Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Ounai wrote:Właśnie m9je piersi dość szybko się dostosowują do nowej sytuacji, ale boję się, że jak dzisiaj nie odciągnę to dopadnie mnie w pracy.
Matko, nadal czuję żal po tym karmieniu. Zwłaszcza że teraz Marta tuli sie do taty. Normalnie chyba zazdrosna jestem 😂 A tak serio to przyzwyczailam się do tego tulenia i brakuje mi. Mimo, że jak wstaje to od razu przybiega i musi sie z 30 min potulic do mnie. Za to bardzo się cieszę, że w końcu mam wiecej czasu dla Tymka.aby jej się aż tak nie kojarzyło, przytula się do mnie i zasypia.
Generalnie ona nadal traktuje moje cycki jak 8 cud świata, ale rozumie że mleczka już nie ma natomiast uwielbia się do nich przytulać lub złapać za nie gdy chce się uspokoić. Ja jej na to pozwalam bo wiem że teraz ma ciężki czas (odstawienie, żłobek, choroba) więc to dla niej w jakimś stopniu bezpieczeństwo. -
Zulu wiem co czujesz, myślałam że mi serce pęknie jak Iga była chora, stęskniona i trochę pogubiona obecnością siostry ja nie mogłam jej wziąć nawet na ręce. Ryczeć mi się chce do tej pory jak o tym pomyślę. Cieszę się że masz trochę wolnego, regeneruj się spokojnie ❤️
Lalia, Karolina, Ania81 co u Was? 😍
Anniu, kic, jesteście jeszcze z nami?
Moti u Was chyba był weekend pod znakiem komunii Z,.czekamy na relację ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2022, 22:16
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Orany to chyba tylko ja zostałam mamasita karmiaca do 18stki 😳🙈 , kocham żłoba za dobra opieke ale jednak się ludziłam ze te choroby będą lzejsze lub moze rzadziej a tu znowu po 3dniach w zlobie katary goraczka i kaszle 😵💫😵💫😵💫😵💫
-
Hej dziewczyny, witamy się po intensywnym weekendzie 🎉🎉🤩 mieliśmy roczek Majusi dla znajomych. Było z nami 6 par + 8 dzieci w wieku 1-5 lat. Było super 🎉🎉🥰 urodzinki zrobiłam w motywie leśnym, było dużo balonów, girlandy itd. Narobiliśmy się z mężem, robiliśmy wszystko sami, oprócz tortu. Robiła moja koleżanka. Zrobiłam dużo słodkich przekąsek dla dzieci, szyszki, muffinki, pucharki z galaretka, smietankowiec, ciasteczka, hot dogi, pizza dla dzieci. Dla dorosłych było duuuużo pizzy, sałatki, sernik i inne słodkości. Maja dostała domek odkrywczy dumel, lego duplo pociąg, super zabawkę do kąpieli, książeczki, zabawki do piasku. Za tydzień mamy przeniesioną sprzed tygodnia imprezkę dla rodziny w motywie pszczółki Mai🎉🐝🐝 podsyłam trochę fotek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2022, 08:50
Nowastaraczka, Zulugula, KarolinaMaria, Suszarka, Ewa88 , asias86, Clover, Enigvaa, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
-
Z innych wieści to Maja ostatnio przesypia od 19.30 do 4-5 bez pobudek 💪 staramy się ją oduczać nocnego mleka, w zeszłym tygodniu było ciężkich kilka nocy, ale już jest lepiej,budzi się po 4 i trzeba dłużej ululać. Dostaje mleko po kolacji, czasem wypije 30,czasem 200 i rano ok 6, jak już wstanie całkiem, pije 270 😊
Jutro mam wizytę, ciekawe co tam u bejbika 🥰
W piątek robiłam te wszystkie badania co się robi na początku ciąży, w tym glukoza. Wyszła 84, więc ufff 😊
Jednorożec, bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy. Ściskam mocno.
Ounai, gratulacje zakończenia tak długiej drogi mlecznej 💪😘
Enigvaa, dobrze, że cos ruszyło i idziecie dalej, mam nadzieję, że będzie tylko lepiej. Trzymam kciuki za Was 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 11:13
Wik89 lubi tę wiadomość
-
Nowastaraczka wrote:Orany to chyba tylko ja zostałam mamasita karmiaca do 18stki 😳🙈 , kocham żłoba za dobra opieke ale jednak się ludziłam ze te choroby będą lzejsze lub moze rzadziej a tu znowu po 3dniach w zlobie katary goraczka i kaszle 😵💫😵💫😵💫😵💫
-
Tajka, zawsze byłam pewna, że Maja to 100% Ty, ale do Taty też mega podobna 🤭 pięknie wszystko przygotowaliście 😍
Jak się czujesz? 😘
Suszarko, dziękuję, że pytasz 😘 u mnie po powrocie do pracy trochę zamieszanie, bo obowiązków w domu i z Olciem tyle samo a czasu jednak mniej 😅
Jutro wybieram się na badania krwi, tarczyca, glukoza, morfologia i inne i zobaczę co tam w trawie piszczy, bo baaaardzo długo nie sprawdzałam 🙈 -
Nowastaraczka wrote:Orany to chyba tylko ja zostałam mamasita karmiaca do 18stki 😳🙈 , kocham żłoba za dobra opieke ale jednak się ludziłam ze te choroby będą lzejsze lub moze rzadziej a tu znowu po 3dniach w zlobie katary goraczka i kaszle 😵💫😵💫😵💫😵💫
Nowastaraczka lubi tę wiadomość
12.10.2020 ❤️
14.05.2024 ❤️ -
Lalia wrote:Tajka, zawsze byłam pewna, że Maja to 100% Ty, ale do Taty też mega podobna 🤭 pięknie wszystko przygotowaliście 😍
Jak się czujesz? 😘
Suszarko, dziękuję, że pytasz 😘 u mnie po powrocie do pracy trochę zamieszanie, bo obowiązków w domu i z Olciem tyle samo a czasu jednak mniej 😅
Jutro wybieram się na badania krwi, tarczyca, glukoza, morfologia i inne i zobaczę co tam w trawie piszczy, bo baaaardzo długo nie sprawdzałam 🙈
Wg mnie to czysty tatuś 😀 dziękuję, ostatnio coraz lepiej, mdlosci mam coraz rzadziej, ale wczoraj miałam mocny spadek po tych przygotowaniach i weekendzie, dziś już ok 😊
Trzymam kciuki za badania 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 16:00
-
Suszi, dzięki, że pytasz. U mnie poniedziałek zawsze szalony, bo prosto po pracy jeździmy na WWR, niedawno weszłam do domu. Jest super pogoda, ogarniemy się i lecimy do parku. L pojechał dziś w dele i przede mną 4 samotne noce, czytaj: 4 usypiania Matyldy bez wsparcia ;P
W sobotę byliśmy we dwoje na koncercie w Kato, pierwsze wieczorne wyjście bez Matyldy, odkąd jest na świecie 🙈 było super! Za to w niedzielę dałam Matyldzi małą kanapkę z białym serkiem i niestety prowokacja bmk nie przeszła, dużo kup, odparzenie na pupie, mini wysypka, ogólne rozdrażnienie 😔 dziś jest już ok.
Finalizujemy zakup auta, moje auto przejmie Lucuś, jego sprzedamy, je będę jeździć nowym. Modlę się, by nasz britax pasował do nowego samochodu, bo lubię ten fotelik.
Lalia, mam pytanie butowe, czy wasze sandały z mrugały są bardzo sztywne? Zamówiłam dziewczęce dla Mati i niestety wydają się sztywne, w porównaniu do półbutów z ricosty to już w ogóleno i zapas w paluszkach... ma w nich ok. 1 cm i jak na moje oko to zdecydowanie za dużo. Chyba w weekend uderzymy gdzieś stacjonarnie, w necie bardzo mały wybór, albo wzory nie takie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 17:22
Clover, Zulugula lubią tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Ounai, gratuluję odstawienia! Ja po odstawieniu wreszcie poczułam, że Matyldzia przytula się do mnie jako do mnie, a nie do dystrybutora mleka 🤣 odciągaj do uczucia ulgi, ja odciągałam odrobinkę przez 2 tyg.
dmg111 lubi tę wiadomość
'90
06.05.2020 r. II 🦄
13.01.2021 r. godz. 11.00 Matylda 3280 g, 51 cm -
Dziś musialam w pracy odciągnąć bo tak mnie pierś bolała. Teraz czekam do wieczora bo Marta nie może widzieć piersi. Miała mały kryzys po powrocie ze żłobka jak usłyszała ze nie będzie cycusia. Ale udało sie go zażegnać tuleniem.
Mąż niewyspany, bo podobno godzinę leżał i patrzył jak Marta słodko wygląda śpiąc 😂 Mówi też, że teraz rozumie dlaczego tak trudno było mi ją odstawić bo to tulenie w nocy jest warte wszystkich pieniędzy świata.
Btw, wiecie, że od sierpnia macierzyński został skrocony do 10 miesięcy a pozostałe 2 albo wybierze tata albo przepadają? Niestety dyrektywa unijna wymusza takie rozwiazanie. -
Jednorożcu, bardzo mi przykro z powodu Twojej mamy. Tulę mocno.
Tajka, fajnie, że impreza urodzinowa się udała, wszystko wygląda super 😊 Piękna z Was rodzinka! 💕
Ounai, widziałam wczorajsze fotki małych rowerzystów - słodkie te Twoje dzieci ❤💙 Gratulacje z powodu odstawienia Martusi, jak również karmienia jej przez 20 miesięcy! Nie ukrywam, że Twoja historia daje mi nadzieję na to, że i mnie może kiedyś lepiej pójdzie z karmieniem drugiego dziecka, niż tak jak mi poszło z Olkiem 🤪
Enigvaa, super, że wreszcie zostaliście poważnie potraktowani i że Malwinka zostanie przebadana w szpitalu. Trzymam kciuki, żeby się okazało, że to nic poważnego 🍀
Zulu, mam nadzieję, że dziś mniej Cię już boli. Dochodź do siebie, oby z każdym dniem było coraz lepiej 🍀
Karolina, polubiłam za koncert i za autoOby Ci się super jeździło nową bryką 🚘
Zulugula lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczynki
my właśnie leżymy sobie z Melcia w wannie, ona uwielbia wspólne kąpiele
i nielimitowany dostęp do cyca 🤦♀️ Odstawiać się póki co nie planujemy ale myśle nad zlikwidowaniem dziennych karmien, ona i tak w dzień je tylko do drzemki i to pod warunkiem ze usypiam ją ja
Wróciłam tez przed chwila ze starsza córka z crossfitu. Chyba udało mi się ją tym zarazić i mamy coś swojego, co robimy razem
Karolina ja tez mam sandałki mrugała, kupiłam te różowe z gwiazdkami i w sumie nie wydawały mi się jakieś twarde. Ale mam wrażenie ze rozmiarówka jest zaniżona. Tajka ale z Was piękna rodzinka ❤️ A Majcia jaka uśmiechnięta! Zulu mam nadzieje ze już lepiej się czujesz ❤️ Anetko dużo zdrówka dla Was wszystkich ❤️ A jak z tym żłobkiem? Przekonalas się bardziej do niego?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2022, 19:06
Zulugula, Tajka lubią tę wiadomość
-
Karolina, jedyne tak miękkie jak Ricosty to moim zdaniem są trampki ze Smyka 😅 ja z sandałów zamówiłam Primigi, Geoxy, Lasocki, Kangaroos i Mrugały. Te pierwsze cztery zamówiłam u były za duże. Mrugały na pewno nie są hiper miękkie, ale zginają się w 2/3 długości i wyginają w ósemkę i Olek w nich fajnie chodzi więc zostają. Mrugały zamówiłam w dwóch rozmiarach, te mniejsze praktycznie nie miały zapasu i były idealne na teraz. W tych większych, miał ok.1cm zapasu, może ciut mniej i zostawiłam je, bo teraz drepta na zmianę w adidasach Nike Star Runner 3 lub trampkach ze Smyka, więc nie mamy parcia na sandały, a po drugie przed nami jeszcze caaaale lato więc myślę że nóżka mu urośnie na bank i ten zapas jest w punkt.
Ja planuję Olkowi kupić i tak jeszcze jedne sandały, jakieś Grażynowe, bo my jesteśmy dużo na wsi, w piasku i się brudzimy 🤣 i np średnio sobie wyobrażam jak Olek podlewa kwiatki z moim tatą w skórzanych Mrugałach, a potem w tych mokrych butach wchodzi do piaskownicy 🤣 potrzebuję drugie sandały które będę mogła opłukać pod kranem albo wrzucić do pralki i wyschną na słońcu w 15 min 🤣
Na oku mam DZIECIĘCE SANDAŁY SPORTOWE TRUKIZ BEJO z Decathlonu, albo z Allegro Sandałki MODA 9331 r. 21 czarny, fioletowy, niebieski, różowy, szary, zielony 😅😅
Ale nie wiem czy są ok bo dopiero będę zamawiać 😅
-
Ja tak znowu z doskoku wpadam, bo ostatnio intensywny czas mamy, jest piękna pogoda więc dużo czasu spędzamy na dworze, ja wróciłam też do moich treningów więc jakoś tak rzadko siedzę na telefonie 😅 Mój mąż idzie teraz do pracy dopiero w piątek, więc dzisiaj pojechaliśmy na zakupy ciuchowe (obkupiliśmy siebie i Olka 😁), a jutro jedziemy do zoo
Kiedyś pisałam Wam, że próbowałam Olka uczyć samodzielnego zasypiania w łóżeczku podczas gdy ja siedziałam lub leżałam na naszym łóżku, ale później zaniechaliśmy tego, bo mieliśmy ten zabieg podcięcia wędzidełka i Olek znowu bardziej nas potrzebował przy zasypianiu. Od tej pory nie próbowałam kłaść go samego, bo jakoś tak się przyzwyczaiłam do tego, że się tulimy przed snem, ale chyba czas to zmienić. Otóż moje dziecko od kilku dni daje nam dość mocno do zrozumienia, że nasza obecność mu przeszkadza i że on woli zasypiać samodzielnie, a najlepiej, jeśli w ogóle wyjdziemy z pokoju 😮🤣 Nie wiem, jak w dzień, bo drzemki teraz wypadają nam podczas spacerów i Oluś po prostu zasypia w wózku, ale wieczorem on chce sam i "wygania" nas z sypialni. Myślałam, że będę skakać z radości kiedy mój synek w końcu się nauczy zasypiać samodzielnie, a teraz kiedy od niego wychodzę, to jest mi normalnie przykro, że już nie chce, żebym go tuliła i bujała 🤦♀️Wik89 lubi tę wiadomość