Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, kiedyś pisalyscie o tej hulajnodze scoot and ride. To jest ta?
https://babyhit.pl/product-pol-44310-Scootandride-Highwaykick-1-2w1-Jezdzik-i-Hulajnoga-1-5-Lat.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
A czemu ona jest tak polecana?
Szukam czegoś na roczek dla Mai.
Jeszcze myślałam o tym jeździk bujaku, też chyba macie. Chyba Lalia? Sprawdza się? Myslicie, że ten będzie ok? Czy czegoś mu brakuje 😀
https://allegro.pl/oferta/bujak-bambi-jelonek-jezdzik-na-biegunach-melodie-11442018811 -
Suszarko, a ile Iga miała jak schodziła z butli w nocy? Zastanawiam się czy u Mai to już nie jest nawyk te budzenie się na butle. Ale je 240 czasem. Tylko myślę, że jakbym dała mniej to też by było ok. Dzisiaj jadła po 23 a o 4 też się obudziła, ale nie dałam butli, tylko pobujalam. Nie dało się odłożyć, bo wstawała, ale ostatecznie po godzinie się udało... Tylko dałam ibum, bo płakała a idzie dwójka, więc chyba przez zęby. I przysnęła jeszcze do prawie 7. I jak wstała to zjadła ledwo 90, więc te pobudki nie zawsze są z głodu. A pewnie jakbym dała o tej 4 to by coś zjadła przez sen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 08:42
-
Z zabawek to u nas na topie są zwykle klocki z Pepco, Duplo z torami a przede wszystkim piłeczki wszelkiej maści. On cały dzień potrafi bawić się piłkami. Nawet w nocy mu się śnią, bo często krzyczy przez sen "bam!bam".
dmg111 lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Tajka, ale dlaczego chcesz schodzić z butelki w nocy? Mi się wydaje że 9 miesięcy to dość małe dziecko i chyba są dosłownie pojedyncze przypadki dzieci poszukiwanych które w tym wieku nie jedzą w nocy. Popatrz ile roczniaków jest jeszcze kp albo mm w nocy 😉
My mamy konika w tym stylu, ale innej firmy 👍 ten Bambi wydaje się w porządku tylko poczytaj jakie ma melodyjki, bo ponoć ten z Kinder Kraft gra tylko jedną i to taka że głowa pęka 😂
A Scoot and ride jest chyba polecana bo jest świetnej jakości, ma mnóstwo zabezpieczeń i regulacji, oraz wystarcza na długo 😁
Herbata, u nas z zabawek które się sprawdzają to Garnuszek na klocuszek, Kuchnia z Lidla, Domek Dumel zestaw naczyń i warzyw do gotowania, ale to co zawsze jest hitem to piłeczki sensoryczne, taka wieża z okręgów i książeczki.Suszarka lubi tę wiadomość
-
Lalia, dziękuję za odpowiedź 😘
Myślałam, żeby spróbować zejść z butli, bo Maja juz ok 4-5 się wybudza, zaczyna się kręcić, jeżdżą jej jelita, strasznie puszcza bąki. I wtedy już słabo śpi, a my w ogóle. I zastanawiam się, czy te mleko nocne nie obciąża jej za bardzo brzuszka i może stąd ta wzmożoną praca jelit i bąki, bo jest przejedzona...często też się przebudza z płaczem i wygina na rękach, jakby ją brzuszek bolał. No nie wiem. A rano, po pobudce je tyle co nic.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 08:55
-
A to jest ta hulajnoga? Bo jakas za niska cena 🤔
https://erli.pl/rowery-i-pojazdy-hulajnogi/hulajnoga-led-2w1-scoot-an-drive-scout-and-ride-trojkolowa-g,72484893?utm_source=google&utm_medium=surface&gclid=CjwKCAiA6Y2QBhAtEiwAGHybPRPIDCPYhtlBYQJ05btn7r7PZHrnllRtY4-8Sk0wy95eWPTXuV2_QBoCcicQAvD_BwE -
Tajka, nie wiem jak u Mai i innych dzieci, ale u nas nad ranem bardzo długo ten sen był najsłabszy i było zawsze najwięcej pobudek. 🤔
Ta druga hulajnoga to podróba, jest napisane scoot and drive, a oryginał to Scoot and ride 😉KarolinaMaria, Tajka lubią tę wiadomość
-
Tajka, zgadzam się z Lalią, u nas nad ranem sen też zawsze słaby, kręcenie się, pobudki co chwilę. Wydaje mi się, że nie ma co pochopnie zabierać tej butelki mleka. Czytałam co Twoja pediatra mówiła o kolacji. Wg mnie teoria 'sytej kolacji' się nie sprawdza. Matylda je kolację od dawna, a i tak przed snem wisiała na piersi, a teraz potrafi wypić 250 ml MM. Popatrz na Julka od Emdar, on do tej pory potrafi w nocy wyzerować butlę mleka, a ma zaraz 2 latka.
Lalia, Tajka lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ja potrzebuje detoksu jakiegokolwiek dlatego na pod konic miesiąca zabieramy dzieci na termy do szaflar chociaż tyle się wyrwę bo mam serdecznie dość wszystkiego moja matka powinna iść swoją sytuację przepracować u psychologa bo staje się coraz bardziej wredna wczoraj pół dnia przez nią przepłakałam a poszło o to że powiedziałam jej że jak może jeździć po galeriach handlowych to w niedzielę zabieramy ją do kościoła. Potworną awanturę mi zrobiła i powiedziała przy tyn najgorszą możliwą dla mnie rzecz czyli że to że straciłam ciążę to jest wyłącznie moja wina bo nikt normalny nie zachodzi w ciąże pól roku po porodzie więc zrobiłam to sobie na własne życzenie. Uporałam się z tą sprawą o tu mamusia musi szpilę wbijaćDawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Herbatko, nie błysnę jak Ci napiszę, że potrzeba czasu 🤣 widzę, że Twoja szefowa jest jak moja Mati, Mati w jej wieku też interesowała się wszystkim, tylko nie zabawkami, podobnie z książeczkami. Pomału się to zmieniało i teraz potrafi się czymś zająć na dłużej, np. domkiem Dumel (to jest naprawdę fajna zabawka, porządna i taka na dłużej), spacerami z garnkiem w ręku, piłeczkami. Wczoraj dała sobie przeczytać Kicie Kocię u dentysty. Szok! 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2022, 09:41
ZielonaHerbata lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Tajka z tego co kojarzę to od dawna pisałaś, że Maja kręci się w nocy, pręży, robi bąki. Więc może tak ma bo to chyba jest od dawna ? Chyba że pisałaś już o tym kilka razy ale jest to bardziej cykliczne niż ciągle.
Chyba nawet zmienialas jej mleko. Być może taki nocny kreciolek z niej 😁
Też mi się wydaje że jest jeszcze za mała aby odmawiać jej nocnego karmienia.
-
Dzięki dziewczyny za polecajki zabawkowe. Jasne wiem, że nie ma uniwersalnej zabawki, która kochają wszytskie dzieci i wiem że to metoda prób i błędów lub kwestia czasu😁
Po prostu luźno pytałam w ramach inspiracji.
U nas w sumie chwilę uwagi zabiera ganuszek klocuszek albo zwykłe gary i łyżki. Lubi też pianino bo zawsze śpiewa i tańczy.
A tak to w sumie głównie wspinanie ja teraz interesuje. Chyba muszę się z nią wybrać na jakaś salę zabaw aby się wyszalala.
Domek Dumel może podrzuce jako pomysł prezentowy na roczek -
A ma ktoś basen z pileczkami ? 😁😁
Nad tymi bujanymi konikami na kółkach też myślę ale jakoś mnie do końca nie przekonują. Może dlatego, że jeszcze nigdy nie widziałam aby jakieś dziecko to miało w moim otoczeniu 😁
Ale na pewno na roczek chce auto-jeździk bo to chyba mają wszytskie dzieci w mojej rodzinie i wszytskie tym się bawią.
Zulu właśnie też myślę o kuchni ale wydaje mi się, że jeszcze jej nie ogarnie więc to raczej później
A jeśli chodzi o autka, to ostatnio byliśmy u koleżanki i oni mają syna 3lata i miał pełno aut, takich dość sporych. Głównie traktory I szefowa bardzo się nimi interesowała ale pewnie dlatego, że to coś zupełnie innego. -
Clover-chodziłam z Mala do te samej fizjo co Wy z Olkiem i wiem o jakiej zabawce mówisz 😁😁
Mi samej podobało się jak te wody trabily, tym bardziej, że zostało to odkryte spontaniczne i później też tylko w nie dmuchala 😅
A jeszcze chodzicie do tej fizjo, jak efekty ? -
Meggi110818 wrote:U Nas pojawiła się wczoraj wysypka. Za godzinę lekarza mamy. Leukocyty bardzo nisko. Albo to nie angina, a munonukleoza i wysypka po antybiotyku, albo 3 dniówka, ale nic nie tłumaczy wtedy zawalonego gardła 😔
-
Tajka wrote:Dziewczyny, kiedyś pisalyscie o tej hulajnodze scoot and ride. To jest ta?
https://babyhit.pl/product-pol-44310-Scootandride-Highwaykick-1-2w1-Jezdzik-i-Hulajnoga-1-5-Lat.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN
A czemu ona jest tak polecana?
Szukam czegoś na roczek dla Mai.
Jeszcze myślałam o tym jeździk bujaku, też chyba macie. Chyba Lalia? Sprawdza się? Myslicie, że ten będzie ok? Czy czegoś mu brakuje 😀
https://allegro.pl/oferta/bujak-bambi-jelonek-jezdzik-na-biegunach-melodie-11442018811Ja jestem Grażyna i Marta dostanie używaną biegówkę 😂
-
Lalia wrote:Tajka, nie wiem jak u Mai i innych dzieci, ale u nas nad ranem bardzo długo ten sen był najsłabszy i było zawsze najwięcej pobudek. 🤔
Ta druga hulajnoga to podróba, jest napisane scoot and drive, a oryginał to Scoot and ride 😉
Dobra, nie zauważyłam 😀 dobrze, że jesteś 😀😘
Lalia lubi tę wiadomość