Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dzisiaj byłam w szpitalu na podaniu immunoglobuliny. Myślałam że mam czas do 30+6, bo tak mówiła mi dr, a po telefonie do szpitala się okazało że dziś jest ostatni dzień kiedy mogą mi to zrobić na NFZ
cały dzień na wariata, najpierw do laboratorium po wynik - okazało się że wyniku nie ma, i musiałam iść do ich drugiej siedziby w centrum miasta. Wszytsko spoko ale kawałek pod stromą górkę z wózkiem + wkład + 30tc to masakra. Pod szpitalem się prawie popłakałam, bo mi wspomnienai wróciły, strasznie dużo mnie ta wizyta kosztowała. Akurat była godzina wypisów i kilku ojców czekało na parkingu. A ja ze swojej sali po pierwszym porodzie widziałam ten parking, i codziennie przez tydzień patrzyłam na odjezdzajacych ludzi. Dzisiaj zobaczyłam też swoje okno, pamiętam jak mój mąż przyjechał pod szpital zobaczyć Igę przez szybę któregoś dnia po pracy, a ja byłam taka słaba że drogę 5m od łóżka do okna pokonywałam z dwoma przystankami. Zresztą, długo by opowiadać 🙈
Dzisiaj się jeszcze się obawiałam że trafię na lekarza który prowadził mi ciążę z Igą, bo dziś jego dzień dyżurowy... A na miejscu to wiadomo, najpierw rejestracja, potem położna, potem godzinna kolejka do lekarza (tylko po to żeby zobaczył sondą USG czy dziecku bije serce, co z tego że położna detektorem też sprawdzała), później znowu kolejka do położnej, zastrzyk i 15min czekania po. Zeszło mi prawie 1.5hale i tak jestem zadowolona ze się udało na NFZ, ponad 300zl w kieszeni. No i na szczęście nie spotkałam tamtego lekarza. Po tym całym dniu się czuję taka wypompowana emocjonalnie że już zaliczyłam jedną meliskę i zaraz idę po kolejną.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulu, kciuki! Przykro mi, ze Ci sie to przytrafilo!
Faktycznie ta intuicja Cie nie zawiodla - dobrze, ze to sprawdzilas!
Tajka, u mojego synka to tez na 99 procent zwiazane jest z robieniem sikutez sie nad tym zastanawialam, ale komentarze dzisiejsze mnie uspokoily
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Zulu trzymam kciuki aby dobrze się to zakończyło
Herbata u nas przede wszystkim problemem jest otwarta buzia i praktycznie od początku słabe jedzenie, córka długo w ogóle nie akceptowała mniejszych grudek, potem większych grudek też nie, no i ogólna niechęć do jedzenia.12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa a teraz jak jest z jedzeniem? Je kawałki i grudki ?
No właśnie zastanawiam się, czy u nas to jest niejadek, czy właśnie nie chce jeść przez wedzidelko. Chociaż ma swoje ulubione potrawy, ktore zjada ładnie.
Wedzidelko to chyba niekończąca się przygoda 🙈 -
Herbata teraz je grudki i jakieś mini kawałki, ale ogólnie wydaje mi się że słabo jak na 14 miesięczne dziecko
ogólnie je mało stałych posiłków i małe porcje, a raczej większość próbuje i wypluwa...
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
KarolinaMaria wrote:Clover, piękne zdjęcia, a takie 'wpadki' w stylu 0 zamiast O dają to potem najlepsze anegdoty 😁 czy zbierzność kratek Twoich chłopaków jest przypadkowa? Jak teściowa? Przegryzła, że nie zapraszaliście gości wg jej klucza?
A teściowa oczywiście musiała wspomnieć o babci, że jej się pewnie przykrzy w domu i takie tam, ale mąż szybko uciął temat. Dzień wcześniej, na urodzinach mojego chrześniaka babcia była obecna, więc czułam się trochę niezręcznie, ale dałam sobie spokój już z tym, nie mam zamiaru ciągle spełniać czyichś oczekiwań. W przypadku babci mojego męża i jego matki powiedzenie "niedaleko pada jabłko od jabłoni" jest niezwykle trafne i my z babcią utrzymujemy kontakt tylko na tyle, na ile to jest konieczne. Nie robię urodzin dziecku po to, żeby sobie posłuchać, jak ktoś wbija szpile mi i mojej rodzinie. I tak byłam wczoraj u rodziców na chwilę i mama mi zwróciła uwagę, ile razy teściowa coś złośliwie powiedziała do mnie. Najśmieszniejsze jest to, że ja już tak się przyzwyczaiłam do tego, że części tych sytuacji nawet nie wyłapałam, dopiero mama mi to uświadomiła... -
Dziękujemy dziewczyny za wszystkie miłe słowa 😘
Lalia, to fakt, Olek jest podobny do swojego taty, im jest starszy to coraz bardziejChociaż miny dalej robi identyczne jak ja, szczególnie kiedy go coś zainteresuje lub się zastanawia 😅
Lalia lubi tę wiadomość
-
Zulu, trzymam kciuki za czwartkową wizytę! 🍀
Suszarko, przykro mi, że tyle stresu Cię to kosztowało, ale fajnie, że ostatecznie Ci się udało to załatwić. Ja w pierwszej ciąży w ogóle nie dostałam immunoglobuliny, bo moja doktor prowadząca twierdziła, że nie trzeba, a ja głupia jej ufałamNa szczęście po porodzie okazało się, że Olek ma Rh- jak ja, ale przy kolejnej ciąży (jeśli kiedyś będzie) już nie odpuszczę tego, jestem bardziej świadoma niż kiedyś. Ogólnie podobnie jak Ty jestem bardzo niezadowolona z mojej doktor prowadzącej pierwszą ciążę i teraz już do niej nie chodzę, bo uważam, że mnie olała, szczególnie na końcówce ciąży i w ogóle ma bardzo nieaktualną wiedzę, mimo, że nie jest jakaś stara, pewnie ma około 50-tki.
-
Clover, mój lekarz prowadzący w ogóle nie wspomniał o immunoglobulinie. A jak pojechałam rodzic Igę to w szpitalu wszyscy byli oburzeni że nie dostałam 🙈 ale czego się spodziewać po człowieku który robi "badania prenatalne", a nie ma do tego żadnych uprawnień. Ten mój lekarz bardzo młody był, myślę że jeszvze przed 40. Zresztą, szkoda sobie języka strzępić. W sobotę mam USG 3 trymestru, liczę na ładne zdjęcia 😁Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Hej.
Lalia kochana, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spełnienia wszystkich marzeń 💐💐💐💐💐🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂Lalia, Ulaa lubią tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
29.03.21 usunięcie żylaków powrózka u M.
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Zulu, ja głęboko wierzę że wszystko bedzie dobrze i skończy się lepiej niż myślisz ❤ trzymam za to kciuki i przytulam mocno.
Mamuśki jakie macie top śniadania dla bobasow? U nas obiady super kolacje roznie ale wtedy wiem ze i tak dobije mlekiem a rano zawsze słabo. Póki co omlet z isoga jest spoko, chleb najlepeiej suchy 😒 i parówki ale nie chce ich za bardzo dawać. Chce znalezc jakieś pewniaki przed pojsciem do zloba -
Pszczolka36l wrote:Hej.
Lalia kochana, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin. Spełnienia wszystkich marzeń 💐💐💐💐💐🎂🎂🎂🎂🎂🎂🎂
Kochana, pamiętałaś 😍
Życzę Ci również wszystkiego co najlepsze, spełnienia wszystkich marzeń i pragnień ❤️ niech słoneczko zaświeci nad Tobą i przyniesie Ci mnóstwo szczęścia ☀️Pszczolka36l lubi tę wiadomość
-
Lalia wrote:Kochana, pamiętałaś 😍
Życzę Ci również wszystkiego co najlepsze, spełnienia wszystkich marzeń i pragnień ❤️ niech słoneczko zaświeci nad Tobą i przyniesie Ci mnóstwo szczęścia ☀️
Dziękuje za piękne życzenia 😘Lalia lubi tę wiadomość
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr. -
Nowastaraczka wrote:Zulu, ja głęboko wierzę że wszystko bedzie dobrze i skończy się lepiej niż myślisz ❤ trzymam za to kciuki i przytulam mocno.
Mamuśki jakie macie top śniadania dla bobasow? U nas obiady super kolacje roznie ale wtedy wiem ze i tak dobije mlekiem a rano zawsze słabo. Póki co omlet z isoga jest spoko, chleb najlepeiej suchy 😒 i parówki ale nie chce ich za bardzo dawać. Chce znalezc jakieś pewniaki przed pojsciem do zloba
U nas zawsze jakies przerobki z jajkiem (jajecznica, omlet, pasta na chleb z jajkiem /twarożkiem /awokado, jajko sadzone na szpinaku) albo nalesnik pieczony, zwykly, gofry, jak juz totalnie jestem bez pomyslu to jogurt z owocemCorka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Dziękuję ślicznie 🙂 zaczerwieniłam się 😎😘😘😘
04.01.2020 💔
14.03.20 1 IUI 😔
06.05 IUI 😔
Biegnij przed siebie, uciekaj, zanim złapie Cię czas.Pewnie przed siebie idź nim zmęczenie da o sobie znać.Świat dla nikogo się nie zatrzyma,Zdradzi Cię nie raz.Biegnij przed siebie, kierunek trzymaj z wiatrem lub pod wiatr.