Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeszcze podpowiem w temacie Scott and Ride, że z obserwacji widzę,że większość dzieci raczej ogarnia go dopiero koło 1,5 roku do dwóch nawet. Nawet mój Julek,który motorycznie jest bardzo do przodu, pokochał go dopiero jesienią zeszłego roku( czyli miał skończone 1,5 roku). Wcześniej to była taka o sobie zabawka na 2 minuty.
Edit: są dzieciaki,które w ogóle nie będą z niego korzystać bo to po prostu nie ich forma aktywności ( osobiście znam dwoje maluchów, których zupełnie nie interesują jeździki/rowerki/hulajnogi). Wiecie, jak to dzieci, nie ma jednej sprawdzonej zabawki, którą wszysykie pokochają.
Zulu, gratuluję kolejnego etapu macierzyństwa 👏👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2022, 14:17
Ounai lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula, dzięki za wytłumaczenie. My ten scoot and ride odpuszczamy, myślę że za rok kupimy mu zwykły rowerek biegowy.
Gratulacje z okazji odstawienia Tomka! Też muszę się zabrać za to kiedyś, ale ciężko mi podjąć ostateczną decyzję 🙊Zulugula lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Emdar Ty to mądra kobita jesteś. Właśnie jest tak jak mówisz i tez wiem, że są osoby które moja decyzję określą mianem wymówki ale mam to gdzieś.
Co do dzieci które nie lubią tego typu aktywności to mój Tymek taki jest. Hulajnoge i biegówkę polubił mając 3 lata. Ale wyjście na rower jest dla niego niczym kara. Moja teściowa z uporem maniaka kupowała mu rowerki, hulajnogi a potem dziwiła się, że jego w ogóle to nie interesuje. Za to Marta jak tylko zobaczyła w sobotę w sklepie rowery to dostała istnego szału i trudno ja było oderwać od tego działu 😂emdar lubi tę wiadomość
BOY 2015
GIRL 2020
CB 2025 💔 -
Zulugula wrote:Co polecacie do czyszczenia kanapy? Środki, może jakies złote rady?
Do mocnych zabrudzeń tylko odkurzacz pioracy, a do takiego odswiezenia to ja rozpuszczam kapsułkę od zmywarki w wodzie, szmatkę zakladam na pokrywkę od garnka i jade dywan i kanape raz na 1-2miesiaceZulugula, Tajka, Lalia, dmg111 lubią tę wiadomość
🔸28 lat
Dziś rano pochwaliłam frekwencję Julka w żłobku. No i mamy bostonkę. W grupie w żłobku była już w zeszłym tygodniu, jakoś się łudziłam że nas ominie....🥴 Tyle dobrze, że ( póki co) nie ma gorączki ani nic poza paroma krostkami na stopach. Zobaczymy jak rano będzie.
Ounai lubi tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulugula wrote:Co polecacie do czyszczenia kanapy? Środki, może jakies złote rady?
-
ZielonaHerbata wrote:Mamity, czy Waszym zdaniem warto kupić wkładkę antypotowa do spacerówki? Czy to raczej zbędny bajer ?
Czy macie jakieś które faktycznie są godne polecenia ? Chyba kiedyś przewijaly się tutaj wkładki z beztroski, o ile dobrze pamiętam. -
Ja się podpisuję pod wypowiedzią Clover, też mam wkładkę z Beztroski i ona rozwiązała problem pocenia się dziecka w wózku. Dobrze wydane pieniądze
jedyny minus to czas oczekiwania, pamiętam że w zeszłym roku się dość długo czekało na wkładki dedykowane, a mnie jeszcze ten czas przeciągnęli.
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Herbata, my na spacerówkę przeszliśmy w lipcu, mamy wkładkę dedykowaną do wózka z Jelonek Decor, z jednej strony mamy muślin (wiosna/lato) a z drugiej bawełnę premium (jesień/zima). Moim zdaniem to must have, bo po pierwsze materiał z wózka jest sztuczny i dziecko się bardziej poci, a jak Ci się spoci w wkładce (przy upałach to nieuniknione) to przynajmniej możesz wyprać wrzucając do pralki i tego samego dnia będzie sucha. Ta możliwość prania wkładki (zamiast całej tapicerki) jest ekstra, bo dziecko kruszy jedzeniem, chlapie wodą, a w brzydką pogodę brudzi butami podnóżek
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Zulu, gratuluję odstawienia!! Super, że tak gładko poszło 💪
My się karmiliśmy 14 miesięcy i gdyby nie to że przypadkiem Olek po prostu przespał noc bez karmienia, to pewnie nadal byśmy się karmili, tylko stwierdziłam że skoro on jakoś "dał znać", że jest gotowy to to wykorzystam. Cieszę się, że to było takie nieplanowane i spontaniczne, bo nie zdążyłam się rozczulić, zrobić "ostatniego oficjalnego karmienia" i pożegnania cyca, bo na pewno bym płakała, bo mega lubiłam ten nasz czas i przytulki i jak zasypiał w trakcie karmienia ❤️ a tak to poszło wszystko tak naturalnie i trochę smuteczek a trochę duma 😁
Irysko, myślę że przyjdzie taki czas że albo Michaś da znać, albo Ty poczujesz, że to już wystarczy 👌
Suszarko, super że zeszliscie z nocnych karmień 💪 ja nie karmię piersią Olka od nieco ponad miesiąca, to przez ten czas pił mleko w nocy może 5 razy, ale ostatni raz chyba ponad tydzień temu. Czasami w nocy wypije kilka łyków wody. Mleko pije zazwyczaj wtedy kiedy np o 2 w nocy robi sobie 2h przerwy 😂 ale to (tfu tfu!) zdarzyło się już jakiś czas temu 😅Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość