Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
ZielonaHerbata wrote:A to są ćwiczenia w buzi ? Czy na zewnątrz? No właśnie my mamy teraz takie proste na wargach i policzkach Ale nawet i tego nie chce robić 😅😅
Chciałbym trafić na kogoś konkretnego jak Meggi 😁😁bo z tego co widzę, to buzie można ćwiczyć nie tylko pracując na buzi ale właśnie na powieziach i może właśnie to byłoby jakimś wyjściem. Tylko nie mam pojęcia do kogo iść. Byliśmy u Brzozowksiego ale on nie widzi problemu a jednak problem jest bo buzia coraz częściej otwarta i język zaczyna być też w dole.
Ćwiczeń to mamy dużo, ale połowy nie da się robić, bo ucieka, plus ostanio choruje ciągle a wtedy jej nie męczę, więc ostanio leży wszystko.
Teraz musimy sprawdzić 3 migdał kamerką bo oddycha przez buzię tylko, bo ma tak zapchany nos.O ❤️
Z ❤️ -
Zielona nam neurologopeda powiedziała, że samo podcięcie to nie koniec, dalej będzie trzeba ćwiczyć, żeby pozostał efekt.
Meggi właśnie jak u takich dzieci sprawdza się trzeci migdał? Kamerką? Właśnie też musimy się wybrać do laryngologa, żeby jeszcze to sprawdzić.
U nas wyszła górna dwójka, więc mam nadzieję że to nasz wczorajszy winowajca12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Zielona nam neurologopeda powiedziała, że samo podcięcie to nie koniec, dalej będzie trzeba ćwiczyć, żeby pozostał efekt.
Meggi właśnie jak u takich dzieci sprawdza się trzeci migdał? Kamerką? Właśnie też musimy się wybrać do laryngologa, żeby jeszcze to sprawdzić.
U nas wyszła górna dwójka, więc mam nadzieję że to nasz wczorajszy winowajca
Tak takim edoskopem. U Nas buzia już super była, ale teraz jest otwarta, ale to raczej uchylona bo oddycha nią, jak próbuje nosem to aż łapie później powietrze, miała stedyd do nosa i było ok, a teraz znowu i lekarz Nas wysłał na ten 3 migdał, tym bardziej że ucho też choreO ❤️
Z ❤️ -
Ewa, ja doskonale o tym wiem że trzeba ćwiczyć. I samo podcieciecie nic nie da. I także mamy ćwiczenia ale bardzo ciężko jest jej wykonywać na dziecku w tym wieku z taka energia. I tak się cieszę, że udało się podciac na 7m bo teraz sobie nie wyobrażam tych masaży, to chyba był ostatni dzwonek.
Bardziej mi chodzi, że chciałbym trafić na kogoś kto zna jakieś inne sposoby pracy, które mogą wspomóc. Zulu miała np.masowac stopy na domknieiecie buzi. -
Herbatko, ojj to nasze gwiazdy by się dogadały tak myślę 😀 naszej też nie da się przeczytać książeczki, nie jest zaciekawiona, ostatnio tatuś czytał to uciekła do mnie 😀 a jak opowiadam i pokazuje w książeczce to też wyrywa, chce przekładać strony itd 😀
U nas też teraz słabo z ćwiczeniami. U nas już jest ok, ale neurologopeda powiedziała, że jeszcze można zniwelować te tyłożuchwie i zaleciła masaż powieziowy, wkładając koniec łyżeczki metalowej pod język i kręcąc podnosząc go do góry, najlepiej wcześniej zamoczyć w czymś co lubi, żeby zjadła to jednocześnie. I masaż palcem na język, kółeczko i docisk. Ale przez zęby teraz też ciężko cokolwiek wsadzić do buzi bo albo zaciska i nie otwiera albo gryzie kasownikami 😀 -
Kurde, Zulu. Normalnie brak słów... Przytulam mocno.
Moja koleżanka też ma problemy z blizną, ale raczej jeszcze nie tak poważne, bo ona na razie ma mieć jakieś zabiegi laserowe, a reoperacja dopiero jesli to nie pomoże. Rodziła we wrześniu 2020, a dopiero teraz ktoś się zainteresował tym, że jej blizna jest wypukła i bordowa, wcześniej każdy lekarz bagatelizował jej obawy i wszyscy mówili, że tak ma być... Ja też się boję, że mogą mi jeszcze jakieś kwiatki wyjść. Ostatnio inna koleżanka już któryś raz powiedziała do mnie, że następne dziecko rodzi tylko cc (tak, jakby to można było sobie wybierać), to już nie wytrzymałam i powiedziałam, że w takim razie życzę jej tej cesarki z całego serca 🤷♀️ Ludzie serio myślą, że to jest tylko rozcięcie brzucha, wyciągnięcie dziecka, zszycie i później już nic poza tym, wszystko jest super. -
Zulugula wrote:Muszę mieć korektę blizny, czyli po prostu kolejne cc, bo mi się rozeszło od srodka, a raczej niezroslo. Czujecie to? Zajebiscie, siedzę i ryczę.
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy. -
Czy help kitchen jest dla dzieci stojących już samodzielnie? Czy dla tych co stoją z podporem też będzie już ok?
-
ZielonaHerbata wrote:Ewa, ja doskonale o tym wiem że trzeba ćwiczyć. I samo podcieciecie nic nie da. I także mamy ćwiczenia ale bardzo ciężko jest jej wykonywać na dziecku w tym wieku z taka energia. I tak się cieszę, że udało się podciac na 7m bo teraz sobie nie wyobrażam tych masaży, to chyba był ostatni dzwonek.
Bardziej mi chodzi, że chciałbym trafić na kogoś kto zna jakieś inne sposoby pracy, które mogą wspomóc. Zulu miała np.masowac stopy na domknieiecie buzi.
Doskonale Cię rozumiem, u nas też nie wszystko się udaje ćwiczyć, a podcięcie dopiero przed namiJest taka grupa na fb o wędzidełkach i tam mamy często polecają kogoś na swoim terenie, może tam poszukaj jeśli masz fb
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Ewa88 wrote:Doskonale Cię rozumiem, u nas też nie wszystko się udaje ćwiczyć, a podcięcie dopiero przed nami
Jest taka grupa na fb o wędzidełkach i tam mamy często polecają kogoś na swoim terenie, może tam poszukaj jeśli masz fb
U Was wedzidelko przeszkadza np. W mowie lub w jedzeniu ? Niby sa wedzideka do podciecia Ale nie zaburzaja na dany czas żadnych funkcji.
Kolezanki syn ma teoretycznie 3typ do cięcia. Ale ładnie je, buzia zamknięta, język u góry. Więc póki co nie muszą podcinac, niby mają czekać na rozwój mowy i wtedy będzie decyzja.
Także każdy przypadek inny. -
Zulu kurczę bardzo mi przykro
Na pewno czujesz sie paskudnie. Przytulam Cię z całego serca! Mam nadzieje ze uda Ci sie to zrobić laparoskopowo. Z drugiej strony dobrze ze to wyszło teraz a nie w ciazy, bo nie wiadomo jakby sie to skończyło. Ktoś nad Tobą czuwał ❤️ I na pewno będzie czuwał dalej!
-
Zulu, mega mi przykro 🥺 bardzo mocno Cię przytulam 😘 trzymam kciuki żeby Ci polecani lekarze mieli na Ciebie dobry plan i załagodzili tą sytuację ✊
-
Inga, pytałaś wczoraj o książeczki 😘
U nas Olek lubi Pucio uczy się mówić, takie małe książeczki gdzie są obrazki i podpisy z serii Pierwsze słowa wyd.Aksjomat, wszelkie książeczki z wierszykami i rymowankami oraz nasze wczorajsze odkrycie Bajeczki z morałem A.Prudel to jest seria 12 twardych książeczek 😉 -
Zulu, dzwoń dziś do profesorków. Na pewno już prześwietliłaś internety i znasz ten wątek, ale Ci go zostawię
https://ovufriend.pl/forum/starajac-sie-ogolne/dziura-w-macicy,13700,4.html
Może tutaj kogoś polecają, może np. na Śląsku? Będzie dobrze ❤Zulugula lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
KarolinaMaria wrote:Meggi, jak sytuacja u Ciebie?
Moje krwawienie jest na samym końcu, pewnie jutro już nic nie będzie. Powinnam jakoś w tyg na usg iść, ale Oliwka chora i nie będę miała możliwości, jak była w żłobku to mogłam w tym czasie coś załatwić, a tak nie wyjde z domu teraz tym bardziej że jest chora.KarolinaMaria lubi tę wiadomość
O ❤️
Z ❤️ -
Zulu, współczuję Ci strasznie. To jest tak cholernie niesprawiedliwe, miałaś poród 2w1, wycierpiałaś się podwójnie, a teraz jeszcze to
mam nadzieję że się wszystko poukłada i uda się laparoskopowo to załatwić. Nawet sobie nie wyobrażam, co musisz czuć.
Zulugula lubi tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022