Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczynki, miło ze o nas pamiętacie ❤️ Jestem na bieżąco, podczytuje Was, ale jakoś nie miałam chwilowo weny żeby pisać. Poprawie się
u nas wszystko dobrze, Melcia zaczyna robić pierwsze kroczki przy meblach. Dzisiaj idziemy na kontrole do fizjo to zobaczymy czy wszysyko robi prawidłowo
jest kochana, naprawdę złote dziecko
chodzimy na długie spacery, wczoraj Np 15 km
co drugi dzień wyskakuje do pracy na 2 godzinki, wiec tez fajnie się oderwać czasem. Suszarko kochana!!!! Ale Ty jesteś petarda!!!!! Straż pożarna już jedzie!!! Karolina doskonale rozumiem Twoje uczucia związane z odstawieniem. Jest to jak najbardziej normalne. Podziwiam Cię! Ja nawet nie chce o tym myśleć. Jesteś super mamusia ❤️ Megi dużo zdroweczka dla Was!
-
Dziewczyny, czy Wy też macie czasem wrażenie, że Wasze dzieci mają ADHD ?
Szefowa jest żywym i wiecznie uśmiechniętym dzieckiem. Ona jest cały czas w ruchu, wszytsko szybko, biega po całym mieszkaniu, skacze, tańczy, wspina się. Zmiana ubrania, czy pampersa też odbywa się w biegu bo nie ma opcji inaczej.Nie usiedzi dłużej niż minutę przy jakiejs zabawce. Ciężko coś przy niej zrobić bo muszę non stop pilnować ale wydawało mi się, że to normlane. Że dzieci w tym wieku takie są szalone i ruchliwe.
Do czasu..
Ostatnio spotkałam się z koleżanka, która ma córke w podobnym wieku i to ona mi zasugerowała, że to nie jest chyba normlane, że Szefowa jest taka ruchliwa i nie usiedzi na tyłku, nie chce się przytulać.
Jej dziecko grzecznie się bawilo i faktycznie zauważyłam spora różnice w ruchliwości.
Sama już nie wiem co o tym myśleć, trochę dała mi do myślenia. Czy ta ruchliwość jest w normie, czy to już faktycznie powód do niepokoju.
Wiem, że dzieci są różne. Jedne spokojniejsze, inne przebojowa itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 12:17
-
Ounai wrote:Kiepsko. Poszłam do pracy ale mąż pisze że jest tragedia. Siedzę zestresowana, bo mówi że jak Marta wstaje to tylko płacze. A ja mam pełno spotkań poustawianych, pierwszy dzień w pracy nowego pracownika i nie wiem jak to ogarnąć. To będzie ciężki tydzień. Żeby było śmieszniej rano dostaliśmy wiadomość że Tynek zaczyna kwarantannę.
-
Ewa88 wrote:Suszarko wyglądasz przepięknie
U nas już koniec izolacji, niby wszystko ok, a dzisiaj znowu stan podgorączkowymoże jednak zęby...wszystko pcha do buzi...a jak nie zęby to nie wiem...
Ewa88 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny dziękuję Wam za miłe słowa, w dużej mierze jest to zasługa światła, tego "stroju", fryzjerki i Photoshopa 😂 jednak nie ukrywam, że fajnie jest czasem się poczuć piękną. Jeśli nas podczytuje jakaś ciężarówka i się zastanawia czy iść na sesję, to ja gorąco polecam 💪
Lalia, KarolinaMaria, Ania81 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarko wow najpiękniejsze ciążowe jakie widziałam 😍
Zielona, Zulu w takim razie dolaczam do klubu adhd, Leo tez w ciaglym biegu. Ja podejrzewam ze on temu hejtuje wozek i auto bo jest "uwieziony". Tez rzadko widuję mega spokojne dzieci. Albo szoguny jak nasze albo po srodku
Ps. Przynajmniej mlody dba o moją formę🤣Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 12:43
Lalia lubi tę wiadomość
-
Herbatko, Zulu dobrze pisze że nie ma się co zamartwiać 😘
Wystarczy popatrzeć jakie ogromne różnice widzimy wśród dzieci w tym samym wieku w zakresie umiejętności motorycznych, gotowości do rozszerzania diety, prób mówienia itp.
Moja przyjaciółka i jej sąsiadka mają dzieci z miesięczną różnicą wieku, podczas gdy moja przyjaciółka latała po całym mieszkaniu za córką, wymyślała nowe zabawy, a podczas jedzenia sprzątała krzesełko, dziecko i pół kuchni, to synek sąsiadki siedział na dywanie i oglądał książeczki, a potem w krzesełku zjadał wszystko spokojnie, że nawet śliniak był niepotrzebny 😂
Także, głowa do góry, wszystko ok 😘 tylko kup wygodne buty na wiosnę, bo pewnie będziesz łapać Szefową po całym placu zabaw 😁 -
ZielonaHerbata wrote:Dziewczyny, czy Wy też macie czasem wrażenie, że Wasze dzieci mają ADHD ?
Szefowa jest żywym i wiecznie uśmiechniętym dzieckiem. Ona jest cały czas w ruchu, wszytsko szybko, biega po całym mieszkaniu, skacze, tańczy, wspina się. Zmiana ubrania, czy pampersa też odbywa się w biegu bo nie ma opcji inaczej.Nie usiedzi dłużej niż minutę przy jakiejs zabawce. Ciężko coś przy niej zrobić bo muszę non stop pilnować ale wydawało mi się, że to normlane. Że dzieci w tym wieku takie są szalone i ruchliwe.
Do czasu..
Ostatnio spotkałam się z koleżanka, która ma córke w podobnym wieku i to ona mi zasugerowała, że to nie jest chyba normlane, że Szefowa jest taka ruchliwa i nie usiedzi na tyłku, nie chce się przytulać.
Jej dziecko grzecznie się bawilo i faktycznie zauważyłam spora różnice w ruchliwości.
Sama już nie wiem co o tym myśleć, trochę dała mi do myślenia. Czy ta ruchliwość jest w normie, czy to już faktycznie powód do niepokoju.
Wiem, że dzieci są różne. Jedne spokojniejsze, inne przebojowa itp.
Wiem że dzieci "napięciowe" czasem się potrzebują ciągle dostymulować - ale z tego co wiem jesteście pod kontrolą fizjo więc ja bym po prostu uznała że to taki charakter dzieckaIga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zielona mi się wydaje, że dzieci są na prawdę różne i mają różne temperamenty. Dla Twojej koleżanki to było „nienormalne” bo jej dziecko ma inny charakter. Ale to nie znaczy, że z Twoim jest coś nie tak! Patrząc na dzieci sióstr czy znajomych to każde było zdecydowanie inne i nic im nie dolega 😊
-
Herbata ja już też nieraz podejrzewałam u córki ADHD, szczególnie jak przeczytałam, że zażywanie paracetamolu w ciąży, powoduje, że dzieci są bardziej narażone na adhd czy autyzm
teraz dałam trochę temu spokój, ale widzę też, że na tle innych dzieci nasza córka jest bardziej ruchliwa, nie usiedzi chwili, podczas jedzenia też nie, nawet jak siedzi w krzesełku przypięta to wali rękoma i nogami o stół itp. Przebieranie ubrania czy pampersa jest w biegu. Ostatnio też zauważyłam, że jak się złości to np bije siebie rękoma, niektóre zachowania mnie martwią, nie ukrywam, ale narazie czekam i obserwuję, bo to też pasuje do zaburzeń SI. Niestety przepadła nam teraz wizyta u osteopaty, a chciałam ją trochę podpytać. A jak Wasza kołderka? Pomogła coś?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lutego 2022, 13:14
12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
11.2024 staramy się o rodzeństwo -
Suszarko - pod końca listopada zakończyliśmy rehabilitację. Fizjo stwierdziła, że Mała ładnie nadrobila i mamy przyjść dopiero jak zacznie chodzić lub jak coś nas zaniepokoi. Niestety u niej nigdy nie pokazała swojego prawdziwego zachowania bo zazwyczaj na ćwiczeniach był nerw i płacz 😁
Do tego poczytałam, że predyspozycje do ADHD i zaburzeń SI mają dzieci z niską waga urodzeniowA, wcześniaki oraz urodzone z niedotlnieniem. Czyli wszytsko jak u nas.
Dzięki dziewczyny. Być może to właśnie taka osobowość, oby tak było.
U takich maluchów i tak chyba nie można jeszcze trafnie zdiagnozować takich zaburzeń.