Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny pamiętacie moją historię jak poznałam sąsiada ginekologa na wizycie?🤣 Teraz przyszła kolej na mojego męża, czekał 3 miesiące na wizytę u endodonty... który się okazał sąsiadem z piętra drugiego. 🤣 Co za klatka. 😅
Ladyo, Zulugula, Lalia, KarolinaMaria, Suszarka, Ewa88 , MoTyLeK🦋, Nowastaraczka, Clover, emdar, dmg111, Ania81 lubią tę wiadomość
Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Dziewczyny, jestem na krzywej cukrowej... Trzymajcie kciuki, ale z palca było 111....caly tydzień jestem na diecie. Bardzo mi niedobrze po tej glukoze, ale daje radę.
Za mną ciężka noc. Maja się obudziła o 1.30 na mleko, po czym odłożona spala, ale się kręciła z boku na bok, i my przez to nie śpimy... Wczoraj w nocy było to samo, miałam 2h przerwy w nocy, miałam iść na krzywą ale nie poszłam ze względu na tą przerwę, ale nie wiem czy to ma znaczenie. Ale dzisiaj jeszcze gorzej... Po godzinie poszłam do salonu spać i tam też nie mogłam zasnąć. Chyba się stresowałam tą krzywą i tym, że dzisiaj chcemy powiedzieć rodzicom moim o ciąży. I tak przeleżałam do prawie 4. Wróciłam do sypialni i poprosiłam męża żeby poszedł z Mają do pokoju spać i ją przeniosłam na kanapę i tak spali do 6.30, maż prawie w ogóle też bo Maja się na środku rozłożyła 😊 a ja dalej się męczyłam i ostatecznie zasnąłam może jakoś po 5 a wstałam 6.30, więc w ogóle dzisiaj spalam łącznie może 4-5h i jestem zombie. Ale poszłam na krzywą, bo we wtorek mam lekarza i już chce mieć wyniki, no i chce wiedzieć czy na święta mogę sobie pozwolić na sernik 😀
Ale nie wiem jak ta krzywa wyjdzie po takiej długiej przerwie w spaniu, czy to w ogóle ma znaczenie? I 12h od kolacji. Zaraz umre z głodu.
Ja też jadę na gotowe. Nie mam siły i czasu robić. Dzisiaj jedziemy do moich rodziców a w poniedziałek wracamy na obiad do teściów. Ale byłam u fryzjera i zrobiłam grzywkę 😀😀 paznokci nie ogarnęłam i nie wiem czy zdążę 😀
Ale mi smutno, że nie będę mogła jeść tych pyszności. Zrobię sobie jakieś ciasto marchewkowe na słodziku 😲 mama jakąś pieczeń z indyka robi to też zjem na kanapce, sałatkę jarzynowa z jogurtem naturalnym, no ekstra 😀 szukałam majonezu bez cukru ale nie mogłam znaleźć, chciałam swój zrobić ale boję się surowych jajek w ciąży.
Maja juz chodzi po dworzu jak szalona, na placu zabaw zwiedza każdą atrakcje, podchodzi do dzieci 😊 kupilam jej primigi te co fizjo mommy poleca, różowe na rzepy. I Lasockiego sandałki z zakrytymi palcami, z kokardka, też polecane przez fizjomommy. Miałam jeszcze 2 pary innych primigow, ale sztywniejsza podeszwa, i sneakersy z geoxa, też oddałam. No i trampki ze smyka we flamingi. Ale rozmiar 20 i nie wiem czy nie za małe, wkładka niby rozmiarowo ok, jest zapas, ale Majcia ma wysokie podbicie, niby dobre, no dobrze chodzi ale ja jakoś nie umiem tego ocenić jak wy 😀 ale chyba na lato będą już za małe więc pewnie kupię też 21.
Suszarko, piękna Jagódka 🤩
Lalia, no w pracy zawsze się ktoś taki znajdzie, ja pracowałam z samymi babami, było nas czasem 7 w jednym pokoju i codziennie leciały jakieś dziwne teksty 😀 codziennie jakieś fochy o nic, no było ciekawie 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 08:02
-
Dziewczyny, a powiedzcie mi, bo do 27.04 mam macierzyński, a potem rozpisany już urlop zaległy, ale wolę przejść na l4, bo płatne więcej, ale jak to najlepiej rozegrać. Od razu l4 od 27.04? Wtedy urlop automatycznie się anuluje? I czy ten zaległy urlop (jeszcze z 2020 i 2021) przejdzie mi na później, na 2024, jak wrócę do pracy?
-
Cześć mamusie ❤️ U nas tez dziś ciężka nocka, chociaż nie z winy Amelki. Chyba coś mnie rozkłada, nie mogłam spać bo było mi strasznie zimno, chociaż mąż obok spał odkryty. Od rana mam piekielna migrenę, a do tego boli mnie piers… może to jakieś zapalenie? Nigdy nie miałam… co do świat to my tez idziemy na gotowe. Śniadanie u męża rodziców, obiad u mojej mamy. W poniedziałek pojedziemy do mojej babci. Nic nie szykuje, posprzątałam chałupę, byłam u fryzjera, paznokcie zrobione, czego mi więcej potrzeba
?
Lalia lubi tę wiadomość
-
Wczoraj na szybko kupiłam w Smyku te podróbki Attipasow. Chyba Ladyo o nich pisała.
Mamy najmniejszy rozmiar ale i tak cały czas spadają Malej ze stopy więc są do oddania. O ile w ogóle będzie można je oddać bo są rozpakowane.
W ogóle ten kawał gumy na przodzie do mnie nie przemawia.
To nie takie proste aby dobrze dopasowac but albo ja jestem jakaś nieogarnieta w tym temacie 😁
Macie jakieś jeszcze inne typy? -
Zulugula wrote:Wczoraj było takie słońce, że posmarowalam Tomcia kremem z filtrem z rossmana. Buzia, kark , szyja. A dzis w tych miejscach , poza buzią, ma czerwone. Tam gdzie nie dosmarowałam nie. Tak jakby krem zadzialal odwrotnie niz powinien 😳 nie mam pojecia jaki mam krem wybrac, czy to przez te problemy skórne, czy o co chodzi..
ZielonaHerbata ja miałam attipasy o polecam, tam skarpetka mocno trzyma i nic nie spada dziecku z nóżki. Ja swoje sprzedałam jak Miki wyrósł, po praniu wyglądały jak nowe, więc może spróbuj na vinted? Bo 100 zł za nowe też bym teraz nie dała... Jak ja kupowałam to dałam za nie 59 zł... a teraz patrzę, że są po 99zl. Szok te ceny.
Tajka, kciuki za krzywą.
Ounai, wróć do nas!Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Zulugula wrote:Sprawdziłam te kalosze poprosze, które polecała jedna z Was, są fajne ale straszny rozstrzal w rozmiarach. 19/20 będą za moment za małe a 21/22 jeszcze ogromne.
Chyba kupię jakies najzwyklejsze🤷♀️
Zulu ja polecam kalosze z firmy Demaremdar lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Zulugula wrote:W temacie 💧💧💧
Macie jakies ubranka do taplania w kałuży?
Ja właśnie czegos szukam i zastanawiam się czy leoiej kombinezon czy osobno kurtka i spodnie🤔
Problemy pierwszego świata
Na styczniowkach kombinezony softshelowe modne. Ielm szczegolnie bo ma piekne wzory🔸28 lat
Dziekuje, że pytasz ❤️ hm, póki co ogarniam się. Najgorzej jest mi wieczorami, więc w pracy funkcjonuje normalnie. Ale zdarza mi się wieczorami wymiotować, mam też biegunki. Trochę czasu minie nim znów organizm przywyknie. Nie jest źle. Tylko libido mi spadło do zeranie wiem w sumie czemu. W marcu jeszcze było ok, a kwiecień to jakaś drama...
Dziś też idę do endo, zobaczymy co powie na moje ostatnie wyniki i usg tarczycy. Raczej utrzyma leczenie, tak zakładam.
Pokaż się z Mikusiem, tak dawno Was nie widziałam 🤩 -
KarolinaMaria wrote:Oho, ale naprodukowałyście!
Ja jak zwykle #idęnagotowe. Piekę tylko babkę dla nas, przygotuję koszyk, w sobotę pójdziemy do kościoła, w niedzielę śniadanie u moich rodziców. Przygotujemy sobie coś na obiad i tyle. Moja mama na pewno podzieli się z nami sałatką i ciastem. Nie dublujemy dań, żeby potem nie wyrzucać, albo nie jeść na siłę. Ja planuję przede wszystkim odpocząć, bo jesteśmy ostatnio tak zmeczeni, że lądujemy o 21 w łóżku. Także pozdrawiam Was spod kołdry. Aaaa, okna umyte, bo znalazłam panią do mycia. Wzięła 100 zł za 6 okien, a umyte są bardzo dokładnie. To jak za darmo!
Suszarko, Jagoda jest przesłodka. Dobrze, że oddałaś pole mamie, Ty masz odpoczywać tyle ile się da.
Clover, fajnie, że mąż wrócił do pracy. Oby udało się Wam spędzić niedzielę razem. Kciuki za spokojne święta z teściową. Może to źle zabrzmi, ale lubię czytać wasze perypetie 🤣 wiem, że nie jest Ci do śmiechu, ale zawsze tak fajnie to opisujesz. A historia o tym, że nie pojedzie na wojnę, bo ma wnuki to złoto 🤪
Lalia, każda butowa rada to złoto. Ja jeszcze się wstrzymuję z sandałami, bo nie mam pojęcia w jaki rozmiar się wstrzelić. W ciągu miesiąca stopa Matyldy urosła o 0,5 cm 😱 wiedziałam, że to szybko pójdzie, ale że aż tak?
Ja na deszcz planuję kupić kalosze z kalosze poprosze, ale od 3 dni myślę jaki wziąć rozmiar 🤔
Herbata, też nie lubię tego całego odsyłania, ale na buty to fajny sposób, bo masz czas w domu obejrzeć, zastanowić się, a w sklepie to wszystko na szybko.
Co tam miałam jeszcze pisać... aaa Motyl, nie pisz, że wstyd, że u Ciebie święta jak zwykły weekend. Każdy spędza je jak chce. Ja mam wrażenie, że czas się pogodzić z tym, że magia świąt uciekła wraz z dzieciństwem. Kiedyś czekało się na zajączka, na koszyk, na dyngusa... gdzie macie komunie Z? Lokal czy dom?
Engivaa, nie doczytałam dokładanie o co chodziło z gośćmi, ale musisz wytrzymać🤣. Na długo przyjechali?
Zulu, celebrytko nasza, a jak wasze plany? Masz zasponsorowany wyjazd na Zanzibar, czy rodzice/teściowie? Mam nadzieję, że na swoim profilu lokujesz #Kielecki a nie #Winiary 🤣
Annia, ja nie zamawiam w przód, bo nie potrafię przewidzieć rozmiaru na za miesiąc 😳 może później nabierzemy wprawy.
Anetka, oby piersi szybko wróciły do normy. Ja się męczyłam przez te 2 tyg, brałam ibuprom, odciągałam, aż w końcu puściło, oby u Ciebie też tak było. Co do mm, to wydaje mi się, że Matylda wypilaby każda ilość. Czasem daje jej w dzień np. zamiast podwieczorku, żeby się zajęła butelką, a ja wtedy coś robię.
Komunia w lokalu. Za dużo nas. Nasza rodzina, matka Z i jej rodzina, a do tego robimy Komunie razem z kuzynem Z bo razem idą do Komunii, więc będzie nas około 50 osób dorosłych i 15 dzieci 🤣.
Ale my tak zwyczajnie, obiad, tort, ciasto i do domku. -
Zamówiłam szare kalosze poprosze rozm. 19/20 za 51 zł z darmową przesyłką do paczkomatu Orlenu 😎 dam znać jak przyjdą i jakie są. My potrzebujemy na cito, bo dziadkowie mają rodos i zaraz zacznie się sezon, a Mati jest u nich codziennie.
Zulugula, Nowastaraczka, Suszarka, Ewa88 , Clover, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Zulugula wrote:W temacie 💧💧💧
Macie jakies ubranka do taplania w kałuży?
Ja właśnie czegos szukam i zastanawiam się czy leoiej kombinezon czy osobno kurtka i spodnie🤔
Problemy pierwszego świata
Tez mysle ze ten filtr mogl Tomcia uczulic.
Do wody polecam lidlowe softshelle mamy tez ze spadku taki z regatty kombinezon. Moja sis jest child minder w uk i tam wiadomo jaka pogoda, ubiera im takie kombinezony i ciaplają sie w błotnej kuchni i na mokrej trampolinie -
KarolinaMaria wrote:Zamówiłam szare kalosze poprosze rozm. 19/20 za 51 zł z darmową przesyłką do paczkomatu Orlenu 😎 dam znać jak przyjdą i jakie są. My potrzebujemy na cito, bo dziadkowie mają rodos i zaraz zacznie się sezon, a Mati jest u nich codziennie.
KarolinaMaria lubi tę wiadomość
-
Zulu, ja słyszałam super opinie o Kalosze Poproszę oraz Zetpol, te są z pianki Eva. Z Zetpol jest taki problem, że tam rozmiarówka zaczyna się od 23 chyba dopiero
Ja zamówiłam Olkowi na Allegro firmy Stomil. Są wykonane z tej pianki Eva, mega lekkie, fajnie się też wyginają. niestety tam też jest łamana rozmiarówka i do nas przyszły 22/23 i są za duże 😅 ale chyba je zostawię i zamówię jeszcze jedne mniejsze 👍 a no i to allegro i Smart więc wiesz 👌a i mają te takie uchwyciki do wciągania😂
A co do wdzianka na deszcz, to ja kupiłam na Vinted taki kombinezon przeciwdeszczowy, on jest chyba coś jak Softshell, a nie gumowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 kwietnia 2022, 11:54
Zulugula, Clover lubią tę wiadomość