Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam cytologię w ciąży i usg piersi w trakcie karmienia, po szczepieniu na covid (szczepionka powoduje powiększenie węzłów chłonnych).
O ile sie nie mylę zagrożenie przedwczesnym porodem może być przeciwskazaniem, vo przy cytologii istnieje ryzyko podrażnienia szyjki. Ale jeśli ciąża jest zdrowa nie ma przrciwskazanSYN 2015
CÓRKA 2020
Starania od czerwca 2025 (7cs)
CP 2025 💔 7tc (1cs)
Usunięcie lewego jajowodu
AMH (4dc) 1,83 ng/ml
Glukoza 98 mg/ml
Insulina 8,70 µIU/ml
TSH 1,47 µIU/ml
FT4 0,94 ng/dl
FSH (4dc) 4,67 mIU/ml
LH (4dc) 2,21 mIU/ml
Estradiol (4dc) 43,00 pg/ml
Prolaktyna (4dc) 6,87 ng/ml
Progesteron (8dpo) 32,27 ng/ml
Wymazy MUCHa negatywne -
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi 😘
Zapytałam dlatego, że mój poprzedni gin coś mówił żeby nie drażnić szyjki macicy w ciąży i w poprzedniej ciąży mi nie robił🤔 tym razem zapytam i jeśli nie będzie przeciwwskazań to zrobię 🙂 USG piersi miałam w lutym 2020 więc też muszę się zapisać 🙈
-
Emdar, jak pierwszy szok opadł, to radość jest ogromna 😍😍❤️❤️
Czuję się dobrze, czasami trochę boli mnie brzuch, czasami plecy, ale ogólnie w porządku. Bety nie powtarzałam tym razem, bo stwierdziłam że to i tak niczego nie zmieni. Dzisiaj spróbuję się umówić do gin na przyszły tydzień żeby podejrzeć czy Bąbelek się zadomowił tam gdzie powinien, a później już będę czekać na wizytę serduszkową u gin u którego planuję prowadzić ciążę. Na razie czuję się w porządku, ale z Olkiem też tak było: do 6 tygodnia jakbym w ciąży nie była, później mdłości, a od 8 tygodnia już hiper mdłości i pierwsze rzyganko 😵 zobaczymy jak będzie tym razem 🤭
emdar lubi tę wiadomość
-
Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd.
Zulugula, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, emdar, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Prałam, przeżyły 😁Zulugula wrote:Czy któraś z Was prała w pralce na ręcznym smykowe trampki? Przeżyły?
3 wyjścia i są czarne😄
dmg111, Tajka, emdar, Ewa88 , Zulugula lubią tę wiadomość
-
Ogólnie ok, ale jak dzis caly dzień z Kuba i trzeba sie z nim na szarpać, bo on oczywiście idzie gdzie mu sie podoba, to trochę brzuch boli. A tak to permanentny strach🤣emdar wrote:Lalia, wpadam tu ostatnio "raz na ruski rok" i co ja pacze 😁😁😁 Mega mega gratulacje mamuśka ❤! Jak się czujesz? Opowiadaj tu szybko!
Tajka, Asias86, a Wy jak się czujecie?
Ależ nam się brzuszków sypnęło na forum. Która następna? 😁
Suszarka, a co u Was?
Co do odstawienia mm w nocy ( u nas w końcu się udało 🍾), to niestety nie pomogło ( póki co, bo w sumie dopiero koło 3 tygodni) na nocne pobudki. Julek nadal budzi się w nocy 2 albo 3 razy, przy czym zasypia koło 22:00, a wstaje koło 7:00🥴🥴🥴
emdar lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
My mamy emotopic 50+,polecam 😊
Ja miałam cytologię w ciąży teraz na pierwszej wizycie w 6tyg. Na usg piersi idę we wtorek.
Emdar, ja już lepiej się czuję, mdlosci mam już rzadziej, tylko dalej trzyma mnie się senność i zmęczenie. Czasem na spacer mi się nie chce nawet iść.... A jak pójdę to potem padam 😀
Nam się chyba udało odstawić Maję od nocnego mm. Przesypia już którąś noc od 19.30 do 5.30-6...czasem coś się pokręci, wtedy ja nie mogę spać, ale ona śpi.... Tylko wieczorem daję jej po kolacji jeszcze butle, czasem zjada 100,czasem 200 a czasem nic. No i rano po przebudzeniu. 😊
emdar, Suszarka, Zulugula, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziękuję, tak, juz czuję się dobrze. W poniedziałek w końcu mnie puscil ten ból wszystkiego po gazie, a od wtorku czuję się zupełnie normalnie. Jutro jadę na zdjęcie szwów, za tydzień wyniki wycinka i kontrola, której mega się boję.
Zulu
wszystko będzie dobrze, zobaczysz! 😚
Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Czy już się Wam chwaliłam, że wpada do mnie DMG na weekend? 💃🍾🥂
emdar, Ewa88 , Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Zulugula, MoTyLeK🦋, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]

Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Piorę w pralce absolutnie wszystkie buty typu trampki, adidaski itd. Wszystkie przeżyłyZulugula wrote:Czy któraś z Was prała w pralce na ręcznym smykowe trampki? Przeżyły?
3 wyjścia i są czarne😄
kic83, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia, a może tym razem matka natura oszczędzi Ci mdłości? Tego Ci życzęLalia wrote:Emdar, jak pierwszy szok opadł, to radość jest ogromna 😍😍❤️❤️
Czuję się dobrze, czasami trochę boli mnie brzuch, czasami plecy, ale ogólnie w porządku. Bety nie powtarzałam tym razem, bo stwierdziłam że to i tak niczego nie zmieni. Dzisiaj spróbuję się umówić do gin na przyszły tydzień żeby podejrzeć czy Bąbelek się zadomowił tam gdzie powinien, a później już będę czekać na wizytę serduszkową u gin u którego planuję prowadzić ciążę. Na razie czuję się w porządku, ale z Olkiem też tak było: do 6 tygodnia jakbym w ciąży nie była, później mdłości, a od 8 tygodnia już hiper mdłości i pierwsze rzyganko 😵 zobaczymy jak będzie tym razem 🤭
Zamierzasz pracować czy idziesz od razu na L4?
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
I o to chodzi:) Wszyscy mają przeżyć i mieć się dobrze( w tym mama!!!), a cała reszta ( sprzątanie, pranie i inne okołodomowe bzdety są chwilowo mało ważne). Ściskam mocno!Suszarka wrote:Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd.

Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulu, dobrze że dochodzisz do siebie
wszystko będzie dobrze, zobaczysz:)
Asias86, skąd ja znam to szarpanie się z dzieckiem, które ma inny plan na spacer czy "zwykłą" drogę do sklepu czy żłobka🤦♀️🤣. Dbaj o siebie( na ile to możliwe przy absorbującym dwulatku😉)
Zulugula lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka, matko ja właśnie nie miałam mdłości ani żadnych sensacji żołądkowych, ale jak sobie przypomnę tę senność i zmęczenie w pierwszym trymestrze to aż mi słabo na samo wspomnienie 🥴🥴🥴 Potem już było ok. Z Mają czułaś się podobnie?42 lata
17.02.2020 Julek 💙