Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas snaidanie to parówki, jajko gotowane/omlet, na jajecznicę ostatnio obraza majestatu, płatki jaglane na wodzie + masło orzechowe + mus, placuszki skyrowe (skyr zastępuję jogurtem kokosowym), zapiekana owsianka. Kiedyś przechodziły tosty francuskie. Dziś jadła te płatki jaglane i dobiła moją jajecznicą z pomidorami. Placki się nie cieszą powodzeniem, lądują na podłodze, może jak wyjdą wreszcie czwórki to nastąpi przełom.
Ania81 lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Meggi110818 wrote:A Marcie jajka nie dają objawów? Ja na razie wprowadziłam żółtko i jest ok, ale z tym białkiem się dygam 🙈
Dzisiaj Martę wysypało więc mamy winowajcę tej gorączki. Najlepsze jest to, że musiałam przyjechać z pracy na godzinę do domu. Mąż przekazuje mi Martę w samym pampersie. Patrzę, a ona całą twarz i brzuch ma obsypany. Mowie do niego "Czemu mi nie powiedziałeś że ma wysypkę? To świetna wiadomość ". A mąż na to "Ma? Nie zauważyłem" 😂 -
Ounai wrote:Nie, ale Maeta też zjada niewielkie ilości mleka i wtedy też jest ok. U niej objawy zaczynają się jak zje np cały jogurt albo zupę mleczna.
Dzisiaj Martę wysypało więc mamy winowajcę tej gorączki. Najlepsze jest to, że musiałam przyjechać z pracy na godzinę do domu. Mąż przekazuje mi Martę w samym pampersie. Patrzę, a ona całą twarz i brzuch ma obsypany. Mowie do niego "Czemu mi nie powiedziałeś że ma wysypkę? To świetna wiadomość ". A mąż na to "Ma? Nie zauważyłem" 😂
Mi też Jaśka dzisiaj wysypałood rana też bez gorączki
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 15:49
Lalia, Wik89, Ounai, Suszarka, Maminka89, Iryska, Ewa88 , KarolinaMaria, asias86, Ladyo, Ania81, Clover, dmg111 lubią tę wiadomość
Starania od2016r.
11.2018r. 💔👼
04.2020r.💔👼
25.07.2022r.💔👼
9.02. 2021r. Upragnione wyczekane szczęście Synek OLIWIER 💙
Bozinko miej nas w opiece 🙏
18.08.2022r beta 4,1 próg 4
22.08.2022r CUD🤍 beta 44,09 próg 10
24.08.2022r beta 137 próg 20
26.08.2022r beta 415 próg 29
29.08.2022r beta 1529 próg 17,7
31.08.2022r pęcherzyk 6mm🍀
9.09.2022r jest okruszek jest 💓
Rośnij okruszku ❤
20.10.22r Badania prenatalne zdrowa w 90%dziewczynka💗🎀
Pappa prawidłowe Niskie ryzyka
8.12.22r połówkowe będzie Dziewczynka 🎀❤
16.01.23r 960gram cudu córeczki
Nadii 🥰
2.05.2023 Upragniona,wyczekana córeczka Nadusia🩷
Oliwier💙
Nadia💗
-
Nadzieja, wszystkiego najlepszego dla synka i dla Ciebie 😁💙
Nadzieja94, Suszarka lubią tę wiadomość
-
Nadzieja, śliczny synek 😊 wszystkiego co najpiękniejsze dla niego i dla Ciebie. 😘
Nadzieja94 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, czy macie stoliczku edukacyjne dla Waszych bobasow ? Zastanawiam się czy kupić, czy dzieci się tym bawią, czy raczej posłuży do zagracenia mieszkania 😁😁😁
Ogólnie to szukam zabawki, która zajmie moje dziecko chociaż na pół minuty 🙈🙈 Tak, wiem wszytsko co nie jest zabawka jest najlepsze 😁Ale może jest jakaś TOP zabawka, która większość dzieci lubi
-
nick nieaktualny
-
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy macie stoliczku edukacyjne dla Waszych bobasow ? Zastanawiam się czy kupić, czy dzieci się tym bawią, czy raczej posłuży do zagracenia mieszkania 😁😁😁
Ogólnie to szukam zabawki, która zajmie moje dziecko chociaż na pół minuty 🙈🙈 Tak, wiem wszytsko co nie jest zabawka jest najlepsze 😁Ale może jest jakaś TOP zabawka, która większość dzieci lubi
Dumela i też bardzo spoko. Możecie też spróbować autko tut tut - moja córka pożycza sobie od kuzyna, zauważyłam że właśnie autkani różnego rodzaju jest w stanie się zająć dłuższą chwilę. Fajnie się też bawi zestawem kuchennym, wrzuca różne rzeczy do garnuszków, miesza itd. Poza tym na topie jest zwykła piłka i konik na biegunach (mamy tego z kółkami).
Stoliczka nie kupowałam ze względu na rozmiary, plus ja niezbyt lubię gadająco-grajace zabawki. Dostaliśmy na Mikołaja taki mały, ale siedzi schowany, bo mnie drażni 🙈Clover lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Lalia, Pszczółko, najlepsze życzenia urodzinowe! 🎉 Dużo zdrowia i spełnienia wszystkich marzeń 😊
Nadzieja, wszystkiego najlepszego dla Oliwierka 🎉 I dla Ciebie też najlepsze życzenia, pamiętam jeszcze na lutówkach jak czekałyśmy na porody, a tu już rok minął 😁 Co tam u Was słychać?Lalia, Nadzieja94 lubią tę wiadomość
-
Nowastaraczka, u nas na śniadanie najczęściej są placuszki (np. bananowe), jogurt vege z owocami albo kanapka z hummusem 😅 Jakoś nie mam pomysłu na ciekawe śniadania, niestety oprócz bmk Olek nie może jeść też jajek.
Dziewczyny, a jakie parówki jedzą Wasze maluchy? Olek jeszcze nie jadł nigdy parówek, może spróbujemy w najbliższym czasie 😅 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy macie stoliczku edukacyjne dla Waszych bobasow ? Zastanawiam się czy kupić, czy dzieci się tym bawią, czy raczej posłuży do zagracenia mieszkania 😁😁😁
Ogólnie to szukam zabawki, która zajmie moje dziecko chociaż na pół minuty 🙈🙈 Tak, wiem wszytsko co nie jest zabawka jest najlepsze 😁Ale może jest jakaś TOP zabawka, która większość dzieci lubiU nas hitem jeśli chodzi o zabawki jest domek Dumel, Olek codziennie na nowo się nim zachwyca 😅 Ale on ogólnie potrafi się fajnie bawić sam różnymi zabawkami, oczywiście jeśli ma dobry humor. Ostatnio bardzo się zainteresował sorterem Hooty-Hoo z B.Toys - spodobała mu się ta zabawka u fizjo, więc mu kupiliśmy. Wrzuca się sówki do odpowiednich otworów i one wydają wtedy śmieszne dźwięki, według mnie urocza jest ta zabawka
Oczywiście Olek już odkrył, że można dmuchać w te sówki i wtedy też "trąbią", więc teraz ciągle to robi - wystarczy powiedzieć, żeby zrobił tut-tut, to już szuka tych sów 😂 Na czasie są też teraz małe samochodziki. Mamy też zabawki, które są całkowicie olewane, np. szczeniaczek uczniaczek. No i dobrze, bo jakoś mnie wyjątkowo irytuje ta zabawka 😅
-
Zaszczepiliśmy się dziś MMR + pneumokoki, na razie jest OK, ale oczywiście będę teraz obserwować. Waga pokazała, że Olek ma 12,25 kg, więc waży mniej więcej tyle, ile ja kiedy miałam rok (12 kg 😅). Dostaliśmy receptę na nowe mleko, jutro będę na nie polować w aptekach.
Ostatnio Olek wymyślił sobie, że on już nie chce żebym mu trzymała butlę podczas karmienia, sam chce sobie trzymać. Dzisiaj normalnie płakałam ze śmiechu podczas wieczornego karmienia, bo ciągle mu wypadał smoczek z buzi, ale jak chciałam mu pomóc trzymać, to odpychał moją rękę (spokojnie, ale stanowczo 😂). Jak mleko się skończyło, to wyciągnął butelkę i musiał sobie pomacać trochę smoczek, po czym podał mi osłonkę żeby zamknąć. Widzę, że dużo już ogarnia, często wie, jakie czynności po sobie następują. Rozumie też sporo słów. Fajnie patrzeć, jak taki maluch się rozwija 😊Lalia, Ounai, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Herbatko, my mamy taki stolik https://m.ceneo.pl/97574473;pla?se=YxWbm1iqQxdyrhZALD2q02WnsAqEsNg5&shop=147402615&gclid=CjwKCAiA6Y2QBhAtEiwAGHybPTIaTI7ZVP5Udrj0mdsU4si-bZwFs1dUjdwzCehZhdilUeHH7uYQ8RoCOVEQAvD_BwE
I Maja bardzo się nim bawiła. To była jedyna zabawka, którą się zajęła na dłużej, tylko to było w okresie jak zaczęła wstawać, czyli na początku grudnia. Potrafiła przy nim z 10 min spędzić, a to już jest u niej rekord 😀 teraz się mniej bawi, bo są ciekawsze zajęcia 😊 ale czasem staje przy nim.
Na roczek planuje jej kupić ten domek dumel. Może też okaże się u nas hitem. Chociaż nie wiem czy coś pomoże w Mai przypadku 😀
Herbatko, ale najlepsze są łyżki plastikowe albo drewniane i pojemniki plastikowe, nakretki itd wczoraj zrobiła porządek w całej szufladzie, to miałam całą kuchnie w pojemnikach i przykrywkach 😊