Gorące mamuśki 🤰❤️
-
WIADOMOŚĆ
-
Mialam cytologię w ciąży i usg piersi w trakcie karmienia, po szczepieniu na covid (szczepionka powoduje powiększenie węzłów chłonnych).
O ile sie nie mylę zagrożenie przedwczesnym porodem może być przeciwskazaniem, vo przy cytologii istnieje ryzyko podrażnienia szyjki. Ale jeśli ciąża jest zdrowa nie ma przrciwskazan -
Dziewczyny, dziękuję za odpowiedzi 😘
Zapytałam dlatego, że mój poprzedni gin coś mówił żeby nie drażnić szyjki macicy w ciąży i w poprzedniej ciąży mi nie robił🤔 tym razem zapytam i jeśli nie będzie przeciwwskazań to zrobię 🙂 USG piersi miałam w lutym 2020 więc też muszę się zapisać 🙈
-
Emdar, jak pierwszy szok opadł, to radość jest ogromna 😍😍❤️❤️
Czuję się dobrze, czasami trochę boli mnie brzuch, czasami plecy, ale ogólnie w porządku. Bety nie powtarzałam tym razem, bo stwierdziłam że to i tak niczego nie zmieni. Dzisiaj spróbuję się umówić do gin na przyszły tydzień żeby podejrzeć czy Bąbelek się zadomowił tam gdzie powinien, a później już będę czekać na wizytę serduszkową u gin u którego planuję prowadzić ciążę. Na razie czuję się w porządku, ale z Olkiem też tak było: do 6 tygodnia jakbym w ciąży nie była, później mdłości, a od 8 tygodnia już hiper mdłości i pierwsze rzyganko 😵 zobaczymy jak będzie tym razem 🤭emdar lubi tę wiadomość
-
Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd.
Zulugula, MoTyLeK🦋, KarolinaMaria, emdar, dmg111, kic83 lubią tę wiadomość
Iga ❤️ 7.01.2021
Jagoda ❤️ 7.04.2022 -
Zulugula wrote:Czy któraś z Was prała w pralce na ręcznym smykowe trampki? Przeżyły?
3 wyjścia i są czarne😄dmg111, Tajka, emdar, Ewa88 , Zulugula lubią tę wiadomość
-
emdar wrote:Lalia, wpadam tu ostatnio "raz na ruski rok" i co ja pacze 😁😁😁 Mega mega gratulacje mamuśka ❤! Jak się czujesz? Opowiadaj tu szybko!
Tajka, Asias86, a Wy jak się czujecie?
Ależ nam się brzuszków sypnęło na forum. Która następna? 😁
Suszarka, a co u Was?
Co do odstawienia mm w nocy ( u nas w końcu się udało 🍾), to niestety nie pomogło ( póki co, bo w sumie dopiero koło 3 tygodni) na nocne pobudki. Julek nadal budzi się w nocy 2 albo 3 razy, przy czym zasypia koło 22:00, a wstaje koło 7:00🥴🥴🥴emdar lubi tę wiadomość
Kuba 26.07.2020
Bartek 27.10.2022 -
My mamy emotopic 50+,polecam 😊
Ja miałam cytologię w ciąży teraz na pierwszej wizycie w 6tyg. Na usg piersi idę we wtorek.
Emdar, ja już lepiej się czuję, mdlosci mam już rzadziej, tylko dalej trzyma mnie się senność i zmęczenie. Czasem na spacer mi się nie chce nawet iść.... A jak pójdę to potem padam 😀
Nam się chyba udało odstawić Maję od nocnego mm. Przesypia już którąś noc od 19.30 do 5.30-6...czasem coś się pokręci, wtedy ja nie mogę spać, ale ona śpi.... Tylko wieczorem daję jej po kolacji jeszcze butle, czasem zjada 100,czasem 200 a czasem nic. No i rano po przebudzeniu. 😊emdar, Suszarka, Zulugula, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
-
Zulugula wrote:Dziękuję, tak, juz czuję się dobrze. W poniedziałek w końcu mnie puscil ten ból wszystkiego po gazie, a od wtorku czuję się zupełnie normalnie. Jutro jadę na zdjęcie szwów, za tydzień wyniki wycinka i kontrola, której mega się boję.
Zulu
wszystko będzie dobrze, zobaczysz! 😚Zulugula lubi tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Czy już się Wam chwaliłam, że wpada do mnie DMG na weekend? 💃🍾🥂
emdar, Ewa88 , Lalia, Suszarka, KarolinaMaria, Zulugula, MoTyLeK🦋, Ladyo, dmg111 lubią tę wiadomość
Córcia❤️05.2015 (3 cs) 39t1d - 2650 g hipotrofia // spadek do 2450 g SN
Synek💙10.2020 (5cs) - 40t2d - 3100 g spadek do 2895 SN+CC
[/url]
Autoimmunologiczne zapalenie tarczycy + jej niedoczynność -
Zulugula wrote:Czy któraś z Was prała w pralce na ręcznym smykowe trampki? Przeżyły?
3 wyjścia i są czarne😄kic83, Zulugula, Ewa88 lubią tę wiadomość
42 lata
08.03.2019 puste jajo płodowe💔
17.02.2020 Julek 💙 -
Lalia wrote:Emdar, jak pierwszy szok opadł, to radość jest ogromna 😍😍❤️❤️
Czuję się dobrze, czasami trochę boli mnie brzuch, czasami plecy, ale ogólnie w porządku. Bety nie powtarzałam tym razem, bo stwierdziłam że to i tak niczego nie zmieni. Dzisiaj spróbuję się umówić do gin na przyszły tydzień żeby podejrzeć czy Bąbelek się zadomowił tam gdzie powinien, a później już będę czekać na wizytę serduszkową u gin u którego planuję prowadzić ciążę. Na razie czuję się w porządku, ale z Olkiem też tak było: do 6 tygodnia jakbym w ciąży nie była, później mdłości, a od 8 tygodnia już hiper mdłości i pierwsze rzyganko 😵 zobaczymy jak będzie tym razem 🤭Zamierzasz pracować czy idziesz od razu na L4?
Lalia lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Suszarka wrote:Emdar, u nas stabilnie. Czyli wszyscy żyją, nikt głodny nie chodzi, a z całą resztą bywa różnie 😂 za dwa tygodnie chrzciny, więc kompletuję ubrania, dekoracje itd.
Suszarka, Zulugula lubią tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Zulu, dobrze że dochodzisz do siebie
wszystko będzie dobrze, zobaczysz:)
Asias86, skąd ja znam to szarpanie się z dzieckiem, które ma inny plan na spacer czy "zwykłą" drogę do sklepu czy żłobka🤦♀️🤣. Dbaj o siebie( na ile to możliwe przy absorbującym dwulatku😉)Zulugula lubi tę wiadomość
42 lata
17.02.2020 Julek 💙 -
Tajka, matko ja właśnie nie miałam mdłości ani żadnych sensacji żołądkowych, ale jak sobie przypomnę tę senność i zmęczenie w pierwszym trymestrze to aż mi słabo na samo wspomnienie 🥴🥴🥴 Potem już było ok. Z Mają czułaś się podobnie?42 lata
17.02.2020 Julek 💙