Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Engi a jak ogólnie wizyta? Coś wiecej powiedział neurolog, czy ma jakiś trop lub jakie badania może mieć robione ?
I czy w ogóle brał pod uwagę to że według tych wszystkich norm i widelek czasowych Malwi ma jeszcze czas?
Meggi próbowałam Ci odpisać i wczoraj i dziś i nie mogę wysłać wiadomości. Wyskakuje mi, że operacja niedozwolona. Nie wiem o co chodzi, żadnych przekleństw tam nie pisałam 😁😁bede jeszcze próbowała. -
ZielonaHerbata wrote:Engi a jak ogólnie wizyta? Coś wiecej powiedział neurolog, czy ma jakiś trop lub jakie badania może mieć robione ?
I czy w ogóle brał pod uwagę to że według tych wszystkich norm i widelek czasowych Malwi ma jeszcze czas?
To moze byc wszystko i nic. Moze byc choroba o lekkim i ciezkim przebiegu, moze byc taka „uroda”. Malwina juz nie ma czasu, czas na wstanie na nogi jest do 12msc. Od razu powiedziala, ze tu trzeba badan i skierowanie na oddzial. Powinni nam tam zrobic podstawowe badania, rezonanse i inne takie. Takze o, dalej wiemy nic, ale chociaz mamy jakis plan dzialania, punkt zaczepienia.🔸28 lat
Enigva bardzo się cieszę ze zostaliście potraktowani poważnie. W szpitalu Was przebadają z każdej strony. Mam nadzieje ze Malwinka szybko wszystkich zaskoczy i pobiegnie ❤️ A na ten ośrodek który Was tak wystawił napisałabym jakaś skargę na pewno! Tak nie może być!
-
Witam was.
Pogrzeb mojej mamy był w piątek cieszę się że już po wszystkim. Teraz pomału do przodu jeszcze zostaje mi spamowanie jej rzeczy to będzie trudne ale gorsze jest jak otwieram szafkę a tam jej ubrania czy kosmetyki.
Planuję wrócić do starań o trzecie dziecko za raz po okresie do tego niedługo zamieszka z nami suczka border collie nie mogę się już jej doczekać
Ps chcę też spełnić swoje najwieksze marzenie zapisuje się do szkółki jeździeckiej. Buty już mam 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 09:18
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas -
Jednorożec, strasznie mi przykro
Enigva, bardzo się cieszę, że w końcu ktoś sensownie mówi. Domyślam się że stres jest straszny zwłaszcza że biorą pod uwagę poważne choroby, ale nawet jeśli Malwinka miałaby być chora to im szybciej postawia diagnozę tym lepiej dla niej. Nie ma nic gorszego dla mnie niż niewiedza i brak możliwości pomocy dziecku.
Moje dzieci dorobiły się rowerów. Jestem w szoku bo Marta od razu załapała, choć widać że jej ciężko bo choć to najmniejsza biegowka jaką znalazłam na rynku to jak widać nadał jest na nią za duża. Wykonanie niestety średnie (mam w domu puky po Tymku więc mam porównanie i ten kidwell się nie umywa, ale jak za 120zl to myślę że ujdzie).
Tymek dostał używany rower bo jednak te ceny są kosmiczne i ostatecznie stwoerdzilismy, że lepiej dać 700zł za porządny używany rower z dobrymi przerzutkami na lekkiej ramie niż ciężki rower z decathlonu albo Auchan.
Dodatkowo wczoraj rano Marta ostatni raz dostała cyca. Wczoraj było ciężko, bo ona na drzemki nadal w dzień dostawała pierś i po żłobku również. Najdłużej płakała jak mąż kładł ją na drzemkę. Z kolei w nocy mąż mówi że dobierała się do niego. Mąż dziś umiera mimo, że Marta nie budziła się częściej niż normalnie 😂 Za to ja bardzo mocno przeżywam. Może dlatego że to było moje jedyne i ostatnie karmienie w życiu.
Póki co minęła pierwsza doba bez karmienia, poki co cycki wytrzymują ale zastanawiam się, czy nie zacząć pić szałwi, tak dla bezpieczeństwa. Nie mogę uwierzyć, że będę mogła napić się alkoholu. Po tych 29 miesiącach bez pewnie pół piwa wystarczy mi żeby się upić 😂
Tym samym Marta jadła cyca 20 miesięcy I pewnie gdyby nie wesele za miesiąc jadłaby dalej ale starzy dostali zaproszenie bez dzieci 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 09:45
Suszarka, Nowastaraczka, Clover lubią tę wiadomość
-
Ounai, ale cudne te Twoje dzieciaczki! Martusia jest do zacałowania
W kwestii odstawienia to miałam też podobne uczucia smutku, ale szybko minęły jak przestałam czuć się ciągle podskubywanateraz bardzo się ciesze że odstawiłam.
Pij szałwie i to kilka dziennie, tym bardziej że miałaś skłonności do zapaleń.
Jednorożec, bardzo mi przykro z ppwodu mamy. Cieszę się na Twoje plany posiadania pieska i zapisania się do szkółki. NA pewno Ci to pomoże, nowa pasja, nowy członek rodziny, zdecydowanie dobra decyzja.
Enigva, rozumiem jakie to dla Ciebie trudne, ale najważniejsze że zaczyna coś się dziać w kwestii diagnostyki. Trzymam za Was mocno kciuki i bardzo często myślę o Malwi.
Taka dziewczyna z insta diagnozuje właśnie swoją córeczkę w Warszawie która też ma problemy z rozwojem ruchowym, może coś u niej podpatrzysz, jakichś lekarzy czy miejsca - fitalexyOunai lubi tę wiadomość
-
U nas masakra, jelitówka rozkłada każdego, Pola tydzień chorowała, przeszło jej to ostatniego dnia złapał mąż, ciężko przechodził, gorączka, osłabienie, wczoraj za to złapało mnie. Jestem strasznie słaba, zrobić kilka kroków to problem ale chyba przechodze najlżej z ekipy.
Jutro wracam do pracy i nie wiem co zrobić, czy wziąć L4 na kilka dni czy iść chociaż na chwilę i się zwolnić.
Patrząc po Poli i mężu długo ich trzymało to osłabienie i złe samopoczucie.
Nie wiem też czy Pole jutro posłać do żłobka. Brzydkie kupy skończyły jej się dopiero w czwartek.
Ja to zawsze muszę mieć pecha i nie może być u mnie normalnie 🙄🙄🙄 -
Ounai gratulacje! 20 miesięcy - szacun. W ogóle wszystkie mamy karmiące długi czas mają mój podziw, wiem że sama bym tak nie dała rady. Dzieciaki masz cudne, Tymek już taki duży chłopak 😱 aż mi ciężko uwierzyć, że moje dziewczyny kiedys też takie będą 😅
Anetko jeśli czujesz się kiepsko to ja bym poszła na L4. Szkoda męczyć siebie i ewentualnie zarazić innych. Natomiast jeśli Pola doszła do siebie to ja bym już posłała do żłobka. Dużo zdrowia dla Was.
Zulu jak się czujesz? I jak Tomcio? Do kiedy masz L4?
Bylismy dziś u mojej babci zaprosić ją na chrzciny. Fajnie było, babunia mówi "posłódź sobie herbatę, jak to nie slodzisz, chociaż łyżeczkę weź, przecież karmisz", "zjedz jeszcze ciasta, przecież karmisz" 😅👍 kochana babcia ❤️ dobrze że razem nie mieszkamy, bo bym się całkiem w kulę zmieniła, a tak to raz na jakiś czas mogę zjeść te 3 kawałki ciasta 😂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Czy ma sens podawanie Esputiconu jak dziecko nie może zrobić 💩? Pierdzioszkuje normalnie, ale 💩 od kilku dni jest dopiero pod wieczór, a wcześniej przez kilka godzin się męczy, ewidentnie boli ją brzuszek i nie może zrobić. Z drugiej strony robi codziennie, więc o zaparciach chyba nie można mówić. No i nie wiem czy jej ten Esputicon dawać czy nie ma sensu 🤷Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Suszarka, w zasadzie ten esputicon nie powinien zaszkodzić, bo nie wchłania się do organizmu więc możesz spróbować. Co do karmienia to jestem w szoku. Nie wierzyłam że skoro z pierwszym mi się nie udało to z drugim wyjdzie a tu proszę, średnia wychodzi 10m na dziecko 😂
Dziewczyny, myślicie żeby odciągać? Cyce mam jak balony, 2 doby bez karmienia, czuję dyskomfort ale nie bolą. -
Jednorożec bardzo mi przykro z powodu mamy. Dobrze ze znajdziesz sobie zajecie tylko dla siebie.
Enigvaa bardzo dobrze ze pójdziecie do szpitala. Będziecie mam nadzieje miec pełną diagnostykę. Nieustannie trzymam kciuki.
Ounai super ze udało się odstawic Martę bez większych spazm20 miesiecy to brzmi super. Ja sie czuje zmeczona. Karmie juz ponad 30 miesiecy z przerwą w ciazy 5 miesiecy. Ledwo żyję. Ale nie mam zasobów psychicznych na odstawienie... Ja bym pila szalwie i miete na zmiane i odciagala mega mega delikatnie jesli bolą. Ale miete i szalwie pilabym na pewno.
My spedzilismy mega fajną majówkę na podkarpaciu w rodzinnych stronach męża. Udało mi się nawet spotkać z dziewczyną z tego forum tylko poznalysmy sie na innym wątku. Byla z cala swoją 3 dzieci u nas na grillu. Bylo świetnie
TO 5 osoba która poznalam na żywo z forum i kolejna wspaniala 😁 to forum ma moc!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 19:27
Suszarka lubi tę wiadomość
Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
Poronienie listopad 2019 7tc
Synek styczeń 2021 -
Suszarka wrote:Czy ma sens podawanie Esputiconu jak dziecko nie może zrobić 💩? Pierdzioszkuje normalnie, ale 💩 od kilku dni jest dopiero pod wieczór, a wcześniej przez kilka godzin się męczy, ewidentnie boli ją brzuszek i nie może zrobić. Z drugiej strony robi codziennie, więc o zaparciach chyba nie można mówić. No i nie wiem czy jej ten Esputicon dawać czy nie ma sensu 🤷
Suszarka lubi tę wiadomość
-
Ounai wrote:Suszarka, w zasadzie ten esputicon nie powinien zaszkodzić, bo nie wchłania się do organizmu więc możesz spróbować. Co do karmienia to jestem w szoku. Nie wierzyłam że skoro z pierwszym mi się nie udało to z drugim wyjdzie a tu proszę, średnia wychodzi 10m na dziecko 😂
Dziewczyny, myślicie żeby odciągać? Cyce mam jak balony, 2 doby bez karmienia, czuję dyskomfort ale nie bolą. -
Anet.kaa wrote:Ja zrobiłam tak, że najpierw rozgrzałam pod prysznicem, trochę próbowałam ręcznie ale nie czułam ulgi więc odciągnęłam laktatorem do uczucia ulgi. Tylko raz musiałam takie coś zrobić i myślę że pomogło w tym.najgorszym momencie właśnie 2 doby po odstawieniu.
Matko, nadal czuję żal po tym karmieniu. Zwłaszcza że teraz Marta tuli sie do taty. Normalnie chyba zazdrosna jestem 😂 A tak serio to przyzwyczailam się do tego tulenia i brakuje mi. Mimo, że jak wstaje to od razu przybiega i musi sie z 30 min potulic do mnie. Za to bardzo się cieszę, że w końcu mam wiecej czasu dla Tymka. -
Ounai wrote:Właśnie m9je piersi dość szybko się dostosowują do nowej sytuacji, ale boję się, że jak dzisiaj nie odciągnę to dopadnie mnie w pracy.
Matko, nadal czuję żal po tym karmieniu. Zwłaszcza że teraz Marta tuli sie do taty. Normalnie chyba zazdrosna jestem 😂 A tak serio to przyzwyczailam się do tego tulenia i brakuje mi. Mimo, że jak wstaje to od razu przybiega i musi sie z 30 min potulic do mnie. Za to bardzo się cieszę, że w końcu mam wiecej czasu dla Tymka.
Ja odciagalam minimalnie do uczucia ulgi i piłam sporo szałwi na cyce.
Ounai lubi tę wiadomość
Dawniej Biedrona89
11.2021- puste jajo płodowe 💔
17.07.2018 - Franio 💙💙
17.04.2021 - Jaś 💙💙
Kwas foliowy, Wit D3
Morfologia nasienia - ✅
HyCoSy - oba jajowodu drożne
Histeroskopia - stan zapalny i mikropolipowatość endometrium
Lipiec 2024 Wracamy do starań 😊 lametta+Ovitrelle+luteina
"Póki Bóg nie raczy odsłonić przyszłości ludzkiej, cała ludzka mądrość będzie się mieścić w tych paru słowach: Czekać i nie tracić nadziei!" A.Dumas