Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Lalia wrote:Karolina, jedyne tak miękkie jak Ricosty to moim zdaniem są trampki ze Smyka 😅 ja z sandałów zamówiłam Primigi, Geoxy, Lasocki, Kangaroos i Mrugały. Te pierwsze cztery zamówiłam u były za duże. Mrugały na pewno nie są hiper miękkie, ale zginają się w 2/3 długości i wyginają w ósemkę i Olek w nich fajnie chodzi więc zostają. Mrugały zamówiłam w dwóch rozmiarach, te mniejsze praktycznie nie miały zapasu i były idealne na teraz. W tych większych, miał ok.1cm zapasu, może ciut mniej i zostawiłam je, bo teraz drepta na zmianę w adidasach Nike Star Runner 3 lub trampkach ze Smyka, więc nie mamy parcia na sandały, a po drugie przed nami jeszcze caaaale lato więc myślę że nóżka mu urośnie na bank i ten zapas jest w punkt.
Ja planuję Olkowi kupić i tak jeszcze jedne sandały, jakieś Grażynowe, bo my jesteśmy dużo na wsi, w piasku i się brudzimy 🤣 i np średnio sobie wyobrażam jak Olek podlewa kwiatki z moim tatą w skórzanych Mrugałach, a potem w tych mokrych butach wchodzi do piaskownicy 🤣 potrzebuję drugie sandały które będę mogła opłukać pod kranem albo wrzucić do pralki i wyschną na słońcu w 15 min 🤣
Na oku mam DZIECIĘCE SANDAŁY SPORTOWE TRUKIZ BEJO z Decathlonu, albo z Allegro Sandałki MODA 9331 r. 21 czarny, fioletowy, niebieski, różowy, szary, zielony 😅😅
Ale nie wiem czy są ok bo dopiero będę zamawiać 😅
Sama siebie zacytuję, ale właśnie zauważyłam że te sandały z allegro są z Chin 🙄🙄🙄 -
Nowastaraczka wrote:Orany to chyba tylko ja zostałam mamasita karmiaca do 18stki 😳🙈 , kocham żłoba za dobra opieke ale jednak się ludziłam ze te choroby będą lzejsze lub moze rzadziej a tu znowu po 3dniach w zlobie katary goraczka i kaszle 😵💫😵💫😵💫😵💫
Jeszcze ja jestem i Malwinowe ukochane „kyky” 😅Nowastaraczka, KarolinaMaria lubią tę wiadomość
🔸28 lat
U nas cyrk z zasypianiem. W dzień zajmuje to ok. 15-20 minut, nadal usypiam Igę na piłce albo na rękach. A na noc zasypia sama, ale to jest droga przez mękę. Wije się jak wąż, gada, kopie w ścianę, drapie w zagłówek, ogląda śrubki w łóżku, gryzie poduszkę albo palce. Dzisiaj zasypiała 40 minut, padła o 21:25. A już było tak fajnie, 10-15min i po temacie. No ale wybaczam jej, wiem że teraz dużo emocji przeżywa, a to nocne zasypianie jest tylko "nasze". Może to jej bezpieczna przystań i potrzebuje się w tym czasie nacieszyć mamą? Na drzemki też nie jest łatwo, często się zdarza że jak Iga ma zasypiać to Jagoda się budzi i płacze. Wtedy Iga albo musi poczekać aż ogarnę jej siostrę (a to trwa 😒), albo próbuję się gimnastykować między uspokajaniem jednej a usypianiem drugiej. W międzyczasie staram się nie dać ponieść narastającej frustracji. W zeszłym tygodniu bujalam je obiw na piłce jednocześnie. Nie pytajcie 🙈
Byłam jeszcze dziś na kontroli u gin. Tradycyjnie wizyta 5min 😂 wszystko niby się dobrze zagoiło. Boli mnie blizna z jednej strony, okazało się że szwy się jeszcze nie rozpuściły, na USG też widać że w środku jeszcze siedzą. Owulacja się na razie nie odblokowała. Dostałam receptę na antykoncepcję. Zatanawiam się czy wykupować, skoro seks to ostatnia rzecz o jakiej myślę 😂Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
asias86 wrote:Tajka o której wizytujesz?
Dziękujemy z Majcią za komplementy 🤩😘 -
Cześć Mamuśki ❤️
Nie pisałam nic wcześniej, bo najpierw byłam w szoku, a później chciałam być całkowicie pewna 🙂
Napisałam Wam wczoraj, że robię badania krwi, morfologię, badania tarczycy, glukozę i inne, a wśród nich...bete i progesteron, ponieważ w niedzielę zobaczyłam na teście dwie kreski 🤭
To jest całkowicie planowane, ale zupełnie nie wystarane, może dlatego targają nami na zmianę szok i ogromne szczęście😍
OLUŚ BĘDZIE STARSZYM BRATEM 💙💙💙
madziulix3, Susanne, KarolinaMaria, Belie, Zulugula, Ulaa, Suszarka, Ladyo, Clover, Iryska, Ounai, Tajka, Anet.kaa, Ania81, Enigvaa, Ewa88 , dmg111, Nowastaraczka, Angie1985, kic83, asias86, Ona34, MoTyLeK🦋, emdar, edyciak. lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lalia wrote:Cześć Mamuśki ❤️
Nie pisałam nic wcześniej, bo najpierw byłam w szoku, a później chciałam być całkowicie pewna 🙂
Napisałam Wam wczoraj, że robię badania krwi, morfologię, badania tarczycy, glukozę i inne, a wśród nich...bete i progesteron, ponieważ w niedzielę zobaczyłam na teście dwie kreski 🤭
To jest całkowicie planowane, ale zupełnie nie wystarane, może dlatego targają nami na zmianę szok i ogromne szczęście😍
OLUŚ BĘDZIE STARSZYM BRATEM 💙💙💙
A ja coś tam czułam po tym jak napisałaś o tych badaniach 😂
Tak nagle 🤭
Gratulacje 😍Lalia lubi tę wiadomość
-
Lalia, pewnie styczeń 2023? Jak to w ogóle brzmi 'rodzę w 2023' 😱 spokojego pierwszego trymestru, kiedy idziesz na l4?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2022, 17:28
Lalia lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Muszę przyznać, że akurat ja na ten cykl nie liczyłam 🤣 ale strasznie wysyfiło mi twarz, a w czwartek tak się zbulwersowałam w pracy że aż się poryczałam jak wracałam do domu, że stwierdziłam że coś jest na rzeczy chyba 🙈 niesamowicie się cieszę, że ominęły nas te wszelkie staraniowe rzeczy, troski i lęki.. oczywiście modlę się żeby teraz było wszystko dobrze ❤️ ale byliśmy w takim szoku z mężem że się do siebie nie odzywaliśmy do końca dnia 🤣 a jak już szok opadł, to radość jest niesamowita 😍😍😍
Ulaa, dmg111, MoTyLeK🦋 lubią tę wiadomość
-
Suszarko, dzisiaj jestem równo 14 dpo, 27 DC. Beta wyszła 134, a progesteron 34 ng/ml. TSH 1,6, glukoza 90, hemoglobina 14,1 więc wydaje mi się że całkiem nieźle. Ta glukoza tylko totalnie na granicy, ale może dlatego że wczoraj się najadłam placków komunijnych 🙈
Z terminu miesiączki termin porodu wypada na 17-19 stycznia, czyli wychodzi nam 2 lata i miesiąc różnicy między dzieciaczkami 🤭
Karolina, teraz mam całkiem fajne godziny pracy i dość spokojne dzieci, więc jeśli będę się dobrze czuła, to pewnie chciałabym popracować do końca roku szkolnego, czyli mniej więcej do 10 tc, ale w ciąży z Olkiem od 8 tygodnia miałam już hiper mdłości i pierwsze wymioty więc pewnie Bąbelek zdecyduje za mamusie 😅Suszarka lubi tę wiadomość