WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Gorące mamuśki 🤰❤️
Odpowiedz

Gorące mamuśki 🤰❤️

Oceń ten wątek:
  • KarolinaMaria Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matylda wyznaje zasadę, że makaron spaghetti z dowolnym dodatkiem najlepiej smakuje z rączek (możecie sobie wyobrazić jej buźkę oblepioną szpinakiem 🤣). Picie z kubka podchodzi tylko wtedy, gdy jest wypoczęta.

Jeśli chodzi o must have, wg mnie nie ma na świecie takiej rzeczy, którą musi mieć każdy. S&R to na pewno fajny bajer i dobry pomysł na prezent składkowy. My może kupimy w przyszłości, zobaczymy.

Byliśmy dziś w zoo 🦒🐒🐘🦏 Matyldę najbardziej interesowały surykatki. Żyrafy i słonie nie robiły wrażenia, chyba nie ogarniała ich gabarytów i tego, że to prawdziwe żywe zwierzęta 😁 na pewno wpadniemy tam jeszcze w tym roku. Po tej wycieczce spała nam 3 h!

dmg111, kic83, emdar, Lalia, Nowastaraczka, Clover, MoTyLeK🦋, Ewa88 lubią tę wiadomość

'90

06.05.2020 r. II 🦄
    13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Oj Kicku chyba dawno Cie nie bylo u nas😀
    Sporo z nas ma, kolejna część poluje na kod rabatowy, jedne w ogóle nie mają zamiar kupować.
    My mamy ale jeszcze Toms nie zainteresowany, ale Polcia Anetki chyba już śmiga i jej się podoba.
    U mnie pod blokiem nie ma chyba dziecka, które by niemialo s&r albo podróbki. To jest najmodniejszy sprzęt
    Byliśmy w rowerowym i wszystkie rowerki są na Martę za duże nie dostaje do ziemi a koniecznie chce siedzieć na siodełku. Więc mój mąż na to mówi "w takim razie ja chcę ten jeździć co miała dziewczynka w Lidlu". Dziewczynka w Lidlu miała Scott and ride 😂

Zulu mój Tymek bardzo późno opanował kubek a Marta łapie za uszko i pije samai nie rozlewa. Każde dziecko ma swój czas, nie martw się, w końcu zacznie.

Kic przychylam się do zdania emdar. Ja tam w ogóle jestem za rowerkiem to mój mąż chce scoot ale nowego n pewno nie kupimy, dla mnie to wyrzucony pieniądz, bo te uzywane są chyba w calkiem dobrym stanie.

emdar lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu No opis jakby Malwi to robila. Co smieszne bo do kapieli ma jeden kubeczek i wode z wanny chlipala elegancko z kubka, a w krzeselku rozlewa i jeszcze zadowolona mowi „bach” 😬

Dzis afera taka o kapiel jakby ja ze skory obdrzierali, z 10min potem sie do mnie tuliła, tak sie na meza obrazila ze nawet poglaskac jej nie mogl 🙈

Kic my kupilismy chrześniakowi s&r i wykonanie na prawde super, we wrzesniu bedzie mial 2 lata i smiga na nim elegancko :) ja bym kupila Malwi No ale nie zapowiada sie zeby zaczela wstawac a co tu mowic o stabilnym chodzeniu 🤷🏻‍♂️

🔸28 lat

Wysłany: 26 marca 2022, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, a jak rehabilitacja Malwi? Jak wam idzie? Jesteś zadowolona z personelu?

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:
    Enigva, a jak rehabilitacja Malwi? Jak wam idzie? Jesteś zadowolona z personelu?
    Tez miałam pytać

age.png

age.png
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, uważam podobnie jak Ty. Do dziś pamiętam słowa wykładowcy na zajęciach z Biomedycznych podstaw wychowania" gdyby dziecko potrzebowało wszystkich niemowlęcych gadżetów, to rodziłyby się one zaraz po łożysku".

Ounai, to jak Marta tak bardzo chce siedzieć, to jeździk Scott będzie dla niej super,bo on ten najniższy poziom ma naprawdę niziutko. No ale to jeździk, a nie rowerek( ale powiem Ci,że dla takich maluchów to nie wiem czy to robi jakąś istotną różnicę, a jeździki są jednak trochę bardziej bezpieczne).

Edit: Karolina, zazdroszczę zoo! My wybieramy się już...rok(mamy 10 min samochodem 🤦‍♀️).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2022, 19:36

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • emdar Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, oczywiście że są aferki o powrót do domu. Dziś byliśmy dwa razy na "spacerze"( zimno jak diabli, matce dupsko zmarzło niemiłosiernie, ale nie ma zmiłuj) łącznie jakieś 4h🥴🥶 Myślisz,że Julek się zmęczył? Jest 19:40, ja ledwie żyję,a Julek wydaje się być króliczkiem z reklamy Duracella🤯🤪

42 lata
    08.03.2019 puste jajo płodowe💔
    17.02.2020 Julek 💙
  • Lalia Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulu, chyba Karolina pisała że niesie Matyldę z placu zabaw, uczciwie przyznaję że mi też się zdarzyło nieść Olka do domu 🤣
    My plac zabaw mamy na przeciwko bloku, więc go tam niosę jeśli idziemy tylko "do piachu" i na zjeżdżalnię, ale jak robimy spacer z wózkiem to plac zabaw to ostatni punkt wycieczki w razie buntu na powrót do wózka 😅
    Chociaż przez ostatnie dni tak się umeczyl w tej piaskownicy ze nawet nie było krzyków przy wkładaniu do wózka 🤭
    My na plac zabaw chodzimy już z wyprawką: wiadro, łopatka, foremka 🤣 ostatnio nawet pożyczaliśmy innym dzieciom 😂 wyrabiamy znajomości na dzielni 😎

KarolinaMaria lubi tę wiadomość

"Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą"
    Św. Augustyn

💙💙 Aleksander 💙💙
    🎂18.12.2020 r. (38+4)🕖 7:12 ⚖️ 3500g📏 53 cm
    age.png

💙💙 Kacper 💙💙
    🎂13.01.2023 r. (39+1) 🕐00:57 ⚖️3280 g 📏58 cm
    age.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KarolinaMaria wrote:

Generalnie slabo. Od 1,5tyg Malwi choruje wiec spotkania odwołane. A jak juz sa to mocno sie spina bo wrzeszczy, przeraźliwie wrzeszczy i ciagle mnie wola i błaga zeby ja zabrac, tak bardzo nie chce cwiczyc. Po kazdym spotkaniu kilka dni mamy z glowy, ciagle wisi na cycku, w nocy budzi sie z krzykiem co chwile, a ja wyje w lazience pod prysznicem….

A personel w porzadku, robia co musza i sie nie poddają, choc troche mnie nastraszyli, bo po pierwszym spotkaniu od razu powiedzieli ze przyczyna nieznana i nie wiadomo czy w ogole bedzie chodzic. I jestem ciagle zestresowana jak to bedzie…

🔸28 lat

Wysłany: 26 marca 2022, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, przykro mi to czytać 😞 napiszę Ci tylko, że moja Mati chodzi na regularną rehabilitację do jednej konkretnej fizjo od 3 mż i przestała u niej płakać dopiero jak miała 8 miesięcy... a i teraz bywa różnie. Na początku regularnie przerywałyśmy ćwiczenia i uspokajałam ją na piersi, inaczej się nie dało. Niektóre dzieci tak mają, że nie lubią, gdy ktoś obcy przy nich majstruje i to nie jest prognostyk, że coś jest nie tak z ich zdrowiem. Wierzę, że z Malwi będzie wszystko ok. Będziecie poszerzać diagnostykę? Oczywiście jak nie chcesz o tym pisać, to rozumiem

'90

06.05.2020 r. II 🦄
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2022, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie dajemy jej miesiac, jak zareaguje na rehabilitacje. 21.04 mamy znowu lekarza i wtwdy bedzie nas kierowała dalej. Zlecili tylko konsultacje u neurologa , innego niz bylismy. Termin mamy dopiero w maju.
    Usg glowki jeszcze zrobilismy, wszystko w porzadku.

Ona jest bardzo bojaźliwa, ostatnio probuje wstawac, wstaje na kolanka i chce oderwac noge w gore, probuje sie podciągnąć, ale sie boi, po chwili siada i mowi „bach” i koniec. Mysle ze ma za slabe miesnie i nie jest gotowa na wstanie, plus jej wysoka wrażliwość utrudnia, bo wlasnie boi sie. Ja ja moge zostawic na kanapie i wyjsc do innego pokoju a ona nawet nie bedzie probowala zejsc. Nowe rzeczy dotyka bardzo ostroznie i powoli. Niedlugo mamy spotkanie z psychologiem, jestem ciekawa co powie. Fizjo zwrocila uwage ze jest bardzo uparta, jak zacięta plyta jak sie uprze, nie da sie jej niczym zajac lub odciagnac uwagi… to takie moje przemyślenia, ale mam milion mysli na minute, staram sie to odpychac, bo sie rozpadne ze stresu i zamartwiania…

🔸28 lat

Wysłany: 26 marca 2022, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva jesteś bardzo dzielna ale pamiętaj też w tym wszystkim o sobie, masz prawo do bycia zmartwioną i smutną. Postataj się robić coś dla siebie, choćby małą malutką rzecz każdego dnia.
    Czuje, że Malwi jest bardzo delikatna i przez to ciężej jej osiągnąć nowe umiejętności, ale jak się w końcu rozpędzi to.ciężko ją będzie zatrzymać.

Ze swojej strony jeśli chodzi o badania to może usg kanału kręgowego? Nie wiem.czy da radę jeszcze w tym wieku zrobić bo na pewno robi się to u mniejszych dzieci ale może akurat. Pogadaj z neurologiem.

Kicku,
    ja bardzo polecam S&R. Pola na nim śmiga jak szalona i go uwielbia. Jest solidny i bezpieczny.
    Ja nie żaluje wydanych pieniędzy na niego (kupiliśmy za 380 zł na jakiejś promo).

Zulu,
    Pola też średnio ogarnia kubek i łyżkę. Robi to samo co Tomuś, ale ja nie mam ciśnienia - w końcu się nauczy. Ja myślę że do nauki jedzenia fajna by była.łyżka z okrągłym trzonkiem (polecała taką razempozdrowie) bo wtedy dziecku łatwiej jest nią operować. Muszę poszukać. Nawet kiedyś zamawiałam z Ali ale nie przyszła.

My to już mamy wszystkie place zabaw w okolicy ogarnięte. Każdy nasz spacer zalicza plac zabaw, dziś byliśmy u znajomych i 2 ogródki dalej sąsiedzi mieli plac zabaw i Pola nie mogła zrozumieć dlaczego tam nie może iść 😬

8cs 👶💚
    Córeczka ur. 30.11.2020r 20:50
    2430g 52 cm

3i49px9ipvfkmmcw.png
  • Enigvaa Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet.kaa wrote:
    Ze swojej strony jeśli chodzi o badania to może usg kanału kręgowego? Nie wiem.czy da radę jeszcze w tym wieku zrobić bo na pewno robi się to u mniejszych dzieci ale może akurat. Pogadaj z neurologiem.

Na to juz jest za duza, zostaje rezonans. Ta neurolog u ktorej bylysmy powiedziala ze daje jej czas do 17msc i z pomoca rehabilitacji ruszy. Zobaczymy co powiedza w maju. Mamy jeszcze na nfz termin pod koniec czerwca u jeszcze innej neurolog.

🔸28 lat

Wysłany: 27 marca 2022, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, będę trzymać kciuki!

Mamy chłopców, nie martwcie się stulejką. 10 dni sumiennego smarowania i delikatnego odciągania do pierwszego poczucia bólu i po stulejce ani śladu.

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ounai, nie chcę Cię martwić, ale synek koleżanki (W tym roku kończy 7 lat) ma problemy ze stulejką i właśnie zakończyli trzecią "kurację" maścią sterydową, bo przy poprzednich stosowaniach efekt rzeczywiście był, ale po jakimś czasie problem wracał :( Teraz czekają czy będzie ok, a jeśli nie, to chłopca czeka zabieg we wrześniu. Oczywiście nie mówię, że i u Tymka musi tak być i oby tak nie było, ale daję tylko znać, że jest taka ewentualność.

06.02.2021 👶💙

age.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zulugula wrote:
    Wiecie, że trzydniowka daje objawy dopiero po 10-14dniach od kontaktu ? Takze czasem mimo nie puszczania dziecka do żłobka przed wyjazdem można dostać w pysk😀 w żłobkowym dziecku zawsze cos siedzi 🙈
    Matylda była w zlobku czwartek i piątek i od wczoraj dramat z oddychaniem. Robię jej i hala je i dziś lecimy na dyżur z nia :(

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaHerbata wrote:
    Karolina tak, zaraz rok, to niesamowite 😮😮😮 aż ciężko mi w to uwierzyć!To chyba najszybszy rok w moim życiu 😁
    Szefowa swoje urodziny będzie świętowała dwa razy 😁na wiek urodzeniowy i korygowny, a co!

Jutro jedziemy ze znajomymi w góry. Wybraliśmy kompleks rodzinny z basenami, sala zabaw dla dzieci itp.
    A w maju robimy imprezę w restauracji dla znajomych i rodziny.
    Wszystkiego najlepszego dla szefowej naszej ❤️❤️❤️

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • MoTyLeK🦋 Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iryska wrote:
    Też mi się wydaje że nie jest to konieczny sprzęt dla dziecka, bez którego nie przeżyje 😆 po prostu jest teraz w modzie . My w ogóle nie kupujemy tego 🙂
    Jak czytam, że wasze dzieci umieją jeść łyżeczka i widelcem to jestem w szoku, Michałek nie jest zainteresowany zbytnio 😏
    Matylda jest tylko zainteresowana wywalnaiem wszystkiego ze sztućców. Takze luzik mają czas :)

202010315365.png
    201804054565.png
    201603125262.png
  • Ounai Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clover wrote:
    Ounai, nie chcę Cię martwić, ale synek koleżanki (W tym roku kończy 7 lat) ma problemy ze stulejką i właśnie zakończyli trzecią "kurację" maścią sterydową, bo przy poprzednich stosowaniach efekt rzeczywiście był, ale po jakimś czasie problem wracał :( Teraz czekają czy będzie ok, a jeśli nie, to chłopca czeka zabieg we wrześniu. Oczywiście nie mówię, że i u Tymka musi tak być i oby tak nie było, ale daję tylko znać, że jest taka ewentualność.
    Hmmm a czy ten synek regularnie odciągał napletek po zakończonej kuracji? Ja znowu słyszałam że dzięki tym maściom w większości przypadków unika się zabiegu, bo właśnie działają. Może też zależy czy jest ruchomość żołędzi. Bo u mojego syna z tym nie było problemu. Dam znać za parę miesięcy

age.png

age.png
  • Clover Autorytet

Wysłany: 27 marca 2022, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Enigva, przykro mi, nie wyobrażam sobie nawet, jak Ci jest trudno teraz. Wierzę, że Malwinka potrzebuje po prostu pomocy fizjo i trochę czasu. Bardzo możliwe, że ta jej ostrożność ją może blokować, więc myślę, że wizyta u psychologa to świetne posunięcie. Jesteś super mamą, szukasz sposobów jak możesz mądrze pomóc Malwi. Trzymam kciuki za Was!

06.02.2021 👶💙

age.png
‹‹ 4823 4824 4825 4826 4827 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ