X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Agociorka , ząb tylko jeszcze się nie przebił przez dziąsełko.

Dziewczyny na answear jest -20%, można dziecku kupic taniej buciki ;)
    Zamowilam geoxy, bo z ccc spadają, jakby byly za szerokie, elefanty wydają mi się nie az tak lekkie i elastyczne. Oszaleje z tymi butami

Mam to samo :( Ricosty były za wąskie, emele mają za sztywny zapiętek, primigi za szerokie w kostce :( dzisiaj zamówiłam kolejne 10 par :P

Zulu a októrych z elefanten mówisz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 marca 2022, 12:10

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • Zulugula Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2022, 18:34

Ewa88 lubi tę wiadomość

💙
    💗
  • dmg111 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 22:16

Ounai, Nadzieja94, Nowastaraczka, kic83, KarolinaMaria, Zulugula, MoTyLeK🦋, Clover, Suszarka, emdar, Ewa88 , Belie lubią tę wiadomość

• Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    I kupiliście? Jesteście zadowoleni?

Tak, kupiliśmy w fotelikinfo jakies nam znizki dali i wyszlo chyba cos kolo 2300 (musialabym zerknac na paragon) plus matę pod niego . Tez mielismy taka sytuacje jak Wy ze albo ten albo nieobrotowy a roznica byla ok 200zl wiec wiadomka wzielismy obrotowego besafe. Na pewno jest wygodny bo Leoś nigdy fanem jazdy nie był a tu nawet kilka razy zasnął, wysuwa się też do spania. I teraz jak juz skonczył 16mies to obrócilismy go przodem bardzo nie chcialam bo mniej bezpiecznie ale jest spokojniejszy. 2razy wymiotowal przy dluzszej trasie jak jeszcze był tyłem wiec wydaje mi się ze moglo mu być niedobrze.
    Fajne są w nim też magnesy ze pasy sie pryczepiają jak sie wklada wijacego bąbla i potem cyk i zapięte. Regulacja pasów też spoko. No i ja juz wyprałam calą tapicerkę w pralce po akcji z rzyganiem i nie było z tym problemu. Drogi okrutnie ale co zrobić , ważne zeby bąbeliński był bezpieczny a podroze znosne 😆

Juz dopatrzyłam i doprecyzuje ze my mamy besafe izi twist i on tańszy ogolnie jest niż ten ktory mowisz no ale wciaz 2tys🥴

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 10:40

kic83, dmg111, Suszarka, emdar, Ladyo, KarolinaMaria, Clover, Ounai, Zulugula, Belie lubią tę wiadomość

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • Wik89 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy BeSafe tylem do kierunku jazdy i zastanawialam się, co z nogami dziecka przy jezdzie tylem, dziwne mi sie to wydawalo, bo te nogi sie przeciez zaraz przestana Guciowi miescic… Ale w artykulach w internecie czytam, ze to jak najbardziej ok ;)

https://foteliki-pod-lupa.pl/foteliki-tylem-do-kierunku-jazdy/co-zrobic-z-nogami-w-fotelikach-rwf-wydumany-problem/

emdar lubi tę wiadomość

II 2020 22 cs szczęśliwy
    👶 X 2020
    XII 2022 6 cs szczęśliwy
    👧 IX 2023
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie do polecenia jakaś książkę o radzeniu sobie z mamozą, buntami itp.? Mati zawsze była wymagająca, ale teraz przechodzi samą siebie, nie mogę się od niej odsunąć nawet na metr, bo jest drama, nawet mi się nie chce o tym pisać. Wy wychodzicie z maluchami na rower, na spacer, a ja tkwię głównie w domu, bo każde wyjście to awantura. Nie wiem, czy dobrze reaguję, może jest coś mądrego i wspierającego do poczytania 😔 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przy tacie i babci się tak nie zachowuje.

🦄 2021 r.
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 23 marca 2022, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowastaraczka, wiem jak to jest z buntującym się dzieckiem w czasie jazdy, ale zastanów się czy jednak Vie wolisz przewozić młodego tyłem. W jego wieku przy zderzeniu czołowym naprawdę może dojść do uszkodzenia kręgosłupa. Ja wozilam tak przodem Tymka bo o tym wtedy nie wiedziałam. Teraz słucham wrzasków Marty ale jeździ tyłem. Macie super bezpieczny fotelik, a mlody jest w wieku buntu dwulatka. Za niedługo przejdzie mu ten bunt i będzie Ci grzecznie jeździć tyłem, zobaczysz:)
    Naprawdę dla bezpieczeństwa dziecka różnica jest ogromna przy jeździe przodem i tyłem.
    Nie chcę krytykowałam, tym bardziej, że sama tak woziłam dziecko. Po prostu dzielę się wiedzą.

I polecam filmik

https://youtu.be/Sg5i9YInU64

emdar, Belie lubią tę wiadomość

BOY 2015
    GIRL 2020
    CB 2025 💔
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, ja polecam trzy pozycje: "Jak zrozumieć małe dziecko", "Nie, z miłości" ( klasyka w pedagogice), "Jak mówić,żeby maluchy nas słuchały". Ameryki tam nikt nie odkrywa(bo też i nie ma czego odkrywać), ale są fajnie i przystępnie napisane. Ale....cudownej recepty jak sobie radzić z emocjami dziecka( bo o nie, tak naprawdę u takich maluchów chodzi) nie ma( a szkoda 😉). Prawda jest taka,że dzieci do 4 r.ż. w większości bywają "trudne" w takim rozumieniu tego słowa, jak my dorośli, to rozumiemy. Tymczasem wedle dziecięcego pojmowania świata, one wcale nie są trudne,one po prostu uczą się świata, uczą się funkcjonowania w nim, relacji z mamą, tatą,dalszą rodziną, swoich reakcji na niezrozumiałe dla nich sytuacje( i tak, taką sytuacją może być dla nich próba wyjścia na spacer, kiedy one nie mają zupełnie na to ochoty, albo konieczność zmiany pieluchy itd itp). Tak naprawdę słynny dziecięcy bunt, to właśnie próby radzenia sobie w świecie, decydowania o sobie( pamiętacie kalosze Julka dwa dni temu?🤦‍♀️😂), przeżywanie pierwszych porażek ( przykład u nas z rana: złamany banan kiedy chciało się całego ). To,że to dla nas rodziców bywa męczące do granic obłędu jest zupełnie zrozumiałe, bo umówmy się większość z nas radzi sobie ze smutkiem,że chciało się na śniadanie jajka na miękko, ale wyszły na twardo ( mi właśnie dziś się taką niespodzianka" przytrafiła). No było mi lekko smutno( bo od wczoraj wieczorem myślałam o tych jajkach) ale nie urządzam z tego powodu afery na pół osiedla 😂. Co ja robię w sytuacji "buntu"? To zależy z jakiego powodu afera. Ale generalnie wyznaję zasadę: być przy dziecku, tłumaczyć, wspierać. Jak mi się aferzy np. przy ubieraniu, a musimy już wychodzić,to niestety nie dyskutuję w danym momencie, tylko po prostu wychodzimy i po drodze wyjaśniam dlaczego musiałam go ubrać na siłę itd itd...Pozwalam decydować w pierdołach typu te kalosze, albo że chce mieć dwie inne skarpetki. Wiem,że to w końcu minie,i liczę że moją wspierającą, ale i konsekwentną postawą pomogę mu przejść przez trudny dla niego czas. Ale naprawdę rozumiem Twój poziom frustracji, mój też czasem sięga zenitu....Ściskam 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 07:15

Ladyo, Ounai, KarolinaMaria, Enigvaa, Zulugula lubią tę wiadomość

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Ewa88 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edmar chyba też poczytam Twoje propozycje książkowe, ewidentnie ich też potrzebuję :P

Edmar a Ty szczepiłaś też Julka na kleszcze, wzw a i grypę? W ogóle któraś z Was szczepiła dziecko na grypę?

12.2020 dziewczynka ❤️ po 6cs
    11.2024 staramy się o rodzeństwo
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, jeszcze jedna "rada", która u nas się sprawdziła. Kiedy mogę nie generuję Julkowi trudnych dla niego sytuacji przez jakiś czas. Przykład: Julek miał ( i nadal ma) fazę na pociągi. Jakiś czas temu codziennie po żłobku zachodziliśmy na stację niedaleko nas popatrzeć na pociągi, pomachać im itd. Mógłby tam siedzieć pewnie pół dnia, strasznie się aferzył jak mówiłam,że wracamy. Widziałam,że nie radzi sobie z poczuciem, że coś fajnego się kończy( no większość ludzi nie lubi, nie oszukujmy się). Na jakiś czas przestałam z nim tam chodzić. Spokojnie w domu tłumaczyłam ( z użyciem ukochanego pociągu Duplo),że fajne rzeczy się kończą,ale że jeszcze będą, że czasem trzeba się z czymś pożegnać na chwilę. Żegnaliśmy się z pociągiem" pa pa", " do jutra", " do zobaczenia".Nie używałam słowa czas, bo dla niego to abstrakcja; operowałam zroumiałymi dla niego hasłami czyli w tym przypadku: przyjdziemy na pociągi jak będziemy wracać ze żłobka do domu. Nie wiem czy zakumał, ale po tygodniu przerwy, zrobiłam prowokację. Zaszliśmy na stację, postaliśmy z 20 min, i Julek sam chciał wracać i mówi "pa pa". Dzieci naprawdę są mądre 😚

KarolinaMaria, Wik89, Zulugula, kic83, Ewa88 lubią tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa88 wrote:
    Edmar chyba też poczytam Twoje propozycje książkowe, ewidentnie ich też potrzebuję :P

Edmar a Ty szczepiłaś też Julka na kleszcze, wzw a i grypę? W ogóle któraś z Was szczepiła dziecko na grypę?
    Ja szczepiłam na kleszcze i WZW a. Na grypę nie, nie było szczepionek w aptekach ani w przychodni.

Ewa88 lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 24 marca 2022, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, dobrze poczytać Cię przy kawie ❤ książki na pewno przeczytam. Doskonale rozumiem, że to jest taki etap, wspieram, jestem, przytulam, tłumaczę, ale wiesz jak to jest. Z boku zawsze idzie przekaz 'nauczyłaś to masz', 'za dużo jej pozwalasz, co to znaczy, że nie chce się kąpać? Niemożliwe' itd. (od 3 miesięcy kąpiel u nas to gehenna, nie kąpiemy jej już w wanience, robię jej codziennie szybką podchlaplę nad umywalką, stawiam w umywalce i myję na szybko, co parę dni myjemy ją pod prysznicem łącznie z włosami, ale po wszystkim jest obrażona jak pies, który nie lubi wody 😳żadne zabawki nie przynoszą efektu. Najlepsze, że basen kocha, pokojowego Nobla temu, kto zrozumie małe dziecko 🤣). I właśnie potrzebuję utwierdzenia, że robię dobrze, że np. na siłę nie wpycham jej do wanienki wody, tylko załatwiamy mycie trochę pobieżnie. My dorośli też mamy różne 'odchyły' (mam przyjaciółkę, dla której mycie włosów to katorga) i ja tak na Matyldę patrzę, że nie jest bobasem z reklamy, który jest uśmiechnięty i na wszystko się godzi. Mam wrażenie, że covidowa izolacja pogłębiła mamozę, jutro wracam do pracy, ciekawe co to będzie.

emdar lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • emdar Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak Karolina, uwielbiam teksty typu "nauczyłaś, to masz"🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️. Z tym,że nie pamiętam żebym uczyła moje dziecko,że jak mu się np. złamie mu się banan to ma płakać przez pół godziny. Mhm, może to jednak nie nauka,a natura? Ja to od lat olewam komentarze na temat mojego życia, dziecko tylko utwierdziło mnie w przekonaniu, że nie ma takiego zagadnienia na które ktoś nie miałby innego zdania. A Matylda przy Twojej mamie( jak z nią siedzi) zachowuje się inaczej?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 08:15

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

42 lata
    17.02.2020 Julek 💙

Wysłany: 24 marca 2022, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emdar, przy mojej mamie złote dziecko. Tzn też wymaga ciągłej uwagi, nie daje się zostawić sama w pokoju na 3 sekundy, ale nie robi awantur przy ubieraniu, chętnie wychodzi na spacery, daje się wsadzić do wózka po zejściu z huśtawki (ja muszę wracać z nią na rękach do domu, dlatego hustawka to ostatni punkt naszych spacerów). Czasem mam wrażenie, że moja mama mi nie wierzy. Swoją drogą Lucek też trochę nie dowierzał, że jest aż tak źle, ale jak spędziliśmy tydzień w zamknięciu to z przyjemnością poszedł dziś do pracy 🤪

Ps na szczęście moja mama jest wspierająca i nic negatywnie nie komentuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 08:15

kic83 lubi tę wiadomość

🦄 2021 r.
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Dziewczyny, macie do polecenia jakaś książkę o radzeniu sobie z mamozą, buntami itp.? Mati zawsze była wymagająca, ale teraz przechodzi samą siebie, nie mogę się od niej odsunąć nawet na metr, bo jest drama, nawet mi się nie chce o tym pisać. Wy wychodzicie z maluchami na rower, na spacer, a ja tkwię głównie w domu, bo każde wyjście to awantura. Nie wiem, czy dobrze reaguję, może jest coś mądrego i wspierającego do poczytania 😔 Najgorsze w tym wszystkim jest to, że przy tacie i babci się tak nie zachowuje.
    Karolina, też chętnie się dowiem bo Pola może w mniejszym stopniu ale też ma mamoze max.

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wik89 wrote:
    My mamy BeSafe tylem do kierunku jazdy i zastanawialam się, co z nogami dziecka przy jezdzie tylem, dziwne mi sie to wydawalo, bo te nogi sie przeciez zaraz przestana Guciowi miescic… Ale w artykulach w internecie czytam, ze to jak najbardziej ok ;)

https://foteliki-pod-lupa.pl/foteliki-tylem-do-kierunku-jazdy/co-zrobic-z-nogami-w-fotelikach-rwf-wydumany-problem/
    Nam facet mówił że nogi dziecka są tak elastyczne że one mogą sobie być pozawijane, podkurczone itp i dziecku jest wygodnie mimo to.

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Anet.kaa Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę jutro na spotkanie do żłobka, o co pytać?

8cs 👶💚
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • ZielonaHerbata Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina u nas od dwóch dni też jakaś dziwna mamoza plus do tego mała marudka. Cały czas przy nodze, jak tylko wyjde na sekundę to biegnie i mnie woła.
    Albo to zęby bo coś tam się przebija ale nie może się przebic.
    Teraz jest ładna pogoda więc trzeba ratować się spacerami 😁

Polecane książki z chęcią zakupie ale pewnie nie będzie czasu na czytanie 😁😁🙈

klz9df9hix7ly771.png
  • Nowastaraczka Autorytet

Wysłany: 24 marca 2022, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai wiem niestety jak jest tylko tu nie chodzi juz o te jego widzimisie tylko ze wymiotuje. Centralnie sie robi blady jak sciana zaczyna płakac i jest rzyg. Juz nie daje mu jedzenia przed itd ale no wyglada ze choroba lokomocyjna bo jak inaczej to wytlumaczyc 😒

Jak jestem z nim z tylu to jeszcze spoko bo mogę ogarnac zeby nic sie nie stalo przy takiej akcji ale jak mam z nim jechac sama no to juz wole zeby byl przodem i mu bylo lepiej pod tym wzgledem, no i dodam ze nie jezdzimy zbyt wiele z wiadomych wzgledow.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2022, 10:45

4 cs cb
    5cs 🍀

Beta 09.03 1067
    11.03 2392.21

25.03 jest ❤

7.11.2020 🥳🤱
    💚💚💚💚💚💚💚💚

55c3208ed6.png
  • gwzd Koleżanka

Wysłany: 24 marca 2022, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć. Sporo jest poleceń jeśli chodzi o staniki na małe i średnie biusty. A ja mam pytanie gdzie maja się zaopatrzyć Panie w rozmiarze 50/52 jak ja i biustem w okolicy 85-90/J?
    Chodzi mi o top/ stanik sportowy/miekki/do karmienia, który po prostu przytrzyma wkładki laktacyjne.
    Lub koszulki do karmienia takie duże? Bon prix jak sprawdzam to ma do miseczki E. Sporo za małe.
    Albo nawet majtki poporodowe, horizon np znalazłam największe 44. A co mają zrobić większe kobiety jak ja? Małe biustonosze do 50 zł można kupić w każdej sieciowce.
    Czy ktoś, kto jest w podobnym rozmiarze, może mi napisać gdzie się zaopatrzył?
    Proszę o wypowiedź tylko dziewczyny, które mają ten sam problem co ja.

‹‹ 4816 4817 4818 4819 4820 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ