Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia, przepiękne masz te włosy!
A co do tekstów "miłych koleżanek" z pracy to porażka 🤣 no ale tacy ludzie też muszą być na tym świecie
Suszi dzielna mamo, ale słodka Jagódka! I jaki piękny kocyk 😍😍😍😍Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 14:51
Lalia lubi tę wiadomość
-
Polcia dziś podobno pół h płakała a pół się bawiła. Byli na podwórku na placu zabaw i zainteresowała się piłkami i zjeżdzalniami.
Jak przyszłam po nią stałam przy płotku i ją obserowałam (nie widziała mnie) i na maxa się wzruszyłam jak dzielnie tam chodziła między dziećmi, rzucała sobie piłeczką. Moja dzielna dziewczynka 😭
Jutro odprowadza i odbiera ją tata, zobaczymy jak będzie.Lalia, Ewa88 , Clover, Nowastaraczka, kic83, dmg111 lubią tę wiadomość
-
A nam przyszły ekotuptusie. I niby mierzylam i wybierałam rozmiar zgodnie z tym co mają ma stronie i wydaje mi się, że są trochę za duże. Trochę więcej niż ten 1cm.
Ciężko mi ocenić, czy sa na tyle za duże, ze musze je wymienić na inne, czy sa za duże "w normie" i mogą być 🤔Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 16:22
-
Lalia, ja myślę, że te teksty koleżanek z pracy to się biorą z zazdrości. Niektórzy ludzie tacy są, po co powiedzieć po prostu coś miłego, lepiej wbić szpileczkę. U mnie w pracy była pani, która nigdy nie powiedziała "ładnie się pomalowałaś" tylko "uuu, a DLA KOGO się tak pomalowałaś, mąż wie?" - tak, jakbym nie mogła się pomalować po prostu dla siebie, tylko na pewno od razu szukam sobie jakiegoś kochanka 🤣 Najlepsze jest to, że dobrze wiedziała, że jeżdżę do pracy razem z mężem - no, ale złośliwość musiała być. Tak samo jak trochę mi się przytyło to od razu zauważyła i dogryzała mi, że "coś fartuch ci się skurczył", a kiedy udało mi się zrzucić i inne koleżanki mówiły, że widać że sporo schudłam, to tamta nic nie powiedziała 🤣
Co do keratyny na włosy to fakt, że to prostowanie to trochę "efekt uboczny" jest, bo głównie chodzi o wygładzenie, odżywienie. Chyba są też różne preparaty, po niektórych włosy są przez długi czas proste, a po innych mogą się szybko z powrotem falować i można je łatwo układać. No i chyba też od typu włosa to może zależeć. Moje włosy w gimnazjum to był istny puch, raz proste, raz kręcone w zależności od tego, jak się ułożyły, bo nie miałam pojęcia o pielęgnacji. Wiele lat później zaczęłam się interesować świadomą pielęgnacją, czytałam blogi "włosomaniaczek" i próbowałam, z czym polubią się moje włosy. Olejowałam, nakładałam maski, czytałam składy kosmetyków. Okazało się, że moje włosy są proste i bez prostownicy, tylko trzeba się nimi odpowiednio zająć. Z wysokoporowatych stały się średnioporowate, więc było mi łatwiej je było pielęgnować. Zaczęłam robić zabiegi keratynowe, bo poszłam na studia i do pracy i nie chciało mi się już poświęcać tyle czasu pielęgnacji 😅 Nie wiem, czy to wpływ keratyny czy ogólnie intensywnej pielęgnacji, ale kiedyś moje włosy były bardzo podatne na układanie i łatwo było je kręcić lokówką (efekt się utrzymywał aż do mycia), a teraz szybko się prostują z powrotem. -
My tez w trakcie kapieli
Zielona, wydaje mi sie, ze 1 cm to juz za duzo. Ale
Zostaw sobie na pozniej, przydadza sie
Ja juz kuplam 2 pareWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 18:27
II 2020 22 cs szczęśliwy
👶 X 2020
XII 2022 6 cs szczęśliwy
👧 IX 2023 -
Grażynki, zamawiacie buty na zimę 2022/23 na promocjach teraz? Czy jednak boicie się ryzykować z rozmiarem? Bo kuszą mnie promki rzędu 50%...
Motylku napisz jak Twoje samopoczucie. Czy już trochę lepiej sie czujesz po ponownym wdrożeniu leków?Mikołaj 💗 07.09.2020
Adam 💗28.05.2023 -
Anniu, serce Grażyny kusi, ale ja nie kupuję. Mam problem z kupieniem sandałów na lato, a co dopiero na sezon zimowy🤨
dmg111 lubi tę wiadomość
-
Clover, ta babka u Ciebie to już w ogóle jakiś moher totalny 🤦🤦🤦
Clover lubi tę wiadomość
-
Wik89 wrote:
Zielona, wydaje mi sie, ze 1 cm to juz za duzo. Ale
Zostaw sobie na pozniej, przydadza sie
Ja juz kuplam 2 pare
Kurczę coś mi się wbilo do głowy, że wszędzie mówią żeby brać o 1cm więcej niż wychodzi pomiar.
A na ekotuptusiach jest napisane, że do ich butów już się nie dodaje tego 1cm zapasu. A ja głupia na odwrót zrobiłam 😑😑😑
Nie lubię tej zabawy w zamawianie, odsyłanie, czekanie 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 20:11
-
Zulugula wrote:Herbatko, zgadza się, bo do butow bierze się zapas od 0.5 do 1cm, zależy od dziecka, jak się w butach czuje i porusza. U Tomsa 1cm to było za dużo, wyglądał jak w klaunich butach, ale np Martysia Ounai taki właśnie zapas nosi 1cm.
Ja tez zamowilam jakies wielkie te ekotuptusie 😄 w sumie ma sens, że takie ciapki raczej powinng byc bardziej dopasowane,bo są giętkie. Ale generalnie nie zapałalam miłością do nich i leżą w kącie ale przydadzą się gdzies zawsze
Hmm kurde chyba jednak oddam. Jeszcze jutro na spokojnie jej ubiorę i zobaczę. Dzisiaj miała tylko raz na sobie i to jakieś 5 minut ale chyba i tak będą do oddania. Wydaje mi się też, że lekko gumka była odcisnieta na podbiciu.
Ale Widziałam, że szyja na zamówienie jeśli dziecko ma wysokie podbicie.
Nie takie proste te butowe sprawy 😁 nie chce jej zakładać takich "prawdziwych " butów bo moim zdaniem nie chodzi jeszcze na tyle super. Właśnie potrzebuje takich wygodnych paputkow do nauki.
-
Oho, ale naprodukowałyście!
Ja jak zwykle #idęnagotowe. Piekę tylko babkę dla nas, przygotuję koszyk, w sobotę pójdziemy do kościoła, w niedzielę śniadanie u moich rodziców. Przygotujemy sobie coś na obiad i tyle. Moja mama na pewno podzieli się z nami sałatką i ciastem. Nie dublujemy dań, żeby potem nie wyrzucać, albo nie jeść na siłę. Ja planuję przede wszystkim odpocząć, bo jesteśmy ostatnio tak zmeczeni, że lądujemy o 21 w łóżku. Także pozdrawiam Was spod kołdry. Aaaa, okna umyte, bo znalazłam panią do mycia. Wzięła 100 zł za 6 okien, a umyte są bardzo dokładnie. To jak za darmo!
Suszarko, Jagoda jest przesłodka. Dobrze, że oddałaś pole mamie, Ty masz odpoczywać tyle ile się da.
Clover, fajnie, że mąż wrócił do pracy. Oby udało się Wam spędzić niedzielę razem. Kciuki za spokojne święta z teściową. Może to źle zabrzmi, ale lubię czytać wasze perypetie 🤣 wiem, że nie jest Ci do śmiechu, ale zawsze tak fajnie to opisujesz. A historia o tym, że nie pojedzie na wojnę, bo ma wnuki to złoto 🤪
Lalia, każda butowa rada to złoto. Ja jeszcze się wstrzymuję z sandałami, bo nie mam pojęcia w jaki rozmiar się wstrzelić. W ciągu miesiąca stopa Matyldy urosła o 0,5 cm 😱 wiedziałam, że to szybko pójdzie, ale że aż tak?
Ja na deszcz planuję kupić kalosze z kalosze poprosze, ale od 3 dni myślę jaki wziąć rozmiar 🤔
Herbata, też nie lubię tego całego odsyłania, ale na buty to fajny sposób, bo masz czas w domu obejrzeć, zastanowić się, a w sklepie to wszystko na szybko.
Co tam miałam jeszcze pisać... aaa Motyl, nie pisz, że wstyd, że u Ciebie święta jak zwykły weekend. Każdy spędza je jak chce. Ja mam wrażenie, że czas się pogodzić z tym, że magia świąt uciekła wraz z dzieciństwem. Kiedyś czekało się na zajączka, na koszyk, na dyngusa... gdzie macie komunie Z? Lokal czy dom?
Engivaa, nie doczytałam dokładanie o co chodziło z gośćmi, ale musisz wytrzymać🤣. Na długo przyjechali?
Zulu, celebrytko nasza, a jak wasze plany? Masz zasponsorowany wyjazd na Zanzibar, czy rodzice/teściowie? Mam nadzieję, że na swoim profilu lokujesz #Kielecki a nie #Winiary 🤣
Annia, ja nie zamawiam w przód, bo nie potrafię przewidzieć rozmiaru na za miesiąc 😳 może później nabierzemy wprawy.
Anetka, oby piersi szybko wróciły do normy. Ja się męczyłam przez te 2 tyg, brałam ibuprom, odciągałam, aż w końcu puściło, oby u Ciebie też tak było. Co do mm, to wydaje mi się, że Matylda wypilaby każda ilość. Czasem daje jej w dzień np. zamiast podwieczorku, żeby się zajęła butelką, a ja wtedy coś robię.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2022, 21:48
Lalia, veritaa, Zulugula, Iryska, MoTyLeK🦋, emdar lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Hej
ja jutro idę na hybrydę 💅
Okna machnęłam trochę, ale szału nie ma 😂
Pierwszy raz w życiu i to na nowym mieszkaniu robimy u siebie śniadanie i obiad w niedzielę, ale każdy coś przyniesie.
I teraz uwaga podział ról w małżeństwie, ja w sobotę zabieram dzieci do sali zabaw, na spacer, czy co tam wymyślę, a mój mąż będzie przy garach stał, także ten tego 😂
Iryska, Lalia, veritaa, KarolinaMaria, Suszarka, MoTyLeK🦋, emdar, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność