X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami

Ja tu ostatnio gosciem bywam, wpadne na chwilke i juz mnie nie ma. No ale praca, 4 dzieci, wogole zycie ostatnio mnie pochlania w 101 %.

Wczoraj Haris skonczyl roczek. Bylo pelno lez, radosci, usmiechow, wspomnien. Impreza sie udlala, byla kameralna tylko my. Haris z prezentu zadowolony.
    Chcialam wrzucic kilka zdjec z imprezy, ale cos nie idzie. Sproboje pozniej z domu.

Zycze wam Pieknego dnia

Lalia, Suszarka, Wik89, KarolinaMaria, Clover, emdar, Annia, MoTyLeK🦋, kic83 lubią tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia jak napisałaś że odkładasz starania to myślałam że masz na myśli rok czy dwa🙈 a tutaj 2 czy 3 miesiące 😅 ja liczę że teraz nam się uda, ale realnie wiem że to może potrwać dłużej.

Dziewczyny od kiedy warto kupić mini stolik i krzesełko, takie żeby dziecko mogło np "rysować"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2022, 15:03

Annia, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość

O ❤️
    Z ❤️
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kic, wklejam posta, w którym parę dni temu odpisałam Anni. Matyldę nakarmiłam ostatni raz w piątek 05.02, w dużym skrocie: nocki o dziwo spoko, bez płaczków, zasypiała z tatą (a raczej na nim), a dziś nawet na mnie. Dni gorzej, na początku żałosne upominanie się, ja zaliczyłam lekki zjazd emocjonalny, ale jest już lepiej. Mati jest marudna i rozdrażniona do granic naszej wytrzymałości, ale ją rozumiemy, takie prawo odwyku. Odciągałam trochę pokarmu przez pierwsze 3 dni, teraz już nie muszę. Jest i tak o wiele lepiej niż sobie to wyobrażałam. A i jeszcze jedno zaskoczenie: dobę po odstawieniu zaakceptowała mm w butelce i teraz pije codziennie 😳

Mała aktualizacja: moje cycki niestety nie mają się już tak dobrze. Chyba umówię się na teleporadę po receptę na dostinex. Obawiałam się bardzo odstawienia, że będą ciężkie noce, a okazało się, że poszło nawet gładko. Gorzej z dniem, bo Mati nadal jest bardzo marudna, wkurza ją np przesunięcie zabawki o 5 cm. Nie ukrywam, że ostatni weekend dał mi w kość i dzisiaj z przyjemnością poszłam do pracy. No i problemy z zastojami też mnie trochę zaskoczyły. Za bardzo przeżywałam to co będzie w nocy, a nie pomyślałam o sobie. Ale samą akcję odstawienia oceniam bardzo dobrze, nocki się poprawiły, odzyskałam wolność i nawet planuję już wyjazd z przyjaciółką na weekend 😈

Było pytanie o 2 drzemkę, Matylda dopiero teraz z niej schodzi i to też daje nam w kość, bo popołudniu jest marudna, ale nie chce iść spać. Oczywiście brak drugiej drzemki nie gwarantuje, że zacznie chodzić wcześniej spać, bo póki co nie zaczęła 🤪

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko przepiękny bobas :) A te usteczka....sama słodycz :) Pierwszy raz chyba dopadła mnie mamnezja... hehe ale my raczej będziemy się starać o drugie bobo w przyszłym roku :)

Lalia a przypomnij kiedy Ty wracasz do pracy? Super, że macie plan :)

U nas tez weszła jedna drzemka ok 10/11 miesiąca i sobie chwalę, bo raz że tylko jedno usypianie a dwa wydaje mi się, że śpi mocniej, i jest bardziej wypoczęta, nie ma częstych pobudek, najwyżej raz, czasami dwa a śpi przeważnie 2 godz :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria jeśli masz możliwość finansową to poproś o Dostinex, on jest dużo droższy ale ma o wiele mniej skutków ubczonych.

Meggi ja też tak pomyślałam. 🙈

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dziewczyny 😂

Okres mi wrócił w styczniu, a starania przesuwamy na czerwiec, więc to pół roku 😂 dużo, nie dużo ale różnicy dwóch lat już nie będzie 😂

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, dziś mam teleporadę z ginem, poproszę właśnie o dostinex. Jak wyglądało u Ciebie dawkowanie? Szybko poczułaś ulgę?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi110818 wrote:
    Lalia jak napisałaś że odkładasz starania to myślałam że masz na myśli rok czy dwa🙈 a tutaj 2 czy 3 miesiące 😅 ja liczę że teraz nam się uda, ale realnie wiem że to może potrwać dłużej.

Dziewczyny od kiedy warto kupić mini stolik i krzesełko, takie żeby dziecko mogło np "rysować"?
    Myślę, że już teraz możesz. Marta już rysuje, ale ja jej daję kartkę i kredki na podłogę, bo na ministolik już nie mamy miejsca

age.png

age.png
  • Suszarka Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, ja nie biorę tego do siebie, bardziej w formie żartu to napisałam. Zwłaszcza że spanie u Igi to prawie od początku dramat 😁 ja bym mogła napisać że moja szwagierka ma super, bo zatka dziecko cyckiem i śpi dalej 🙈 ale wszystkie wiemy, że to niekoniecznie działa w ten sposób.

Lalia, fajnie napisałaś o różnicy wieku 👍 dodam od siebie że ja będę mieć dzieci rok po roku, moja siostra ma 6 lat różnicy i obie słyszymy komentarze na ten temat 😁 jedyna rada to robić po swojemu i nie oglądać się na innych, zresztą to działa we wszystkich aspektach macierzyństwa.

Lalia, Annia lubią tę wiadomość

Iga ❤️ 7.01.2021
    Jagoda ❤️ 7.04.2022
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:11

Lalia, KarolinaMaria, kic83 lubią tę wiadomość

• dmg111 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:12

Suszarka lubi tę wiadomość

• Meggi110818 Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Myślę, że już teraz możesz. Marta już rysuje, ale ja jej daję kartkę i kredki na podłogę, bo na ministolik już nie mamy miejsca

A jaki masz?
    Właśnie z Oliwką na podłodze rysuję. A dzisiaj w przychodni była i tam taki stolik i krzesełko i była mega zadowolona z siebie 😅

O ❤️
    Z ❤️
  • Clover Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My za jakieś 2-3 miesiące będziemy kupować stolik, chociaż nie wiem, czy Olek będzie chciał przy nim siedzieć, zobaczymy. 😅 Szwagierka była niedawno że swoim ponad 2-letnim synem u psychologa i jednym z pierwszych pytań tej pani było, czy dziecko ma jakiś swój kącik ze stolikiem i krzesełkiem, gdzie może się zajmować jakimiś kreatywnymi zabawami, mowiła, że to ważne.

Lalia lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My planujemy kupić zestaw z Ikei, stolik i 2 krzesła. Taki najzwyklejszy za 99 zł.

Lalia, Suszarka lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam staran. Mi jest bardzo ciężko pogodzić się z tym, że Mała będzie jedynaczka.

Bardzo chciałbym mieć dwójkę dzieci. Do tego uważam,że rodzeństwo to super sprawa i bardzo mi żal, że moja córka nie będzie miała kogoś bliskiego jak brat lub siostra.
    Niestety nasza historia ciąży i porodu jest jaka jest i to byłoby igranie z losem.

klz9df9hix7ly771.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Suszarko jaki cudny bobasek😍piękne jest to zdjęcie!

Suszarka lubi tę wiadomość

klz9df9hix7ly771.png
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, dziś mam teleporadę z ginem, poproszę właśnie o dostinex. Jak wyglądało u Ciebie dawkowanie? Szybko poczułaś ulgę?
    2 dni, 1/2 tabletki 2 razy dziennie to była ta pełna dawka. Ja też miałam masakryczną nadprodukcję, więc brałam wcześniej Dostinex 1/2 tabl jednorazowo i wtedy pierwsze efekty były po ok. 12 godzinach. Jeszcze po tej pełnej dawce musiałam trochę odciągać co kilka dni (chyba co 2-3 dni) i po którymś odciągnięciu po około 2 tygodniach już się nie napełniły.

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Annia Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to będzie chwalpost. Byłam dzisiaj pierwszy raz w życiu na fitnessie na zajęciach i nawet nie byłam najgorsza. :D Nawet w czasach największego wytrenowania gdzie bez problemu robiłam najgorsze programy Chody i Jillian Michaels nie chodziłam na zajęcia zorganizowane ze względu na uraz z wfu w szkole, bałam się, że ktoś będzie mnie oceniać itp. A dzisiaj się przełamałam i nawet mi się podobało. :D

Aniu, spóźnione 100 lat dla Hariska!

Clover, MoTyLeK🦋, Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Ania81, Maminka89, Ounai, Ladyo, Ewa88 , Zulugula, patrycja92, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Anniu

Gratulacje odwagi i przelamania sie 👍👍👍

Annia lubi tę wiadomość

• Clover Autorytet

Wysłany: 14 lutego 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, wszystkiego najlepszego dla Hariska! 🎉🥰

Suszarko, piękna córeczka! Jakie ma usteczka cudne ❤

Ja mam niesamowitą mamnezję kiedy patrzę na takie zdjęcia, ale wiem, że na razie nie będziemy się starać o kolejne dziecko. Być może za rok albo jeszcze później się zdecydujemy, na razie nasza sytuacja finansowa i mieszkaniowa nie jest klarowna, więc nie myślimy o dziecku. Zmieniłam zdanie na temat różnicy wieku między rodzeństwem, kiedyś patrzyłam na to tylko przez pryzmat mojej więzi z bratem - on jest 5 lat ode mnie młodszy i nasza relacja jest bardzo słaba, więc myślałam, że zawsze tak musi być. Jednak na przykładzie Waszych wypowiedzi na temat Waszych dzieci już widzę, że nie jest to żadną regułą :) Mamy z mężem taką zasadę, że nie zgadzamy się na to, żeby "jakoś to było" i strasznie nas irytuje, kiedy ktoś twierdzi, że powinniśmy się teraz zdecydować i że jakoś to będzie. Nie jest to niczyją sprawą. Ale dla niektórych osób każda decyzja, jaką się podejmuje zawsze będzie zła i wszystko zostanie skomentowane 🤷‍♀️ Tylko, że nikt za nas dzieci nie wychowa i nie będzie nam dokładał do domowego budżetu, więc ja szybko ucinam próby rozmów o rodzeństwie dla Olka, bo to sprawa moja i męża, a nie wszystkich wokół ;)

Lalia, Suszarka, Ewa88 , Ania81, Annia lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4736 4737 4738 4739 4740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ