Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Zielona kazde dziecko inne.
Moja córka uwielbiala książki, moj syn tez lubi ksiazki ale jeść 😅😅
Serio zero zainteresowania, od razu wklada do buzi. On jezdzi za to calymi dniami po mieszkaniu koparką i autami 🙈Wik89 lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Jednorożec89 wrote:Mam pytanie Jaś ma gorączkę 39 nic poza tym mu się nie dzieje wiec obstawiam trzydniówkę.
Dostał paracemol ale po nim spadło na trzy godziny do 37.8 teraz znów 39włączyć nurofen czy od razu do lekarza ?Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Jednorożec89 wrote:Mam pytanie Jaś ma gorączkę 39 nic poza tym mu się nie dzieje wiec obstawiam trzydniówkę.
Dostał paracemol ale po nim spadło na trzy godziny do 37.8 teraz znów 39włączyć nurofen czy od razu do lekarza ?
Kazała też zbadać mocz żeby wykluczyć zum albo choroby nerek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 20:59
-
Suszarko, dzięki, że pytasz, ogólnie psychicznie jest lepiej. Wyspałam się dziś sama w swoim łóżku pierwszy raz od niepamiętnych czasów.
Co do Twoich lęków to wcale się nie dziwię, że się boisz😔 dla mnie jesteś super silną kobietą, że mimo tak trudnych przeżyć jesteś w kolejnej ciąży i zaraz drugi raz rodzisz. Tym razem masz super opiekę, wiesz na co zwrócić uwagę i po prostu musi być dobrze. Będziesz miała umówiony konkretny termin CC? Polecam ćwiczenia z oddechem przeponowym, taki dodatek do meliski!
Szalejesz jakoś z wyprawką? Czy na spokojnie?
Edit pytam o tę wyprawkę, bo ja to jestem serio Grażyna. Zamówiłam Matyldzie smoczki z większą dziurką do takiej małej noworodziowej butelki 150 ml 🤣 póki co pije MM ze smoczka 0+, bo do tej pory wszystkie próby podania MM w jakiejkolwiek formie się nie udawały i nie inwestowałam w nowy mleczny osprzęt. Skoro teraz nam zaskoczyło, to przejrzałam posiadane butelki, ta mała z lovi nam bardzo pasuje, łatwo się ją myje, widzę, że dla Mati to 150 ml to tak akurat, bo pije je na dobicie. Zamówiłam też drugi bidon, spróbujemy z bidonu, a jak nie przejdzie to będzie piła z tej butelki 🙈 po prostu nie ma we mnie wewnętrznej zgody na kolejny plastik w szafce, który może przydać się tylko na chwilę. Drugi bidon to co inne, bo się przyda u babci.
Edit2 tak sobie myślę, że to bardziej minimalizm niż grażynizmWiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 22:42
Zulugula, Suszarka, Clover, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
U nas noc ze szczytem gorączki 39.9 dopiero druga dawka nurefone zaczęła działać teraz gorączki nie ma na razie zobaczymy co bedzie dalej pewnie po południu się pojawiDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Aż muszę się pochwalić 😁. Janek jak usnął koło 21, to obudził się na cyca o 5😍. Potem jeszcze pospał 1,5h i o 6.30 pobudka 😂.
Ostatnio też była nocka z jednym karmieniem 😊.
A tak ogólnie to mamy okres gorszych nocek 😂.Wik89, emdar, Ladyo, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
-
KarolinaMaria wrote:Co do Twoich lęków to wcale się nie dziwię, że się boisz😔 dla mnie jesteś super silną kobietą, że mimo tak trudnych przeżyć jesteś w kolejnej ciąży i zaraz drugi raz rodzisz. Tym razem masz super opiekę, wiesz na co zwrócić uwagę i po prostu musi być dobrze. Będziesz miała umówiony konkretny termin CC? Polecam ćwiczenia z oddechem przeponowym, taki dodatek do meliski!
Szalejesz jakoś z wyprawką? Czy na spokojnie?
A do wyprawki kupuję tylko to co niezbędnedwa kocyki - jeden mgiełka merino, a drugi bambusowy całoroczny; dostawkę do wózka, skarpety, rzeczy apteczne, smoczki, butelki, koszule dla mnie do szpitala, kilka pieluch tetrowych. Chcę też jakiś ładny komplet na wyjście ze szpitala i dokupilam cienki dresowy kombinezon. Iga dostanie większe łóżko w marcu, a bobas dostanie łóżeczko które ona miała, żeby nie mnożyć mebli które będą zaraz zbędne. Siostra mi pożycza Chicco Baby Hug żebym miała gdzie położyć Małą na parterze, muszę tylko materwcyk dokupić. I to chyba wszystko, jak sobie przypomnę ile rzeczy było przy Idze, to teraz mam na liście może 10% 😂
KarolinaMaria, Wik89, Clover, emdar, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Verita czy Wy nadal macie jakieś kontrolę u neurologopedy ? Czy już koniec i jest wszytsko ok ?
U nas niestety zauważyłam, że podcxas snu znowu buzia zaczyna się otwierać i zastanawiam się, czy nie iść na konsultacje do kogoś innego.
Swoją drogą nie wiem dlaczego po takim czasie zaczęło się psuć... -
Zulugula wrote:Muszę mieć korektę blizny, czyli po prostu kolejne cc, bo mi się rozeszło od srodka, a raczej niezroslo. Czujecie to? Zajebiscie, siedzę i ryczę.
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy. -
ZielonaHerbata wrote:Verita czy Wy nadal macie jakieś kontrolę u neurologopedy ? Czy już koniec i jest wszytsko ok ?
U nas niestety zauważyłam, że podcxas snu znowu buzia zaczyna się otwierać i zastanawiam się, czy nie iść na konsultacje do kogoś innego.
Swoją drogą nie wiem dlaczego po takim czasie zaczęło się psuć...
Zielona my chodzimy raz na 2 miesiace na kontrole. Mamy jakies niby cwiczenia ale dla mnie cwiczyc z roczniakiem to prawie nierealne bo on ucieka, krzyczy no dla mnie hardcore. Mysle ze bedziemy chodzic czesciej jak on bedzie barsziej wspolpracowal 🙈🙈 tak dlugo az nie zacznie poprawnie mowic.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:Muszę mieć korektę blizny, czyli po prostu kolejne cc, bo mi się rozeszło od srodka, a raczej niezroslo. Czujecie to? Zajebiscie, siedzę i ryczę.
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy.
Zulu bardzo Ci wspolczuje. Nir wiem co napisać
Nie bylas w stanie tego przewidziec..nikt nie byl.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
veritaa wrote:Zielona my chodzimy raz na 2 miesiace na kontrole. Mamy jakies niby cwiczenia ale dla mnie cwiczyc z roczniakiem to prawie nierealne bo on ucieka, krzyczy no dla mnie hardcore. Mysle ze bedziemy chodzic czesciej jak on bedzie barsziej wspolpracowal 🙈🙈 tak dlugo az nie zacznie poprawnie mowic.
Chciałbym trafić na kogoś konkretnego jak Meggi 😁😁bo z tego co widzę, to buzie można ćwiczyć nie tylko pracując na buzi ale właśnie na powieziach i może właśnie to byłoby jakimś wyjściem. Tylko nie mam pojęcia do kogo iść. Byliśmy u Brzozowksiego ale on nie widzi problemu a jednak problem jest bo buzia coraz częściej otwarta i język zaczyna być też w dole.
-
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy.'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy.12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
ZielonaHerbata wrote:A to są ćwiczenia w buzi ? Czy na zewnątrz? No właśnie my mamy teraz takie proste na wargach i policzkach Ale nawet i tego nie chce robić 😅😅
Chciałbym trafić na kogoś konkretnego jak Meggi 😁😁bo z tego co widzę, to buzie można ćwiczyć nie tylko pracując na buzi ale właśnie na powieziach i może właśnie to byłoby jakimś wyjściem. Tylko nie mam pojęcia do kogo iść. Byliśmy u Brzozowksiego ale on nie widzi problemu a jednak problem jest bo buzia coraz częściej otwarta i język zaczyna być też w dole.
Tez glownie mamy na zewnątrz i też nie chce ich robic.
raz na 3 dni masujemy blizne w buzi.Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Synek styczeń 2021 -
Dlatego bałam się cc, że cos się potem takiego właśnie odpieprzy.
I jejuu😔 przykro mi. Masz już jakiś termin zabiegu? To musi być na już czy możesz czekać?O ❤️
Z ❤️