X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do obrzezania, moi 3 synowie sa. Odbywa sie to u chirurga pod odpowiednia iloscia znieczulenia. Maluchy nie czuja tego pozniej. A skorka sama odpada jak obumrze.
    Nie mialam nigdy problemow z zapaleniami, cala 3 rosnie zdrowo. I jakos nic im nie jest. Higene miejsc intymnych jest wtedy latwo utrzymac.
    Ale kazdy powinnien robic to co uwaza za sluszne. I ja nie doradzam tego jako jedynej slusznej sprawy.

Annia, KarolinaMaria, Lalia, emdar, Zulugula, Ewa88 , Nowastaraczka lubią tę wiadomość

• veritaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie wydaje ze samo obrzezanie jest bardzo w porządku bo o wiele latwiej utrzymac higiene po prostu. Nie wnikam w aspekt kulturowy.

Aniu no u nas byla krew bo po prostu pediatra zerwal to zbyt gwaltownie.... Tragedia. Postepowanie chirurga u Was wydaje mi sie jak najbardziej ok.

Karolina ja zauważyłam ze moj syn zle spi kiedy jest taki niedospany. Generalnie im krócej spi q nocy tym gorzej spi w dzien, tym znowu gorzej w nocy itp. Wiem ze to dziwne ale tak to u nas działa. Aczkolwiek nie wiem co Ci doradzić. Moze musisz po prostu przeczekać i to taki etap.

Ania81 lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania81 wrote:
    Kochana moze dluzej, sprawdzona w zyciu ☺️☺️☺️☺️
    Właśnie miałam Ciebie na myśli Aniu, ale nie chciałam tak wywoływać do tablicy. :D :D :D Dziękujemy za info! :D

Ania81, Suszarka lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 21:04

💙
    💗
  • Clover Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaa, dla mnie to, co piszesz o spaniu właśnie w ogóle nie jest dziwne, bo u nas jest identycznie 😅 Jeśli w ciągu dnia Olek śpi mało, to sen nocny też zazwyczaj jest gorszy i na odwrót. Jeżeli ma krótkie i nieefektywne drzemki w dzień, to już wiem, że wieczorem wprawdzie zaśnie szybko i bez problemów, ale będzie się rzucał przez sen i co chwilę budził. Często jest też tak, że budzi się wtedy na przerwę nocną, tak, jakby sobie tę pierwszą część snu nocnego potraktował po prostu jako kolejną drzemkę 🧐

06.02.2021 👶💙

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jesli chodzi o spanie to nie ma reguly moze byc dobra drzemka w ciagu dnia a noc do niczego, albo dobra. Tak samo jak spi w ciagu dnia malo to w nocy jest roznie.
    Ogolnie ja to czuje sie jak zombie przez to. Dzis spalam moze 2h, teraz w pracy zlopie kolejne wiadro kawy. Nie ma lekko, ale moze kiedys bedzie lepiej i tego sie trzymam.

• emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Zulu, jeszcze bym tę 4.30 przebolała, jakby Matyldziak zasypiał o 19, ale ona zasypia ok. 22 🤦‍♀️ tylko błagam, nie piszcie mi o rutynie, rytmie dnia itd. Jeśli jakimś cudem zaśnie przed 21, to pobudka w środku nocy murowana. Ostatnio zrezygnowała z drugiej drzemki, a i tak zasypia późno 😵
    Po raz drugi dziś łącze się z Tobą w doli i niedoli matki:( Julek potrafi zasnąć o 22:00, budzi się w nocy 2 albo 3 razy, na dobre wstaje o 6🥺 W dzień śpi tak godzinę do półtorej. Nawet dziś pytałam się naszej pediatry na bilansie czy on nie śpi za mało jak na dwulatka. Odpowiedziała,że niestety norma snu u dzieci jest baaardzo szeroka i Julek się w niej mieści 🙄. Podobnie jak Ty, agresywnie wręcz reaguję na hasła "rutyna i rytm dnia"😁.

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieśpiące mamy przesyłam Wam dużo siły i dobre podwójne espresso, wiem co czujecie. Znam tą frustrację. Znam te myśli w środku nocy. Wiem jak to słabo wpływa na związek. Wysyłam promyczek nadziei, że może i u Was w końcu się to zmieni. Dla Emdar to nie podwójne espresso, ale cały dzbanek. 😘

emdar, KarolinaMaria, Zulugula, Ania81, Ewa88 , Wik89, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zauważyłam ze moj syn potrzebuje ok 13h snu na dobę zeby dobrze funkcjonowac.
    zlobek troche nam pomógł ustawic rutyne.
    Zazwyczaj wstaje o 6.30. W zlobku ida spac przed 12. Mojemu synowi w domu ciezko do 12 wytrzymac... Zazwyczaj o 10.30.jest juz do spania tam jakos daje rade. W zlobku spi 1h. Wracamy do domu i od 17.30 chce mu się spac i jest walka o przetrwanie ale nie poloze go o tek godzinie na drzemke bo wiadomo... Zasypia przed 19 w 3 sekundy. Doslownie 😅
    Najgorszy czas miedzy ta 17.30 a 19. Tanczyc nie mozemy bo zasnie, nosic nie mozemy bo zaśnie. No ciezko jest 😅😅
    W nocy sie budzi kilka razy. Nie wiem ile, bo karmie go na śpiąco. Ostatnio obudzil sie tylko 2 razy i to byl szok a te noc zapamietalam 😆

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 15:24

emdar, Wik89 lubią tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Ja bym się nie zdecydowała, bo to wg mnie okaleczenie. Jak syn dorośnie to niech ewentualnie sam sobie ucina co tam chce i mnie w to nie miesza😛 a tak serio wydaję mi się, że w dorosłym życiu facet może mieć totalnie uzasadnione pretensje do rodzicow, przeciez nikt noworodka nie pyta o zdanie
    To ja mam identyczne zdanie. Jak będzie dorosły to niech tam sobie ucina czy powiększa( chociaż mąż uparcie twierdzi,że nie będzie musiał..po ojcu🤣🤣🤣)co chce.

Lalia, Annia, KarolinaMaria, Zulugula, Ania81, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia wrote:
    Nieśpiące mamy przesyłam Wam dużo siły i dobre podwójne espresso, wiem co czujecie. Znam tą frustrację. Znam te myśli w środku nocy. Wiem jak to słabo wpływa na związek. Wysyłam promyczek nadziei, że może i u Was w końcu się to zmieni. Dla Emdar to nie podwójne espresso, ale cały dzbanek. 😘
    Dziękuję kochana ❤. U nas i tak jest już o niebo lepiej niż było np.rok temu, ale nadal jak słyszę słowa autentycznego zdziwienia od ludzi, że Julek mimo dwóch lat nadal słabo śpi to mam mord w oczach 😤🥴. Wiem,że to wszystko minie i po prostu wzięłam to na przeczekanie. Ale nie ukrywam,że przyczyniło się to do mojej decyzji o przedłużeniu wychowawczego. Jakbym miała po takiej nocy jak dziś, siadać do kompa to bym wyła w głos 🙄

Wik89, Suszarka, Annia lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vertitaa, 13 h snu!!! Ale zazdro! Mój Julek jak śpi 10h ( łącznie) to otwieram szampana.

veritaa lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annia, Mati zasypia z nami w łóżku i nigdzie jej nie przenosimy. Nigdy jej nie przenosiliśmy, za duże ryzyko 🤭

Rok temu nie sądziłam, że to kiedyś napiszę: można się przyzwyczaić do takich nocy. I tak jest lepiej, bo po odstawieniu ma dłuższy pierwszy set, dla mnie 4h nieprzerwanego snu jeszcze do niedawna było dobrem luksusowym.

Wik89, Annia lubią tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Annia, Mati zasypia z nami w łóżku i nigdzie jej nie przenosimy. Nigdy jej nie przenosiliśmy, za duże ryzyko 🤭

Rok temu nie sądziłam, że to kiedyś napiszę: można się przyzwyczaić do takich nocy. I tak jest lepiej, bo po odstawieniu ma dłuższy pierwszy set, dla mnie 4h nieprzerwanego snu jeszcze do niedawna było dobrem luksusowym.

To prawda granica sie bardzo przesuwa...
    ja tak mam ze Starszą corka. Kiedys bylismy zadowoleni bardzo jak zasypiala o 20, pozniej 21.. Teraz jak zasnie przed 22 to z mezem kiwamy glowami ze nie jest zle 😆😆

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emdar wrote:
    vertitaa, 13 h snu!!! Ale zazdro! Mój Julek jak śpi 10h ( łącznie) to otwieram szampana.

Ach mam nadzieje ze szybko go otworzysz a i Julek Cie zaskoczy jeśli chodzi o sen :)

Na "pocieszenie" ze starsza corka walczymy niejednokrotnie w dzien powszedni do 23.... Wiec ech.

emdar lubi tę wiadomość

Synek styczeń 2021
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2022, 21:04

💙
    💗
  • Annia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

To już nie mam żadnych złotych rad. ;) Trzymajcie się dzielnie z L.!

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tych dobrych wieści dzisiaj....
    To Majeczka zrobiła pierwsze dwa kroczki 🤩💪
    Ostatnie kilka dni nieśmiało po jednym coś próbowała a dzisiaj już dwa ❤️

Dbajcie o siebie dziewczyny i o wasze rodziny. Cieszmy się każdą chwilę i ją doceniajmy.
    Mi się w głowie nie mieści co tam się dzieje. XXI wiek... Nie wyobrażam sobie tego przechodzić. Staram się nie oglądać, bo strasznie to przeżywam. Moje rodzinne miasto jest 6 km od obwodu kaliningradzkiego.
    Nie wiem co zrobimy jak zadzieje się coś u nas, ale też myślę o wyrobieniu Mai dowodu i paszportów i ewentualnej migracji do UK, bo tam mam rodzinę. Choć mocno wierzę, że nie będzie takiej potrzeby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2022, 18:23

Wik89, Ulaa, Lalia, Nowastaraczka, emdar, dmg111, Ewa88 lubią tę wiadomość

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Tajka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja cały tydzień miała jedną drzemkę. Wstaje ok 6.30, drzemka ok 11 do 12. - 13 i spać ok 19. Ale słabe mega noce, jakoś dziwnie się budzi, bo się kręci bardzo, jakby chciała zasnąć a nie mogła i za chwilę krzyczy i płacze. I tak co godzinę. No a nad ranem to już wiadomo, bączki i kręciołki 😊 i już się zastanseiam, że może za szybko ta jedna drzemka i dlatego jeszcze słabsze noce 🤔

12.08.2020 - ⏸ (15dpo, 2gi cykl stymulowany clo, 3ci cykl po drożności, 15cs)
    27.04.2021 - nasz cud 🥰 3700g, 57 cm, 41tc
    19cd062133.png

31.03.2022 - ⏸️
    Będzie dzidziuś 👣👶
    2534e96399.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2022, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja Marta chyba się zbiera do rezygnacji z drzemki w dzień. Ciocie ze żłobka mówią ze trudno ja uśpić i siedzi i opowiada coś a potem śpiewa dzieciom 😂

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
‹‹ 4770 4771 4772 4773 4774 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ