Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Annia wrote:Ounai, mam nadzieję, że Tymek lekko przejdzie. Chyba któraś z dziewczyn OF też pisała, że jej dziecko miało tylko kilka wykwitów i bardzo lekko przeszło, a nie było szczepione.
-
asias86 wrote:Dziękuję dziewczyny. Jestem w szoku dalej a z drugiej strony cała w nerwach czy wszystko będzie ok. Udalo mi sie na jutro dostac do mojej Pani ginekolog
A który to tydzień? Miałaś jakieś objawy, czy po prostu spóźniał Ci się okres? Na pewno wszystko będzie dobrze!
Kurcze, trochę się tęskni za tymi początkowymi emocjami, prawda dziewczyny? 😁
Meggi, jesteś? Co u Ciebie? Kiedy możesz wrócić do starań? Jak Oliwka?Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulu, ja do pomarańczowego jestem chyba uprzedzona bo w dzieciństwie miałam pokój w tym kolorze 🙈🍊😅
I jak byłam sceptyczna do pomarańczowych trampek, to jak w końcu przyszły i ubrałam Olkowi to muszę uczciwie przyznać że naprawdę wyglądają kozacko 🤭🧡
Anniu, ja jak zwykle zamówiłam trzy rozmiary 🤣🤣 i mierzyłam Olkowi.
I tak: Olek obecnie nosi Ricosty 20, więc trampki zamówiłam 20,21 i 22 z myślą że jedne zostawię na teraz a drugie rozmiar większe na lato.
I Ricosty 20 i trampki 20 mają identyczną wkładkę i jak ubrałam je Olkowi to się okazało że tego zapasu jest tam bez szału, chyba nawet nie całe pół centymetra 🤦
I wydają się być takie idealne na teraz, tyle że ja nie chcę żeby on w nich pochodził 2 tygodnie tylko 2 miesiące 😂 więc zmierzyliśmy 21 i chyba zostawimy te 21 bo ma w nich fajny zapas, ale nie są na niego za duże- ładnie w nich chodzi👌
Więc stanęło na tym, że prawdopodobnie na teraz zostaną pomarańczowe 21 , a na lato zaczekają niebieskie 22 🙂
I teraz przy okazji o coś zapytam 😅😅😅
Jakim cudem niektóre dzieci mają cztery pary butów na cały rok? Wiosenne, sandały, jesienne i zimowe?
Ja naprawdę mierze Olkowi dokładnie buty i porównuję rozmiary i ja nie jestem mu w stanie kupić butów z mega dużym zapasem bo nie dość że jakoś dziwnie się wyginają z przodu to dodatkowo Olek w nich gorzej chodzi i się potyka o te za długie czubki.
Jak dobrze pójdzie to my w tym roku zaliczymy buty zimowe, przejściowe, wiosenne, letnie, jesienne i kolejne zimowe, czyli 6 par i dla mnie jest nierealne żeby u Olka zrobić to inaczej, no chyba że jemu mega wyjątkowo szybko rośnie noga 🤣🤣Nowastaraczka lubi tę wiadomość
-
Lalia, myślę że zależy od dziecka. Marta ma 1cm zapasu w butach i nie przeszkadza jej to ani w chodzeniu ani w bieganiu. Tymek też tak miał. Chodzi w nich zupełnie normalnie. Więc dla mnie to jak najbardziej normalne, że na rok ma 4 a nawet rok temu 3 pary butów.
emdar lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Irysko te najeczki mają taką grubą podeszwe czy to tylko złudzenie?
Lalia ja sobie nie wyobrazam tylko 4 par butow , bo ja Tomkowi chcę wszystkie kupic typy, jakies sneakersy, trampeczki, sandałki i inne szmery bajery😄 a co dopiero dziewczynki 🙉
Toms z 1cm zapasu w bucie wygląda jakby mial klaunie buty 😅emdar lubi tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Irysko te najeczki mają taką grubą podeszwe czy to tylko złudzenie?
Lalia ja sobie nie wyobrazam tylko 4 par butow , bo ja Tomkowi chcę wszystkie kupic typy, jakies sneakersy, trampeczki, sandałki i inne szmery bajery😄 a co dopiero dziewczynki 🙉
Toms z 1cm zapasu w bucie wygląda jakby mial klaunie buty 😅12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
KarolinaMaria wrote:A który to tydzień? Miałaś jakieś objawy, czy po prostu spóźniał Ci się okres? Na pewno wszystko będzie dobrze!
Meggi, jesteś? Co u Ciebie? Kiedy możesz wrócić do starań? Jak Oliwka?Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
Toms z 1cm zapasu w bucie wygląda jakby mial klaunie buty 😅
Zulu, ja miałam takie samo wrażenie 👌👌
A skoro naprawdę można kupić super buty w dobrych pieniądzach i nie trzeba wydawać ponad 200 za każdą parę, to wolę mu częściej zmieniać ale żeby mu było wygodnie 🙂
A co do różnych "typów" to ja sobie nie wyobrażam żeby np w maju, jak jest 25 stopni, Olek biegał mi w trzewikach, nawet jeśli są całe ze skóry. Sama przecież wtedy wyciągam jakieś lekkie, wiosenne buty.
Tak samo nie wyobrażam sobie latem, kiedy czasami w pochmurne dni czy po deszczu, czy wieczorami, Olek chodził w sandałach, bo kurcze przecież sama wtedy ubieram pełne buty a nie latam w klapkach 😅😅 -
Ounai wrote:Tak chodzi Marta z 1cm zapasu
https://youtube.com/shorts/BxAJphsR288?feature=share
https://youtube.com/shorts/wjdGfS3wNis?feature=share
Ounai, to chyba zależy od buta, bo mi się wydaje i dziewczyny też to pisały, że Emelki są dość sztywne (nie chodzi mi o to że twarde) i dlatego może ten przód się tak nie zagina..
To tak samo jakby każda z nas ubrała za dużą balerinę i za duże sztyblety: w sztybletach dałoby radę pójść ale baleriny albo by spadały albo człapały.
-
Asias86, gratulacje ogromne!!! Spokojnej i nudnej ciąży:)
Ounai, zdrowia dla Tymka! Oby łagodnie przeszedł. Zdążyłaś Martę zaszczepić?
Motyl, widziałam ze pisałaś że Matyldzia ma zapalenie płuc:( Zdrowia dla niej! Jesteście w domu czy w szpitalu?
Suszarka, Iga jaka handlara cudowna 😘. Kochana, ostatnia prosta przed Tobą! Gotowa?
Lalia, mój Julek miał w zeszłym roku 4 pary butów ( plus kapcie). Bardzo dobrze radzi sobie w takich delikatnie butach "na wyrost".
Lalia, asias86 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, gratki z okazji nocy!!! U nas nadal bez szału, ale i bez tragedii, więc naprawdę nie mam powodu do narzekania 😚
Suszarka, kocham tekst " człowiek dieta"🤣🤣🤣. Opisuje mnie w milionie %😅Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 marca 2022, 20:21
Lalia, Suszarka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
KarolinaMaria wrote:A który to tydzień? Miałaś jakieś objawy, czy po prostu spóźniał Ci się okres? Na pewno wszystko będzie dobrze!
Meggi, jesteś? Co u Ciebie? Kiedy możesz wrócić do starań? Jak Oliwka?42 lata
17.02.2020 Julek 💙