X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami

Ja tu ostatnio gosciem bywam, wpadne na chwilke i juz mnie nie ma. No ale praca, 4 dzieci, wogole zycie ostatnio mnie pochlania w 101 %.

Wczoraj Haris skonczyl roczek. Bylo pelno lez, radosci, usmiechow, wspomnien. Impreza sie udlala, byla kameralna tylko my. Haris z prezentu zadowolony.
    Chcialam wrzucic kilka zdjec z imprezy, ale cos nie idzie. Sproboje pozniej z domu.

Zycze wam Pieknego dnia

Lalia, Suszarka, Wik89, KarolinaMaria, Clover, emdar, Annia, MoTyLeK🦋, kic83 lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jak napisałaś że odkładasz starania to myślałam że masz na myśli rok czy dwa🙈 a tutaj 2 czy 3 miesiące 😅 ja liczę że teraz nam się uda, ale realnie wiem że to może potrwać dłużej.

Dziewczyny od kiedy warto kupić mini stolik i krzesełko, takie żeby dziecko mogło np "rysować"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 15:03

Annia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, wklejam posta, w którym parę dni temu odpisałam Anni. Matyldę nakarmiłam ostatni raz w piątek 05.02, w dużym skrocie: nocki o dziwo spoko, bez płaczków, zasypiała z tatą (a raczej na nim), a dziś nawet na mnie. Dni gorzej, na początku żałosne upominanie się, ja zaliczyłam lekki zjazd emocjonalny, ale jest już lepiej. Mati jest marudna i rozdrażniona do granic naszej wytrzymałości, ale ją rozumiemy, takie prawo odwyku. Odciągałam trochę pokarmu przez pierwsze 3 dni, teraz już nie muszę. Jest i tak o wiele lepiej niż sobie to wyobrażałam. A i jeszcze jedno zaskoczenie: dobę po odstawieniu zaakceptowała mm w butelce i teraz pije codziennie 😳

Mała aktualizacja: moje cycki niestety nie mają się już tak dobrze. Chyba umówię się na teleporadę po receptę na dostinex. Obawiałam się bardzo odstawienia, że będą ciężkie noce, a okazało się, że poszło nawet gładko. Gorzej z dniem, bo Mati nadal jest bardzo marudna, wkurza ją np przesunięcie zabawki o 5 cm. Nie ukrywam, że ostatni weekend dał mi w kość i dzisiaj z przyjemnością poszłam do pracy. No i problemy z zastojami też mnie trochę zaskoczyły. Za bardzo przeżywałam to co będzie w nocy, a nie pomyślałam o sobie. Ale samą akcję odstawienia oceniam bardzo dobrze, nocki się poprawiły, odzyskałam wolność i nawet planuję już wyjazd z przyjaciółką na weekend 😈

Było pytanie o 2 drzemkę, Matylda dopiero teraz z niej schodzi i to też daje nam w kość, bo popołudniu jest marudna, ale nie chce iść spać. Oczywiście brak drugiej drzemki nie gwarantuje, że zacznie chodzić wcześniej spać, bo póki co nie zaczęła 🤪

🦄 2021 r.
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko przepiękny bobas :) A te usteczka....sama słodycz :) Pierwszy raz chyba dopadła mnie mamnezja... hehe ale my raczej będziemy się starać o drugie bobo w przyszłym roku :)

Lalia a przypomnij kiedy Ty wracasz do pracy? Super, że macie plan :)

U nas tez weszła jedna drzemka ok 10/11 miesiąca i sobie chwalę, bo raz że tylko jedno usypianie a dwa wydaje mi się, że śpi mocniej, i jest bardziej wypoczęta, nie ma częstych pobudek, najwyżej raz, czasami dwa a śpi przeważnie 2 godz :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria jeśli masz możliwość finansową to poproś o Dostinex, on jest dużo droższy ale ma o wiele mniej skutków ubczonych.

Meggi ja też tak pomyślałam. 🙈

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dziewczyny 😂

Okres mi wrócił w styczniu, a starania przesuwamy na czerwiec, więc to pół roku 😂 dużo, nie dużo ale różnicy dwóch lat już nie będzie 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, dziś mam teleporadę z ginem, poproszę właśnie o dostinex. Jak wyglądało u Ciebie dawkowanie? Szybko poczułaś ulgę?

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Lalia jak napisałaś że odkładasz starania to myślałam że masz na myśli rok czy dwa🙈 a tutaj 2 czy 3 miesiące 😅 ja liczę że teraz nam się uda, ale realnie wiem że to może potrwać dłużej.

Dziewczyny od kiedy warto kupić mini stolik i krzesełko, takie żeby dziecko mogło np "rysować"?
    Myślę, że już teraz możesz. Marta już rysuje, ale ja jej daję kartkę i kredki na podłogę, bo na ministolik już nie mamy miejsca

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja nie biorę tego do siebie, bardziej w formie żartu to napisałam. Zwłaszcza że spanie u Igi to prawie od początku dramat 😁 ja bym mogła napisać że moja szwagierka ma super, bo zatka dziecko cyckiem i śpi dalej 🙈 ale wszystkie wiemy, że to niekoniecznie działa w ten sposób.

Lalia, fajnie napisałaś o różnicy wieku 👍 dodam od siebie że ja będę mieć dzieci rok po roku, moja siostra ma 6 lat różnicy i obie słyszymy komentarze na ten temat 😁 jedyna rada to robić po swojemu i nie oglądać się na innych, zresztą to działa we wszystkich aspektach macierzyństwa.

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:11

Lalia, KarolinaMaria, kic83 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:12

Suszarka lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Myślę, że już teraz możesz. Marta już rysuje, ale ja jej daję kartkę i kredki na podłogę, bo na ministolik już nie mamy miejsca

A jaki masz?
    Właśnie z Oliwką na podłodze rysuję. A dzisiaj w przychodni była i tam taki stolik i krzesełko i była mega zadowolona z siebie 😅

O ❤️
    Z ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za jakieś 2-3 miesiące będziemy kupować stolik, chociaż nie wiem, czy Olek będzie chciał przy nim siedzieć, zobaczymy. 😅 Szwagierka była niedawno że swoim ponad 2-letnim synem u psychologa i jednym z pierwszych pytań tej pani było, czy dziecko ma jakiś swój kącik ze stolikiem i krzesełkiem, gdzie może się zajmować jakimiś kreatywnymi zabawami, mowiła, że to ważne.

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy kupić zestaw z Ikei, stolik i 2 krzesła. Taki najzwyklejszy za 99 zł.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam staran. Mi jest bardzo ciężko pogodzić się z tym, że Mała będzie jedynaczka.

Bardzo chciałbym mieć dwójkę dzieci. Do tego uważam,że rodzeństwo to super sprawa i bardzo mi żal, że moja córka nie będzie miała kogoś bliskiego jak brat lub siostra.
    Niestety nasza historia ciąży i porodu jest jaka jest i to byłoby igranie z losem.

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko jaki cudny bobasek😍piękne jest to zdjęcie!

Suszarka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, dziś mam teleporadę z ginem, poproszę właśnie o dostinex. Jak wyglądało u Ciebie dawkowanie? Szybko poczułaś ulgę?
    2 dni, 1/2 tabletki 2 razy dziennie to była ta pełna dawka. Ja też miałam masakryczną nadprodukcję, więc brałam wcześniej Dostinex 1/2 tabl jednorazowo i wtedy pierwsze efekty były po ok. 12 godzinach. Jeszcze po tej pełnej dawce musiałam trochę odciągać co kilka dni (chyba co 2-3 dni) i po którymś odciągnięciu po około 2 tygodniach już się nie napełniły.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to będzie chwalpost. Byłam dzisiaj pierwszy raz w życiu na fitnessie na zajęciach i nawet nie byłam najgorsza. :D Nawet w czasach największego wytrenowania gdzie bez problemu robiłam najgorsze programy Chody i Jillian Michaels nie chodziłam na zajęcia zorganizowane ze względu na uraz z wfu w szkole, bałam się, że ktoś będzie mnie oceniać itp. A dzisiaj się przełamałam i nawet mi się podobało. :D

Aniu, spóźnione 100 lat dla Hariska!

Clover, MoTyLeK🦋, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ania81, Maminka89, Ounai, Ladyo, Ewa88 , Zulugula, patrycja92, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Anniu

Gratulacje odwagi i przelamania sie 👍👍👍

Annia lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wszystkiego najlepszego dla Hariska! 🎉🥰

Suszarko, piękna córeczka! Jakie ma usteczka cudne ❤

Ja mam niesamowitą mamnezję kiedy patrzę na takie zdjęcia, ale wiem, że na razie nie będziemy się starać o kolejne dziecko. Być może za rok albo jeszcze później się zdecydujemy, na razie nasza sytuacja finansowa i mieszkaniowa nie jest klarowna, więc nie myślimy o dziecku. Zmieniłam zdanie na temat różnicy wieku między rodzeństwem, kiedyś patrzyłam na to tylko przez pryzmat mojej więzi z bratem - on jest 5 lat ode mnie młodszy i nasza relacja jest bardzo słaba, więc myślałam, że zawsze tak musi być. Jednak na przykładzie Waszych wypowiedzi na temat Waszych dzieci już widzę, że nie jest to żadną regułą :) Mamy z mężem taką zasadę, że nie zgadzamy się na to, żeby "jakoś to było" i strasznie nas irytuje, kiedy ktoś twierdzi, że powinniśmy się teraz zdecydować i że jakoś to będzie. Nie jest to niczyją sprawą. Ale dla niektórych osób każda decyzja, jaką się podejmuje zawsze będzie zła i wszystko zostanie skomentowane 🤷‍♀️ Tylko, że nikt za nas dzieci nie wychowa i nie będzie nam dokładał do domowego budżetu, więc ja szybko ucinam próby rozmów o rodzeństwie dla Olka, bo to sprawa moja i męża, a nie wszystkich wokół ;)

Lalia, Suszarka, Ewa88 , Ania81, Annia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4736 4737 4738 4739 4740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: