 wrote:
    Ja potrzebuje detoksu jakiegokolwiek dlatego na pod konic miesiąca zabieramy dzieci na termy do szaflar chociaż tyle się wyrwę bo mam serdecznie dość wszystkiego moja matka powinna iść swoją sytuację przepracować u psychologa bo staje się coraz bardziej wredna wczoraj pół dnia przez nią przepłakałam a poszło o to że powiedziałam jej że jak może jeździć po galeriach handlowych to w niedzielę zabieramy ją do kościoła. Potworną awanturę mi zrobiła i powiedziała przy tyn najgorszą możliwą dla mnie rzecz czyli że to że straciłam ciążę to jest wyłącznie moja wina bo nikt normalny nie zachodzi w ciąże pól roku po porodzie więc zrobiłam to sobie na własne życzenie. Uporałam się z tą sprawą o tu mamusia musi szpilę wbijać
    Jednorożec, tak samo przeżywałam teksty mojej mamy i teściowej. Jesli chcesz mieć spokój to nie wysylaj mamy do psychologa zwłaszcza że ona i tak nie pójdzie. Tylko idź Ty. Ona się nie zmieni. Zmienić możesz Tylko siebie i swoje podejscie. Ja przestałam się tak denerwować mimo, że miałam dopiero 3 spotkania z terapeutą. I polecam naprawdę wszystkim.

Emdar teraz rozumiem o czym mówiłaś w zwiazku z terapią. Żałuję, że tak dlugo zwlekałam, moje życie byłoby bardziej kolorowe gdybym to już dawno temu zrobiła.

Suszarka, veritaa lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Przy trzydniowce może występować czerwone gardło, katar biegunka albo wymioty.

U Nas już 5 dzien gorączka, a wysypka po 2 dawce antybiotyku się pojawiła
    Byliśmy u lekarza, asat wysoki, lekopenia. Monukleoza plus zapełnię uszów.

O ❤️
    Z ❤️
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka wrote:
    Tak, już od dawna tak ma. No i zaczęłam się zastanawuac czy to nie przez to jedzenie w nocy, jest pełna i tak jej to dokucza. Zwykle też wstaje i od razu robi kupę rano.
    No pewnie macie rację, że za wcześnie na odstawienie. Po prostu zaczęłam się zastanawiać czy to jest na pewno głód czy może już nawyk, bo codziennie po takiej samej ilości godzin od pójścia spać się budzi na tą butle. No i rano nie jest głodna.
    Spróbuję z tą kolacja, wczoraj jej dałam kaszkę na 200ml wody z masłem orzechowym, ale całej nie zjadła. A po 20min zjadła tylko 60ml mm. No i wstała po 4h i zjadła 240.
    Tajka, Twoja Maja yo duże dziecko. Mój syn też był duży i musiał zjeść w nocy do prawie 2 lat. On po prostu był zwyczajnie glodny. A to że stale się budzi o jednej godzinie to normalne bo właśnie wtedy jest glodna. Ja jem zawsze 2 sniadabie o 11 i jak jest ta 11 to już mnie mocno ssie, jeśli nie zjadlabym do 11:30 to zacznie mnie boleć głowa. Nasze organizmy się programują po prostu.

Tajka, Suszarka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    U Nas już 5 dzien gorączka, a wysypka po 2 dawce antybiotyku się pojawiła
    Byliśmy u lekarza, asat wysoki, lekopenia. Monukleoza plus zapełnię uszów.
    Biedactwo:( A co lekarz na tą wysypkę powiedział? Marcie już zeszła ta trzydniowkowa czyli miała ja jeden dzień

age.png

age.png

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka szefowa też nigdy nie je rano. Zawsze jakoś po 3h od wstania A i tak jest to Max 90 ml no ale nasze jedzenie to jakiś dramat i nie ma co porównywać 🙈
    Nie każde dziecko będzie chciało jeść po przebudzeniu. Tak samo jak nie każdy dorosły musi zjeść śniadanie chwilę po wstaniu :P
    I też budzi się zazwyczaj o podobnej godzinie na butlę i robi rano kupę i nigdy nie myślałam, że coś w tym złego. Uważam, że to normalne ☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 10:38

Tajka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A, i jeszcze, odnośnie tych kolacji, to moja pediatra powiedziała, żeny dawać tą kolację sytą przed snem, bo 12h to za dużo na przerwę między posiłkami stałymi 🤔 ale jak je nawet tą kolację o 19, to i tak o 7 nie je śniadania, tylko mleko jak już, a o 9 snaidnaie

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka myślę że nie ma co tak analizować co do godziny. Dziecko zje wtedy kiedy będzie głodne i kiedy będzie miało ochotę i potrzebe. Chyba ciężko zprogramowc dziecko aby jadło o tej i o tej, żeby przerwy były takie i takie.
    Wydaj mi się, że trzeba patrzeć na potrzeby dziecka i się pod to dostosować. Toż to mały człowiek, który nie musi jeść według godzin tak jak mówi pediatra.
    Ale oczywiście to moje zdanie.

Iryska, Tajka, Suszarka, veritaa lubią tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Iryska Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi, dużo zdrowia dla Oliwki! Biedna☹️

A jakie polecacie rowerki biegowe w normalnej cenie a nie za pół tysiaka?
    Ja dziś byłam w końcu na krzywej cukrowej, oby wyniki były dobre...😕

Też mi się wydaje że takie dziecko do 2 rz może jeść w nocy bo jest głodne. Chociaż ja pewnie bym próbowała oduczyc wcześniej ze względu na zęby bo mam hopla na ich punkcie 😆

12.10.2020 ❤️
    14.05.2024 ❤️
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Biedactwo:( A co lekarz na tą wysypkę powiedział? Marcie już zeszła ta trzydniowkowa czyli miała ja jeden dzień

Dzisiaj jest bardzo mocno wysypka. Mówił że to nie jest wysypka na 3 dniówke. Że inny przebieg jest ogólnie. Dzisiaj zaczęła spadać tem, jest już 38.5 a nie 40, więc wycofuje się mono, ale bardziej lekarz się przejął bo uszy brzydkie, zapalenie jest.

O ❤️
    Z ❤️
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tajka, u nas kolacje i pory kolacji są identyczne, a na Olka sen wpłynęły wyprowadzka do swojego pokoju i samodzielne spanie. Ale też nie ma reguły, bo raz budzi się na karmienie po 2h a raz po 4h.
    A to że Maja rano robi kupę, no to hmm..a kto nie robi? 🤣

Herbata, a próbowałaś szefowej ograniczyć ilość zabawek?? W sensie np w tym pokoju gdzie jesteś z nią większość dnia zostawić np Garnuszek, piłeczki i książeczki (takich których Ci nie szkoda), a resztę wynieść do innego pokoju? Bo np Olek jak ma dużo zabawek wokół siebie to nie potrafi się zabawić, bierze jedną ogląda, za chwilę wyrzuca i bierze kolejną itd. a jak ma mniej to wtedy lepiej się skupia na niej o potrafi wykorzystać jej potencjał 😂

Tajka lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, masz rację, dlatego takie dziwne mi się wydawało, co ona powiedziała, gdybym miała się tego trzymać, to chyba w nocy bym musiała jej dawać kanapkę, żeby miała posiłek stały 😀

Ja gdzieś czytałam, że do 10-11 miesiąca dziecko może potrzebować mleka w nocy jeszcze do rozwoju, a potem to już jest nawyk...
    Irysko, no właśnie ja też boję się o zęby 🤔

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Meggi, dużo zdrowia dla Oliwki! Biedna☹️

A jakie polecacie rowerki biegowe w normalnej cenie a nie za pół tysiaka?
    Ja dziś byłam w końcu na krzywej cukrowej, oby wyniki były dobre...😕

Też mi się wydaje że takie dziecko do 2 rz może jeść w nocy bo jest głodne. Chociaż ja pewnie bym próbowała oduczyc wcześniej ze względu na zęby bo mam hopla na ich punkcie 😆

Znajoma poleca z tej firmy https://cariboo.eu/pl te magnesium seria

Niby lekkie. Ale Laila musi się wypowiedzieć czy wysokość są ok, bo ona pamiętam bardzo weszła w temat rowerków 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 11:02

Iryska lubi tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko, a jak kołderką, czy jeszcze nie masz?
    Kupiłaś te przyssawki nieoryginalne?

19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Mamusie ❤️ My już po dluuuugim spacerku, Melcia wcina placuszki z kaszy manny. Wreszcie się odważyłam dawać jej stałe posiłki, na śniadanie zjadła kanapki z bieluchem. Ja się panicznie bałam zadławienia! Dalej się boje ale staram się wyluzować :D Odpisuje zbiorczo to co pamietam :) Megi u nas trzydniówka była połączona z pęcherzykowym zapaleniem gardła :( tez miała gardło zawalone chociaż nawet nie było widać żeby ja bolało. Trzymam kciuki żeby choróbska szybko sobie poszyły!!!! Zulu cały czas o Tobie myśle! Trzymam kciuki Herbatka u nas ostatnio hitem jest woreczek z pestkami wiśni który dostaliśmy gratis z BebiKlubu :D Ale Mela lubi tez sorter btoys (podróba z Ali), króliczka Alilo, basen z kulkami to wielkie love ❤️ Za rada Lalii kupiłam z flumi na Allegro. Ciagle do niego wchodzi a raczej wpełza i wypełza 😂 teraz chce kupić Bujak z tuptiwood. Tajka skoro Maja je w nocy to znaczy ze tego potrzebuje i zabierając jej butelkę sprawisz ze będzie głodna. A co do wiercenia się i pierdzenia, sorrki za bezpośredniość ale Ty tez pewnie pierdzisz w nocy i nikt Ci z tego powodu nie odbiera jedzenia. Jeśli pierdzi to dobrze :)! Gorzej by było jakby nie poerdziala :)

Lalia lubi tę wiadomość

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Znajoma poleca z tej firmy https://cariboo.eu/pl te magnesium seria

Niby lekkie. Ale Laila musi się wypowiedzieć czy wysokość są ok, bo ona pamiętam bardzo weszła w temat rowerków 😉

Lubię głębokie wchodzenie 🤭🤣 w temat!!

Wydaje się być w porządku 👌👌👌

Ladyo, Meggi110818, dmg111 lubią tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i jeszcze jedno, bo piszesz Tajka ze Maja robi kupę od razu rano. To jest podstawowa oznaka zdrowego orgazmu. Jak dorosły wstaje rano i robi 💩 to w 99% ma zdrowe jelita.

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
  • Ladyo Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2022, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A scootandride kupiłam ostatnio na Al.to za 375 zł, dobra cena :) schowałam i czeka na roczek :)

age.png
    👧🏻 2008 👧🏼2021 👧🏼2024
‹‹ 4727 4728 4729 4730 4731 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ