X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lalia, nie uraziłaś mnie wcale, a wcale ;)

Widzę, że buntowników na wątku nie brakuje 😳🤣

Lalia lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska dzięki za odpowiedź, pani stomatolog potwierdziła. Tak, że dzisiaj odstawiania nie będzie 😂

Nowastaraczka, żeby nie było. Rozumiem Twoje podejście, czasami trzeba po prostu wybrać lepsze dobro.

Jejku, jaką ja dzisiaj jestem zmęczona. Jak to dobrze, że jutro już piątek

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Annia Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Irysko, na pewno się przekona... Kiedyś. ;) U nas trwało to kilka miesięcy, a teraz w domu mam fashionistę co każde buty z szafy przymierza i w każdych chodzi bądź próbuje chodzić (wiecie obcasy dla 1.5 roczniaka to nie jest łatwizna ;)).

Lalia, Iryska, Ewa88 , KarolinaMaria, Ounai, dmg111, Clover, emdar, kic83 lubią tę wiadomość

Mikołaj 💗 07.09.2020
    Adam 💗28.05.2023
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko a od kiedy dajesz Polę do żłobka? Ja też idę na spotkanie w przyszłym tygodniu ale chcę córkę dać jakoś od wakacji. Cały czas mówiłam wszystkim, że moje dziecko pójdzie do żłobka, w sumie z każdą aferką córki sobie tak myślałam po cichu, a dzisiaj jak dyrektorka dzwoniła i zaprosiła na rozmowę i podpisanie umowy to mi jakoś tak przykro :( że to już...

U nas też aferki w kąpieli, ale w druga stronę :) dziecko mi nie chce wyjść z wanny, uwielbia mycie głowy i spłukiwanie :)

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Herbatko polecam wozić córkę przodem do świata, u nas to pomogło :)

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Anetko a od kiedy dajesz Polę do żłobka? Ja też idę na spotkanie w przyszłym tygodniu ale chcę córkę dać jakoś od wakacji. Cały czas mówiłam wszystkim, że moje dziecko pójdzie do żłobka, w sumie z każdą aferką córki sobie tak myślałam po cichu, a dzisiaj jak dyrektorka dzwoniła i zaprosiła na rozmowę i podpisanie umowy to mi jakoś tak przykro :( że to już...

U nas też aferki w kąpieli, ale w druga stronę :) dziecko mi nie chce wyjść z wanny, uwielbia mycie głowy i spłukiwanie :)
    Plan jest aby od kwietnia.
    To jest żłobek prywatny z dofinansowaniem ale my nie mamy miejsca na dofinansowsnie. Jesteśmy 12 s kolejce, ale jest szansa że od września już wskoczy na miejsce z dofinansowanie.
    Mnie też serce boli, ale.mniej niż 2 miesiące temu gdy były pierwsze plany aby ją dać do żłobka.
    Generalnie u nas plan był taki aby Pola.poszła do żłoba od września a maj, czerwiec zajmowała sie nią teściowa (bez poniedziałków), lipiec sierpień moja mama. Natomiast przranalizowaliśmy sobie to i dla mnie to będzie chyba zbyt duży stres aby co tydzień zastanawiać się co będzie w poniedziałek, mój mąż pracuje różnie, ciężko liczyć na niego aby było w 100% pewne że on np będzie miał wolne pół poniedziałku, dodatkowo do jego obowiązku będzie należeć odwożenie Poli. Do teściowej odwoziłby ją pewnie na 9-10 jak miałby luźniejszy dzień. Ciężko byłoby mi wtedy pracować bo mamy bardzo.małe mieszkanie. Kolejne 2 miesiące były by też takie improwizowane bo albo ja bym była u mamy 100 km od wrocławia albo ona u nas i spała w salonie. Też średnio widzi mi się takie kombinowanie. Później we wrześniu miałabym tylko 2 tyg urlopu na jej adaptacje a dając ją teraz będę miała ponad miesiąc.
    Jeśli Pola nie będzie się nadawać to wrócimy do starego planu opieki babć, ale chyba musimy spróbować.
    Generalnie ten nasz wcześniejszy plan byłby do zrealizowania tyle że ja czuje że będę w ciągłym stresie jak zorganizować każdy tydzień a mam dość permanentnego stresu. Z drugiej strony mam takie poczucie że kombinuje ze żłobkiem mając alternatywę babć.
    A z trzeciej steony to każda z mam tutaj chwali sobie żłobek więc myślę że nie będzkemy żałować.
    Co prawda serce mi się kraja że kończy się nasz wspólny czas w domu, że być może już nigdy takiego czasu nie będzie, że jakby nie patrzeć to Pola już zaczyna "edukację" a jest takim maluszkiem ale chyba muszę pozwolić jej "dorosnąć" bo nie wiem kto tu jest na to mniej gotowy - ja czy Ona.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa, to Twoja córcia identycznie jak mój Olek 😅 On wrzeszczy jak go wyciągam z wanny, najchętniej by się kąpał jak najdłużej, uwielbia też właśnie polewanie wodą głowy, a czasem nawet sam sobie pryska prosto w twarz z tych gumowych zabawek do kąpieli 🤣 To po mężu, ten to też by się mógł ciągle w wodzie moczyć. W końcu dwa wodniki 🤣 Ja tam raczej preferuję szybki prysznic 😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 21:22

Ewa88 lubi tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Niektórym dzieciom to nie pomaga 😂 Mojemu starszemu wystarczyłoby kupić wygodny wózek i mógł z viego Vie wychodzić, uwielbiał w nim spać i jeździć. Marty Priama sprzedaliśmy jak jeszcze nie miała roku, a wózek zabieramy tylko do galerii żeby nie musieć nosić zakupów i kurtek. W niedzielę zrobiła ponad 3km na nogach. W żłobku ciocie też mówią, że idzie za rączkę obok wózka.

Btw, zdecydowaliśmy się kupić Marcie normalną, dwukołową biegówke. Niestety wybór był niewielki ze wzgledu na jej wzrost i w końcu wypatrzyłam kinderkraft. Jutro albo w sobotę maz pojedzie kupić. Stwierdziłam, że zaryzykuję jak koleżanka pokazała mi miesiące starszego od Marty synka jak śmiga na biegowce. Dam znać czy ogarnęła temat. Ba! Nawet filmik wrzucę jeśli się jej uda

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetka jak dla mnie opcja babc to jest dopiero stres. Pola nie miałaby żadnej rutyny. Raz zajmowałabym zajmowałabym nią Ty zraz tata, raz jedna babcia a raz druga. Raz w domu a raz u babci. A każdy z Was zajmowałby się via inaczej. Nie mówiąc już o tych poniedziałkach. Ja np uważam że z takim małym dzieckiem nie da się zdalnie pracować. Owszem, można pooszukiwac że się coś robi, ale jesli masz naprawdę dużo do zrobienia, tak na bite 6h pracy lub więcej to dla mnie to jest niemożliwe żeby przy dwulatku si3 skupić i jak np mam Marte w domu to biorę po prostu urlop, a nie home office.
    Nie miej wyrzutów sumienia. Żłobek to naprawdę nic złego :)

Zulugula, emdar lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko czuję dokładnie to samo, że kończy się jakiś etap, który może już nigdy nie nastąpić, że moja mała dziewczynka pójdzie powoli w świat :( ehhhh chyba walnę się w łeb

Anet.kaa lubi tę wiadomość

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Anetka jak dla mnie opcja babc to jest dopiero stres. Pola nie miałaby żadnej rutyny. Raz zajmowałabym zajmowałabym nią Ty zraz tata, raz jedna babcia a raz druga. Raz w domu a raz u babci. A każdy z Was zajmowałby się via inaczej. Nie mówiąc już o tych poniedziałkach. Ja np uważam że z takim małym dzieckiem nie da się zdalnie pracować. Owszem, można pooszukiwac że się coś robi, ale jesli masz naprawdę dużo do zrobienia, tak na bite 6h pracy lub więcej to dla mnie to jest niemożliwe żeby przy dwulatku si3 skupić i jak np mam Marte w domu to biorę po prostu urlop, a nie home office.

Właśnie słyszałam podobnie, że w przypadku ciągłych zmian opiekunów dziecko nie ma rutyny, jedna babcia pozwoli na wyciąganie rzeczy z szafy, druga zabroni i dziecko głupieje :)

Ounai, emdar lubią tę wiadomość

• ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    No właśnie u nas od tego momentu zaczęły się dramaty wozkowe.
    Cały czas jeździła w spacerowce z zestawu 2w1. I właśnie była przodem do mnie i było spoko.
    Tydzień temu kupiliśmy nowa spacerowka i ona jest tylko przodem do świata. I jest płacz i marudzenie. Nawet jak idę bokiem i ciągle do niej mówię aby wiedziała że jestem. Wydaje mi sie że to nie w tym tkwi problem.

klz9df9hix7ly771.png
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ouinai a miałam właśnie pytać czy już kupiłaś ten jeździk cariboo bo widziałam gdzieś ten miętowy na promce i to tego jest miętowy kask :) słodki zestaw, sama się zastanawiam czy nie kupić...

• Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    No właśnie u nas od tego momentu zaczęły się dramaty wozkowe.
    Cały czas jeździła w spacerowce z zestawu 2w1. I właśnie była przodem do mnie i było spoko.
    Tydzień temu kupiliśmy nowa spacerowka i ona jest tylko przodem do świata. I jest płacz i marudzenie. Nawet jak idę bokiem i ciągle do niej mówię aby wiedziała że jestem. Wydaje mi sie że to nie w tym tkwi problem.

Kurcze to może faktycznie woli patrzeć na mamę niż na świat :) Albo chodzi o wózek...zdradzisz jaki kupiliście model?

• Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa ❤❤❤❤
    Masz rację z tą rutyną, innym zajmowaniem się, tym bardziej że babcie są zupełnie inne - żadna idealna. U jednej i u drugiej nie podobają mi się różne rzeczy.
    Jeśli chodzi o pracę to u mnie w zespole wiele się pozmieniało podczas mojej nieobecności, kiedyś mogłam poudawać że pracuje, teraz myślę że już tak nie będzie. Sam powrót do pracy to dla mnie stres, a jeszcze ta sytuacja z mieszaną opieką to wpędziłaby mnie chyba w nerwicę.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Ouinai a miałam właśnie pytać czy już kupiłaś ten jeździk cariboo bo widziałam gdzieś ten miętowy na promce i to tego jest miętowy kask :) słodki zestaw, sama się zastanawiam czy nie kupić...
    Właśnie wycofałam się bo wydaje mi się, że Marta da radę na 2 kółkach. Zwłaszcza że ona dosłownie we wszystkim naśladuje Tymka, a on będzie się teraz uczył jeździć bez bocznych kółek. Więc jak znam życie to ona będzie wrzeszczeć że też chce. Tak to właśnie wygląda. On wchodzi na zjeżdżalnie to ona wrzeszczy że też chce. On wspina się po rurkach to ona stoi pod, on wchodzi na krawężnik i ona za nim. On je hot doga to ona musi mieć swojego. I tej kolezanki syn właśnie tak samo się nauczył, bo ryczał że chce rower jak starszy brat.
    Natomiast jeśli nie ogarnie to kupię jej używany pukylino. A ten co jej znalazłam jest za 50zl więc nie będzie mi żal jeśli będzie musiał poczekać w piwnicy

Ewa88 lubi tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Dziękuję Ci za te słowa ❤❤❤❤
    Masz rację z tą rutyną, innym zajmowaniem się, tym bardziej że babcie są zupełnie inne - żadna idealna. U jednej i u drugiej nie podobają mi się różne rzeczy.
    Jeśli chodzi o pracę to u mnie w zespole wiele się pozmieniało podczas mojej nieobecności, kiedyś mogłam poudawać że pracuje, teraz myślę że już tak nie będzie. Sam powrót do pracy to dla mnie stres, a jeszcze ta sytuacja z mieszaną opieką to wpędziłaby mnie chyba w nerwicę.
    Dla nas mam te nasze dzieci sa takie malutkie. Nawet jak urosną. Dla mnie nawet Tymek wydaje mi się być ciągle malutki. Ja wiem po sobie, że najtrudniej jest podjąć ta decyzję. Też serce mi pękało. A teraz już chwalę sobie:) I nie muszę kłócić się z babciami że wychowują mi dziecko nie tak jak bym chciała 🤣 ewentualnie slucham przy odbiorze że był jakiś wypadek (Marta jest chyba najruchliwszym dzieckiem w grupie i nawet ciocie maja problem z upilnowaniem jej więc zdarza jej się zderzyć z jakąś zabawka półka czy kaloryferem, a raz wróciła ugryziona przez kolegę).

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 kwietnia 2022, 11:27

• Clover Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olek ma ostatnio straszną fazę na dinozaury. Jak widzi jakiegoś w książeczce czy bajce to bardzo się cieszy. Mamy niedaleko taki park dinozaurów i mini zoo, wybraliśmy się tam dzisiaj, bo pogodę mamy piękną. Olek był zachwycony, co chwilę robił zdziwioną minę, pokazywał palcem i mówił "dan-dan!" (w jego języku to oznacza dinozaur 😅). Bardzo mu się też podobały żywe zwierzęta, a w szczególności alpaki, orły bieliki i... kury 😁

1a3d2156a84f.jpg

2fd53d4692c6.jpg

Mój mąż mówi do mnie "dawaj, włożymy Olka do tej paszczy" 😅 Oczywiście żartował, przynajmniej mam taką nadzieję 🤣

Ladyo, Suszarka, Lalia, emdar, Nowastaraczka, dmg111 lubią tę wiadomość

06.02.2021 👶💙

age.png
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 25 marca 2022, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2022, 11:22

Anet.kaa, Ewa88 lubią tę wiadomość

💙
    💗
‹‹ 4818 4819 4820 4821 4822 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ